Apa BIOS lan apa iku ing PC

Apa BIOS

PC kita digawe saka macem-macem komponen. Iki tegese ana akeh istilah sing kudu kita kenal, sawetara sing anyar kanggo akeh wong. Soko sing digoleki akeh pangguna iku ngerti apa BIOS ing komputer. Istilah sing mbok menawa wis tau krungu lan pengin ngerti liyane babagan.

Sabanjure kita pitutur marang kowe apa BIOS lan apa iku kanggo PC. Iki bakal mbantu sampeyan sinau luwih akeh babagan konsep iki lan sepira pentinge komputer saiki. Amarga iku konsep sing mesthi akeh sing wis nemoni PC ing sawetara titik lan sampeyan pengin ngerti liyane. Pandhuan iki bakal mbantu sampeyan.

Apa BIOS PC

PC BIOS

BIOS minangka akronim sing nuduhake tembung Sistem Input-Output Dasar, sing bisa diterjemahake minangka Sistem Input-Output Dasar ing basa Spanyol. BIOS minangka bab pisanan sing mlaku nalika kita nguripake komputer, tablet, telpon seluler utawa piranti elektronik liyane, supaya iku soko sing digunakake kathah, minangka sampeyan bisa ndeleng. Ing kasus komputer, jeneng BIOS ora tansah digunakake, sanajan konsep padha ing kabeh kasus.

Ing kasunyatan kita ngadhepi karo urutan kode eksekusi (lunak) sing disimpen ing chip ing motherboard (hardware PC). Iki minangka sing ngidini sampeyan ngerteni apa sing disambungake, dadi RAM, prosesor, unit panyimpenan lan liya-liyane. BIOS ngidini apa sing kita duwe PC, amarga tanpa iku kita mung bakal duwe motherboard.

Saiki BIOS nyedhiyakake akeh informasi, informasi sing ing akeh kasus ora bakal ditemokake ing sistem operasi dhewe. Ing BIOS, sampeyan bisa ngatur macem-macem karakteristik meh kabeh hardware sing disambungake menyang motherboard, saengga penting banget ing komputer, amarga minangka lawang kanggo pilihan kasebut. Antarmuka wis ganti wektu lan saiki ana versi sing bisa digunakake malah mouse, salah sawijining owah-owahan sing paling penting ing taun-taun pungkasan.

Apa BIOS kanggo PC

BIOS

Kaya sing wis dingerteni sadurunge, urutan initialization komputer dadi liwat mlaku BIOS. Iki ngendi piranti beda sing diinstal ing motherboard PC bakal dikenali. BIOS migunani kanggo kabeh sing disambungake menyang motherboard liwat piranti lunak, supaya link lan pedoman diadegaké kui, kang bakal digunakake nganti PC bakal miwiti maneh.

BIOS ing komputer menehi akeh informasi, ing antarane kita nemokake rincian babagan kemungkinan kegagalan sing bisa kedadeyan nalika miwiti PC, utamane ing kasus kegagalan hardware. Ing BIOS iki urutan swara ditulis sing bakal disiarake ing speaker yen ana kegagalan ing komponen. Urutan iki biasane bisa dideleng ing manual motherboard komputer kasebut. Tegese, yen ana komponen sing gagal (RAM utawa kertu grafis), swara sing bakal dipancarake bakal beda-beda, saengga bisa dingerteni kanthi gampang.

Yen kita duwe motherboard dumunung ing kisaran ndhuwur-tengah pasar, banjur kita duwe BIOS pindho ing. Iku fitur sing mbantu Ngartekno, wiwit yen BIOS wis rusak, jalaran saka motherboard punika unusable, soko sing bisa dadi beyo pinunjul lan mundhut dhuwit kanggo pangguna. Kanthi duwe pindho, sampeyan bisa nggawe utawa generate salinan chip lan konfigurasi ing kaloro. Senajan nganyari BIOS dirilis, kanggo supaya jinis masalah iki, iku cara sing apik kanggo mesthekake yen ora bakal kelakon.

Setelan sing wis disimpen ing BIOS bakal tetep disimpen sanajan piranti kasebut pedhot saka jaringan listrik kanggo dangu. Iki disimpen ing baterei sing ana ing motherboard kasebut, kanthi cara sing disimpen minangka barang sing dijamin nganti pirang-pirang taun. Bisa uga yen baterei bakal entek, nanging ing kasus kasebut ora dadi masalah. Sanajan baterei wis mati, sampeyan mung kudu ngganti kanthi bener lan ngisi maneh owah-owahan, kanthi cara iki konfigurasi bakal ditampilake maneh, tanpa sampeyan ilang apa-apa. Dadi kurang prihatin kanggo pangguna apa wae.

Cara ngakses BIOS

Ngakses BIOS PC

Iku ora mung penting kanggo ngerti apa BIOS. Uga cara kita bisa ngakses ing PC iku soko menarik kanggo pangguna. Amarga akeh pangguna ora ngerti carane ngakses. Wayahe sing bakal kita akses yaiku ing wiwitan komputer. Iki soko sing ora ngganti ing sembarang PC. Sing ngomong, iku ora Matter apa account saka PC, sing wayahe kang kita arep ngakses ngandika BIOS tansah padha.

Nalika wektune padha, bisa uga ana bedane cilik ing cara diakses. Bentenipun mung tombol sing bakal kita kudu pencet. Kanggo ngakses BIOS iku biasanipun kita kudu penet tombol DELETE ing limang detik pisanan sawise komputer diwiwiti. Kita kudu cepet yen pengin ngakses, utamane yen sampeyan duwe komputer sing cepet banget.

Tombol sing kudu kita pencet rada variabel. Ing umume komputer, kita bisa nindakake kanthi mencet tombol DELETE. Senajan bisa uga sing sampeyan beda. Yen tombol DEL ora menehi akses menyang BIOS ing komputer, bisa uga salah siji saka tombol liyane: ESC, F10, F2, F12, utawa F1. Make lan model komputer sampeyan bakal nemtokake tombol sing kudu sampeyan pencet, nanging sanajan ing antarane komputer saka merek sing padha sampeyan kudu mencet tombol sing beda. Ing kabeh kasus, iku kudu rampung ing limang detik pisanan sawise PC diwiwiti.

Tabel akses BIOS

Kebeneran kita duwe dhaftar karo manufaktur komputer lan tombol sing kudu pencet yen sampeyan pengin ngakses BIOS iki ing komputer. Iki minangka kunci sing paling umum yen sampeyan pengin ngakses ing komputer ing sawetara titik, gumantung saka merek:

Produsen Tombol akses BIOS biasa Tombol Tambahan
ACER F2 DEL, F1
ASROK F2 Mbusak
ASUS F2 DEL, Sisipake, F12, F10
Dell F2 DEL, F12, F1
GiGABYTE F2 Mbusak
HP ESC ESC, F2, F10, F12
Lenovo F2 F1
MSI Mbusak F2
TOSHIBA F2 F12, F1, ESC
ZOTAC THE F2, DEL

Ngakses BIOS ing Windows

Ngakses BIOS PC Windows

Saliyane ngakses nalika wiwitan, ana cara universal tambahan kanggo Windows. Thanks kanggo, kita bakal duwe akses menyang BIOS komputer yen perlu. Iki minangka cara sing bisa digunakake yen kita duwe Windows 8, Windows 8.1 utawa Windows 10 diinstal ing komputer kita. Yen sampeyan duwe versi iki, sampeyan bakal bisa nggunakake cara iki. Iku uga cara banget prasaja kanggo nindakaken.

Ing menu wiwitan kita nulis BIOS lan kita bakal entuk seri pilihan ing layar. Sing narik kawigaten kita ing kasus iki yaiku Ngganti opsi Mulai lanjutan. Yen opsi kasebut ora katon, kita bisa nulis langsung ing mesin telusuran. Nalika kita wis mbukak pilihan iki ing layar, kita bakal bisa ndeleng manawa kita entuk bagean sing diarani Advanced Startup. Yen kita ngeklik tombol Wiwiti maneh saiki ing fungsi iki, komputer bakal miwiti maneh ing mode khusus sing bakal entuk akses menyang macem-macem pilihan.

Ing menu sing bakal katon sabanjure, ing layar biru, klik ing pilihan Troubleshoot. Ing layar sabanjure kita kudu ngeklik pilihan Advanced Options. Opsi sabanjure sing kudu kita klik yaiku pilihan sing diarani Konfigurasi firmware UEFI. Kanthi nindakake iki, komputer bakal miwiti maneh lan langsung menyang BIOS kasebut. Iki soko sing bakal njupuk sawetara detik lan banjur kita bakal ing antarmuka BIOS ing komputer kita, kang wis diganti Ngartekno liwat wektu. Nalika sampeyan bisa ndeleng, iku soko sing ora Komplek lan ora njupuk dawa banget kanggo ngetik, supaya kita uga bisa duwe akses menyang BIOS ing Windows, soko sing akeh kedhaftar padha looking for.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Blog Aktualidad
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.