Πώς να κάνετε το Facebook ιδιωτικό με αυτά τα βήματα

facebook χωρίς κωδικό πρόσβασης

Τα κοινωνικά δίκτυα είναι μια χαρά, αρκεί να τα χρησιμοποιούμε με μέτρο. Όπως έλεγε η διαφήμιση «η εξουσία χωρίς έλεγχο είναι άχρηστη». Τα κοινωνικά δίκτυα μας επιτρέπουν να γνωρίσουμε τους ανθρώπους μας, να ενημερωθούμε για τα θέματα που μας ενδιαφέρουν περισσότερο, να μοιραστούμε με άλλους ανθρώπους τις στιγμές που μας αρέσουν περισσότερο...

Είναι όμως δίκοπο μαχαίρι αν δεν τα διαχειριστούμε σωστά. Εάν πιστεύετε ότι ήρθε η ώρα να διαγράψετε τον λογαριασμό σας στο Facebook ή θέλετε να ξεφύγετε από αυτό το κοινωνικό δίκτυο για λίγο, θα πρέπει πρώτα να δοκιμάσετε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες επιλογές απορρήτου που μας προσφέρει. Μιλώ για περιορισμό της προβολής του λογαριασμού μας.

Εάν ενεργοποιήσουμε το ιδιωτικό προφίλ στο Facebook, κανένα άτομο που θα μας βρει στο διαδίκτυο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας όχι χωρίς να μας στείλετε πρώτα ένα αίτημα για να μελετήσουμε αν αξίζει να σας δώσουμε την ευκαιρία να μας ακολουθήσετε και να δείτε όλο το περιεχόμενο που δημοσιεύουμε.

Ορίζοντας ένα προφίλ σε ιδιωτικό, μόνο άτομα που σας ακολουθούνΘα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο προφίλ σας. Αν δεν θέλουμε κάποιους από τους ανθρώπους που έχουμε συμπεριλάβει ως φίλους, το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να το μπλοκάρουμε. Έτσι, δεν θα είναι πλέον φίλη μας και δεν θα μπορεί να επικοινωνήσει ξανά μαζί μας στο μέλλον μέχρι να την ξεμπλοκάρουμε.

Επιπλέον, θα μπορούν επίσης να δουν όλες τις δημοσιεύσεις που κάνετε σε αυτό το κοινωνικό δίκτυο, αν και έχουμε επίσης τη δυνατότητα, κατά τη δημοσίευση, να περιορίσουμε το εύρος των δημοσιεύσεων σε οποιονδήποτε, τουλάχιστον όσο αφιερώνουμε λίγο χρόνο σε αυτήν την πλατφόρμα πριν κλείστε οριστικά τον λογαριασμό στο facebook.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της ύπαρξης ιδιωτικού προφίλ στο Facebook

Τους λόγους για τους οποίους θέλετε να μετατρέψετε το δημόσιο προφίλ σας στο Facebook σε ιδιωτικό, μόνο εσείς γνωρίζετε και έχετε καταλήξει σε αυτήν την απόφαση, αλλά δεν είστε ξεκάθαροι για όλα όσα συνεπάγονται, παρακάτω σας παρουσιάζουμε όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα που αυτό συνεπάγεται.

Δεν διαχωρίζω τα πλεονεκτήματα από τα μειονεκτήματα γιατί κάθε χρήστης μπορεί να έχει τους δικούς του λόγους για να κάνει αυτήν την αλλαγή στον λογαριασμό του και για όσους μπορεί να είναι πλεονέκτημα, για άλλους είναι μειονέκτημα.

Κανείς δεν θα μπορεί να σας ακολουθήσει χωρίς την εξουσιοδότησή σας

Ο κύριος λόγος για τον οποίο πολλοί χρήστες κάνουν ιδιωτικό τον δημόσιο λογαριασμό τους είναι ότι δεν θέλουν να μοιράζονται περισσότερες πληροφορίες με άλλα άτομα που δεν προέρχονται από το κοντινότερο περιβάλλον τους.

Όταν κάνουμε ένα δημόσιο προφίλ ιδιωτικό, όποιος θέλει να αρχίσει να μας ακολουθεί πρέπει πρώτα να μας στείλει ένα αίτημα φιλίας, ένα αίτημα που μπορούμε να αποδεχθούμε ή να απορρίψουμε χωρίς να αναφέρουμε κανένα λόγο.

Στην πραγματικότητα, το άτομο που έχει στείλει το αίτημα θα γνωρίζει μόνο ότι το έχετε αποδεχτεί (ενημερώνεται μέσω ειδοποίησης) αλλά όχι εάν το έχετε απορρίψει.

Δεν περιορίζει την εμβέλεια των δημοσιεύσεών σας

Κάνοντας το προφίλ μας ιδιωτικό, όλες οι δημοσιεύσεις που κάνουμε από εκείνη τη στιγμή και μετά θα είναι διαθέσιμες μόνο σε όλα τα άτομα που έχετε ως φίλους, αρκεί να μην ορίσουμε διαφορετικά κατά τη δημοσίευση. Κανείς άλλος δεν θα έχει πρόσβαση στις αναρτήσεις σας.

Δεν υπάρχει μέθοδος παράκαμψης αυτού του περιορισμού. Αν το βρείτε στο διαδίκτυο, είναι 100% σίγουρο ότι πρόκειται για απάτη που θέλει μόνο να πάρει τα στοιχεία του λογαριασμού σας ή να κρατήσει τους αριθμούς της πιστωτικής σας κάρτας, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να είστε άνω των 18 ετών για να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία.

Εάν στην ομάδα φίλων που έχουμε στον λογαριασμό μας, υπάρχουν άτομα που δεν θέλουμε να έχουμε πρόσβαση σε αυτούς αφού κάνουμε τον λογαριασμό μας ιδιωτικό, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι αφαιρέστε την από φίλους και μπλοκάρετε την.

Το ένα πράγμα είναι άχρηστο χωρίς το άλλο. Αφαιρώντας το και αποκλείοντάς το από την πλατφόρμα, αυτόματα θα σταματήσετε να είστε φίλοι, οπότε ούτε αυτός θα μπορεί να δει τις δημοσιεύσεις σας ούτε εσείς θα μπορείτε να δείτε τις δικές του.

Κανείς δεν θα μπορεί να σας στείλει μηνύματα

Εάν έχουμε συνδέσει τους λογαριασμούς Messenger και Facebook, χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό μας στο Facebook χωρίς να χρησιμοποιήσετε τον αριθμό τηλεφώνου μας, μόλις ορίσουμε το προφίλ μας σε ιδιωτικό, κανείς εκτός από τους φίλους μας δεν θα μπορεί να μας στείλει μήνυμα μέσω αυτής της πλατφόρμας ανταλλαγής μηνυμάτων.

Εάν, από την άλλη πλευρά, χρησιμοποιείτε το Messenger μέσω του αριθμού τηλεφώνου σας, Δεν θα σας κάνει καλό να μπλοκάρετε το προφίλ σας στο κοινωνικό δίκτυο, καθώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον αριθμό τηλεφώνου σας με άλλες πλατφόρμες ανταλλαγής μηνυμάτων όπως WhatsApp, Telegram...

Πώς να περιορίσετε την εμβέλεια των αναρτήσεών σας

περιορίστε την προσέγγιση αναρτήσεων στο Facebook

Το Facebook θέτει στη διάθεσή μας έως και 6 διαφορετικές μεθόδους για να περιορίστε το εύρος των δημοσιεύσεών μας.

  • Δημόσιο. Εάν το προφίλ μας είναι δημόσιο, οποιοσδήποτε έχει πρόσβαση στο Facebook θα μπορεί να έχει πρόσβαση στο προφίλ μας και να επικοινωνήσει μαζί μας.
  • Φίλοι Μόνο οι φίλοι που έχουμε στο λογαριασμό μας θα έχουν πρόσβαση στο προφίλ μας.
  • Φίλοι, εκτός. Μας προσφέρει επίσης τη δυνατότητα να περιορίσουμε τον αριθμό των φίλων που έχουν πρόσβαση στις δημοσιεύσεις μας.
  • συγκεκριμένους φίλους. Αν θέλουμε μόνο να επιλέξουμε μια συγκεκριμένη ομάδα φίλων.
  • Μόνο εγώ. Κάνοντας αυτήν την επιλογή, κανείς εκτός από εμάς δεν θα μπορεί να έχει πρόσβαση στις δημοσιεύσεις μας.
  • Εξατομικευμένη. Με αυτήν την επιλογή, μπορούμε να δημιουργήσουμε προσαρμοσμένες λίστες, να εξαιρέσουμε άτομα ή/και φίλους...

να περιορίστε την εμβέλεια των αναρτήσεών μας, πρέπει να έχουμε πρόσβαση στις επιλογές του Ρυθμίσεις και απόρρητο – Ρυθμίσεις.

Στην ενότητα Απόρρητο, μεταβαίνουμε στην ενότητα Η δραστηριότητά σας – Ποιος μπορεί να δει τις αναρτήσεις που κάνετε από εδώ και στο εξής; και κάντε κλικ στο Δημόσιο ή στην επιλογή που είχαμε επιλέξει εκείνη τη στιγμή.

Για να ληφθεί υπόψη

Το Facebook δεν διευκολύνει το έργο της δυνατότητας δημιουργίας προφίλ ιδιωτικά με ένα μόνο βήμα. Δυστυχώς, πρέπει να επισκεφτούμε μια σειρά ενοτήτων για να μπορέσουμε να περιορίσουμε όλα τα άτομα που μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας αν θέλουμε το προφίλ μας να είναι εντελώς ιδιωτικό.

Βλέποντας τη δυσκολία περιορισμού όλων των επιλογών που διαθέτει το Facebook, πολλοί χρήστες επιλέγουν να αναστείλουν προσωρινά τον λογαριασμό τους στο Facebook, μια επιλογή που μας προσφέρει το Facebook και που μας επιτρέπει να επιστρέψουμε στην κανονικότητα τις επόμενες 30 ημέρες.

Με πόσο εύκολο είναι να το κάνετε στο Instagram, το TikTok ή το Twitter. Το Facebook θα μπορούσε ήδη να μάθει, αλλά είναι σαφές ότι θέλει να διατηρήσει τους χρήστες όσο το δυνατόν περισσότερο. Κρίμα


Το περιεχόμενο του άρθρου συμμορφώνεται με τις αρχές μας συντακτική ηθική. Για να αναφέρετε ένα σφάλμα κάντε κλικ Aquí.

Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει

Αφήστε το σχόλιό σας

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

*

  1. Υπεύθυνος για τα δεδομένα: Πραγματικό ιστολόγιο
  2. Σκοπός των δεδομένων: Έλεγχος SPAM, διαχείριση σχολίων.
  3. Νομιμοποίηση: Η συγκατάθεσή σας
  4. Κοινοποίηση των δεδομένων: Τα δεδομένα δεν θα κοινοποιούνται σε τρίτους, εκτός από νομική υποχρέωση.
  5. Αποθήκευση δεδομένων: Βάση δεδομένων που φιλοξενείται από τα δίκτυα Occentus (ΕΕ)
  6. Δικαιώματα: Ανά πάσα στιγμή μπορείτε να περιορίσετε, να ανακτήσετε και να διαγράψετε τις πληροφορίες σας.