Cara menehi caption Google Docs: kabeh lokasi

Google Docs

Google Docs minangka suite kantor Google, sing bisa diakses saka akun Google lan dokumen sing disimpen ing awan langsung. Iki ditampilake minangka alternatif sing apik kanggo Microsoft Word, utamane yen sampeyan arep kolaborasi karo sawetara wong ing dokumen kasebut, supaya kabeh wong bisa melu ing edisi online ing macem-macem lokasi. Salajengipun, ing tingkat fungsi iku ora meri Word.

Kita bisa ngunggah foto ing dokumen kasebut, sanajan ana sawetara opsi sing nyebabake keraguan ing antarane pangguna. Salah sijine yaiku carane sijine a caption ing Google Docs. Iki bisa uga dadi pitakonan kanggo akeh sampeyan, mula ing ngisor iki bakal dakcritakake kepiye carane bisa ditindakake, amarga akeh wong sing ora ngerti langkah-langkah sing kudu ditindakake.

Yen sampeyan nggoleki online kanggo cara masang caption ing Google DocsSampeyan bakal weruh sing ana Camping utawa forum ngendi ngandika sing iki soko mokal. Kasunyatane, iki kedadeyan, amarga Suite iki, sanajan akeh fungsi, ing sawetara wilayah kudu ditingkatake kanthi signifikan. Untunge, ana cara kanggo ngatasi watesan kasebut. Iki kedadeyan karo caption iki, amarga kita bakal bisa nggawe siji, sanajan iki tegese kita kudu njupuk langkah luwih akeh tinimbang sing dikarepake.

Ngunggah gambar

Google Docs

 

Kaping pisanan sing kudu ditindakake upload foto utawa gambar sing pengin digunakake ing dokumen kasebut, ing ngendi kita pengin ngenalake caption ing ngisor iki. Foto bisa diunggah kanthi nyeret gambar menyang dokumen utawa saka pilihan Lebokake ing menu ndhuwur dokumen. Ana pilihan kanggo nyisipake gambar saka komputer, supaya kita ngunggah foto sing wis disimpen ing folder ing PC utawa ing telpon, yen kita nggunakake dokumen saka seluler. Sawise foto kasebut dipilih, kita bakal weruh manawa gambar kasebut wis ana ing dokumen kasebut. Banjur kita bisa takon macem-macem opsi sing kita duwe nalika nambah caption ing Google Docs.

Tambah caption ing Google Docs

Kaya sing wis kasebut saiki, Google Docs ora duwe fungsi asli kanggo nambah caption. Untunge, ing suite Google kita duwe sawetara opsi alternatif. Thanks kanggo wong-wong mau, sampeyan bisa nambah judhul utawa caption kasebut menyang gambar apa wae sing ana ing dokumen. Dadi, kita bakal entuk asil sing dikarepake sawayah-wayah, sanajan iki tegese kita nindakake luwih akeh langkah tinimbang sing dikarepake.

Iku ora cara sing padha sing kita tindakake ing kantor Suite kanggo digunakake ing Word utawa liyane. Sanajan kita kudu ngliwati langkah-langkah liyane, proses kasebut ora rumit. Sampeyan ora bakal duwe masalah ing babagan iki yen sampeyan kudu. Ana telung cara sing kasedhiya ing kasus iki kanggo nambah caption kasebut ing Google Docs. Kita bakal ngomong babagan saben wong ing ngisor iki, supaya sampeyan bisa ndeleng cara kerjane lan milih sing paling nyaman kanggo sampeyan.

Teks online

Tambah caption Google Docs

Cara pisanan kanggo nambah caption ing Google Docs uga paling gampang. Iki minangka fungsi teks inline, sing bakal ngidini kita nambah teks utawa katrangan ing ngisor foto ing dokumen kasebut, supaya katon kaya caption normal. Dadi pangguna ing suite Google bakal bisa nindakake iki tanpa masalah. Langkah-langkah sing kudu kita tindakake kanggo nggunakake yaiku:

  1. Unggah utawa lebokake gambar sing dimaksud ing dokumen (kaya sing wis dituduhake ing bagean pisanan).
  2. Pilih gambar sing wis diunggah.
  3. Ing toolbar, pilih pilihan Ing baris. Opsi iki ditampilake ing sangisore foto ing dokumen kasebut.
  4. Banjur selehake kursor ing sangisore gambar.
  5. Tulis teks sing pengin digunakake minangka caption ing Google Docs.
  6. Pilih teks lan format ukurane, gaya font utawa malah alignment nggunakake toolbar ndhuwur dokumen.
  7. Sampeyan wis duwe caption ing dokumen kasebut.

Kanthi langkah-langkah kasebut sampeyan bakal weruh yen sampeyan wis duwe caption sing kasedhiya. Iki minangka proses sing gampang banget, sing meh ora butuh sawetara menit. Kajaba iku, sampeyan bisa ndeleng manawa katrangan iki katon sampurna ing dokumen kasebut, kaya-kaya asline. Dadi bakal ngidini sampeyan entuk asil sing apik babagan iki. Paling apik nggunakake metode iki yen dokumen kasebut durung diowahi, supaya ora ana sing obah lan judhul tetep ana ing foto kasebut.

Judhul kanggo gambar minangka gambar

Caption gambar Google Docs

Cara kapindho sing kasedhiya kanggo nambah caption kasebut rada rumit tinimbang sing sadurunge, nanging mung amarga mbutuhake langkah-langkah liyane. Sanajan cara sadurunge minangka cara sing apik, nanging ana watesan, awit iku ora tetep judhul karo gambar. Tegese, yen kita arep mindhah barang-barang ing dokumen kasebut, karya sing wis ditindakake bakal rusak, lan kita kudu nggawe maneh.

Mulane, yen kita isih nyunting dokumen kasebut lan kemungkinan bakal mindhah barang kasebut, kita bisa nggunakake pilihan Drawing. Ing kasus iki, ayo miwiti tanpa ngunggah foto ing dokumen kasebut. Iki amarga kita bakal nggunakake cara sing beda kanggo ngunggah foto menyang dokumen, sing bakal ngidini kita nggawe caption kasebut kanthi cara sing beda. Langkah-langkah sing kudu kita tindakake ing kasus iki yaiku:

  1. Bukak dokumen ing piranti sampeyan.
  2. Selehake kursor ing ngendi ing dokumen sing pengin dilebokake gambar kasebut.
  3. Klik Pasang ing toolbar ing sisih ndhuwur dokumen.
  4. Pilih opsi Drawing banjur klik Anyar.
  5. Klik tombol Gambar ing toolbar banjur upload foto kasebut. Sampeyan bisa ngunggah saka PC, nelusuri utawa nambah URL yen iku foto sing wis ketemu online, contone.
  6. Nalika gambar wis diunggah minangka gambar, kita bisa miwiti proses iki.
  7. Klik ing Kothak Teks ing toolbar (lambang kothak kanthi huruf T ing njero).
  8. Gambar kothak teks.
  9. Banjur tulis caption sing pengin digunakake ing Google Docs. Sampeyan bisa ngowahi format teks nggunakake toolbar ndhuwur (kanggo ngganti ukuran, font ...).
  10. Seret kothak kanggo posisi kanthi rata ing foto sampeyan.
  11. Klik Simpen & Tutup kanggo konfirmasi kothak iki.
  12. Katrangan wis ditampilake ing dokumen.

Kauntungan gedhe saka metode iki yaiku yen kita mindhah gambar kasebut ing dokumen kasebut, caption bakal ngancani dheweke ing kabeh wektu. Dadi kita ora kudu kuwatir babagan iki. Yen kita isih nyunting dokumen lan ngganti lokasi barang, kayata foto, kita bisa nindakake tanpa masalah. Katrangan kasebut wis ana gandhengane karo foto iki lan loro-lorone bakal tetep bebarengan, sanajan kabeh owah-owahan sing ditindakake.

Nggunakake meja

Tabel caption Docs

Google Docs menehi opsi katelu nalika nggawe caption. Iki babagan nggawe tabel ing ngisor foto kasebut, ing ngendi teks kasebut bakal dilebokake. Cara katelu iki minangka pilihan sing apik amarga kita bakal nyimpen caption ing jejere gambar ing kabeh wektu, kaya sing kedadeyan ing cara liya. Dadi yen kita nggawe owah-owahan ing dokumen utawa kita isih mindhah bagean utawa unsur, foto bakal nyimpen katrangan kasebut sawayah-wayah.

Kita bakal nggawe tabel, sing banjur bakal katon ora katon ing dokumen kasebut. Dadi, kita duwe caption sing dikarepake, sing uga bakal katon kanthi bener. Langkah-langkah sing kudu kita tindakake ing kasus iki ing Google Docs yaiku:

  1. Selehake kursor ing ngendi sampeyan pengin ngunggah gambar ing dokumen sampeyan.
  2. Klik Lebokake banjur Tabel.
  3. Pilih tabel 1 × 2 (kolom kanthi rong sel).
  4. Lebokake gambar menyang sel ndhuwur meja. Yen foto wis ana ing dokumen, seret menyang sel kasebut.
  5. Ing sel ngisor foto, tulis caption.
  6. Klik tengen ing meja.
  7. Pindhah menyang pilihan Properties saka tabel.
  8. Pindhah menyang bagean sing diarani Edge of the Table.
  9. Setel 0 pt ing (iki bakal mbusak wates meja).
  10. Klik OK.

Kanthi langkah-langkah kasebut, kita wis nggawe caption kasebut ing Google Docs, supaya katon kaya asline. Proses iki ora rumit lan kaya ing bagean sadurunge, gambar lan caption saiki ora bisa dipisahake.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Blog Aktualidad
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.