VA vs IPS vs TN: layar endi sing luwih apik kanggo komputer sampeyan?

Panel LCD

Ana akeh jinis panel kanggo monitor lan masing-masing dirancang kanggo panggunaan lan konten tartamtu, sanajan kita bisa nggunakake panelitian kasebut kanggo panggunaan apa wae. Yen kita duwe tujuan supaya bisa entuk manfaat saka monitor, luwih becik goleki teknologi sing paling cocog karo panggunaan piranti. Ana panel sing, amarga teknologi, cocog kanggo main game, nanging dudu sing paling apik kanggo nulis utawa ngrancang, amarga tingkat refresh, warna utawa sudut pandang.

Artikel sing gegandhengan:
Kepiye lan kanthi cara ngresiki layar komputer

3 jinis panel paling umum sing ditemokake ing pasar yaiku VA, IPS lan TN. Panel sing ora meh padha banget, amarga sabenere katon apik ing bagean liyane, mula kita kudu tliti kanthi tliti kanggo milih sing paling cocog kanggo kita. Antarane jinis panel kasebut, ana macem-macem kayata wektu respons, sudut pandang, gamut warna utawa piranti lunak integral. Ing artikel iki, kita bakal luwih gampang supaya golek sing paling becik kanggo sampeyan luwih gampang.

Kepiye bedane teknologi kasebut?

Saben teknologi panel duwe kaluwihan lan kekurangan yen dibandhingake karo teknologi liyane, kita bakal ngringkes sawetara baris sing ana teknologi sing beda dibandhingake teknologi liyane, sanajan banjur bakal rinci babagan saben teknologi adhedhasar lan ciri sing luwih rinci. .

  • IPS: Werna sing paling nyata ora biasane sing paling apik lan dadi puncak panel IPS, mula warna kasebut sing paling kondusif kanggo nyunting foto. Uga misuwur kanthi sudut pandang, nawakake tampilan sing sampurna saka sembarang sudut pandang. Sing paling ala temtu wektu nanggepi, sanajan kita wis bisa ndeleng panel IPS kanthi wektu respons 1ms.
  • GOES: El langkah penengah saka LCD konvensional dadi OLED. VA minangka jinis panel sing kalah nalika ndeleng sudhut lan realisme warna dibandhingake karo IPS, nanging entuk kontras lan wektu respons, Umum banget digunakake ing merek kayata Samsung utawa Sony. Umume TV QLED Samsung paling dhuwur duwe teknologi teknologi utama iki.
  • TN: Ora diraguhi jinis panel paling tuwa ing teknologi LCD. Sing penting banget kanggo wektu nanggepi, nanging minangka balesan warna sing paling entheng dibandhingake karo IPS lan VA, nawakake nada bisu banget, uga ora bisa dingerteni kanggo definisi gambar. Monitor kasebut biasane sing dipilih dening pemain game video profesional, ing endi wektu respon lan hertz bisa ditindakake.

Panel IPS

Temtunipun teknologi paling populer lan paling populer kanggo keseimbangane antarane poin positif lan negatif. IPS tegese ngoper pesawat, nggunakake voltase kaya panel LCD liyane kanggo nyetel kristal cair sing nggawe panel, beda-beda orientasi lan posisi. Ing kasus iki kristal padha karo substrat kaca mula jenenge (pesawat diowahi).

Monitor IPS

Kristal cair panel IPS ora muter kaya kedadeyan liyane, amarga wis diputer lan ngidini cahya bisa nembus. Iki tegese panel IPS entuk bathi saka sudut pandang sing luwih apik nanging uga butuh lampu latar sing luwih kuat, saengga ing sawetara kasus bocor cahya sing ngganggu banget.

Produsen sing biasane nggawe panel IPS paling akeh yaiku LG lan saiki kita bisa nemokake televisi berkualitas tinggi sing nggunakake teknologi iki. Tanpa mangu-mangu yen pengin panel sing dipercaya lan pirang-pirang taun IPS minangka pilihan sing apik. Yen sampeyan pengin monitor kanggo sunting foto lan video, kanthi IPS, kita priksa warna sing cedhak karo kasunyatan.

Panel VA

Panel VA, temtunipun LCD kasebut sing paling mirip OLED ing babagan kontras. Akronim VA tegese ing basa Spanyol: Alignment vertikal. Dadi kristal cair sampeyan didadekake vertikal lan miring nalika listrik dilebokake supaya cahya dadi cahya kaya gambar.

Monitor dadi

Teknologi VA digunakake dening Samsung ing panel QLED kelas dhuwur. Panel kasebut duwe kaunggulan nawakake warna luwih jenuh tinimbang IPS tanpa entuk kontras tanpa wates sing ditawakake panel OLED organik. Kosok baline, dheweke ora bisa ndeleng sudut pandang, mulane Samsung menehi paten panel sudhut mlengkung kanggo ngatasi cacat iki.

Sanajan panel kasebut apik banget kanggo nampilake konten multimedia amarga kontras banget lan panggunaan HDR sing luar biasa, kita kudu pindhah menyang jajaran paling dhuwur lan mulane luwih larang kanggo entuk wektu respons sing apik lan tarif refresh sing apik. Ing panel VA sing luwih murah, kita bisa nemokake masalah nalika ngatur cahya ing layar, nggawe padhang ora seragam, nyebabake masalah ing wilayah bayangan nalika nonton film.

Panel TN

Ayo rampung karo panel TN. Is babagan teknologi paling tuwa ing babagan LCD lan temtu paling murah ing pasar sanajan kurang lan kurang asring. Panel kasebut nyedhiyakake tingkat panyegaran paling apik kanthi rega suda ing pasar, bebarengan karo iki kita entuk wektu respons sing ora bisa ditemokake ing teknologi LCD liyane.

ngawasi kanggo muter

Karakteristik panel TN nggawe game sing cocog, kanggo tarif refresh sing bakal nuduhake gambar ing FPS maksimum sing diidini peralatan, uga wektu respons sing ideal, wektu respons iki minangka wektu tundha sithik nalika pencet tombol utawa mouse nganti visualisasi ing layar, soko sing bisa nggawe kita menang utawa kalah ing game.

Kekurangan paling gedhe saka panel kasebut ora mesthi ana warna-warna, nalika ing panel VA lan IPS paling asring duwe 8 nganti 10 bit, ing panel TN kita ndeleng maksimal 6 bit sing dadi 16,7 yuta warnaKayane katon kaya biasane, nanging saben gambar sing dideleng ing monitor duwe varian warna meh tanpa wates. Iki nyebabake warna panel TN luwih akeh lan ora abu-abu tinimbang liyane. Yen rincian kasebut ora penting kanggo sampeyan lan sampeyan pengin kompetitif sabisa ing game video, iku pilihan sing paling apik tanpa diragukan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Blog Aktualidad
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.