Cara nggawe sandhi menyang WhatsApp

Cara nggawe sandhi menyang WhatsApp

Tampilan minangka aplikasi olahpesen cepet sing paling asring digunakake ing saindenging jagad. Umume urip kita dicathet, ing obrolan lan klompok obrolan. Akeh informasi pribadi sing mesthi pengin dilindhungi. Apa ana cara kanggo nindakake? Wangsulane ya. We nerangake carane nggawe sandhi menyang WhatsApp.

Luwih saka siji milyar pangguna aktif saben wulan minangka bukti paling apik babagan sukses WhatsApp sing luar biasa. Aplikasi iki nambah saben dina kanthi anyar kemungkinan menarik. Suwe-suwe opsi klasik kanggo obrolan, audio, swara lan video wis ditambahake kanggo nuduhake dokumen kabeh jinis, GIF, lokasi, lsp.

Artikel sing gegandhengan:
Pandhuan definitif kanggo Web WhatsApp kanggo entuk manfaat paling apik

Nanging, nganti bubar durung ana cara njaga kabeh informasi kasebut nggunakake sandi, PIN utawa sing padha. Iki nyebabake risiko sing jelas tumrap pangguna, dadi ora dilindhungi undhang-undhang dening pangguna sing ora sah. Kanthi mung ngakses ponsel, sapa wae sing duwe panggilan minangka telik utawa gosip bisa maca obrolan, ndeleng foto lan video, lan uga ngerti kontak.

Untunge, dina iki kita duwe solusi sing apik kanggo masalah iki. Ora mung saka aplikasi kasebut, nanging uga liwat sumber daya eksternal sing nawakake alternatif sing cukup kanggo ngisi kesenjangan kasebut. Mangkene sawetara wangsulan babagan pitakon babagan cara nggawe sandhi menyang WhatsApp:

Setel sandhi saka aplikasi kasebut dhewe

Ing nganyari 2019, level keamanan tambahan wis ditambahake ing obrolan WhatsApp pribadi. Contone, kalebu fungsi anyar sing ngidini pangguna nambah PIN, bekas driji utawa kunci identifikasi rai kanggo nglindhungi konten aplikasi.

Kasunyatane yaiku kanthi saben update anyar WhatsApp nambah iki lan fitur aplikasi liyane. Ing wektu iki, iki minangka pilihan sing kudu dienggo pangguna kanggo nggawe privasi kontak lan obrolan:

Arsip obrolan

Masalah babagan privasi obrolan WhatsApp bisa uga mung diwatesi kontak tartamtu utawa obrolan tartamtu. Ing kasus iki, ana pilihan ing aplikasi sing mbantu kita ndhelikake informasi iki sawang-sawang wong liya tanpa kudu nganggo sandhi.

file whatsapp

Arsip obrolan WhatsApp

Iki dudu sistem sing pasti utawa salah yen sing dikarepake minangka jaminan total privasi, nanging bisa uga praktis minangka level keamanan pertama. Iki carane sampeyan bisa ndhelikake utawa arsip obrolan WhatsApp. Iki uga kanggo ndhelikake kontak:

  • Ing Android: kita mung milih obrolan utawa obrolan sing pengin didhelikake lan nggunakake opsi "arsip", sing ditampilake ing menu kanthi ikon ing bentuk folder. Kanggo njupuk obrolan kasebut mengko, kita bisa mbukak folder "obrolan sing diarsipake" kapan wae.
  • Ing iOS / iPhone: dhisik kita goleki pacelathon sing pengin didhelikake. Pindhah menyang sisih kiwa menu bakal katon kanthi "arsip" pilihan. Yen dipilih, bakal diarsipake kanthi otomatis, disimpen ing folder «obrolan sing diarsipake», nanging mesthi kasedhiya maneh nggunakake opsi «unarchive».

Sampeyan kudu nyatet ing kasus apa wae, pilihan iki kudu digunakake mung sok-sok. Yen ora, nyalah gunakake duwe risiko kakehan papan panyimpenan seluler, sing bakal alami pengaruhe ing operasi sing bener.

Fungsi kunci layar

Fungsi iki yaiku kasedhiya ing piranti iOS lan Android. Sampeyan kudu diaktifake saka opsi konfigurasi aplikasi. Iki minangka sistem sing apik kanggo njaga konten sampeyan supaya ora bisa mripat.

Kanggo ngaktifake fungsi anyar, tindakake langkah iki:

  1. Kaping pisanan, perlu download versi WhatsApp paling anyar liwat App Store utawa Google Play. Iki versi 2.19.21.
  2. Sawise nganyari diunduh, sampeyan kudu mbukak menu persiyapan, struktur sing bisa beda-beda gumantung karo sistem.
  3. Ing menu, penet pilihan "tagihan", ing ngendi kita bakal nemokake dhaptar kanthi akeh pilihan. Sing nuduhake keamanan lan privasi ditandhani kanthi lambang tombol cilik.
  4. Ing menu anyar sing mbukak ing ngisor iki, sampeyan kudu milih pilihan "Privasi", sing sabanjure bakal nuduhake macem-macem pilihan sing kasedhiya babagan keamanan akun, kayata ndhelikake foto profil.
  5. Pilihan sing kudu dipilih yaiku "kunci layar", sing ngidini kita milih mode bukak kunci lan wektu sing kudu dilalekake supaya bisa diaktifake kanthi otomatis.

Yen wis ngaktifake kunci layar, kita mung bisa mbukak WhatsApp nganggo Face ID, Touch ID (loro iki mung ing iOS), bekas driji utawa sandhi. Apa sing wis mutusake sadurunge.

Verifikasi rong langkah

Bubar iki WhatsApp uga ngetrapake verifikasi rong langkah, fitur opsional sing dirancang kanggo nambah keamanan akun pangguna, ing Android lan iPhone.

Sawise sistem proteksi iki diaktifake, pangguna kudu verifikasi nomer telpon ing WhatsApp liwat sandhi 6 digit. Tingkat keamanan nomer loro kalebu pesen konfirmasi sing bakal teka liwat email.

Kepiye cara nggawe sandhi menyang WhatsApp kanthi cara iki? Iki sing kudu ditindakake:

  1. Klik tombol menu (lambang 3 titik ing pojok sisih ndhuwur WhatsApp) banjur pilih pilihan "setting".
  2. Banjur klik "tagihan" lan pilih pilihan "Verifikasi rong langkah".
  3. Akhire pencet tombol "ngaktifake" banjur ketik sandhi sing sampeyan pilih. Opsional, alamat email pemulihan uga bisa dilebokake ing akun sampeyan.

Kabeh proses iki dijelasake kanthi luwih visual ing video ing ngisor iki:

Setel sandhi nganggo aplikasi eksternal

Sadurunge ana perbaikan aplikasi babagan keamanan, akeh pangguna nggunakake aplikasi eksternal amarga ana masalah cara nggawe sandhi menyang WhatsApp. Malah saiki, ana akeh sing luwih percaya marang dheweke tinimbang alternatif ing sistem kasebut, utamane amarga dheweke menehi sawetara Fungsi tambahan. Iki sing paling dipercaya:

Applock

Applock

AppLock, kanggo nglindhungi akses menyang kabeh aplikasi ponsel

Aplikasi iki ora mung praktis kanggo nglindhungi obrolan WhatsApp, nanging uga kanggo nglindhungi akses menyang aplikasi apa wae ing ponsel.

Sajrone proses instalasi AppLock, kita bisa milih aplikasi sing pengin dilindhungi sandhi lan malah milih sing beda kanggo saben aplikasi kasebut. Mung kasedhiya kanggo Android.

Download link: Applock

ChatLock +

ChatLock +

ChatLock + mbantu nglindhungi WhatsApp lan sekaligus "nemokake" wong sing kepengin weruh

cunt ChatLock +Saliyane ora bisa mblokir akses menyang WhatsApp kanthi PIN, kita bakal duwe fungsi sing kepengin banget lan nyenengake: ngerti sapa sing nyoba ngakses pesen obrolan tanpa ijin.

Kepiye carane bisa ditindakake? Mangkene kehebatan ChatLock +: app gunakake kamera ngarep telpon kanthi wicaksana lan meneng, njupuk gambar wong sing nyoba mbukak blokir WhatsApp. Mata-mata bakal "diburu" kanthi tangan abang. Tanpa mangu-mangu, iki minangka pilihan banget sedulur sing ora ditawakake sistem sandhi WhatsApp.

Download link: ChatLock +

1Password

1Password

Kanggo pangguna saka iPhone, iki minangka manajer sandi sing apik banget sing ngidini kita nyimpen informasi kanthi aman liwat sandhi utama. Sandhi siji kanggo ngontrol kabeh.

Saliyane ngrampungake pitakon babagan cara nggawe sandhi menyang WhatsApp, 1Password ngidini pangguna uga ngatur tembung sandhi lan ngakses data kanggo mlebu, kertu kredit, dokumen, tembung sandhi WiFi, lisensi piranti lunak, lsp. Kabeh ana ing kontrol lan aman.

Mesthi wae, beda karo aplikasi kasebut, iki mbayar. Nawakake versi uji coba 30 dina gratis banjur sampeyan kudu mbayar ragad saben wulan udakara 2-3 euro (regane ora pas, amarga dietung ing dolar).

Download link: 1Password

CM Keamanan Applock

CM Keamanan Applock

CM Security Applock: nglindhungi privasi lan virus

Bener kanggo Android lan iOS, CM Keamanan Applock Iki dianggep minangka salah sawijining aplikasi sing paling apik. Keuntungan sing gedhe yaiku, kajaba nyedhiyakake sistem keamanan menyang piranti sampeyan, uga duwe antivirus internal.

Sawise aplikasi diinstal, kita bisa kanthi gampang nyetel kabeh setelan proteksi kanggo pesen, kabar, download, lsp.

Download link: CM Keamanan Applock

Saran yen sampeyan nggunakake WhatsApp ing komputer: tutup kabeh sesi

Pungkasan, rekomendasi pungkasan babagan keamanan: Yen nggunakake WhatsApp ing komputer lan ora arep nggunakake maneh, iku luwih wicaksana tutup kabeh sesi sing wis dibukak. Mangkono, kita bakal nutup akses ora sah menyang akun kita dening wong sing bisa ngakses seluler tanpa idin.

Kepiye cara nutup kabeh sesi? Gampang banget: kita ngakses bagean kasebut Web Tampilan lan ing pilihan «Sesi» kita bakal mbusak kabeh sing ora bakal digunakake maneh. Lan yen ora mangu, luwih becik mbusak kabeh.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Blog Aktualidad
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.