Cara nggawe rencana ing Word: langkah demi langkah

nambah font menyang tembung

Microsoft Word minangka alat sing digunakake jutaan wong saben dina, kanggo karya utawa ing pasinaon. Editor dokumen Microsoft minangka alat sing kuat, sing menehi akeh pilihan. Sampeyan bisa uga nggawe rencana nggunakake piranti lunak iki, sing akeh pangguna ora ngerti. Mula, kita nuduhake sampeyan carane nggawe rencana ing Word.

Kanthi cara iki, sampeyan bakal bisa ndeleng pilihan sing diwenehake program iki lan cara nggawe rencana iki. Sanajan bisa, ora bakal menehi asil sing padha karo piranti lunak profesional sing dimaksudake kanggo tujuan iki. Ing kasus apa wae, yen sampeyan pengin ngerti carane nggawe rencana ing Word, kita nuduhake sampeyan carane iki bakal bisa.

Bisa uga ana wong sing kudu nggawe desain rencana lantai lan ora bisa utawa pengin nggunakake salah sawijining program khusus kasebut. Ing kahanan iki, sampeyan bakal bisa nggunakake Word minangka alat kanggo nggawe desain kasebut. Kajaba iku, minangka alat sing bisa ditindakake kanthi apik, mula tanpa dadi desain profesional, bakal ngrampungake apa sing dibutuhake ing wektu kasebut, sing uga penting.

Kita bakal nuduhake langkah-langkah sing kudu ditindakake nindakake rencana 2D lan modeling 3D. Dadi, sampeyan bakal ngerti carane nggawe rencana ing Word. Becik yen sampeyan ora duwe utawa bisa nggunakake program khusus sing ana kanggo jinis fungsi kasebut.

Cara nggawe rencana ing Word

Microsoft Word menehi kita sawetara fungsi kanggo nggawe gambar utawa tokoh. Yen kita pengin nggawe rencana lantai, kita duwe sawetara pilihan sing kasedhiya ing program iki sing bakal mbantu kita babagan iki. Salah sijine yaiku fungsi Shapes, sing bisa nggambar bentuk kayata persegi panjang, bunderan lan akeh tokoh liyane, sing bisa entuk efek 3D utawa 2D sing kita goleki ing kasus iki. Ing sisih liya, sampeyan uga bisa nggunakake fungsi Gambar Online, sing ngidini kita nglebokake ilustrasi utawa gambar sing ditemokake ing Internet. Opsi iki bakal menehi asil sing luwih nyata lan bisa uga luwih profesional.

Selehake pesawat ing dokumen

Pesawat ing Word

Ing kasus iki, kita bakal nggunakake opsi Formulir, supaya sampeyan bisa ndeleng langkah-langkah sing kudu sampeyan tindakake ing proses iki, kanggo nggambar pesawat iki saka awal ing dokumen Word. Yen kita nang ing cara iki, bab pisanan sing kudu kita tindakake iku mbatesi wilayah property. Dadi kita wis duwe basis sing bakal bisa digunakake ing desain pesawat kasebut ing dokumen kasebut. Iki minangka perkara sing bisa ditindakake kanthi ngetutake sawetara langkah:

  1. Bukak dokumen ing Word ing ngendi sampeyan pengin nggawe pesawat kasebut.
  2. Posisi dhewe ing titik ing dokumen sing pengin dilebokake rencana kasebut.
  3. Pindhah menyang menu Sisipake ing toolbar ing sisih ndhuwur layar.
  4. Pilih Shapes.
  5. Klik ing pilihan Rectangle.
  6. Nggunakake mouse, mindhah kursor kanggo mbentuk ukuran persegi dowo sing dikarepake ing dokumen.
  7. Pindhah menyang pilihan wangun Isi.
  8. Pilih opsi Ora Isi ing kasus iki. Yen sampeyan pengin bisa ngganti warna kontur tokoh iki, sampeyan kudu ngeklik "Shape contour" lan milih warna sing dikarepake kanggo kontur kasebut.
  9. Klik ing Stripes.
  10. Pilih opsi Script.

Kanthi langkah pisanan iki, kita wis nggawe persegi dowo, sing dadi dhasar pesawat iki. Tegese, yaiku tokoh sing bakal makili omah utawa papan sing diwakili ing rencana kasebut. Sawise kita duwe garis iki, wektune kanggo nggawe interior properti kasebut. Yaiku, kita kudu nuduhake kamar, supaya rencana iki rampung. Iki soko sing mbutuhake sawetara wektu, nanging kita bisa nindakake tanpa kakehan alangan.

Watesan kamar

Gawe rencana lantai ing Word

Kita wis duwe pesawat kasebut, dadi langkah kapindho carane nggawe pesawat ing Word, yaiku nggawe kamar. Kita kudu nggambar watesan omah sampeyan ing dokumen iki ing piranti lunak Microsoft, ing persegi dowo sing wis digawe ing kasus iki. Langkah-langkah sing kudu kita tindakake saiki yaiku:

  1. Lenggah dhewe ing persegi dowo sing wis digawe ing Word.
  2. Klik ing pilihan Pasang ing sisih ndhuwur layar, ing toolbar.
  3. Klik Ilustrasi.
  4. Pilih opsi Shapes.
  5. Pilih persegi dowo anyar lan tarik tokoh iki nang persegi dowo sing wis digawe, mbudidaya ukuran sing pengin digunakake.
  6. Sabanjure sampeyan kudu nyetel pangukuran, soko sampeyan bisa nindakake nggunakake panguasa horisontal lan vertikal kasedhiya ing Word.
  7. Gambar lorong lan wilayah liyane ing omah. Pindhah menyang pilihan Line kanggo iki.
  8. Selehake baris kasebut. Sampeyan bisa ngganti ukuran sing dikarepake, saliyane, pilihan Alt ngidini sampeyan duwe presisi luwih akeh babagan iki.
  9. Yen sampeyan wis rampung nggambar garis iki, pilih kabeh wangun nalika terus Ctrl. Banjur klik tengen mouse sampeyan.
  10. Pilih opsi Group. Opsi iki bakal nggawe wangun tokoh siji, sing banjur bisa dipindhah ing dokumen sing dikarepake, contone.
  11. Yen sampeyan pengin nggambar lawang utawa jendhela, sampeyan kudu milih wangun Tundha saka grup Flowchart.

Kanthi langkah-langkah iki kita wis nggawe watesan omah ing njero, nuduhake ukuran saben kamar sing ana ing omah kasebut, mula rencana kasebut wis rampung ing babagan iki. Iku ora rencana profesional, nanging paling iku cara sing apik kanggo nuduhake carane omah sing dibagi lan kanthi mangkono duwe idea apik, salah siji kanggo kita, nalika ndandani utawa redecorating omah, utawa yen kita kudu nuduhake wong.

modeling 3D

Pesawat ing Word

Pesawat sing saiki wis digawe yaiku bidang 2D. Tembung uga menehi kita kamungkinan kanggo duwe desain luwih nyata, soko sing bisa rampung yen foto ditambahake, contone, ing bidang iki sing wis digawe saiki. Tegese, kanthi cara iki kita bakal bisa ngasilake perspektif tokoh ing telung dimensi. Iki minangka sawetara perkara sing bisa mbantu nggambarake ruang kanthi luwih apik utawa ndeleng opsi sing bisa ditindakake yen ana reformasi ing papan kasebut.

Proses sing bisa ditindakake padha karo sing sadurunge, amarga kita bakal nggunakake sawetara tokoh sing wis digunakake sadurunge. Malah yen ing kasus iki kita uga kudu nambah foto nyata. Iki uga bakal mbantu entuk efek sing luwih profesional lan luwih nyata ing kabeh wektu. Dadi bisa uga kanggo sawetara pangguna, iku menarik kanggo nindakake. Langkah-langkah ing babagan iki ora rumit banget. Iki sing kudu kita lakoni:

  1. Gambar Rectangle lan pilih werna peteng.
  2. Lebokake wangun Trapezoid ing jerone supaya katon kaya lemah.
  3. Download gambar saka Internet, sing bakal digunakake mengko liwat pilihan Pasang banjur pilih opsi Gambar Online (bisa uga saka kamar sing dikarepake ing kasus iki).
  4. Foto kasebut kudu ing format PNG, amarga iki bakal ngidini sampeyan mbusak latar mburi gambar lan mung ninggalake unsur sing kudu digunakake ing desain sampeyan. Sampeyan bisa mbusak latar mburi nggunakake alat ing web, kayata Editor Gambar Online, sing nyedhiyakake fungsi kanggo mbusak latar mburi foto.
  5. Nalika foto wis siyap, sampeyan bisa nambah.
  6. Klik ing pilihan Pasang banjur pilih Gambar.
  7. Pilih foto sing dikarepake sing pengin digabungake menyang desain sampeyan ing peta.
  8. Baleni proses karo kamar liyane ing omah, ing ngendi sampeyan bakal nambah foto liyane.
  9. Pungkasan, gabung kabeh tokoh nggunakake fungsi Lines ing dokumen.

Desain iki luwih nyata, amarga kita duwe kombinasi bidang 2D karo gambar, supaya sampeyan entuk asil profesional. Proses sing rada suwe, amarga kita kudu golek foto kanggo kabeh kamar ing omah, sing uga ana ing format sing cocog lan kudu mbusak latar mburi. Dadi, nindakake iki bakal mbutuhake wektu luwih akeh, sanajan isih dadi cara kanggo nggawe rencana ing dokumen ing Word. Nanging bisa uga ora dadi pilihan kapentingan khusus kanggo akeh pangguna, utamane yen rencana kasebut mung kanggo panggunaan dhewe, ora amarga dheweke pengin nuduhake kanthi cara profesional utawa komersial. Ing kasus apa wae, kanthi cara iki sampeyan bakal bisa ndeleng cara nggawe rencana 2D lan 3D.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Blog Aktualidad
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.