A Find My iPhone letiltása

Keresse meg az iphone funkciómat

Az Apple eszközökkel rendelkező felhasználóknak számos biztonsági eszköz áll a rendelkezésükre. Az egyik ilyen funkció a Find My iPhone, elérhető az amerikai cég telefonjaihoz. Ez egy olyan szolgáltatás, amelyet úgy terveztünk, hogy megtaláljuk a telefonunkat, ha elvesztettük vagy ellopták. Tehát ez az egyik olyan funkció, amely sokak számára nagy segítséget jelenthet.

A normális dolog az, hogy ez a funkció folyamatosan aktív marad, mivel ilyen esetben elvesztés vagy lopás esetén igénybe vehetjük a Find My iPhone -t, és így megtalálhatjuk a telefont. Bár, ha iPhone -junk eladására készülünk, vagy egyszerűen abbahagyjuk az adott pillanat használatát, akkor jobb, ha kikapcsoljuk ezt a funkciót. Ezt maga az Apple is ajánlja.

Ha abbahagyjuk az adott telefon használatát, vagy azért, mert eladjuk, vagy valakinek átadjuk, ajánlott kikapcsolni ezt a funkciót. Mint már mondtuk, ezt maga az Apple ajánlja a felhasználóknak. Ha ezt a döntést hoztuk, számos következménnyel kell számolnunk, amelyeket figyelembe kell vennünk, ha elveszítjük a hozzáférést számos funkcióhoz és lehetőséghez. Mivel egy ilyen funkció deaktiválása egyértelmű hatást gyakorol, amelyről az alábbiakban részletesebben beszámolunk.

Kapcsolja ki az iPhone keresése funkciót

Find My iPhone

A kérdéses folyamat az Ön iPhone -ján lesz végrehajtva, azon a telefonon, amelynek használatát leállítja, vagy ha egyszerűen nem kívánja többé használni ezt a funkciót, akkor azt is megteheti. A Find My iPhone letiltásának módja meglehetősen egyszerű, így mindenkinek könnyű lesz. Ezeket a lépéseket kell követnünk telefonunkon:

  1. Nyissa meg a beállításokat a telefonján.
  2. Kattintson a nevére.
  3. Lépjen a Keresés lehetőségre vagy szakaszra.
  4. Érintse meg az iPhone keresése lehetőséget, majd érintse meg az opciót a kikapcsolásához.
  5. Adja meg az Apple ID jelszavát.
  6. Érintse meg a Deaktiválás gombot.

Ezekkel a lépésekkel deaktiváltuk ezt a funkciót a telefonon. Ha ugyanezt akarjuk tenni egy iPad készüléken, a folyamat ugyanaz, csak nekünk kell kiválasztanunk az iPad keresése lehetőséget, amely ugyanabban a részben jelenik meg, mint amit korábban említettünk. Így kikapcsolhatja a keresési vagy keresési funkciót bármelyik Apple eszközéről a kívánt időben. Ez valami kényelmes lehet az eszköz eladásakor vagy amikor abbahagyja annak használatát.

Ha új telefont vásárolt, és szeretné használni ezt a funkciót rajta, Ugyanezeket a lépéseket követve aktiválhatja hogy követtük annak kikapcsolását. Így bármikor megtalálhatja iPhone -ját, ha elveszik vagy ellopják.

Mi történik, ha letiltja ezt a funkciót?

Keresse meg az iPhone térképemet

A Find my iPhone ötlete az, hogy képesek leszünk rá talál egy ellopott vagy elveszett telefont. Ezzel a funkcióval a kérdéses eszköz helye megjelenik a térképen, így könnyen megtalálható. Ezenkívül olyan lehetőségeket is kapunk, mint például hangkibocsátás, hogy megtaláljuk azt egy bizonyos térben, például ha túl sok ember vagy tárgy van. Ez a funkció lehetővé teszi számunkra, hogy távolról blokkoljuk az iPhone -t, hogy mások ne tudják használni a telefonunkat. Ez nagy segítség lehet abban az esetben, ha már nem fogjuk visszakapni a telefont.

Ha úgy döntöttünk, hogy letiltjuk ezt a funkciót, elveszítjük a hozzáférést ezekhez a lehetőségekhez. Vagyis többé nem fogjuk tudni megtalálni az elveszett vagy ellopott iPhone -t, és nem láthatjuk azt a térképen, valamint azt sem, hogy hangot bocsásson ki, vagy távolról kikapcsolhassuk. A következmények ebben az értelemben világosak, ezért nem ajánlott ezt megtenni, ha továbbra is használni szeretné a telefont, mert jelentős kockázatot jelenthet abban az esetben, ha ellopják vagy elveszítik a mobilját.

Find My iPhone a telefonnal is be- és kikapcsol. Ideális esetben az eszközt be kell kapcsolni és csatlakoztatni kell az internethez, hogy sokkal pontosabb helyszínt kapjon, és így gyorsabb legyen. Bár ez egy olyan funkció, amely az iOS 13 elindítása óta akkor is működik, ha a telefon ki van kapcsolva. Ez kétségtelenül segít mindenkor abban, hogy eszközünket a lehető legegyszerűbben és leggyorsabban megtaláljuk, ezért érdemes telefonon használni.

Az Apple csak ezt javasolja tiltsa le az iPhone keresése funkciót, ha abbahagyja az adott telefon használatát. Mivel nem szeretné elveszíteni annak lehetőségét, hogy megtalálja a telefont, ha még mindig használja ezt az eszközt. Különösen abban az esetben, ha ez is egy új modell, ebben az esetben a veszteség költsége magasabb, ezért ezt a funkciót csak akkor kell kikapcsolni, amikor a telefon használatának abbahagyását tervezi (abbahagyja a használatát, eladja) vagy odaadod). Ezzel elkerülheti sok fejfájást, ha aktiválja az iPhone -on a funkciót.

Adatvesztés

Keresse meg az elveszett iPhone -omat

A Find My iPhone használatának egyik nagy előnye, hogy megtehetjük visszaállíthatja az elveszett adatokat a telefonról vagy ellopták tőlünk. Ha már elvesztettük a reményt a helyreállítására, mert túl messze van, vagy leállt például a jelzéssel, az Apple lehetővé teszi számunkra, hogy mindenkor helyreállítsuk az adatokat erről az eszközről. Ez az egyik legfontosabb funkció, mert segít nekünk az ilyen típusú helyzetekben. Nem tudjuk helyreállítani a telefont, de legalább minden adat biztonságban lesz.

Ha van úgy döntött, hogy letiltja ezt a funkciót egy iPhone -on hogy továbbra is használni fogjuk, lemondunk erről a funkcióról is. Vagyis amikor elbúcsúzunk a Find My iPhone -tól, annak minden funkciójától is elbúcsúzunk, amint azt korábban már említettük. Közöttük megtaláljuk az adatok helyreállítását is erről az elveszett vagy ellopott eszközről. Ez problémát okozhat a telefon elvesztése esetén, különösen akkor, ha fontos adataink vannak.

Az ajánlás az, hogy ha deaktiváljuk a Find My iPhone alkalmazást egy olyan telefonon, amelyet továbbra is használunk (az első szakasz lépéseit követve), akkor ezt tegyük meg. biztonsági másolatot készít a felhő összes telefonadatáról. Így biztosítható legalább, hogy a telefonlopás vagy elvesztés esetén az adatvesztés minimális legyen. Soha nem tudhatod, mi történhet ezzel az eszközzel, ezért az adatok biztonsági másolatának segítségével legalább mindig biztonságban tudjuk tartani ezeket az adatokat.

Törölje az eszközt az iCloudból

Keresse meg iPhone készülékemet az iCloudon

Ha az internetről lépünk be az iCloudba Lehetőségünk van különböző fájlok vagy beállítások elérésére is, amelyek az Apple eszközeinken megtalálhatók. Ezen lehetőségek között megtaláljuk ezen eszközök, például az iPhone, az iPad, a Mac vagy az Apple Watch helyének elérésének lehetőségét is. Természetesen mindaddig, amíg a Find My iPhone funkció aktiválva van, különben nem lesz lehetséges a keresés végrehajtása.

Egészen régen engedélyeztük a funkció kikapcsolását az internetről, de az Apple már eltávolította. Ehelyett nekünk van a funkción belüli eszközök eltávolításának lehetősége. Ily módon, ha van olyan eszköz, amelynek használatát leállítottuk vagy hamarosan használni fogjuk, például ebben az esetben az iPhone -t, akkor eltávolíthatjuk azt az iCloud eszközlistájáról. Ismét ezt kell tennünk, ha abbahagyjuk a telefon használatát. Ha eladjuk vagy csak abbahagyjuk a használatát, akkor ezt megtehetjük. Ha ezt szeretné tenni, kövesse az alábbi lépéseket:

  1. Lépjen be a böngészőből a iCloud web (csináld a számítógépről).
  2. Kattintson a Keresés ikonra.
  3. Keresés a térképen.
  4. Válassza ki a törölni kívánt eszközt, ebben az esetben keresse meg a törölni kívánt iPhone -t.
  5. Kattintson az iPhone törlése lehetőségre.
  6. Ha egynél több eszköz van, ismételje meg ezt a folyamatot ezeknél az eszközöknél.

Amikor ezt megtettük, az adott eszköz összes tartalma és beállítása törlődik. Ezért fontos, hogy ezt az eljárást a látottak szerint hajtsa végre. Amikor befejeztük ezeket a lépéseket, már nem lehet megtalálni ezt az iPhone -t az iCloud használatával, amellett, hogy lehetetlen megtalálni a Find My iPhone segítségével, miután ezt a funkciót az elején is kikapcsolta. Tehát ez egy fontos intézkedés e tekintetben.


A cikk tartalma betartja a szerkesztői etika. A hiba bejelentéséhez kattintson a gombra itt.

Legyen Ön az első hozzászóló

Hagyja megjegyzését

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Kötelező mezők vannak jelölve *

*

*

  1. Az adatokért felelős: Actualidad Blog
  2. Az adatok célja: A SPAM ellenőrzése, a megjegyzések kezelése.
  3. Legitimáció: Az Ön beleegyezése
  4. Az adatok közlése: Az adatokat csak jogi kötelezettség alapján továbbítjuk harmadik felekkel.
  5. Adattárolás: Az Occentus Networks (EU) által üzemeltetett adatbázis
  6. Jogok: Bármikor korlátozhatja, helyreállíthatja és törölheti adatait.