Bedane utama ing antarane layar LED lan LCD

Saiki, yen arep tuku televisi lan wiwit ndeleng model kanthi online utawa menyang pusat blanja, kita mlebu ing jagad iki yen ora duwe ilmu, kita bakal kelangan dhewe. Iki amarga pabrikan ngasilake macem-macem model, nggunakake macem-macem teknologi gumantung saka kisaran utawa tujuane model kasebut dirancang. Kita bisa nemokake saka LCD menyang OLED liwat QLED utawa LED.

Pramila kita bisa kesasar lan yen ora dilaporake, kita ing tangane bakul sing lagi tugas utawa pendapat sing ditemokake ing internet. Kita uga bisa kesasar karo saran saka kanca geek sing ana. Sanajan ing njaba kabeh televisi katon padha karo kita, ana akeh bedane adhedhasar teknologi lan desain panel. Ing artikel iki, kita bakal nuduhake apa bedane paling gedhe antarane LCD lan LCD sing luwih konvensional.

Apa sing diarani LCD?

Led minangka panel sing dibentuk dening kristal cair kaya sing dicethakake saka akronim. Tampilan Kristal Cair, teknologi lawas banget sing saiki nggawe asil sing apik babagan kualitas lan linuwih. Panel kasebut kalebu akeh piksel sing digawe saka molekul kristal cair sing ana ing antarane elektroda transparan. Kristal cair nanggepi cara sing bisa diprediksi nalika intensitas pangisian daya listrik saya beda. Iki nyebabake kristal corak lan obah, mbentuk sing mengko katon ing layar, kanthi warna lan lampu.

Apa sing diarani LED?

Panel LED sejatine minangka jinis LCD sing dadi evolusi teknologi sing digunakake dening layar LCD lawas. Teknologi LED ngganti tabung neon cahya latar mburi kanthi dioda pemancar cahya teknologi LED. Iki nyebabake tingkat ireng lan kontras sing luwih dhuwur dibandhingake karo teknologi LCD sadurunge, saliyane akurasi warna sing luwih apik dibandhingake Ora lali apa sing mengaruhi desain, mula panel LCD sing luwih kenthel kudu nyedhiyakake tabung neon, dibandhingake karo dioda sing lancip lan cilik, saengga televisi luwih apik lan lancip.

Kaluwihan lan kekurangan antarane LED mungsuh LCD

PROS

  • Tampilan LED cukup luwih padhang bisa nganti 3000 bit padhang sing nggawe prabédan ing njobo.
  • Una umur rak luwih dawaAkeh sing bisa ndeleng luwih saka 50.000 jam ndeleng.
  • Dheweke ngasilake luwih sithik, mula uga panas luwih efisien nyuda konsumsi akeh.
  • Desain stilisasi dadi luwih tipis, saengga duwe desain sing meh katon kaya lukisan ing tembok kita.

KONS

  • Minangka teknologi luwih larang.
  • Su ndandani rada kompleks amarga dioda dipasang ing piring.
  • La résolusi rada kurang.
  • Amarga saka ndandani larang umume, luwih becik tuku televisi anyar.

TV apa sing dak tuku?

Kanggo miwiti, kita kudu ngerti apa sing pengin digunakake ing televisi, amarga saiki LED pancen dominan ing pasar babagan layar resistensi kualitas tinggi. Ing ruangan njobo, ing endi cahya kasebut saya kuwat, disaranake supaya tetep milih panel LED sing apik kanthi padhang ora kurang saka 1000 nits. Nanging yen kita mung bakal nggunakake televisi ing njero ruangan, ing papan sing kurang cahya, LCD bisa dadi pilihan sing paling apik amarga resolusi sing luwih apik lan sing penting kanggo resistensi lan perbaikan sing luwih gedhe. Yen kita kepengin nduwe televisi nganti pirang-pirang taun, iki bisa dadi penting.

Kanggo muter

Kanggo game video, panel sing ideal yaiku panel sing ketinggalan input paling sithik bisa uga lan iki umum banget ing panel LCD, uga nalika njupuk video game, yen nggunakake sniper, resolusi bisa dadi kunci, amarga ing jarak sing katon piksel, sejatine mungsuh nuduhake kita. Yen ing sisih liya, kamar ing papan sing kita dolanan padhang banget lan seneng muter kanthi jelas, pilihan sing paling apik yaiku LED IPS amarga luwih padhang lan ndeleng sudut.

Saiki wis umum yen nawakake macem-macem game kanggo sampeyan kalibrasi HDR miturut kekarepan sampeyan, dadi yen kita bisa entuk televisi nganggo teknologi iki, kita bakal dihargai ing skenario sing kontras cahya sing luwih dhuwur mesthi tetep, kayata game video horor utawa game terbuka ing njaba ruangan.

Kanggo ndeleng film

Kanggo ndeleng film Tanpa mangu-mangu, teknologi LED minangka sing paling disaranake, khusus teknologi EDGE LED sing biasane digunakake Samsung ing panel lengkung kasebut., teknologi sing entuk ireng sing murni banget kanthi mateni area televisi sing ireng kasebut murni, mula simulasi panel OLED sing ireng kasebut murni.

Panel kasebut kalebu jinis VA, panel sing entuk warna sing jelas banget lan kontras sing apik, sing ora tekan level OLED nanging sukses banget. Khusus, panel sudhut mlengkung saka Samsung mburi dhuwur sing kasedhiya amarga kurva lan lapisan panel, bayangan kasebut ora bisa ditemokake. Siji-sijine kekurangan teknologi iki yaiku sudut pandang sing luwih murah lan biaya sing luwih dhuwur, saliyane ndandani sing larang yen bisa rusak.

Ing bisnis lan keramahan

Yen sing dibutuhake yaiku televisi supaya bisa digantung ing bisnis utawa bar, tanpa mangu-mangu, teknologi sing paling cocog yaiku LED, khusus teknologi IPS, teknologi sing menehi sawetara sudhut ndeleng amba banget, sing bakal menehi tampilan sing luwih apik kanggo kabeh masarakat ing papan dununge. Kajaba iku, teknologi iki nduweni padhang maksimum sing luwih dhuwur saengga refleksi cahya bakal kurang nyurung ing kualitas tampilan.

IPS minangka salah sawijining teknologi sing paling digunakake ing panel LED lan uga salah sawijining sing paling murah. LG duwe model IPS paling apik ing pasar, mula yen nggoleki katalog, kita bisa nemokake conto teknologi LED iki sing paling apik.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Blog Aktualidad
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.