Bedane antarane WhatsApp, Telegram, Signal, Messenger lan Apple Messages

aplikasi olahpesen sing beda

WhatsApp dadi aplikasi olahpesen pisanan kasedhiya ing kabeh platform, nanging dudu sing pertama. BlackBerry Messenger minangka aplikasi olahpesen pertama, aplikasi mung kasedhiya ing ekosistem perusahaan Kanada, sanajan uga tekan platform liyane kanthi WhatsApp, nanging wis kasep, amarga ora nawakake anyar.

Sajrone pirang-pirang taun, luwih akeh aplikasi olahpesen kayata Line, Telegram, Viber, WeChat lan Sinyal utamane. Kabeh mau, mung Telegram wis bisa nginep ing pasar Lan ing wulan Januari 2021, wis duwe luwih saka 500 yuta pangguna.

Line minangka aplikasi sing akeh digunakake utamane ing Jepang (nalika lair), nalika Viber akeh digunakake ing negara-negara Arab lan WeChat ing China utamane, amarga ora ana akeh pilihan sing diidini pamrentah Tiongkok.

Artikel sing gegandhengan:
Pandhuan definitif kanggo Web WhatsApp kanggo entuk manfaat paling apik

Telegram wis bisa nggayuh kabeh jagad lan njaga posisine kanthi terus nambah fitur anyar, fitur sing kanggo privasi lan data nglumpukake alasan ora bakal kasedhiya ing WhatsApp.

Ing ngisor iki kita nuduhake sampeyan sing beda utama antarane aplikasi olahpesen seluler lan data apa sing dikoleksi saben wong ngerti aplikasi sing paling cocog karo pilihan lan kabutuhan sampeyan.

WhatsApp vs Telegram vs Signal vs Messenger vs Apple Messages

Sinyal

Jinis pesen

Tampilan Telegram Sinyal Facebook
Messenger
Pesen
Apple
Pesen grup Ya Ya Ya Ya Ya
Telpon swara Ya Ya Ya Ya Ora (Ya liwat FaceTime)
Telpon video Ya Ya Ya Ya Ora (Ya liwat FaceTime)
Telpon video kelompok Ya (nganti 50 karo Messenger) Ora Ana Ya (nganti 8 partai) Ya (nganti 50 partai) Ora (Ya liwat FaceTime)
Pesen swara Ya Ya Ya Ya Ya
Pesen video Ora Ana Ya Ora Ana Ora Ana Ya
Pesen sementara Ya Ya (ing obrolan rahasia) Ya Ora Ana Ora Ana

Kaya sing bisa dideleng ing tabel ing ndhuwur, Telegram minangka siji-sijine aplikasi ing jejere Apple Messages (nawakake liwat FaceTime) sing ora ngidini telpon video grup, nanging kanthi individu. Telegram ngrancang nambah fungsi iki ing taun 2021. Kaloro aplikasi ngidini kita ngirim pesen video, tanpa kudu nggunakake FaceTime ing kasus iPhone.

Artikel sing gegandhengan:
Cara nggawe telpon video ing WhatsApp Web, langkah demi langkah

Data sing bisa dituduhake

Tampilan Telegram Sinyal Facebook
Messenger
Pesen
Apple
Foto Ya Ya Ya Ya Ya
Videos Ya Ya Ya Ya Ya
GIFs Ya Ya Ya Ya Ya
Stamping Ya Ya Ya Ya Ya
Lokasi Ya Ya Ya Ya Ya
Kontak Ya Ya Ya Ya Ya
Arsip Ya (watesan 100MB) Ya (nganti 2GB) Ya Ya Ora Ana
Stamping Ya Ya (animasi) Si Si Ya

Telegram ora mung ngidini kita nuduhake jinis file, ora mung gambar lan video, nanging uga nawakake watesan maksimal 2GB saben file, kanthi sedhih 100 MB sing ditawakake WhatsApp.

Keamanan

Tampilan Telegram Sinyal Facebook
Messenger
Pesen
Apple
Enkripsi end-to-end Ya Mung ing obrolan rahasia Ya Ya Ya
Watesan akses Ya Ya Ya Ya Ora (liwat piranti)
Kunci rekaman Ora Ana Ya Ya Ora Ana Ya
Kunci layar Ora Ana Ya Ya Ora Ana Ora Ana

Telegram dadi populer banget wiwit lair amarga kasunyatane minangka mega kabeh data, sing ngidini kita nggunakake aplikasi iki saka piranti apa wae ngobrol karo obrolan, sawetara sing ora ditawakake WhatsApp, Signal lan Facebook Messenger, nanging Apple Messages.

Iki amarga enkripsi sing digunakake ing Telegram iku ora mungkasi pungkasanNanging, kabeh konten dienkripsi lan kuncine ora ana ing server sing padha karo data sing disimpen.

Manfaat liyane sing ditawakake dening Telegram lan Signal ditemokake supaya bisa nyegah para penerima njupuk gambar obrolan manawa kita tetep bareng, supaya ora ninggalake bukti.

Kabeh aplikasi ngidini kita nggawe sistem ngunci kanggo nyegah sapa wae sing duwe akses menyang smartphone nalika mbukak kunci saka aplikasi kasebut. Ing Apple Messages, proteksi mung ditemokake yen terminal dikunci.

Data apa sing disimpen saben perusahaan pangguna

Antivirus gratis kanggo Windows

Yen ana sing gratis, produke yaiku awake dhewe. Iki minangka salah sawijining ucap paling populer ing jaman sing ditemokake, ing endi umume layanan internet gratis.

Kanggo apa iki? Data pangguna ngidini perusahaan gedhe nawakake kampanye khusus adhedhasar telusuran lan selera pangguna. Kaloro perusahaan iklan gedhe saiki yaiku Google lan Facebook.

Amazon, sanajan ora melu bisnis pariwara, uga nglumpukake akeh data saka pangguna, sing ngidini sampeyan nggawe penawaran khusus kanggo pelanggan, nganalisa tren pasar, ngerti apa sing dibutuhake wong ... data sing uga digunakake kanggo nggawe produk anyar.

Skandal privasi sing beda-beda sing ngubengi Facebook ing taun-taun pungkasan kaya ngono revulsive sing dibutuhake akeh pangguna kanggo miwiti nganggep serius perawatan sing ditindakake perusahaan gedhe karo data sampeyan.

Luwih akeh data sing bisa dikoleksi aplikasi, kampanye pariwara paling apik sing bisa ditawakake kanggo pelanggan.

Contone carane nggunakake data kita

Yen perusahaan kasebut duwe data babagan lokasi, umur, status perkawinan lan telusuran, analisa kabeh data lan saring supaya klien sing ngatur resepsi manten bisa pesen kampanye pariwara winates ing kutha lan malah krenjang umur ing antarane wong-wong sing sadurunge wis nggawe a goleki nganggo tembung manten.

Artikel sing gegandhengan:
Cara mindhah WhatsApp menyang kertu SD kanthi cara sing gampang

Sing ora bisa ditindakake perusahaan kasebut yaiku target iklan mung kanggo wanita utawa pria, kanggo wong sing duwe warna kulit beton... amarga ukum nglarang supaya diskriminatif, sanajan nganti saiki Facebook nawakake opsi kasebut, pilihan sing ora nate ditawakake Google (mesthine kudu kasebut).

Kabeh data sing ditampilake ing ngisor iki wis diklumpukake saka Apple App Store. Wiwit awal 2021, Apple mbutuhake kabeh pangembang nglaporake kabeh data sing dikumpulake liwat aplikasi. Data iki ora mung diklumpukake ing iOS, nanging uga ing Android.

Data sing diklumpukake Signal

Sinyal

Siji-sijine informasi sing dikumpulake Signal yaiku nomer telpon, nomer sing digandhengake akun kasebut.

Artikel sing gegandhengan:
Cara ngoptimalake Sinyal

Data sing dikoleksi dening Apple Messages

Liwat aplikasi Pesen, Apple ora nglumpukake data sing bisa dituduhake, ngluwihi sing bisa ditindakake kumpulake kanthi anonim liwat iOS.

Data sing diklumpukake dening Telegram

Data sing dikoleksi Telegram yaiku nomer telpon, jeneng panganggo (platform iki bisa digunakake tanpa nomer telpon mitra), kontak, lan jeneng akun.

Data sing diklumpukake dening WhatsApp

Tampilan

Amarga nomer akeh data sing dikoleksi WhatsApp, aku bakal ndhaptar dhaptar:

  • Jinis piranti
  • Data panggunaan
  • Shopping Cart
  • Lokasi
  • Rincian kontak
  • Konten pangguna
  • Diagnostik kesalahan
  • Shopping Cart
  • Informasi finansial
  • Kontak

Ing katrangan aplikasi sing bisa ditemokake saka WhatsApp ing App Store, koleksi data dipisahake miturut tujuwane:

  • Pariwara utawa pemasaran pangembang
  • Analisis data
  • Kustomisasi produk
  • Fungsi aplikasi
  • Tujuan liyane

Data sing dikoleksi dening Facebook Messenger

Facebook Messenger

Jumlah data sing dikumpulake aplikasi Messsenger, iku edan, ora duwe jeneng liyane. Saliyane nglumpukake data sing padha karo WhatsApp lan ngelasake miturut tujuane, uga nglumpukake:

  • Sejarah Nggoleki
  • Sajarah Browsing
  • Kesehatan lan fitness
  • Data sensitif

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Blog Aktualidad
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.