Cara nyambungake telpon menyang printer

Print saka telpon

Ponsel cerdas wis dadi siji-sijine piranti elektronik sing duwe sambungan Internet ing akeh omah, lan akeh pangguna sing ora nganggep nggunakake komputer ngluwihi sing dibutuhake banget, kayata kanggo nyithak sawetara dokumen liyane.

Untunge, teknologi ora mung berkembang ing piranti seluler, nanging uga wis tekan piranti liyane kayata televisi, speaker, printer lan, umume, piranti elektronik apa wae. Ing artikel iki, kita bakal nuduhake sampeyan carane nyambungake telpon menyang printer.

Wangsulan: Bab ingkang sapisanan kudu ngerti, sadurunge diluncurake golek kabel kanthi online, yaiku kita ora bisa nyambung smartphone kanthi fisik menyang printer kaya biasane ing antarane komputer lan printer.

Android ora kaya Windows, ora nginstal driver kanthi otomatis saka printer sing disambungake. Kita uga ora bisa nginstal driver liwat piranti liyane, umume amarga ora kasedhiya liwat pabrikan.

Siji-sijine solusi sing isih ana yaiku sambungake kanthi nirkabel, yaiku liwat Wi-Fi utawa Bluetooth. Ing pasar, kita bisa nemokake akeh printer sing nawakake printer panyambungan Wi-Fi sing ngidini kita nyithak kanthi nirkabel tanpa kudu nyambung kanthi fisik.

Printer Wi-Fi ditujukan kanggo sing pengin nyuda jumlah kabel ing piranti elektronik sampeyan, amarga kita mung kudu nyambung menyang jaringan listrik. Kita bisa ujar manawa kaya basa pengisian nirkabel, kurang luwih.

Langkah kapisan kanggo nggunakake Printer Wi-Fi

Konfigurasi Printer Nirkabel

Babagan sing kudu ditindakake nalika tuku printer Wi-Fi yaiku sambungake menyang jaringan Wi-Fi ing omah utawa pusat kerja. Jinis-jinis printer ora nggawe jaringan Wi-Fi sing kudu dihubungi pangguna supaya bisa nyithak, kaya sing ditindakake karo piranti panyimpenan liyane lan kamera kanthi konektivitas Wi-Fi.

Kanthi nyambung menyang jaringan Wi-Fi ing omah utawa pusat karya, printer bakal dadi kasedhiya kanggo saben piranti elektronik nyambung menyang jaringan sing padha.

Kanthi cara iki, ruang lingkup printer Iki bakal tundhuk kekuwatan sinyal saka router lan pengulang (yen digunakake), saumpama kita duwe sambungan karo router, kita bakal bisa nyithak kanthi nirkabel saka smartphone utawa komputer.

Konfigurasi Printer Nirkabel

para sambungake printer menyang jaringan Wi-Fi kita kita bisa nindakake kanthi rong cara:

  • Liwat layar tutul printer, ngetik Setelan - Sambungan nirkabel.
  • Nyambungake printer menyang komputer lan nginstal piranti lunak pabrikan. Sajrone proses konfigurasi, kita bakal nuduhake pilihan supaya sambungan nirkabel printer bisa digunakake tanpa kabel.

Sawise kita ngatur printer liwat piranti lunak pabrikan supaya bisa nirkabel, kita bisa nyopot sambungan saka peralatan komputer kanggo nggarap jaringan Wi-Fi kita.

Cara nyithak dokumen saka iPhone

nyithak dokumen saka iPhone

Sadurunge nyithak dokumen saka iPhone, kita ora prelu nambahake printer menyang piranti seluler. Saben pengin nyithak, piranti bakal nggoleki printer sing wis nyambung karo jaringan Wi-Fi.

para nyithak dokumen utawa foto saka iPhone iPad utawa, yen wis ngonfigurasi printer Wi-Fi, kita kudu nindakake langkah-langkah sing dakwenehake ing ngisor iki:

  • Babagan sing kudu dilakoni yaiku mbukak dokumen utawa gambar sing pengin dicithak.
    • Yen gambar, klik ing tombol bareng, kothak kanthi panah munggah banjur pilih opsi Print.
    • Yen dokumen, kita kudu ngakses opsi dokumen lan goleki pilihan kanggo nyithak.
  • Nalika ngeklik tombol cetak, jendela bakal katon ing endi jeneng printer bakal ditampilake kanthi otomatis. Yen printer ora ditampilake, printer ora nyambung karo jaringan Wi-Fi.
  • Pungkasane, kita kudu pilih nomer salinan sing pengin dicithak lan yen pengin dicithak kanthi warna utawa ireng lan putih.

Yen sampeyan pengin duwe opsi liyane saka sing dituduhake ing iOS kanthi asli, kita bisa nggunakake aplikasi Printer Pro dening Readdle, sawijining aplikasi sing ngidini kita ngowahi ukuran kertas, yen pengin nyithak sisi loro, yen pengin kualitas draf...

Readdle Printer Pro kasedhiya ing a versi lite, kanthi pilihan winates banget lan versi mbayar tanpa ana watesan.

Printer Readdle Pro
Printer Readdle Pro
Price: € 6,99

Cara nyithak dokumen saka Android

Beda karo iOS, sadurunge nyithak dokumen, kita kudu nginstal piranti lunak sing cocog karo pabrikan printer. Sawise diinstal, aplikasi bakal kasedhiya ing sistem kanggo kabeh aplikasi.

nyithak dokumen saka Android

  • Sawise milih gambar utawa dokumen sing pengin dicithak, klik tombol kasebut pilihan banjur pilih opsi Print.
  • Banjur, ing sisih ndhuwur, pilihan Simpen minangka PDF bakal ditampilake. Klik ing pilihan iki lan ing antarane pilihan sing ditampilake, kita pilih Tambahake printer.
  • Android bakal ngakoni pabrikan printer sing nyambung karo jaringan Wi-Fi, bakal menehi akses langsung menyang aplikasi pabrikan iki sing kasedhiya ing Play Store (ing kasus iki printer HP).
  • Sawise ndownload aplikasi pabrikan, kita bakal bisa nyithak dokumen utawa gambar langsung saka aplikasi kasebut, sanajan kita uga bisa nindakake saka bagean sistem.

nyithak dokumen saka Android

  • Ing kasusku, aku kudu nginstal aplikasi HP anyar kanggo nambah printer (HP Smart). Sawise aplikasi liyane diinstal, kanthi otomatis ngenali printer lan bakal ditambahake menyang sistem.
  • Pungkasan, kita bali menyang aplikasi sing mbukak dokumen utawa gambar sing pengin dicithak dununge, ing menu Kabeh printer, kita menet kita milih jeneng printer sing wis diinstal.

Tambah panyambungan Wi-Fi menyang printer

Tambah panyambungan Wi-Fi menyang printer

Ing Amazon, kita duwe pilihan akeh kanggo ngowahi printer tanpa konektivitas Wi-Fi dadi nirkabelNanging, umume printer kudu duwe port ethernet, sawetara printer sing tujuane kanggo penawaran umum ing omah, nanging ora kanggo printer sing ditujukan kanggo lingkungan profesional.

Solusi paling gampang lan murah sing nawakake asil paling apik yaiku solusi sing ditawakake pabrikan TP-LINK. Produsen iki nawakake Server cetak USB 2.0, piranti sing ngowahi kita nambahake panyambungan Wi-Fi menyang printer apa wae.

Server cetak TL-PS110U TP-LINK ngidini kita tanpa komputer nalika nyithak jaringan. Kita mung butuh sambungake TL-PS110U menyang printer liwat USB lan sambungake server cetak menyang jaringan supaya bisa nyithak saka komputer ing jaringan kasebut.

Es kompatibel karo sing paling akeh printer ing pasar, nggabungake mikroprosesor kecepatan tinggi lan port USB 2.0 supaya proyek cetak rampung tanpa ngenteni.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Blog Aktualidad
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.