Cara mbukak file json

file json

Sajrone pirang-pirang taun, kabeh perusahaan gedhe ngidini kita mindhah konten saka siji platform menyang platform liyane kanthi cepet lan gampang, tanpa kudu dadi ahli komputer. Kita mung kudu sTindakake langkah-langkah sing rinci ing platform kanggo entuk link download karo kabeh konten.

Nalika ngakses konten sing didownload, kita bakal weruh kepriye format file sing dudu gambar utawa video yaiku .json, sanajan kadang uga bisa nemokake format .html utawa .xml sing bisa dibukak karo browser apa wae. Yen sampeyan wis ndownload kabeh informasi saka platform ing format .json, mula bakal ditampilake apa iki lan cara mbukak file json.

Apa format .json

json

Jeneng .json asale Notasi Obyek JavaScript adhedhasar teks lan minangka format pertukaran data standar. Yen nggoleki sawetara kamiripan karo format liyane sing luwih populer, bisa ngomong babagan .xml.

Sanajan wiwitane iki adhedhasar subkumpulan JavaScript Saiki dianggep independen lan kompatibel karo akeh API sing digunakake dening platform lan aplikasi program web Ajax, dadi alternatif sing apik kanggo .xml sing populer.

Format iki biasane digunakake ing komputer sing nyambung menyang internet Lan amarga wis populer ing taun-taun pungkasan kanggo platform, umume browser ing pasar ndhukung format iki kanthi asli, tanpa kudu nginstal ekstensi.

Jinis file kasebut kompatibel karo peralatan komputer (bisa maca lan napsirake isine) lan dingerteni dening wong, biasane digunakake kanggo nggawe struktur data (mula digunakake ing salinan cadangan platform gedhe).

Apa sing digunakake file j.son?

Kaya sing dakkandhakake ing ndhuwur, jinis format iki, amarga kompatibilitas karo komputer lan manungsa (ora digunakake kode program kanggo nggawe), digunakake kanthi akeh kanggo ngatur data sing akeh online utawa sapisan kita ndownload menyang komputer.

Ing njaba panggunaan biasa, file .json umume digunakake kanggo ngirim kabar menyang server saka aplikasi web lan ngerti status aplikasi web kasebut. Iki uga digunakake dening akeh aplikasi JavaScript adhedhasar server kanggo nyimpen informasi konfigurasi.

Cara mbukak file .json ing Windows

Pemecah masalah Windows 10

Kajaba sampeyan dienggo nggarap file ing format .json, ora usah tuku Ora ana macem-macem aplikasi sing kasedhiya kanggo mbukak jinis-jinis file iki, amarga umume, ing Windows kita duwe rong aplikasi sing bisa mbukak file kasebut.

Mémo pad

Editor teks Windows dhasar, Notepad, ngidini kita bukak jinis file kasebut tanpa ana masalah, amarga, kaya sing wis dakkandhakake ing ndhuwur, file .json minangka file teks kosong, tanpa jinis format apa wae.

Saliyane ngidini kita mbukak jinis file kasebut menyang ngakses isineKita uga bisa nggawe modifikasi, anggere ngerti apa sing ditindakake, amarga modifikasi bisa ngrusak konten sing disimpen ing njero yen ora duwe salinan serep.

WordPad

Liyane aplikasi asli sing kasedhiya ing versi Windows apa wae bukak file ing format .json yaiku WordPad, editor dokumen sing ana ing tengah-tengah antara editor teks biasa lan Microsoft Word.

Kaya Notepad, saliyane ngakses konten sing kasedhiya ing file ing format .json, kita uga bisa nindakake modifikasi file (anggere sadurunge nggawe cadangan).

Firefox

Yen sampeyan nggunakake browser Firefox kanthi rutin, sampeyan ora prelu nggunakake Notepad utawa WordPad. Firefox nggunakake file .json menyang gawe salinan tetenger, dadi cocog banget.

Vim

Yen niat sampeyan bisa nganggo format .json, aplikasi gratis paling apik sing saiki kasedhiya ing pasar yaiku Vim, salah sawijining aplikasi paling kuat nalika nggarap kode sing bakal ngancik 30 taun wiwit diluncurake versi pertama.

Cara mbukak file .json ing Mac

macOS catalina

Firefox

Firefox ora mung kasedhiya ing Windows, nanging uga kasedhiya kanggo macOS, dadi pilihan gratis sing apik banget kanggo ngakses jinis format file sing digunakake dening Facebook lan Instagram kanggo nggawe cadangan karo kabeh konten sing wis diterbitake ing jaringan sosial.

Tèks

Notepad Windows, ing macOS diarani TextEdit, sawijining aplikasi sing ngidini kita ngidini mbukak file teks biasa kaya .json, .txt, .html, css... Aplikasi iki kasedhiya kanthi asli, dadi solusi becik kanggo mbukak file .json ing Mac.

Vim

Saliyane kasedhiya ing Windows, iki editor kode sing sederhana lan kuat uga kasedhiya kanggo macOS. Aja diapusi situs web kuno sing bisa ndownload aplikasi iki.

Cara mbukak file .json ing Linux

Vim

Minangka salah sawijining editor paling veteran, ora mung kasedhiya kanggo Windows lan macOS, nanging uga kita uga bisa nemokake ing Linux. Saliyane kompatibel karo file .json, Vim Uga ngidini file .txt, .cgi, .cfg, .md, .java file ...

Cara mbukak file j.son ing Android

bukak file json ing android

Json Genie

Json Genie ora mung ngidini kita bukak file ing format .json, nanging uga ngidini kita kerja bareng langsung karo smartphone Android, aplikasi sing bisa didownload kanthi gratis sing kalebu iklan nanging ora tuku tambahan.

Json Genie (Editor)
Json Genie (Editor)
Pangembang: Tuyware
Price: free

Alat JSON & XML

Kanthi Alat JSON & XML, kita bisa ndeleng, nggawe, lan nyunting file JSON lan XML kanthi gampang, nggunakake tampilan hirarkis sing sederhana. Aplikasi iki ngidini kita nggunakake konversi ing antarane jinis file, kayata mbukak JSON banjur nyimpen minangka XML. Kita bisa ndownload aplikasi kanthi gratis, aplikasi sing kalebu iklan nanging ora tuku ing aplikasi

JSON & XML - pangripta lan editor
JSON & XML - pangripta lan editor
Pangembang: Vibo
Price: free

Cara mbukak file .json ing iOS

Jayson

Jayson json

Jayson yaiku a panampil lan maca file ing format .json sing uga kompatibel karo trabasan Siri, dadi kita bisa otomatis tugas mbukak jinis file kasebut. Aplikasi kasedhiya kanggo diunduh gratis, nanging yen pengin mbukak akses menyang kabeh fungsi, kita kudu mlebu checkout lan nggunakake tuku ing aplikasi 2,29 euro.

Jayson
Jayson
Pangembang: Simon B. Støvring
Price: free+

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Blog Aktualidad
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.