Cara mbukak file .xml

Bukak file XML

Ing Forum Mobile, kita wis nerbitake akeh artikel sing nerangake file kasebut .DLL, .JSON, .RAR, .MSG, .BIN… Ing artikel iki, kita bakal fokus nuduhake carane mbukak file .xml, format sing luwih akeh digunakake tinimbang sing sampeyan pikirake dhisik.

Apa nyambut gawe ing kantor utawa browsing internet, bisa uga sawetara kesempatan nemokake file ing format .xml, format sing bertentangan karo apa sing sampeyan kira, nyebar banget lan kompatibel karo nomer akeh aplikasi, kalebu browser web. Nanging Apa file .xml?

Apa file .xml

Thanks kanggo ekstensi file, sistem operasi bisa dingerteni sing bisa mbukak file ing aplikasi kasebut. Nalika file digandhengake karo aplikasi tartamtu, ekstensi file ora biasane ditampilake amarga ora perlu ngerti aplikasi sing bisa dibukak, amarga ditampilake ing lambang file.

Nanging, nalika sistem operasi ora ngakoni ekstensi, utawa nampilake lambang kosong utawa nampilake tandha pitakon. Gumantung saka jinis aplikasi sing wis diinstal ing komputer, ekstensi iki bisa digandhengake karo aplikasi, sanajan ora mung mbukak karo aplikasi tartamtu, kayata format Photoshop .psd. Format .xml digawe dening World Wide Web Consortium.

File kanthi ekstensi .xml yaiku file, ngapura redundansi, sing nggunakake basa markup ekstensif sing kalebu file teks kosong sing digunakake kanggo senar pamisah utawa panandha kanggo netepake struktur kasebut. Format iki digunakake kanggo netepake sintaks ing enkoding dokumen sing bisa diwaca aplikasi.

Basa markup sing luwih populer yaiku .html, digunakake kanggo enkoding kaca web, basa sing nggunakake sakumpulan simbol markup sing nggambarake format sing nampilake konten kaca web. Nanging, ana salah sawijining aspek sing jelas mbedakake.

Nalika.xml bisa digunakake, ora duwe basa markup sadurunge amarga pangguna ngidini nggawe simbol markup miturut jinis konten, file .html ora bakal ditinggalake saka sawetara kode sing wis digawe.

Thanks kanggo fleksibilitas, format iki kita bisa nemokake ing pirang-pirang aplikasi kanggo nggawe label teks sing sabanjure ngidini sampeyan nggawe struktur data. Ekstensi X Office wiwit taun 2007 terus, asale saka .xml iki.

Cara nggawe file .xml

Cara nggawe file .xml

Yen kita pengin nggawe file ing format .xml Kanggo ngetik data ing mesin, kita bisa nggunakake editor teks dhasar, misahake data karo koma lan / utawa elemen liyane lan nyimpen dokumen kasebut minangka teks biasa kanthi ekstensi .xml.

Yen jumlah data akeh banget, kayata database utawa spreadsheet, saka aplikasi sing dununge data, kita bisaxport file ing format .xml saka Simpen minangka pilihan sing kasedhiya ing Excel.

Nalika nyimpen file, aplikasi bakal ngasilake file teks biasa, misahake kolom / cathetan kanthi koma. Proses iki kita mung bisa nindakake saka komputer, amarga versi seluler saka spreadsheet mung ngidini kita nyimpen file ing format aplikasi.

Cara mbukak file .xml ing PC / Mac

Kaya sing wis dakkandhani ing ndhuwur, file ing format .xml minangka file teks biasa ndhukung nomer akeh aplikasi lan mesin sing ngidini dheweke bisa interpretasi kanthi gampang data sing wis ditemtokake.

Ing Windows, kita bisa mbukak file kanthi format .xml kanthi aplikasi kasebut Mémo pad. Nalika mbukak file nganggo notepad, teks bakal ditampilake dipisahake karo koma (umume kasus). Yen pengin nggarap data sing ana ing file ing format .xml, kita kudu nggunakake spreadsheet.

Yen kita pengin nggawe filter, ngurutake utawa ngelasake konten sing kasedhiya ing file ing format .xml kita kudu ngimpor file menyang spreadsheet, kaya sing sampeyan bisa Excel, sanajan kita uga bisa nindakake LibreOffice tanpa ana masalah.

Nalika mbukak nganggo aplikasi kasebut, teks sing dipisahake karo koma bakal disebarake ing kolom, supaya kita bisa nggarap cara sing luwih nyaman lan gampang tinimbang karo file teks biasa ing editor teks apa wae.

Cara mbukak file .xml ing Android

Bukak XML ing Android

File .xml minangka file teks biasa, yaiku ora kalebu format apa wae, ngluwihi sing dianggep ekstensi. Kanthi cara iki, yen pengin mbukak file ing format iki ing piranti Android, mula kudu nggunakake aplikasi sing ngidini kita mbukak dokumen teks.

Yen kita duwe aplikasi kanggo mbukak lan nggarap spreadsheetKita uga bisa nggunakake, sanajan saiki, mung sawetara aplikasi seluler sing ngidini ngimpor file ing format liyane. Yen ora duwe editor teks utawa aplikasi spreadsheet, sampeyan bisa nggunakake browser web kanthi mesthi.

Ing Play Store, kita duwe aplikasi sing akeh gratis gratis sing ngidini kita ndeleng file ing format .xml nanging ora nyunting isine yen disalin menyang aplikasi liyane.

XML Viewer - Reader lan Opener
XML Viewer - Reader lan Opener
Pangembang: Evansir
Price: free

Cara mbukak file .xml ing iPhone

Bukak xml ing iphone

Kaya ing Android, yen pengin mbukak file .xml ing iPhone, kita kudu nggunakake aplikasi sing ngidini kita mbukak file teks, kanthi utawa tanpa format, kayata Kaca, editor teks gratis sing kasedhiya ing App Store.

[app 361309726]

Yen pengin nuduhake teks sing ana ing file .xml sing dipisahake dadi kolom, kita kudu nggunakake aplikasi kasebut Nomer, Excel saka Apple sing uga kasedhiya kanggo didownload kanthi gratis kanggo kabeh pangguna sing duwe akun Apple.

[app 361304891]

Pilihan liyane kanggo mbukak file .xml ing iPhone yaiku nggunakake salah siji sing beda aplikasi gratis sing kompatibel karo format iki sing kasedhiya ing App Store, sanajan mung bakal bisa ndeleng konten nanging ora bisa ngowahi.

[app 1003148843]

Cara mbukak file .xml tanpa aplikasi

Chrome

Saben sistem operasi seluler desktop kalebu browser internet. Format .xml kompatibel karo saben browser internet sing kasedhiya saiki lan malah karo sing paling tuwa, amarga format iki ora anyar, nanging wis luwih saka 20 taun karo kita.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Blog Aktualidad
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.