Cara ngaktifake NFC ing iPhone lan model sing kompatibel

carane ngaktifake nfc ing iphone

Dina iki kita nyoba kanggo mesthekake yen ponsel duwe kabeh teknologi sing bisa digunakake nalika tuku amarga ngerti yen sajrone pirang-pirang wulan bakal ketinggalan jaman. Pramila teknologi NFC nambah minat amarga wis cepet banget nyebarake supaya bisa nggampangake akeh perkara ing urip kita. Mungkin yen sampeyan duwe iPhone, sampeyan kepengin weruh carane ngaktifake NFC ing iPhone lan ing kene kita bakal ngajari sampeyan babagan cara nggawe lan paling penting, menehi informasi luwih lengkap babagan teknologi iki.

Cara ngaktifake NFC ing iPhone

IPhone NFC

Kita duwe warta apik lan warta ala kanggo njawab pitakonan sampeyan babagan NFC lan iPhone. Sampeyan ora bakal bisa ngaktifake lan mateni sakarepe dhewe amarga Apple matesi kabeh fungsine lan mbukak kunci kanthi mboko sithik. Ora kaya Wifi sing diuripake lan dipateni. Mung ana aplikasi sing nggunakake lan liyane ora, kayata Apple Pay bakal nggunakake chip NFC sing digawa iPhone.

Sampeyan bisa mbayar nganggo ponsel, bisa nyambung menyang piranti liyane lan nggunakake stiker dhewe nanging ora liya. Sanajan ngono, aja nglokro amarga ora gampang mbayar lan ora nggawa dompet nganggo kertu kredit. Pramila kita bakal menehi komentar ing ngisor iki iPhone sing duwe NFC lan sing ora duwe dadi sampeyan ora wedi yen ndownload aplikasi banjur mbayar.

Model IPhone sing duwe NFC

Yen sing dikarepake saiki yaiku mriksa manawa sampeyan bisa narik kabeh alat kasebut lan nggunakake NFC ing iPhone, tindakake langkah-langkah kasebut:

Bukak setelan iPhone banjur ketik bagean ID Apple sing bakal katon ing sisih ndhuwur menu. Sawise mlebu ing layar iki, sampeyan bakal weruh dhaptar piranti sing nyambung menyang akun Apple lan ing kana iPhone sing sampeyan gunakake saiki bakal katon. Sampeyan bisa uga duwe iPhone liyane lan katon nanging sing saiki bakal aktif, aja padha sumelang. Kajaba iku, uga ana MacBooks, iPods, iPads lan piranti liyane sing kasedhiya saka Apple.

Saiki klik ing iPhone sampeyan saiki lan bakal menehi data luwih akeh ing endi model sing digunakake bakal katon. Saka kene kita ngringkes: yen sampeyan duwe iPhone 6 utawa luwih dhuwur bakal duwe chip NFC. Nanging ati-ati, amarga gumantung karo model kasebut, bakal ana watesan sing bakal diringkesake ing ngisor iki:

Model sing ora duwe sensor NFC yaiku:

  • iPhone 5 lan versi sadurunge

Model sing nggunakake sensor NFC yaiku:

  • iPhone 6 lan iPhone SE lan mengko

Saiki, ing model iPhone 6 lan SE sampeyan mung bakal bisa nggunakake NFC kanggo nggawe pembayaran lan ora bakal bisa maca tag kajaba maca tag eksternal digunakake.

Miwiti karo iPhone 7 lan iPhone 7 Plus, pamaca NFC bakal bisa maca label lan ngatur pembayaran saka ponsel. Sampeyan kudu duwe iOS 11 utawa luwih dhuwur. Kanthi model iki, sampeyan kudu duwe aplikasi khusus kanggo maca label utawa stiker lan kudu duwe format NDEF.

iPhone 7 karo NFC

Yen mbukak model iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, Xs, Xs Max lan iPhone XR, kabeh bakal bisa maca label, kanthi format label NDEF sing padha, sampeyan ora butuh aplikasi tartamtu lan pembayaran bisa diatur saka ponsel nganggo sensor

Apa NFC ngidini sampeyan nindakake ing iPhone?

NFC

Dina iki NFC meh dadi perkara penting sing ora bisa ilang ing ponsel tengah-tengah nganti kelas menengah, yaiku, yen jumlah dhuwit mulai bisa tuku. Kita kabeh pengin mbayar ing ponsel nganggo ponsel tanpa nggunakake kertu utawa malah nggunakake stiker NFC tartamtu. Lan aja padha sumelang, iPhone duwe NFC nanging kita kudu ngrampungake perkara tartamtu.

Dadi, yen sampeyan ora ngerti apa tegese NFC, iku mung jeneng singkatan Komunikasi Lapangan, sing bisa diterjemahake menyang basa Spanyol minangka komunikasi lapangan sing cedhak. Sejatine NFC wis dirancang kanggo nyambung piranti sing cedhak lan kanthi mangkono cara meh kabeh jinis bakal ditularake. Kabeh kasebut bisa digunakake kanthi medan magnet sing digawe dening chip NFC.

Sithik-sithik akeh keperluan liyane sing diidini karo NFC sing nggawe chip sing dikarepake kabeh wong ing ponsel. Contone, saiki bisa uga sampeyan mbayar liwat ponsel kaya telpon seluler minangka kertu kredit, nanging ya, data ing toko kasebut kudu kompatibel karo NFC. Ing Spanyol, khusus, iki ana sing wis nyebar lan sanajan butuh wektu suwe, saiki bisa ditindakake kanthi praktis ing kabeh perusahaan amarga Apple Pay.

Yen sampeyan maca kita saka Amerika LatinKaya sing dingerteni, ora ana kemungkinan amarga akeh perusahaan sing ora duwe perjanjian karo Apple Pay supaya bisa mbayar kanthi cara iki. Mung sawetara wektu sadurunge nyebar lan NFC luwih migunani ing kana.

Artikel sing gegandhengan:
NFC kanggo apa lan cara nggunakake

Ora mung Apple Pay minangka sarana paling gedhe ing iPhone karo NFC. Saiki, yen sampeyan duwe metro, sepur, kertu bis, lan malah tiket pesawat, sampeyan bisa nggawa ing aplikasi iPhone Wallet. Saiki dheweke duwe fungsi sing diarani kertu ekspres sing dikenalake ing iOS 13. Kanthi cara iki lan matur nuwun kanggo NFC sampeyan ora kudu nyedhak tas sampeyan kanggo njupuk kertu transportasi apa wae. Kanggo praktik yen sampeyan durung nggunakake, sampeyan mung kudu nggawa ponsel luwih cedhak karo sing maca NFC. Sanajan nganggo iOS 14, sampeyan ora prelu nginstal aplikasi kanggo mbayar. Cetha yen teknologi iki isih tetep.

Apa sampeyan mbayangno mbukak lawang mobil nganggo ponsel? Ya wis bisa. Mesthi wae, kudu kompatibel, mesthine sampeyan ora bisa ngatasi mobil kabeh nanging saiki nganggo mobil. Iki minangka conto liyane babagan kepiye maju chip NFC lan supaya mbaka sethithik luwih maju. Dina iki yen sampeyan ngerti babagan kerjane NFC ing iPhone sampeyan bakal bisa metu tanpa njupuk dompet kanthi praktis utawa paling ora kertu kredit.

Muga-muga artikel iki wis mbantu sampeyan ngerti cara ngaktifake NFC ing iPhone lan utamane ngerti manawa iPhone duwe utawa ora duwe chip NFC sing bakal ngidini sampeyan lunga saka omah tanpa kuwatir babagan dompet sampeyan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Blog Aktualidad
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.