Cara meksa nutup aplikasi utawa program ing Mac

Meksa nutup mac

Ora umum kaya biasane ing Windows, MacOS ora dikecualekake saka program utawa pembekuan aplikasi nganti bisa nyegah kita nutup utawa sesambungan karo dheweke. Ing macOS, kita duwe macem-macem pilihan nalika program utawa aplikasi menehi masalah utawa duwe operasi sing ora normal. Ing kiriman iki, kita bakal nerangake langkah demi langkah kepiye cara nutup aplikasi utawa program ing Mac.

Kita kudu eling yen penutupan aplikasi kanthi paksa nggawe kita kelangan kabeh sing ditindakake, ora kaya cara klasik, ing endi ana jendhela sing ngelingake. Amarga alasan iki, yen nindakake penutupan paksa iki ora bakal ana sing bali, mula mesthi dadi pilihan pungkasan, sanajan kita nganggep yen sampeyan nindakake iku pancen amarga sampeyan ora duwe alternatif liyane.

Cara kanggo meksa aplikasi utawa program sing cedhak

Kita duwe 5 cara sing cukup gampang kanggo meksa cedhak proses, aplikasi utawa program apa wae sing ditindakake Mac, sing bakal ngatasi kahanan sing bakal dirujuk.

Prentah ing keyboard

  1. Kita menet tombol "Opsi" + "Prentah" + "Esc"
  2. A manajer tugas sing nuduhake kabeh aplikasi sing saiki wis dibukak.
  3. Kita milih aplikasi sing nyebabake masalah lan kita klik meksa metu.

Meksa nutup macos

Yen sampeyan pengin nemokake kepiye njupuk gambar nganggo perintah keyboard, sampeyan bisa ngunjungi kiriman sing khusus kanggo dheweke.

Artikel sing gegandhengan:
Cara njupuk gambar ing Mac

Gunakake mesin telusuran

  1. Kita ngeklik lambang Apple sing katon ing sisih kiwa ndhuwur toolbar lan panel sing ditampilake sing dipilih "Paksa metu."
  2. Manajer tugas bakal mbukak sing nuduhake aplikasi sing mbukak nalika semana.
  3. Saiki kita milih aplikasi sing nyebabake masalah utawa ora bisa digunakake kaya kudune banjur klik "Paksa metu."

Nggunakake tombol pilihan keyboard

  1. Kita klik nganggo tombol tengen mouse kita ing lambang aplikasi sing nyebabake masalah, ing dokumen utawa desktop.
  2. Banjur kita menet terus tombol "Opsi" lan pilihan "Exit" iku bakal dadi ing "Force exit" anggere kita nahan terus.

Monitor kegiatan

  1. Kita nggoleki aplikasi Monitor Kegiatan sing diinstal maneh ing kabeh komputer nganggo macOS. Kita bisa nemokake kanthi ngeklik kaca pembesar sing ditemokake ing sisih tengen ndhuwur ing garis tugas, bakal ditampilake jendhela sing kudu ditulis "Monitor kegiatan" lan kita milih aplikasi ing dhaptar.
  2. Program iki nuduhake kanthi rinci kabeh aplikasi utawa proses sing ditindakake tim kita. Kita bakal nggoleki aplikasi sing gagal, pilih banjur klik tombol sing ditampilake tandha mandeg sisih ndhuwur kiwa.

Monitor kegiatan

Gunakake terminal

Cara iki, sanajan aku kalebu ing dhaptar, aku ora nyaranake amarga mbutuhake luwih akeh ilmu lan bisa nyebabake kita tutul utawa mateni soko sing ora dikarepake, mula saranake supaya ati-ati yen nggunakake.

Meksa nutup mac

  1. We mbukak Sing Golek lan kita arep "Aplikasi" kita gulung nganti nemokake folder «Utilities» lan nglakokake aplikasi "Terminal".
  2. Sawise aplikasi diwiwiti, kita ngenteni sedhela lan bakal nuduhake jeneng pangguna lan tilde, kita nulis ndhuwur ing njero kothak banjur pencet tombol bali.
  3. Terminal bakal ndhaptar kabeh aplikasi sing lagi mlaku ing wektu kasebut, kalebu aplikasi sing ana ing latar mburi, bebarengan karo akeh informasi babagan CPU lan RAM. Yen pindhah, kita bakal nemokake kolom «Command», sing bakal ndeleng dhaptar kabeh aplikasi sing mbukak ing jejere, kita bakal weruh kolom nomer sing diwenehi label PID.
  4. Kita golek aplikasi sing nyebabake masalah utawa operasi ora normal lan kita nyathet PID sampeyan. Sabanjure kita nutup jendhela terminal lan mbukak jendela anyar, ing ngendi kita bakal nulis tembung kasebut "Bunuh" disusul karo PID saka aplikasi kasebut. Kita pencet tombol Return lan aplikasi utawa program bakal ditutup permanen.

Yen kita terus ngatasi masalah sanajan nggunakake salah sawijining cara ing dhaptar, sampeyan Disaranake nyimpen kabeh sing bisa ditindakake ing Mac lan urip maneh. Yen sawise urip maneh masalah, kita kudu ngilangi instal aplikasi kanthi lengkap lan ngenteni nganyari.

Napa aplikasi beku?

Alesan utama kedadeyan kasebut ing umume kasus yaiku proses sing nyoba ditindakake sing kalebu konsumsi Ram luwih dhuwur tinimbang sing kasedhiya ing wektu kasebut, sing dikarepake ngenteni sawetara Ram, masalahe yaiku nalika diluncurake program kasebut ora nanggapi lan beku.

Sampeyan bisa uga amarga aplikasi ora kompatibel karo versi macOS sing saiki, biasane kedadeyan ing aplikasi lawas sing bisa digunakake ing 32bits lan ora diluncurake kanthi bener menyang 64bits. Uga bisa kedadeyan amarga aplikasi sing diinstal mbutuhake upaya saka prosesor lan ora bisa mlaku apa-apa.

Iki uga kedadeyan nalika ing Mac lawas, kita pengin ndeleng siaran Youtube utawa Twitch lan komentar ditampilake, video kasebut dadi 1080p (bisa dieksekusi ing sembarang model Mac wiwit 2010), yen nutup komentar, video kasebut bakal lancar.

Kepiye cara supaya ora?

Yen Mac kita wis lawas lan kedadeyan asring saya asring, mula saran saka sampeyan supaya investasi sethithik nggedhekake RAM, mesthi dandan lan biaya murah, iki bakal ngidini kita nduwe aplikasi sing luwih mbukak ing latar mburi tanpa ngganggu kinerjane.

Aku uga menehi saran ngganti hard drive yen HDD kanggo SSDIki bakal nyegah komputer kita ora kuwat nalika ndownload konten, nalika ngirim liyane menyang drive eksternal utawa nggunakake memori kanggo diowahi. SSD terus-terusan nyuda rega lan paningkatane akeh. Bedane maca lan nulis ing antarane HDD lan SSD iku kasar.

Yen sampeyan ora ngerti jinis hard drive sing ana ing komputer, Ing artikel iki, kita nuduhake sampeyan carane ngerteni.

Hard disk SSD

Pungkasan, aku nyaranake nginstal aplikasi mung kanthi review sing bisa dipercaya. Kita bisa nginstal aplikasi ing njaba App Store, nanging mesthi nyoba sumber resmi utawa dipercaya, ing endi kita yakin manawa apa sing didownload ora ana Malware.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Blog Aktualidad
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.