Cara nuduhake file sing didhelikake ing Mac

File sing didhelikake Mac

Sistem operasi macOS kita kasusun saka pirang-pirang file lan ora kabeh bisa dideleng kanthi mripat, sebabe gampang lan yaiku yen katon terus, umume pangguna bakal ilang. Ana prekara sing bakal ngrusak estetika umum sistem lan bakal nyebabake kita ndemek sesuatu sing ora dikarepake tanpa kita sadhar utawa ora sengaja. Iki kedadeyan ing kabeh sistem operasi, uga smartphone.

Apple wis ngati-ati supaya ora gampang ditampilake file kasebut amarga bisa uga ana ing sistem operasi liyane. Ana akeh file sing didhelikake, sanajan ora bisa dideleng kanthi mripat, dheweke ana ing kana. Ora file kasebut ora penting, sebaliknya, file kasebut penting banget supaya bisa didhelikake supaya kita ora bisa ndemek yen ora sadhar. Ing artikel iki, kita bakal nemokake cara nuduhake file sing didhelikake ing Mac kanthi cara sing gampang.

Cara ndeleng file sing didhelikake ing Mac

Kanggo nindakake iki, kita bakal nggunakake aplikasi "Terminal" sing wis diinstal ing kabeh komputer nganggo macOS. Kanggo iki, kita bakal menyang «Finder» lan ing bagean «Aplikasi» kita bakal golek folder sing diarani «Utilities», ing endi aplikasi «Terminal» bakal ditemokake. Yen wis rampung, kita bakal tindakake langkah-langkah ing ngisor iki kanggo nemokake file sing didhelikake ing Mac.

terminal mac

  1. Kita mbukak aplikasi kasebut "Terminal", kayata kaya sing wis dijelasake ing ndhuwur utawa nggunakake sing golek sorotan, kanthi ngeklik kaca pembesar ing sisih tengen ndhuwur toolbar utawa nggunakake printah tombol (Prentah + Spasi).
  2. Sawise mlebu, kita mlebu "Terminal", kita ngenalake teks ing ngisor iki: standar nulis com.apple.Finder AppleShowAllFiles -bool YES lan kita menet tombol enter.
  3. Saiki kita nulis KillAll Finder ing Terminal sing padha banjur pencet tombol enter kanggo miwiti maneh Finder.

Saiki kita bakal verifikasi yen lambang lan folder sing durung katon sadurunge ditampilake ing sawetara folder, yaiku file sing disimpen ing Mac. Kita bakal mbedakake saka liyane amarga duwe bayangan sing luwih alus tinimbang liyane. Mangkene, amarga sanajan kita wis mbabarake, isih file sing alus sing gumantung saka fungsi peralatan sing bener. Disaranake ati-ati nalika nangani file kasebut amarga sampeyan ora ngerti gandhengane.

Cara ndhelikake file sing wis ditemokake maneh

Yen wis ngrampungake apa sing kudu ditindakake utawa sampeyan mung nemokake file sing didhelikake amarga penasaran, kita bisa bali ndhelikake kabeh file kasebut maneh. Proses kasebut meh dilacak karo proses sing wis ditindakake kanggo nemokake:

File sing didhelikake Mac

  1. Kita mbukak aplikasi maneh "Terminal".
  2. Sawise dibukak, kita ngetik teks ing ngisor iki: standar nulis com.apple.Finder AppleShowAllFiles -bool NO banjur ketik maneh printah kasebut Killall Golek lan kita menet tombol enter.

Kanthi cara iki kita bakal nemokake manawa kabeh file sing nganggo teduhan kasebut ilang (padha ndhelik maneh). Dadi, kita bakal duwe kabeh kaya sing wis ditemokake sadurunge nemokake.

Artikel sing gegandhengan:
Cara meksa nutup aplikasi utawa program ing Mac

Napa kita ora kudu ngapusi file sing didhelikake?

Kaya sing wis dikomentari sadurunge, file sing didhelikake iki biasane file sing ndhukung fungsi sistem sing tepat, file sing prelu nanging ora kena dibusak utawa dipindhah saka papan sing gegandhengan. Kaya ing sistem liyane kayata Windows utawa Android, file kasebut ora migunani nalika nggunakake peralatan saben dinane.

Sawetara nuduhake prentah sing diprogram kanggo nindakake macem-macem fungsi. Cache sawetara dokumen nalika lagi diowahi lan sawetara sing mbukak ing latar mburi supaya sistem bisa digunakake.

Versi MacOS

Cetha manawa apa sing sampeyan karepake yaiku sistem sistem amarga sampeyan ngerti apa sing sampeyan lakoni, sampeyan ora bakal nemoni masalah, sanajan luwih becik nglestantunake hard drive utama kita, nggunakake hard drive eksternal karo versi MacOS sing dibutuhake. Saka situs web resmi Apple, kita bisa ndownload versi sing dikarepake lan proses nginstal iku gampang banget, dadi yen nutul sesuatu sing kudune ora bisa ditindakake, sawetara menit bakal bisa mulihake sistem kasebut.

Resiko lan akibat

Kita aja ndemek apa-apa, yen ora ngerti babagan apa sing disentuh, dhisik kenapa Mbusak bisa nyebabake masalah piranti lunak serius, masalah sing bisa nyebabake kacilakan permanen ing komputer, nyebabake kita ilang kabeh barang sing ana ing hard drive.

Masalah nalika ndhelikake file kasebut amarga ora preduli utawa ora nggatekake, kita bisa mbusak utawa pindhah kanggo ngatur sawetara file kasebut, nanging file-file kasebut dilebokake amarga perlu. Amarga alesan sing padha Apple ndhelikake saka pangguna, saengga folder kita katon luwih resik lan luwih intuisi nalika digunakake saben dina.

Nanging, yen sampeyan pengin nemokake apa sing didhelikake dening sistem operasi kita, kanthi ngetutake langkah-langkah sing wis dituduhake, sampeyan bisa nindakake tanpa masalah, sanajan Disaranake njupuk pancegahan supaya ora ana kejutan.

Artikel sing gegandhengan:
Masalah sing paling asring ana ing Safari lan cara ndandani

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Blog Aktualidad
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.