Cara ngresiki sejarah Google

riwayat google sing jelas
Iku ora bisa dihindari: nalika kita browsing Internet kita tansah ninggalake jejak, ora ketompo carane akeh pancegahan kita njupuk. Saben kunjungan menyang kaca web, saben telusuran ing Google, saben formulir registrasi, minangka jejak sing bakal ditinggalake lan nguji privasi kita. Salah siji cara kanggo nglindhungi iku kanggo njaluk digunakake kanggo mbusak riwayat google.

Napa Google nyimpen informasi kita?

Google nyimpen cathetan kaca web sing dibukak, uga dhaptar kabeh aktivitas sing ditindakake ing aplikasi. Iku uga nyimpen sajarah lokasi sing wis kita tekan, ing antarane akeh liyane.

Artikel sing gegandhengan:
Apa sing dingerteni Google babagan aku? Sepira perusahaan iki ngerti sampeyan?

Metrik Google iki durung dileksanakake kanthi ide kanggo spying kita (kita kudu percaya yen iki bener), nanging kanthi tujuan nggawe pribadhi iklan online sing ditawakake kanggo kita lan nambah pengalaman kita minangka pangguna. Untunge, kita bisa nyetel metrik kasebut kanggo kriteria lan kabutuhan kita dhewe.

Apa pancene penting kanggo mbusak riwayat telusuran ing Google utawa layanan liyane sing padha? Saliyane kanggo njamin privasi kita dhewe, kaya sing dituduhake ing wiwitan, tetep sejarah resik Iki minangka cara kanggo njaga ketertiban lan kanthi cara nyegah asil prediksi ditampilake ing mesin telusur. Nanging ana alasan liyane sing luwih kuat:

  • Nalika kita nuduhake panggunaan komputer, soko sing mengkono ing akeh proyek. Ing kasus iki, pangguna liyane bisa mriksa riwayat browser lan sinau babagan isine.
  • Nalika kita nggunakake komputer sing dudu kita, kayata perpustakaan. Asil panelusuran lan kunjungan kita bakal direkam lan sapa wae bisa ndeleng.

Cara mbusak riwayat telusuran

Apa wae amarga siji utawa liyane, luwih gampang ngerti carane ngresiki riwayat Google lan bisa digunakake kanthi rutin. ana macem-macem cara kanggo nindakake ngilangke keamanan iki, yen sampeyan bisa nelpon iku. Sawise kabeh, tujuane kanggo nyegah data pribadi kita ora ana ing tangan sing salah. Iki carane nindakake gumantung saka browser sing digunakake:

Mbusak Riwayat Chrome

riwayat chrome sing cetha

Ing Chrome, browser paling populer ing donya, kabeh informasi babagan telusuran, kunjungan menyang kaca web utawa login disimpen kanthi otomatis minangka "Data navigasi". Iki carane sampeyan bisa mbusak data iki:

  1. Kaping pisanan, pindhah menyang menu sing ana ing sisih tengen ndhuwur layar banjur klik "Setting".
  2. Ing menu iki, kita bakal "Keamanan lan privasi".
  3. Opsi sabanjure sing kudu kita tandhani yaiku "Mbusak data browsing". Nalika nindakake, menu ditampilake ing ngendi sampeyan bisa milih persis apa utawa saka tanggal apa sing pengin dibusak: kabeh akumulasi ing jam pungkasan, dina pungkasan, minggu kepungkur...

Sawise mbusak data browsing ing Chrome, kabeh kaca sing wis dibukak uga telusuran sing ditindakake ing Google bakal ilang.

Mbusak riwayat firefox

riwayat firefox sing jelas

Cara mbusak riwayat Google ing Mozilla Firefox meh padha karo sing digunakake kanggo Chrome. Iki minangka langkah-langkah sing kudu ditindakake:

  1. Pisanan kita pindhah menyang menu ndhuwur lan klik ing «Setelan».
  2. Ing menu sabanjure kita milih pilihan "Privasi & Keamanan", saka ngendi kita bakal ngakses bagean saka "Rekam".
  3. Opsi sing kudu kita pencet kanggo mbusak data yaiku "Cletak Sejarah". Kaya ing kasus Chrome, kita uga diwenehi kamungkinan kanggo mbusak asil saka jam pungkasan, dina pungkasan, etc.

Mbusak riwayat Microsoft Edge

Mbusak data browsing ing Microsoft Edge malah luwih gampang tinimbang ing kasus sadurunge. Ora mung iku: browser sing diinstal kanthi standar ing Windows uga nawakake sistem supaya ora nelusuri Internet liwat cookie sabisa-bisa. Kanggo mbusak riwayat Google, iki sing kudu ditindakake:

  1. Kanggo miwiti, klik ing sisih tengen ndhuwur layar, ing lambang telung titik horisontal.
  2. Ing menu ing ngisor iki, kita milih "Setelan" lan, ing, kita milih pilihan "Privasi, telusuran lan layanan".
  3. Ing kana kita pindhah menyang bagean "Mbusak data browsing", ing ngendi menu gulung liyane ditampilake ing ngendi sampeyan bisa ngatur isi apa sing bakal dibusak lan suwene suwene.
  4. Sawise kabeh opsi sing dipengini wis dipilih, mung klik ing "Delete" Kanggo ngrampungake operasi.

Mbusak telusuran saka akun Google

Pungkasan, kita bakal menehi komentar babagan pilihan liyane kanggo mbusak riwayat Google: mbusak telusuran saka akun google sampeyan dhewe, Kanthi cara langsung. Iku pilihan sing padha dianggo, preduli saka browser kita biasane digunakake. Carane iku rampung? Kita nerangake kanggo sampeyan ing ngisor iki:

    1. Pisanan kita mlebu karo data kita liwat Akunku. Ing kana kita bakal ngakses akun Google kita.
    2. Langkah sabanjure kanggo ngowahi sawetara paramèter konfigurasi saka "Data lan privasi".
    3. Ing bagean iki kita arep "Aktivitas ing web lan ing Aplikasi".
    4. Dhaptar opsi dawa mbukak ing ngisor iki. Kita bakal milih "Telusuri" kanggo ngakses riwayat lan nerusake menyang pambusakan total utawa selektif, gumantung saka tujuan kita.

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Blog Aktualidad
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.