Como saber se foi bloqueado en Facebook con estes trucos

bloqueado en facebook

As redes sociais convertéronse nas plataformas ideais para manter contacto cos nosos amigos e familiares, sendo Facebook, o máximo expoñente desa categoría. Facebook, fundado por Mark Zuckerberg mentres estudaba na Universidade de Harvard en 2004, non estivo dispoñible en español ata catro anos despois.

Co paso dos anos, novas redes sociais saíron ao mercado, algunhas da mesma man que Mark Zuckerberg (despois de rabuñarse o peto como Instagram) mentres que outras saíron da nada e aos poucos están comendo o terreo de Facebook.

Privacidade en Facebook

Configuración de privacidade de Facebook

Aínda que a rede social Facebook nunca se caracterizou por ser moi amigable coa privacidade dos seus usuarios, Se che preocupa que os usuarios que o usan regularmente estean protexidos en todo momento de persoas que non coñecen, que as súas publicacións só poden chegar a persoas que se engadiron como amigos.

Pola contra, Twitter, o único xeito de limitar a interacción do público en xeral coas súas publicacións é mediante bloques, bloqueando aos usuarios que interactúan con eles. Facebook tamén nos permite bloquear tanto as contas da empresa / empresa como os usuarios, para que ningunha das túas publicacións apareza na nosa parede.

Cada persoa é diferente e cada un sabe as razóns que poden provocar bloquear certas contas, ás veces sen motivo aparente, polo que ás veces pode ser o resultado dun erro, incomprensión, discusión absurda ou simplemente non queren saber nada sobre ese usuario de novo.

Estou bloqueado en Facebook?

bloqueado en facebook

Cando loitas cunha persoa e non queres ter noticias dela, moi probablemente non queiras que esa persoa o saiba para que intente contactar contigo para que poidas continuar coa túa amizade. Facebook segue a mesma política na vida real desde entón non permite saber se un usuario te bloqueou e xa non che permite ver nin interactuar coas súas publicacións.

Debido a que Facebook non quere xerar polémica ou malas vibracións, estamos obrigados a recorrer a unha serie de trucos comproba se un usuario realmente nos bloqueou permanentemente. O primeiro efecto de estar bloqueado en Facebook é o mesmo que cando non somos amigos: non podemos ver as túas publicacións, non podemos etiquetarte nas fotos, enviarche mensaxes ...

Formas de saber se nos bloquearon en Facebook

Non podes atopar á persoa no motor de busca

Buscas en Facebook

Se buscas o nome da persoa que pensas que te bloqueou e non aparece ningún problema. Se iniciaches sesión cunha conta de Facebook, o navegador saberao a menos que teñas a sesión iniciada. Se pecharon sesión en Facebook e se aparece o seu amigo ou familiar, só significa que nos bloqueou.

Non podes ver as súas publicacións no muro

Se comezaches a preguntarte por que caeu a actividade de publicación desa persoa, o máis probable é que te bloquearan como amigo as súas publicacións non aparecen no teu feed.

Non podes invitar a esa persoa a eventos

Cando creas un evento ou un grupo en Facebook, podes invitar tantos amigos como queiras, sempre que as súas opcións de privacidade o permitan. Se non podes enviar unha invitación á persoa que pensas que te bloqueou porque non figura nos teus amigos, probablemente o fagas. Aínda que tamén é posible que nas súas opcións de privacidade estableza que non quere recibir este tipo de invitacións.

Non podes enviarlle mensaxes a través de Facebook Messenger

Facebook Messenger

Se tenta contactar con esa persoa a través de Facebook Messenger e non aparecen na lista de contactos, é porque está bloqueado en Facebook, así como en Messenger se ten o seu número de teléfono asociado á conta de Facebook ou se usa Messenger a través do seu número de teléfono e non coa súa conta de Facebook recoñece que ambas as contas están asociadas.

Non podes etiquetalo nas fotos

Cando queremos chamar a atención de alguén nunha das nosas publicacións, o máis rápido e sinxelo é etiquétao nunha fotografía, aínda que non estea presente. Se a persoa que supostamente nos bloqueou non aparece, é un síntoma máis de que estamos bloqueados.

Non está na túa lista de amigos

Saín deste xeito para comprobar se un amigo nos bloqueou porque é obvio. Se os nosos amigos nos bloquean, elimínanos automaticamente da túa lista de amigos e isto desaparece do noso. Se non estás na nosa lista de amigos, non hai moito máis que dicir.

Non importa se o buscamos unha e outra vez en Facebook, xa que esa persoa bloqueou a nosa conta polo que non hai forma de contactar con Facebook para recuperar a amizade, véndonos obrigado a recorrer ao vello camiño.

Que podes facer?

Iniciar sesión en Facebook

Como podemos ver, Facebook pon a disposición de todos os seus usuarios unha gran cantidade de ferramentas para que os usuarios bloqueadores non teñen forma de poñerse en contacto con eles de novo.

Unha forma de volver a contactar coa persoa que nos bloqueou é creando unha nova conta de Facebook, enviarlle unha mensaxe de WhatsApp ou chamalo por teléfono se temos o seu número.

Tamén podemos optar por crear nós mesmos unha nova conta de Messenger (non fai falla usar o número de teléfono) e intente contactar coa persoa que nos bloqueou.

Finalmente, se deixar de ser amigos dun amigo ou familiar non nos permite adormecer, podemos recorre a un dos teus amigos para interceder por nós e desbloquearnos.

Facebook aparte, podemos intentalo búscalo noutras redes sociais xa sexan Instagram, Twitter, TikTok... aínda que probablemente imos atopar o mesmo problema de falta de comunicación, xa que estas redes sociais tamén permiten bloquear aos usuarios o contacto con eles, o envío de mensaxes, o etiquetado en fotos ...


O contido do artigo adhírese aos nosos principios de ética editorial. Para informar dun erro faga clic en aquí.

Sexa o primeiro en opinar sobre

Deixa o teu comentario

Enderezo de correo electrónico non será publicado. Os campos obrigatorios están marcados con *

*

*

  1. Responsable dos datos: Actualidade Blog
  2. Finalidade dos datos: controlar SPAM, xestión de comentarios.
  3. Lexitimación: o seu consentimento
  4. Comunicación dos datos: os datos non serán comunicados a terceiros salvo obrigación legal.
  5. Almacenamento de datos: base de datos aloxada por Occentus Networks (UE)
  6. Dereitos: en calquera momento pode limitar, recuperar e eliminar a súa información.