Cara ngowahi saka JPG menyang PDF

jpg menyang pdf

Sapa wae sing ajeg kerja nangani dokumen digital wis kerep nemoni kahanan sing kudu ditindakake Ngonversi JPG menyang PDF, loro format sing paling akeh digunakake: pisanan kanggo gambar lan kaloro kanggo teks. Ing artikel iki, kita bakal weruh kabeh cara sing bisa ditindakake kanggo nindakake konversi iki kanthi cara sing gampang lan efektif.

El Format JPG (.jpg lan uga .jpeg) paling digunakake kanggo nyimpen lan nuduhake gambar. Ngandhut gambar raster 24-bit. Ing tangan liyane, ing Format PDF (akronim kanggo Format Dokumen Portable), saiki minangka alat digital utama sing paling akeh digunakake nalika nuduhake dokumen ing Internet, liwat email lan liwat aplikasi olahpesen sing beda-beda. Saliyane teks, file PDF ngidini kita kalebu gambar, mula iku praktis lan menarik.

Napa kita kudu ngerti carane ngowahi JPG dadi PDF? Sanajan ana akeh alasan, sing paling jelas yaiku ana akeh situs web sing mbutuhake ngunggah gambar ing format PDF. Iki amarga, saliyane nyedhiyakake gambar sing luwih resik lan estetika sing luwih nyenengake, gambar JPG kadhangkala katon metu saka kothak nalika diunggah.

Artikel sing gegandhengan:
Cara pindhah saka Word menyang PDF tanpa program

Ana akeh cara kanggo nindakake konversi, sawetara luwih rumit tinimbang liyane. Milih siji utawa liyane bakal gumantung ing tingkat keunggulan sing kita goleki utawa tujuan praktis sing ditindakake. Iki minangka ringkesan sawetara alat sing paling apik:

Ngonversi jpg menyang pdf nggunakake komputer

jpg nganti pdf

Mangkene carane kita bakal bisa ngowahi saka JPG menyang PDF liwat komputer, kanthi sistem operasi Windows utawa Mac:

Ing windows

Cara kanggo nindakake konversi iki ing komputer Windows ora bisa luwih gampang. Siji-sijine sing perlu yaiku ing ngisor iki:

  1. Pisanan sampeyan kudu nindakake klik kaping pindho ing gambar ing pitakonan
  2. Ing lambang saka telung titik sing bakal katon ing pojok tengen ndhuwur, kita milih pilihan "Print".
  3. Banjur, ing menu gulung mudhun sing mbukak, kita milih Microsoft Print menyang PDF.

Yen wis rampung, sing isih ana yaiku milih lokasi ing komputer sing pengin disimpen gambar sing wis diowahi dadi PDF.

Ing Mac

Meh prasaja yaiku prosedur ing MacOS. Iki sing kudu ditindakake kanggo ngowahi gambar JPG menyang format PDF:

  1. Kanggo miwiti, goleki gambar sing bakal dikonversi lan mbukak nganggo aplikasi "Pratinjau" sing bakal kita temokake kanthi gawan.
  2. Banjur kita mbukak menu "File".
  3. Ing opsi sing ditampilake, kita milih "Ekspor PDF", sing uga bisa milih ukuran lan orientasi.

Gunakake seluler kanggo ngowahi JPG dadi PDF

smartphone jpg menyang pdf

Gampang banget kanggo ngowahi JPG dadi PDF nggunakake ponsel kita, amarga ana akeh aplikasi (loro ing Play Store lan ing App Store) sing bakal mbantu kita ing tugas iki. Sawetara iku gratis, dene liyane, luwih lengkap lan profesional, dibayar.

Saliyane aplikasi kasebut, Android lan iPhone nawakake cara asli kanggo nindakake. Ayo ndeleng kabeh iki ing saben kasus:

Android

Cara "alami" kanggo ngowahi dokumen saka JPG menyang PDF ing Android yaiku:

  1. Kita menyang galeri piranti kita lan pilih gambar sing arep dikonversi.
  2. Sawise mbukak, kita pilih lambang telung titik kang ana ing sisih tengen ndhuwur.
  3. Ketik pilihan sing kasedhiya, kita milih dhisik "Kanggo nyithak" lan sawise «Simpen minangka PDF».

iPhone

Tujuan sing padha uga bisa digayuh, kanthi cepet lan gampang, nggunakake iPhone:

  1. Kanggo miwiti, ing iPhone utawa iPad kita, pindhah menyang aplikasi kasebut "Foto".
  2. Banjur kita pilih gambar banjur pencet pilihan "Share".
  3. Pungkasan, kita milih "Kanggo nyithak" lan, kanggo ngrampungake konversi, pencet "Share" maneh.

Alat online kanggo ngowahi JPG dadi PDF

Yen kita nggoleki cara sing luwih cepet utawa kudu nindakake akeh konversi, sing paling praktis yaiku nggunakake layanan saka akeh alat online sing apik kanggo ngowahi format. Lan sanajan ana akeh, ing kene kita mung bakal nuduhake sampeyan loro sing, tanpa mangu, kalebu sing paling apik:

Aku Tresno PDF

aku seneng karo pdf

Una situs web penting kanggo sapa wae sing nggarap dokumen PDF kanthi rutin. Ing kono, kita bakal nemokake kemungkinan ngowahi JPG dadi PDF (lan kombinasi format liyane) kanthi cepet, gampang lan gratis.

Salah sawijining aspek sing paling menarik saka alat konversi iki yaiku pilihan kanggo ngowahi dokumen saka Google Drive lan Dropbox, sing kita kabeh ngerti minangka rong layanan panyimpenan maya sing paling akeh digunakake.

Link: Aku Tresno PDF

SmallPDF

bocah cilik

Alternatif liyane sing apik, sing gampang digunakake lan antarmuka sing nyenengake. SmallPDF Iki ngidini kita ngowahi kabeh jinis file menyang PDF, nyetel rincian sing paling cilik (ukuran, wates, font ...). Kajaba iku, bisa diinstal ing Google Chrome minangka extension.

Link: SmallPDF


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Blog Aktualidad
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.