Kako izbrisati kontakte na Telegramu

telegramski kontakti

Tijekom godina, svi smo došli do nakupljanja vrlo dugačkog popisa kontakata na našem telefonu, uključujući WhatsApp i Telegram. Ono što je načelno dobro (više prijatelja, više profesionalnih kontakata itd.) može postati loše zbog ekscesa. Previše kontakata može biti kontraproduktivno. Osim toga, tu su i prijatelji koji nam više nisu te kontakti koji nam više ne trebaju i koje sigurno nećemo koristiti u budućnosti. Zato je zanimljivo znati kako izbrisati telegram kontakte i ostati samo s onima koji nas stvarno zanimaju.

Da biste imali čist i ažuriran popis kontakata, morate znati da su u Telegramu kontakti organizirani na vrlo sličan način kao WhatsApp. Odnosno, sinkronizirani su s kontaktima našeg mobilnog telefona. Glavna razlika je u tome što ti sinkronizirani kontakti ostaju spremljeno u Telegram oblaku.

Događa se i da nepoznati kontakti pojavljuju se na našem popisu kontakata u Telegramu. Zašto su na našem popisu? Je li moj račun ili telefon hakiran? Smiri se, ne radi se o tome. Objašnjenje je u funkciji Telegram koja nam omogućuje razgovor s drugim korisnicima koji su u obližnjem radijusu. Imajte na umu da je to posljedica velikog globalnog uspjeha Telegrama koji danas ima više od 500 milijuna korisnika diljem planeta.

U svakom slučaju, da biste to izbjegli (što je samo po sebi ograničen način brisanja neželjenih kontakata) morate učiniti sljedeće:

  1. Na Telegramu, neka "Kontakti".
  2. Zatim odabiremo opciju Pronađite ljude u blizini.
  3. Na kraju kliknemo na "Prestani me prikazivati ​​vidljivo."
Povezani članak:
Je li Telegram siguran? Mi vam sve kažemo

Nažalost, Telegram nema posebnu opciju za brisanje više kontakata odjednom, jedini način da to učinite je uklonite ih jedan po jedan. To nam ne bi trebao predstavljati veliki problem budući da je proces brisanja Telegram kontakata vrlo jednostavan i neće nam oduzeti predugo. Ovo su koraci koje treba slijediti da biste to učinili:

Telegram: Brisanje kontakata korak po korak

Ovo je postupak koji treba slijediti kako biste uklonili kontakt s našeg popisa Telegrama, korak po korak:

  1. Za početak otvaramo aplikaciju i otišli smo do prozora chat kontakta koji želimo izbrisati.
  2. Unutar prozora za chat, kliknite ime kontakta, koji se prikazuje na vrhu.
  3. Zatim se otvara novi prozor. U njemu, moramo kliknite na ikonu s tri točke (pojavljuje se pored ikone poziva) i među prikazanim opcijama odabiremo "Izbriši kontakt".
  4. Da biste završili proces, morate potvrdite brisanje u Telegram.

Važno: ako izbrišemo samo kontakt, ali ne i razgovor, on će ostati vidljiv, iako će umjesto imena kontakta biti vidljiv samo njegov telefonski broj. Da biste potpuno i definitivno izbrisali chat, jednostavno idite na izbornik tog razgovora i odaberite opciju "Izbriši chat"

Izbrišite kontakte u oblaku

oblak telegrama

Kao što smo rekli na početku, razgovore u Telegramu moguće je vratiti nakon brisanja jer su pohranjeni u oblaku. Ako želimo da ih potpuno iskorijenimo i da od njih nema ni najmanjeg traga, morat ćemo ih i izbrisati s ove lokacije.

Da bi se to postiglo, ono što je učinjeno jest očisti predmemoriju, koja služi kao stepenica za oslobađanje prostora na telefonu, što također nije loše. Radi se ovako:

  1. Prvi korak je otići do «Postavke» (ikona s tri pruge gore lijevo).
  2. U ovom izborniku prvo odabiremo «Podaci i pohrana» i onda "Upotreba pohrane”.
  3. Na kraju odabiremo opciju “Izbriši predmemoriju Telegrama”.

Sakrij kontakte u Telegramu

sakriti telegram kontakte

A što se događa kada nismo potpuno sigurni želimo li izbrisati jedan ili više kontakata, a želimo imati svoju “čistu” listu? Za to postoji opcija sakriti telegram kontakte. To nam omogućuje da zanemarimo nezanimljive kontakte, ali zadržavamo mogućnost kontaktiranja s njima u budućnosti ako to smatramo potrebnim.

Metoda skrivanja kontakata je sljedeća:

  1. Prvo, idemo na popis razgovor chat.
  2. Tamo biramo kontakt koji želimo sakriti i klizimo prstom po njoj s desna na lijevo.
  3. U opcijama koje se pojave odabiremo onu od "Datoteka". Morate kliknuti na njega kako bi razgovor s tim kontaktom bio skriven.

dan koji želimo ponovno koristiti kontakt koji smo prethodno sakrili, sve što trebate učiniti je ponovno učitati stranicu popisa razgovora povlačenjem gore-dolje. Zatim će se pojaviti odjeljak pod nazivom "Arhivirani razgovori". U njemu biramo chat koji želimo spasiti i šaljemo poruku, s kojom će opet biti vidljiv.


Sadržaj članka pridržava se naših načela urednička etika. Da biste prijavili pogrešku, kliknite ovdje.

Budite prvi koji će komentirati

Ostavite svoj komentar

Vaša email adresa neće biti objavljen.

*

*

  1. Odgovoran za podatke: Actualidad Blog
  2. Svrha podataka: Kontrola neželjene pošte, upravljanje komentarima.
  3. Legitimacija: Vaš pristanak
  4. Komunikacija podataka: Podaci se neće dostavljati trećim stranama, osim po zakonskoj obvezi.
  5. Pohrana podataka: Baza podataka koju hostira Occentus Networks (EU)
  6. Prava: U bilo kojem trenutku možete ograničiti, oporaviti i izbrisati svoje podatke.