Hard drive SSD paling apik: pandhuan perbandingan lan tuku

hard drive

Hard drive konvensional, utawa HDD, digunakake kurang sithik. Sing salah yaiku mateng teknologi panyimpenan flash, saengga nggawe drive solid state, utawa Hard drive SSD, sing duwe sawetara kaluwihan sing cukup jelas tinimbang hard drive mekanik adhedhasar piring magnetik.

Masalah karo hard drive SSD yaiku amarga ana pirang-pirang merek lan model, luwih-luwih saka ing HDD, pilih sing bener bisa dadi tugas sing luwih angel ... Kanggo kudu nambah macem-macem format lan antarmuka, dibandhingake HDD.

Hard drive SSD paling apik kanggo laptop utawa PC sampeyan

Yen sampeyan pengin milih sing apik, ana sawetara rekomendasi kanggo milih salah siji.yaiku harddisk SSD paling apik....

Hard drive SSD eksternal

Antarane hard drive eksternal SSD menonjol:

Samsung T5 Portable Kab

Sale
Samsung PSSD T5 - Hard drive eksternal, 1 TB, konektor USB 3.0, Grey
  • Nganti kaping lima luwih cepet tinimbang hard drive eksternal kanthi kecepatan transfer data nganti 540MB / ...
  • Nduweni omah aluminium anti-kejut kanthi pigura batin sing nguatake

El Samsung T5 Portable Kab bisa dadi pilihan sing apik yen sampeyan golek hard drive 1TB SSD eksternal. Drive sing nganti 5 kaping luwih cepet tinimbang HDD lan kanthi kecepatan transfer 540MB / s amarga sambungan USB kanthi kecepatan dhuwur.

Kajaba iku, duwe aluminium kejut lan kompatibel karo macem-macem piranti, wiwit ponsel, PC, nganti TV cerdas.

WD MyPassport SSD

Sale
WD My Passport Go Hard Drive Eksternal 500GB - Rampung Kobalt
  • Tahan tetes nganti 2 meter, kanthi bumper karet protèktif kanggo nahan pengaruh lan kejutan ...
  • Memori saku duwe kabel internal kanggo portabilitas sing trep

SSD jinis unit panyimpenan eksternal liyane yaiku Western Digital. My Passport duwe versi SSD sing cepet banget, kanthi kecepatan transfer nganti 540MB / s, sambungan USB 3.1 jinis Gen 2, uga kompatibel karo USB 3.0, 2.0 jinis A. Sampeyan kasedhiya ing macem-macem kapasitas, kayata disk 500GB, 1TB, lan 2TB SSD ...

Hard drive internal SSD

Yen sing sampeyan goleki yaiku hard drive SSD Internal, banjur sampeyan bisa milih antarane:

Samsung 970 EVO Plus

Sale
Samsung 970 Evo Plus, Solid State Drive M.2 1000GB NVMe, PCI Express 3.0, Ireng
  • Ssd nganggo teknologi samsung v-nand
  • Faktor wujud 2.5-inci apik banget kanggo laptop lan desktop

El 970TB Samsung 1 EVO Plus SSD iki minangka hard drive paling apik sing bisa dilebokake ing laptop, AIO, utawa desktop. Hard drive nganggo teknologi Samsung V-NAND, format NVMe, PCIe, lan M.2. Kanthi kacepetan maca lan nulis, meh kabeh saka donya liyane, lan sampeyan bakal bisa ndeleng prabédan kinerja dibandhingake HDD wiwit ...

Black Digital Black SN750

Sale
WD_BLACK SN750 500 GB - Internal NVMe SSD kanggo game kinerja dhuwur
  • Kacepetan transfer nganti 3430MB / s kanggo wektu mbukak luwih cepet
  • Kasedhiya kanthi kapasitas wiwit saka 250GB nganti 1TB

Alternatif liyane sing rada murah tinimbang sing sadurunge yaiku WD Black, hard drive 500GB SSD kapasitas lan mupangate mupangat. Kanthi kecepatan transfer nganti 3470MB / s, cocog kanggo tugas lan game kanthi kinerja dhuwur. Kajaba iku, uga gumantung karo teknologi NVMe PCIe lan format M.2.

Corsair Force MP600

Corsair CSSD - Solid State Drive, 1 TB, Multicolor, Maca Cepet nganti 4.950 MB / s
  • Kinerja Panyimpenan Gen4 Ekstrim - Controller pcie gen4 x4 nyedhiyakake kacepetan maca kanthi ...
  • Antarmuka pc4 x4 nvme m.2 kecepatan dhuwur: nggunakake teknologi pcie gen4 kanggo jembar ...

Corsair uga duwe sawetara model SSD kinerja tinggi, kayata 600TB Force MP1. Kecepatan maca urutan saka hard drive iki nganti 4950MB / s, dene kacepetan nulis nganti 4250MB / s. Kacepetan sing ora ana gunané amarga sambungan Gen 4 PCIe x4, NVMe lan format M.2.

Kabeh ing piranti cilik kanthi kapasitas dhuwur amarga teknologi chip anyar 3D TLC NAND. Uga, piranti lunak Corsair SSD Toolbox bakal ngidini kontrol luwih akeh kanggo drive iki, kayata mbusak aman, nganyari firmware, lsp.

Mratelakake panemume Hard

Nanging ana macem-macem merek hard drive ora ana sing kaya Samsung. Pabrikan Korea Selatan wis dadi pemimpin ing sektor iki lan chip memori paling apik sing bisa ditemokake. Mula, yen sampeyan nggoleki hard drive sing andal, kanthi kinerja apik, lan teknologi paling anyar, Samsung EVO 970 sing sampeyan butuhake ...

Apa hard drive SSD?

panyimpenan

Hard drive SSD nduweni tujuan sing padha karo HDD utawa memori apa wae, yaiku nyimpen data. Mung ing kasus SSD, dheweke nindakake kanthi cara sing luwih prigel tinimbang jinis liyane memori non-molah malih.

Sing gedhe kacepetan akses, yaiku, nalika maca lan nulis data, dheweke ngidini hard drive kasebut disaranake ing tugas sing mbutuhake kinerja sing apik. Contone, kayata kanggo game, utawa kanggo nyepetake tugas liyane.

Ya, aja nganti ngenteni pangowahan amba sajrone nglakokake piranti lunak. Hard drive SSD mung bakal mbantu mbukak program lan game video kanthi luwih cepet, uga tugas maca utawa nyimpen data, lan malah nggawe sistem operasi luwih cepet. Nanging ora bakal mengaruhi tugas liyane sajrone nglakokake program sing mung gumantung karo RAM lan CPU ...

Suwene bisa hard drive SSD?

sel flash memori

Wangsulan sing paling apik kanggo pitakonan iki yaiku: anggere sel memori sampeyan tetep. Hard drive iki duwe sel memori sing dipasang ing jutaan chip ing chip kerapatan tinggi. Sel iki adhedhasar semikonduktor duwe watesan maca lan nulis siklus, sawise kasebut bakal mandheg nggarap.

Biasane biasane luwih dipercaya tinimbang HDD, amarga hard drive konvensional gumantung saka bagean mekanik sing bisa rusak, piring sing bisa pecah utawa rusak, luwih gampang pecah (utamane yen jotosan nalika operasi, amarga endhas bisa nyebabake cakram lan pecah) lsp. Nanging ora ateges dheweke tetep selawase ...

Gumantung saka jinis sel memori, bisa tahan udakara udakara 10.000 nganti 1.000.000 siklus, yaiku a durasi taun dienggo biasa. Sawetara panelitian ngramal manawa SSD anyar bisa urip nganti 10 taun paruh. Suwene luwih saka 3-5 taun kanggo HDD.

Bedane hard drive lan SSD

jinis hard drive

Akeh pangguna sing ragu arep milih a hard drive SSD utawa HDD. Kanggo pilihan iki, sing ideal yaiku ngerti prabédan antara loro, sanajan sawetara sing wis maju luwih dhisik.

Sejatine, bedane Padha:

  • Ukuran: ukuran SSD biasane luwih cilik. Sanajan sawetara hard drive SSD minangka jinis SATA3 utawa nggunakake ukuran 2.5 ″, M.2 sing luwih anyar luwih cilik, padha karo modul RAM. Umume, HDD duwe dimensi 3.5 ″, sanajan ana uga 2.5 ″, lan ukuran liyane sing kurang asring ...
  • Resistensi kejut: HDD luwih gampang banget kejut lan irungnya, luwih-luwih nalika lagi operasi. Pasukan G sing bisa tahan luwih murah tinimbang SSD. Mula, SSD bakal luwih tahan.
  • Keandalan: Keandalan uga dadi titik sing luwih milih SSD. Sanajan pisanane ana keraguan serius babagan reliabilitas SSD, teknologi anyar saiki nggawe dheweke malah ngluwihi HDD babagan iki.
  • Kacepetan- Kecepatan akses HDD luwih alon tinimbang SSD, luwih-luwih yen dibandhingake karo NVMe PCIe.
  • Kapasitas: Kapasitas HDD ngluwihi kapasitas SSD. Ana 8TB, 10TB, lan liyane hard drive, dene SSD duwe kapasitas sawetara TB paling apik. Sithik mbaka sethithik, teknologi integrasi anyar ndhukung kerapatan sing luwih dhuwur ing chip, mula tuwuh kanthi cepet, nanging isih durung cocog karo HDD babagan iki.
  • Bising: HDD duwe bagean sing obah lan motor, mula bakal nggawe swara khas. Gumantung saka model, biasane duwe dB luwih utawa kurang. Bentenipun, SSD meneng wae.
  • Teknologi: teknologi sing adhedhasar kenangan kasebut uga mbedakake. Nalika HDD adhedhasar memori magnetik, SSD minangka memori flash kanthi sel NAND.
  • Rega: pungkasane, rega SSD luwih larang tinimbang HDD yen mbandhingake kapasitas sing padha. Iki minangka teknologi sing luwih maju lan anyar, mula ora kaget ...

Kanthi iki sampeyan bakal duwe tombol diterangake kanthi cara sing gampang dadi sampeyan bisa miwiti mbedakake loro.

TRIM

Beda liyane kanthi cara HDD konvensional yaiku cara pambusakan data nalika TRIM aktif ing OS sampeyan. Sampeyan bisa uga wis krungu babagan TRIMYen sampeyan ora ngerti apa, umume cara kanggo nambah kinerja hard drive SSD kanthi nyuda jumlah siklus sing kedadeyan.

Ing SSD sampeyan maca lan nyimpen data miturut klompok sing diarani kaca. Nggabungake 128 kaca sampeyan entuk blok. Kanthi TRIM, blok SSD sing wis siyap diilangi ditandhani, nanging saiki ora bisa dibusak. Bakal rampung mengko, bebarengan karo kabeh operasi pambusakan sing wis ditundha, lan rampung ing wektu sing padha. Sing ngoptimalake kinerja SSD, dadi tugas nalika disk ora aktif utawa meneng.

Mupangate tuku hard drive SSD laptop

Hard drive SSD

Yen sampeyan kepengin weruh babagan mupangate tuku a Hard drive SSD kanggo laptop, salah sawijining kaluwihan yaiku ukuran, amarga ruangane kurang. Nyatane, notebook anyar (malah ultrabook) ngakoni kalebu luwih saka siji drive, meh wae ora bisa dipikirake ing HDD amarga ukurane.

Mesthi wae kacepetan iki uga bakal ditambah kanthi nggunakake teknologi panyimpenan sing luwih cepet, sing mesthi dadi bab sing apik, utamane ing laptop sing ngorbanake sawetara kinerja kanggo efisiensi supaya entuk otonomi.

Lan aku bakal nambah kalodhangan gedhe, yaiku amarga laptop digawa saka sawijining papan menyang papan liya lan luwih gampang digayuh tiba lan nabrak, informasi ing SSD bakal luwih aman tinimbang ing HDD. Sawetara pabrikan laptop wis ngupayakake mbenakake iki, kayata Apple, sing ngetrapake sistem kanggo mungkasi hard drive yen ndeteksi laptop kasebut ambruk, ngalangi kepala ora nggepuk piring lan pecah. Sanajan upaya kasebut, dheweke ora dijamin tahan jotosan tartamtu.

Pertimbangan kanggo milih SSD

Memori lampu kilat Micron NAND

Pungkasan, aku pengin rinci babagan sawetara perkara sing kudu sampeyan deleng pilih hard drive SSD sing apik, utawa milih salah sawijine yen sampeyan ora ragu karo jinis panyimpenan liyane.

Apa aku seneng banget karo SSD?

Yen sampeyan ragu-ragu ing antarane SSD utawa jinis hard drive liyane, sampeyan kudu maca asumsi kasebut kanggo ngerti endi sing bisa dipilih, amarga kanthi cara iki sampeyan bisa ngevaluasi manawa SSD pancen cocog utawa sampeyan kudu milih opsi liyane:

  • Aku wis duwe SSD lan pengin nambah kapasitas: Yen sampeyan butuh luwih akeh kapasitas kanggo nginstal program utawa sistem operasi dhewe, banjur pilih SSD liyane. Yen mung medium data sekunder lan sampeyan butuh akeh kapasitas, mula bisa golek HDD.
  • Sampeyan duwe HDD lan pengin nambah kinerja: Sampeyan bisa ngganti HDD nganggo SSD (lan nggunakake HDD minangka drive sekunder kanggo panyimpenan ekstra, yen sampeyan mbutuhake) lan paningkatan kacepetan wiwitan sistem lan pemuatan program bakal katon.
  • Sampeyan mung bisa nginstal siji hard driveIng kasus iki, yen sampeyan butuh kapasitas panyimpenan barbar, pilih HDD. Yen kapasitas ora pati penting karo kinerja, coba golek SSD. Lan yen sampeyan pengin kompromi ing antarane kalorone, sampeyan bisa milih hibrida (SSHD).

Parameter utama

Pungkasan, yen sampeyan kudu milih hard drive SSD, sampeyan kudu ndeleng ing ngisor iki karakteristik teknis:

  • Kapasitas: Minangka salah sawijining perkara utama sing kudu sampeyan evaluasi, amarga iku paling penting kanggo pangguna. Temtokake jumlah ruang sing dibutuhake lan tuku kapasitas sing luwih dhuwur tinimbang sing sampeyan kira, amarga sampeyan bakal terus ngenggoni papan ...
  • Format: sampeyan bisa nemokake ing loro modul SATA lan M.2.5 2, sing terakhir bisa uga SATA lan PCIe, nanging ukurane luwih cilik. Mesthine, PCI Express luwih cepet, mula sampeyan bakal bisa entuk kacepetan transfer sing luwih dhuwur.
  • NVMe: sing ditandhani nganggo teknologi iki ora mung nambah kacepetan, uga printah ditambahake kanggo nyuda panggunaan energi, mula bakal luwih efisien. Dadi, yen sampeyan duwe kesempatan kanggo entuk NVMe, mula luwih apik.
  • Wektu akses: Biasane diukur ing MB / s, lan biasane dipisahake ing antarane wektu maca lan nulis. Yen saya dhuwur, luwih cepet entuk. Hard drive SSD anyar biasane duwe kecepatan luwih dhuwur tinimbang 3000MB / s kaya sing sampeyan deleng ing drive sing disaranake.
  • Brand lan kontroler: Aku nyaranake merek kayata Samsung, WD, Corsair, lsp, amarga biasane sing paling andal ing pasar. Kajaba iku, chip kontrol uga penting ing hard drive SSD kasebut. Contone, sampeyan duwe JMicron sing digunakake ing sawetara A-DATA, Transcend, Patriot, lsp. Saliyane sampeyan duwe Indilix kanggo G.Skill, OCZ, Corsair, Patriot, lsp. Brand Marvell sing kondhang duwe pasar kanggo merek kayata Crucial, Plextor, lsp. SandForce bisa ditemokake ing Transcend, G.Skill, Corsair, OCZ, lsp. Samsung, WD, Seagate, lan Intel nggunakake drivere dhewe. Kajaba iku, sawetara model Samsung uga ana ing model OCZ, Corsair, lsp. Yaiku, kaya sing sampeyan ngerteni, sanajan ing merek bisa uga ana model kanthi macem-macem pemasok chip, sing bakal mengaruhi kinerja lan konsistensi.
  • Antarmuka: Antarmuka sambungan bisa beda-beda gumantung karo format lan jinis hard disk. Iki ora mung penting amarga tarif transfer sing bisa dipikolehi, nanging uga masalah kompatibilitas, amarga sampeyan kudu priksa manawa peralatan duwe konektor utawa port jinis iki. Contone:
    • Internal: M.2 duwe konektor dhewe (pengganti mSATA sadurunge), adhedhasar teknologi SATA utawa PCIe, kaya sing dakkandhakake ing ndhuwur. Iki nyambung tanpa mbutuhake kabel, disambung langsung menyang slot ing motherboard, kaya sing ditindakake karo kertu ekspansi liyane utawa modul RAM. Sampeyan uga duwe format SATA3, sing butuh konektor SATA uga HDD lan kabel listrik, saliyane ngenggoni teluk 2.5 inci.
    • Eksternal: Minangka hard drive eksternal, sampeyan bisa nemokake macem-macem antarmuka utawa konektor. Salah sijine, lan sing paling umum, yaiku USB kanthi versi lan mode sing beda (USB-A, USB-C). Sampeyan uga bisa nemokake eSATA, yaiku SATA eksternal, lan Firewire, sanajan cenderung kurang umum.

Lan aku pengin mungkasi karo tip format utawa sistem file (FS) sing disaranake digunakake ing SSD:

  • MacOS Apple- Gunakake HFS +, utawa NTFS ing drive eksternal yen sampeyan bakal nuduhake karo sistem operasi lan piranti non-Mac liyane.
  • Windows: NTFS, kanggo drive eksternal lan internal.
  • GNU / Linux- Sampeyan duwe akeh pilihan, nanging sing paling apik yaiku ext4. Alternatif liyane yaiku btrfs, XFS, lan F2FS. Mesthine, kanggo nambah kompatibilitas lan nuduhake file karo sistem lan piranti liyane, luwih becik milih NTFS sing biasane kompatibel karo macem-macem SSOO lan piranti kayata TV cerdas, lsp.

Lan yen sampeyan kepengin weruh apa hard drive SSD kompatibel Konfigurasi RAID, kabeh padha. Mula, ora bakal ana watesan babagan iki, mula ing pangertene bakal padha karo HDD. Mesthine, yen sampeyan mikir nggunakake konfigurasi RAID nggunakake campuran HDD lan SSD, luwih becik uwal saka sampeyan, iku ide sing elek banget. Kinerja bakal dadi alon kaya hard drive sing paling alon, mula yen ana SSD ing jejere HDD liyane ora bakal ana gunané, uga ana masalah TRIM.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Blog Aktualidad
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.