Como eliminar unha conta de Instagram

Desactivar a conta de Instagram

Elimina unha conta de Instagram É un proceso moi similar ao elimina unha conta de FacebookPor unha razón, ambas compañías forman parte do mesmo grupo. Como empresa, quere manter os seus usuarios / clientes o máximo posible, Instagram ofrécenos dous métodos para deixar de usar esta plataforma, cada un con obxectivos diferentes.

Por unha banda, atopamos a opción que nos permite desactivar temporalmente a conta e, por outra, temos a opción de eliminar completamente o noso rastro nesta rede social. Cada unha destas dúas opcións, ofrécenos diferentes resultados, polo que debemos ter claro o que ambas as opcións nos ofrecen.

Artigo relacionado:
25 trucos para Instagram e facer cousas incribles

Desactiva ou elimina a conta de Instagram

Instagram

Desactiva a miña conta temporalmente

Como ben podemos deducir dos nomes destas opcións, cada unha ten efectos diferentes sobre o estado da nosa conta. O proceso chamado desactivar a conta de Instagram permítenos pausa temporalmente a nosa actividade nesta plataforma o tempo que queiramos.

Deste xeito, toda a nosa conta permanecerá oculto para todos. As nosas fotos, comentarios e gústame estarán ocultas ata que volvamos iniciar sesión na conta, xa que nese momento, a plataforma entende que quere usar esta rede social de novo.

Elimina permanentemente a miña conta

Pola contra, a opción Eliminar a conta Instagram supón elimina completamente o noso perfil nesta rede social e con ela, elimine todo o contido que publicamos desde que abrimos a conta, polo que nunca está de máis facer unha copia de seguridade de todo o contido que publicamos.

Unha vez que confirmemos que queremos eliminar a conta de Instagram, temos 30 días para retroceder, é dicir, para cancelar a eliminación da conta e seguir empregándoa como de costume. Pasado ese tempo será imposible recuperar a nosa conta, obrigándonos a crear unha nova se queremos volver á plataforma.

Descarga todo o contido publicado en Instagram

ligazón descarga contido de Instagram

Como mencionei na sección anterior, o primeiro que debemos facer antes de eliminar a conta de Instagram, sempre que queiramos mantén o contido que publicamos, é facer unha copia de seguridade.

Para solicitar a Instagram unha copia de todo o contido que publicamos na rede social, podemos facelo desde a aplicación móbil ou desde un ordenador a través de calquera navegador.

Unha vez que solicitamos unha copia de todos os nosos datos, a plataforma tardará un máximo de 48 horas para enviarnos unha ligazón para descargar o contido.

para descargar contido de Instagram desde un teléfono intelixente debemos realizar os seguintes pasos:

Descargar datos de Instagram

  • Accedemos ás opcións configuración da aplicación, premendo nas tres liñas horizontais que se amosan na esquina superior dereita.
  • A continuación, fai clic en Seguridade.
  • Dentro de Seguridade, fai clic en Descarga de datos.
  • Para rematar, temos que facer clic en Aplicar agora, despois de confirmar que o correo electrónico mostrado corresponde á conta da que queremos descargar o contido.

Se queremos descargar contido de Instagram desde un PC, procedemos do seguinte xeito:

Datos da conta de Instagram

  • Accedemos ao Páxina web de Instagram e introduciu os datos da nosa conta.
  • A continuación, fai clic na imaxe do noso avatar e accede configuración.
  • Dentro das opcións de configuración, faga clic en Privacidade e seguridade, opción que se atopa na columna esquerda.
  • A continuación, imos á columna dereita e buscamos a opción descarga de datos e fai clic en Solicitude de descarga.
  • Finalmente, confirmamos que o correo electrónico mostrado corresponde á nosa conta, seleccionamos o formato HTML e fai clic en seguinte e introduce o noso contrasinal.

É preferible selecciona o formato HTML no canto de JSON, xa que isto nos permitirá navegar por todos os nosos datos de forma organizada a través dunha ligazón.

El Formato JSON, É un formato de texto sinxelo que podemos abrir en calquera aplicación pero non inclúe unha ligazón, polo que non temos a opción de atopar o contido facilmente.

Artigo relacionado:
Por que Instagram non funciona? 9 razóns e solucións

Como desactivar temporalmente a miña conta de Instagram

Desactiva a conta de Instagram

Solicitar o desactivación da nosa conta en Instagram, debemos usar un ordenador ou o navegador do noso teléfono intelixente, xa que este proceso non se pode facer directamente desde a aplicación.

Aínda que non é un proceso complicado, parece que desde Instagram non queren que sexa un proceso dispoñible para todos a través da propia aplicación e obriguen aos usuarios a fai un pequeno esforzo para acadar o teu propósito.

O xeito máis rápido de desactivar temporalmente a nosa conta de Instagram sen pasar polos menús de configuración é visitando a ligazón: https://www.instagram.com/accounts/remove/request/temporary/.

A continuación, debemos seleccionar o razón pola que queremos desactivar a conta. Dependendo da opción que seleccionemos, amosarase información adicional para axudarnos a resolver os problemas que poden obrigarnos a suspender temporalmente a nosa actividade na plataforma.

Unha vez seleccionado o motivo, volvamos a escribir o noso contrasinal Para que a plataforma se asegure de que somos os propietarios lexítimos da conta e faga clic en Desactivar temporalmente a conta.

Artigo relacionado:
Como descargar vídeos de Instagram sen programas

Recupera o uso dunha conta desactivada

Para usar a conta de Instagram que desactivamos de novo, só temos que facelo login sempre que queiramos, ben a través da aplicación para dispositivos móbiles ou ben a través dun navegador.

Como eliminar permanentemente a miña conta de Instagram

Elimina permanentemente a conta de Instagram

Como o proceso para desactivar temporalmente unha conta de Instagram, eliminar permanentemente a conta de Instagram, non podemos levar a cabo o proceso desde a propia aplicación, polo que estamos obrigados a usar a versión web a través dun navegador móbil ou a través dun ordenador.

Pero o máis curioso desta función é que non está dispoñible dentro das opcións de configuración da web, polo que se buscabas a opción, podes deixar de facela porque non a atoparás.

Se queres eliminar a túa conta de Instagram para sempre, debemos facelo visita a seguinte ligazón: https://www.instagram.com/accounts/remove/request/permanent/

A continuación, debemos selecciona a razón pola que queremos eliminar a conta. Dependendo da razón pola que seleccionemos, a plataforma ofreceranos diferentes opcións que tratan de axudarnos a comprender como funciona a plataforma. A única opción que non nos proporciona información adicional é Outra razón.

para confirmar a eliminación da conta, debemos introducir o contrasinal da nosa conta. Isto permite á plataforma verificar que somos os lexítimos propietarios da conta e que non pechamos unha conta coa conta da persoa que usa habitualmente o ordenador.

Ao final deste proceso, o data límite temos que recuperar a conta con todo o contido que publicamos ata o de agora. Despois desa data, podemos esquecer recuperala para sempre.

Artigo relacionado:
Como saber se foi bloqueado en Instagram con estes sinxelos pasos

Como recuperar unha conta de Instagram eliminada

Como comentei na sección anterior, só temos 30 días para recuperala a nosa conta de Instagram unha vez completados todos os pasos para pechar a conta. Para recuperalo, só temos que iniciar sesión a través da aplicación para dispositivos móbiles ou a través de calquera navegador desde un ordenador.

Se pasaron máis de 30 días, aínda que Instagram aínda non procedese a eliminar completamente a túa conta, será imposible recuperaloA única solución é reabrir unha nova conta, con todo o que isto implica.


O contido do artigo adhírese aos nosos principios de ética editorial. Para informar dun erro faga clic en aquí.

Sexa o primeiro en opinar sobre

Deixa o teu comentario

Enderezo de correo electrónico non será publicado. Os campos obrigatorios están marcados con *

*

*

  1. Responsable dos datos: Actualidade Blog
  2. Finalidade dos datos: controlar SPAM, xestión de comentarios.
  3. Lexitimación: o seu consentimento
  4. Comunicación dos datos: os datos non serán comunicados a terceiros salvo obrigación legal.
  5. Almacenamento de datos: base de datos aloxada por Occentus Networks (UE)
  6. Dereitos: en calquera momento pode limitar, recuperar e eliminar a súa información.