Jinis keyboard: ana pinten lan beda utama

Apa jinis keyboard sing bakal dipilih

Keyboard minangka bagean sing penting kanggo hubungan karo PC, Lan tanpa keyboard, kita ora bakal bisa ngetik kabeh data sing dibutuhake kanggo terus sesambungan karo piranti. Cekakipun, keyboard dadi lengen lan sikil ing komputer, mula kita kudu jelas babagan isine lan pirang-pirang jinis apa.

Kita bakal nuduhake sampeyan pirang-pirang jinis keyboard lan apa bedane utamane supaya sampeyan ngerti kanthi jero. Papan tombol luwih beda tinimbang sing sampeyan bisa mbayangake, mula aku dadi wayah sing pas kanggo ngobrol, bisa uga sampeyan bakal nyoba keyboard anyar, sapa sing ngerti?

Keyboard membran lan gunting

Kita kalebu kalorone keyboard ing bagean iki amarga keyboard gunting isih ana evolusi hibrida keyboard membran, nanging tanpa anyar ing level operasi.

Keyboard kanthi mekanisme membran paling umum lan umum, nyatane, mayoritas keyboard sing bisa ditemokake duwe teknologi iki. Supaya ana sawetara pangguna sing durung nate nyoba keyboard karo sistem liyane.

Keyboard membran

Tipe keyboard iki duwe membran plastik cilik sing nyithak bahan logam lan nggawe kontak sing dibutuhake kanggo ngetokake informasi. babagan tombol sing ditekan. Jinis-jinis keyboard iki regane luwih murah tinimbang liyane.

Ing sisih liyane, komputer notebook kadang kalebu sistem "gunting" sing meksa sirkuit utawa membran, nggunakake logam tengah utawa mekanisme plastik hard, mula kita bisa ujar manawa hibrida, tanpa sejatine. Sing terakhir ora umum amarga enak lan biaya pembuatane sing luwih dhuwur.

Keyboard mekanik

Keyboard mekanik mung kasedhiya ora suwe, Kita bisa ujar manawa pungkasane sangang puluhan puluhan puluh lan wiwitan rong ewu nalika keyboard membran mulai populer, Utamane amarga ana gangguan lan resistensi sing luwih gedhe tumrap mekanika.

Papan tombol mekanik duwe sistem elemen rumit sing bisa sesambungan nalika menet tombol banjur ngaktifake sirkuit, elemen interaksi kasebut diarani switcher lan ana macem-macem jinis. Nanging, mengko bakal dibahas babagan macem-macem jinis pengalih sing ana ing pasar.

Keyboard mekanik

Nanging, keyboard mekanik mudhun menyang pamirsa sing cukup spesifik, lan ing ngendi sadurunge dibuwang, dina iki dheweke wis dadi produk sing luar biasa, mula regane luwih dhuwur tinimbang keyboard membran biasane.

Kabeh iki ora ateges keyboard mekanik luwih apik tinimbang keyboard membran, kita kudu nyinaoni panggunaan lan fungsi sing pengin diwenehake kanggo saben keyboard lan pilih sing paling cocog karo kabutuhan.

Jinis switch kanggo keyboard mekanik

Kaya sing wis diandharake, pengalih minangka elemen utama keyboard mekanik, sing bakal menehi karakter lan cara berinteraksi karo tombol tombol, dadi pengin nggawa sampeyan menyang tur singkat sing paling populer. Kita bakal ngomong babagan mekanisme Cherry MX, yaiku musim semi lan rong kontak logam sing kadang-kadang sesambungan karo spring.

  • Cherry MX ireng: Salah siji sing paling umum, resistensi 60cn lan sentuhan alus kanthi geter sithik, sing ndadekake sentuhan dobel. Minangka kauntungan, ora mbutuhake denyutan sing jero.
  • Coklat Cherry MX: Model iki duwe tekanan tekanan 55cn, iki minangka dhasar tengah babagan ambane lan respons, luwih alus tinimbang model sadurunge lan rada serbaguna.
  • Biru MX biru: Kanthi tekanan tekanan 60cn minangka salah sawijining swara paling keras ing pasar, mbutuhake denyut sing kuwat lan jero lan ngetokake swara berdenyut sing khas.
  • Cherry MX cetha: Kanthi tekanan tekanan 65cn nawakake sistem sing lancar kanthi stroke dawa.
  • Cherry MX abang: Mung mbutuhake tenaga 45cn, padha banget karo MX ireng sanajan luwih tahan denyut. Sampeyan bisa uga minangka salah sawijining pemain game paling populer.

Lan iki minangka pilihan cilik saka jinis switch sing paling populer kanggo keyboard mekanik ing pasar.

Pro lan kontra: Keyboard membran

Keyboard membran paling nyebar ing kabeh jinis lingkungan, ing papan lan ing tingkat profesional, lan iki amarga alasan sing cukup gampang. Ing level ruang, keyboard membran duwe mupangate bisa nggawe keyboard sing luwih tipis lan luwih "ayu" utawa minimalis tinimbang keyboard mekanik konvensional, sing wis dadi aset gedhe.

Ora mung iku, keyboard membran duwe macem-macem jinis ing level teknis, Contone, gampang banget yen keyboard iki duwe tartamtu tahan cairan, soko sing ing lingkungan profesional minangka kauntungan sing cocog banget. Uga, kanggo alesan sing jelas keyboard membran cenderung luwih entheng.

Akeh keyboard kayata laptop utawa kompak ora bisa ana yen ora kanggo mekanisme membran, lan sing wis mbantu sawetara perkara kanggo terus maju teknologi miniaturisasi. Kosok baline biaya pangopènan lan pabrik temenan luwih murah tinimbang keyboard mekanik. Pungkasan, dheweke luwih sepi.

Pro lan kontra: Keyboard mekanik

Papan tombol mekanik duwe aura Retro sing angel dikalahake. Kita sing wis pirang-pirang taun ing keyboard iki ngerti manawa ora ana pengalaman sing padha karo pencet keyboard mekanik, nanging pengalaman sing angel diterangake.

Ing sisih liyane, akeh pangguna seneng resistensi kanggo meksa keyboard mekanik sing biasane ditawakake uga tata letak tombol sing rada diangkat, amarga iki milih langkah-langkah kanggo nyegah cilaka ing bangkekan lan driji, sanajan sawetara pangguna uga ngalami sensasi sing ala.

Keyboard game

Keyboard mekanik cenderung duwe biaya sing luwih larang, nanging ing pirang-pirang kasus iki uga diiringi kualitas pabrik sing luwih dhuwur. Pungkasan, babagan ketahanan, keyboard mekanik rata-rata tekan 50 yuta tombol tombol, Nalika umure migunani keyboard membran biasane ana ing antarane 5 lan 10 yuta tombol tombol, apa sampeyan ngarepake data kaya ngono?

Ing sisih liyane, keyboard mekanik bisa ndhaptar kabeh tombol sekaligus lan uga nawakake latensi sing luwih murah, sing nggawe aksesoris favorit kanggo tukang game PC.

Jinis keyboard

Saiki kita bakal ngomong sethithik babagan macem-macem jinis keyboard sing ditemokake ing pasar.

Ergonomis

Yaiku keyboard sing duwe tata letak tombol lan bentuk sing dirancang kanggo nyegah masalah fisik supaya ora ngenteni kakehan jam ing ngarep keyboard. Tujuan sampeyan yaiku supaya sindrom trowongan carpal, contone.

Roll-up

Sawetara keyboard penasaran sing modis kanggo sawetara wektu digawe saka silikon amarga ana kemungkinan sing ditawakake kanthi duwe keyboard kanthi mekanisme membran. Biasane tahan cairan uga ngidini supaya bisa diangkut menyang endi wae sing pengin.

Keyboard nganggo Touchpad

Liyane lan liyane keyboard kalebu "touchpad", salah siji ing sisih utawa ngisor. Iki migunani banget nalika duwe TV cerdas utawa nalika nggunakake PC minangka pusat multimedia, amarga kanthi cara iki kita bisa navigasi kanthi cetha tanpa kudu dikepengini amarga ora ana mouse.

Gaming

Keyboard game dadi saya populer, iki minangka keyboard mekanik kanthi macem-macem lampu LED RGB, Iki ngidini kita nggawe kustomisasi sing dhuwur uga duwe mekanisme sing dirancang kanggo nyegah latensi lan nggedhekake interaksi karo game.

Rekomendasi keyboard kita

Yen sing sampeyan goleki yaiku keyboard serbaguna kanthi bantalan angka lan bisa ngidini kita nglampahi wektu suwene kerja Logitech Craft pancen ora ana sangsi minangka alternatif sing paling apik. Dirancang dening lan kanggo nggedhekake produktivitas lan kita angel golek kesalahan.

Iki minangka keyboard sing padha karo aku nulis tembung-tembung kasebut lan kayane aku minangka salah sawijining keyboard paling apik sing durung digawe. Sampeyan mesthine kudu nganggep piranti iki yen wis suwene ngetik dina tanpa mandheg, sampeyan ora bakal getun.

Nanging kita ora mandheg ing kene, kadang sampeyan golek sing luwih entheng, luwih gampang diangkut lan paling penting "Multi-piranti" supaya bisa ngganti posisi nalika pengin lan berkat koneksi Bluetooth Logitech K380 iki ngidini. Tanpa mangu-mangu keyboard kompak, kanthi desain apik lan akeh kaluwihan.

Iki minangka keyboard kanthi biaya sing cukup moderat lan tanpa mangu-mangu dipanggonke kanthi cara sing menarik banget ing macem-macem produk. Kajaba iku, minangka kauntungan sampeyan bisa tuku kanthi macem-macem warna kayata pink utawa ireng, iku bakal gumantung karo selera sampeyan. Tanpa mangu-mangu Logitech nganggo keyboard iki nawakake alternatif sing beda-beda sing kudu dipikirake.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Blog Aktualidad
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.