Cara kanggo ngerti ngendi selulerku

endi mobileku

Hpku nang endi? Kita kabeh wis takon dhéwé pitakonan iki ing sawetara titik. Iku kedadeyan kanthi sawetara frekuensi sing ditinggalake ing mobil, ing kantor, ing omah kanca ... Utawa bisa uga ana ing ngarep, ing rak utawa ing ngisor bantal sofa, nanging kita ora weruh. . Lan mesthi, ana uga kamungkinan sing wis dicolong saka kita.

Ora Matter yen smartphone kita mobile Android utawa sing iPhone: Saben sistem operasi duwe cara dhewe kanggo kasus kasebut lan bakal mbantu kita ndeteksi lokasi piranti sing pas.

Sejatine, idea kanggo ngakses komputer menyang a situs web tartamtu kanggo maksud iki (saka Google utawa Apple, gumantung apa telpon kita). Ing situs web iki, sampeyan kudu ngenali awake dhewe karo akun pangguna sing padha ing ponsel sing pengin ditemokake. Mulane, penting kanggo ngerti jeneng pangguna lan sandhi.

Ver también: Cara nglindhungi ponsel saka peretas lan nyolong.

Ayo ndeleng ing ngisor iki langkah-langkah sing kudu ditindakake ing saben kasus:

Goleki seluler Android

Kanggo bisa nemokake seluler Android iku penting sing sistem lokasi telpon. Iku logika. Dadi bab pisanan sing kudu kita lakoni yaiku mriksa iki ing konfigurasi.

  1. Kanggo nindakake iki, kita bakal pindhah menyang "Setelan".
  2. Banjur kita bakal ngeklik tombol kasebut "Google".
  3. Antarane macem-macem opsi sing katon, kita bakal milih salah siji saka "Keamanan".
  4. Banjur kita mung bakal nemokake rong pilihan. Sing kudu dipilih lan diaktifake yaiku Golek pirantiku.

Bisa uga nalika kita takon, kita nemokake manawa pilihan kasebut wis diaktifake. Sampurna banjur. Yen ora, mesthine kudu diaktifake, amarga kita butuh kanggo nemokake ponsel yen ana nyolong utawa ilang.

Ayo saiki nguripake menyang kasus ing tangan. Telpon kita ilang lan kita diserang dening pitakonan "endi selulerku?". Sing kudu ditindakake yaiku nggunakake komputer sing wis mlebu menyang Google (bisa dipriksa ing pojok sisih ndhuwur layar), ketik google lan nulis ing kothak panelusuran tembung iki: «Telponku endi". Semono uga gampang.

nemokake seluler

Cara kanggo ngerti ngendi selulerku (Android)

Sawise ngeklik "Telusuri" utawa mencet tombol Ketik, modul bakal katon ing layar kanggo ngakses peta lokasi piranti, kaya sing ditampilake ing gambar ing ndhuwur, lan rong pilihan ing ngisor iki:

  • Kanggo muni.
  • Kanggo pulih.

Kapisan minangka solusi sing apik ing kasus sing kita ngerti manawa telpon ana ing cedhake, nanging kita ora ngerti ing ngendi kita ninggalake.

Ing tangan liyane, «Retrieve» pilihan, utawa pilihan kanggo klik ing modul map, njupuk kita menyang GoogleAndroidFind, sing nuduhake peta kanthi lokasi paling anyar saka piranti kita. Ing kolom kiwa peta ana sawetara opsi keamanan kasedhiya, kayata ngunci kanggo metu saka akun Google utawa mbusak data kasebut, supaya maling bisa ora entuk informasi sensitif sing disimpen ing telpon kita.

Goleki iPhone

Cara kanggo nemokake iPhone malah luwih gampang tinimbang ing kasus seluler Android. Bener, sampeyan mung kudu ngetik Aplikasi "Telusuri". sing wis diinstal sadurunge ing piranti. Mesthi, sampeyan kudu mriksa sadurunge pilihan "Bagi lokasi" diaktifake. Kita bakal ngerti kanthi pindhah menyang bagean "Aku" menyang sing ana ing baris ngisor pilihan.

nemokake iPhone

Cara kanggo ngerti ngendi seluler (iPhone) iku

Dadi, kanggo nemokake iPhone sing ilang utawa dicolong kita kudu ngakses iCloud liwat Web iCloud.com. Ing kana sampeyan kudu mlebu karo akun Apple sing padha karo piranti kita. Yen wis rampung, sampeyan mung kudu langsung menyang tombol telusuran ijo (ing basa Inggris "Golek iPhone Kula«) ditemokake ing menu pilihan utama.

Sawise mencet tombol, kita bakal mlumpat menyang layar anyar kang a peta kanthi lokasi sing tepat kabeh piranti Apple sing digandhengake karo profil pangguna kita. Sawise sing kita goleki wis ana (kaya ing conto sing ditampilake ing gambar ndhuwur), kita kudu ngeklik maneh kanggo ndeleng opsi:

  • Puterake swara, sing bakal mbantu kita nemokake "kanthi kabar-kabar" yen cedhak karo kita.
  • Aktifake "Mode Ilang", sing otomatis ngunci kabeh fungsi telpon.
  • Mbusak iPhone, kanggo mbusak kabeh data sing ana ing piranti yen wis dicolong.

Iki minangka rong cara, kanggo Android lan iOS, kanggo nemokake telpon sing ilang utawa dicolong. Sampeyan mung kudu negesake manawa, supaya bisa tenang lan ngerti manawa bakal ana obat kanggo kasus kasebut, penting banget kanggo mesthekake yen kita duwe pilihan sing cocog kanggo nuduhake lokasi utawa lokasi sing diaktifake.

.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Blog Aktualidad
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.