Napa Facebook ora bisa digunakake? 8 solusi efektif

Facebook ora bisa digunakake

Sebabipun napa Facebook ora bisa digunakake, bisa uga paling macem-macem, server ora bisa digunakake, nganti sampeyan kedadeyan karo operator sampeyan, amarga smartphone sampeyan dadi sebab masalah. Ing taun-taun pungkasan, Facebook pancen wis kenthekan ing antarane bocah enom, sing umume pindah menyang Instagram lan TikTok.

Nanging, dina iki ngluwihi 2.000 yuta pangguna (sanajan perusahaan durung nate nemtokake jumlah pangguna aktif ing platform kasebut). Alesan kenapa Facebook mandheg, biasane padha yen Instagram ora bisa digunakake utawa nalika WhatsApp ora aktif.

Facebook, kaya platform online liyane, nggunakake server sing dadi tuan rumah kabeh data sing diunggahake pangguna menyang platform. Server kasebut disebar ing saindenging jagad, mula yen ana masalah, platform kasebut bakal tetep bisa digunakake, sanajan mung ing negara-negara tartamtu.

Priksa manawa server mati

kedadean facebook

Sawise ngerti cara kerja Facebook, sing pertama kudu dipriksa yaiku server perusahaan ora aktif. Cara paling apik kanggo nglakoni yaiku liwat Detector mudhun. Situs web iki nglumpukake kedadeyan pangguna ing macem-macem platform, kalebu Facebook. Situs web iki ora bisa mriksa manawa server wis digunakake apa ora, amarga ora ana hubungane karo Facebook.

Cathetan Detektor Down kedadeyan ing saindenging jagad, ora sacara eksklusif ing negara kasebut, dadi yen jumlah kedadeyan sing kadaptar ora akeh banget, sing paling penting yaiku masalah kasebut ora ditemokake ing platform kasebut, mula sampeyan kudu golek solusi liyane kayata sing dituduhake sampeyan menyang tutugan.

Pateni mode pesawat

aktifake mode pesawat

Mode pesawat, kasedhiya ing iOS lan Android, ngidini kita mateni kabeh sambungan ing piranti. Kaya sing dijelasake jenenge, nalika fungsi iki diaktifake, lambang pesawat ditampilake ing sisih ndhuwur layar.

Kanggo mateni mode pesawat, kita kudu ngakses menu ndhuwur kanthi nggeser driji saka ndhuwur menyang sisih ngisor layar lan klik lambang pesawat supaya smartphone bisa ngaktifake kabeh sambungan nirkabel.

Priksa sambungan internet sampeyan

Sawise kita mutusake manawa masalah ora ana ing server, langkah sabanjure yaiku mriksa piranti apa wae, yaiku smartphone, tablet utawa komputer dheweke duwe sambungan internet.

Ing komputer

Kanggo mriksa manawa ana sambungan internet ing komputer, coba nyoba mbukak kaca web liyane. Yen ora ana kaca web sing mbukak, lan kita nggunakake Mac, kita kudu priksa manawa segitiga kuwalik ditampilake ing sisih tengen ndhuwur layar sing nuduhake sambungan Wi-Fi.

Yen kasebut yaiku a Windows PC, kita kudu pindhah menyang pojok sisih ngisor ngisor layar lan golek segitiga kuwalik sing berorientasi ing sisih tengen (nggambarake sambungan internet). Yen ora, kita ora duwe sambungan internet

Ing smartphone

Yen smartphone utawa tablet kita disambungake menyang jaringan Wi-Fi, bakal ditampilake ing ndhuwur layar, lambang sing nuduhake protokol komunikasi iki (segitiga kuwalik). Yen ora, kita kudu geser driji saka ndhuwur menyang sisih ngisor layar lan mriksa manawa kita wis ngaktifake sambungan Wi-Fi (yen dicenthang, bakal ditampilake ing biru (iOS) utawa abu-abu peteng (Android) warna

Ponsel kita bakal duwe sambungan data, yen ana ing sisih ndhuwur layar 3G / 4G / 5G ditampilake (salah siji saka telu). Yen ora, kita bisa uga ora sengaja nyambung sambungan data kasebut. Kanggo ngaktifake maneh, kita kudu geser driji ing layar saka ndhuwur mudhun lan klik lambang sing nuduhake antena.

Meksa nutup app

aplikasi nutup

para mbusak tilak aplikasi Facebook ing memori piranti sing bisa mengaruhi operasi aplikasi, kita kudu nutup aplikasi kanthi lengkap. Pilihan pertama yaiku miwiti maneh piranti, sanajan ana cara sing luwih cepet.

Kanggo nutup aplikasi Facebook ing smartphone, kudu geser munggah saka sisih ngisor layar kanggo ngakses kabeh aplikasi sing saiki mbukak. Sabanjure, kita pindhah menyang sisih kiwa kanggo nemokake aplikasi lan mindhah munggah, nganti ilang saka mbukak akeh tugas.

Mbusak cache

Mbusak cache Android

Mbusak cache minangka proses liyane sing kudu ditindakake kanggo nyoba ngrampungake manawa Facebook ora bisa digunakake. Cache aplikasi tanggung jawab kanggo nyimpen data aplikasi, kaca web ... supaya ngisi daya luwih cepet. Memori iki ora kanthi otomatis diilangi kaya kedadeyan sing disimpen ing memori, mula kita kudu mbusak kanthi manual.

Mbusak cache ing komputer

Proses kanggo mbusak cache ing komputer beda-beda gumantung karo browser sing digunakake: Chrome, Edge, Safari, Firefox, Opera, Vivaldi ... Ora kanggo nerangake proses kanggo kabeh browser (mesthi bakal ditinggalake) Aku arep nerangake trik cilik kanggo sampeyan.

Trik iki kalebu ngakses menu setelan browser, bukak kothak telusuran banjur tulis "cache" kanthi aksen lan tanpa kuotasi. Cepet, browser bakal nuduhake siji-sijine pilihan ing menu sing ngidini kita nyopot saka komputer.

Mbusak cache ing Android

Yen pengin mbusak cache aplikasi ing Android, kita kudu ngakses setelan aplikasi liwat menu Setelan - Program - Facebook banjur klik Clear data.

Mbusak cache ing iPhone

Ing iOS, kemungkinan mbusak cache diwatesi kanggo aplikasi sing nawakake fungsi iki, fungsi sing kebeneran ora kasedhiya ing Facebook.

Wiwiti maneh piranti kita

Wiwiti maneh Android

Ing komputerisasi, ana solusi kanggo saben masalah. Solusi sing paling gampang uga ora masuk akal, Piranti mbukak maneh piranti, yaiku komputer, smartphone utawa tablet. Yen kita wis nggarap komputer sajrone pirang-pirang jam, Windows lan macOS bisa uga wis diganti tanpa sadhar algo ing piranti sing bisa mengaruhi sambungan internet lan operasi browser sing digunakake.

Ing kasus smartphone lan tablet, kedadeyan sing padha uga kedadeyan piranti sing meh ora mateni, urip maneh saka wektu ke wektu, ora bakal lara lan bisa uga bisa ngatasi masalah sing kita alami ora mung karo Facebook, nanging uga wong liya sing durung dingerteni.

Nganyari app

Nganyari aplikasi ing Android

Sadurunge nerusake mbusak lan instal maneh aplikasi Facebook, kita kudu mriksa manawa Apple App Store lan Google Play Store ana golek nganyari app anyar. Ora biasane Facebook mbatesi akses menyang platform amarga ora nginstal paling anyar.

Nanging, yen aplikasi wis nglanggar keamanan, bisa uga perusahaan mblokir akses menyang platform kanthi versi lawas saka aplikasi kasebut. Yen smartphone utawa tablet kita wis lawas lan aplikasi suwe ora suwe nganyari, kita bisa nggunakake versi kasebut Facebook Lite versi Facebook sing entheng banget sing dirancang kanggo smartphone lawas lan / utawa winates sumber daya.

Copot lan instal maneh Facebook

Solusi liyane supaya aplikasi Facebook bisa digunakake maneh minangka dina pisanan yaiku mbusak aplikasi kasebut saéngga mbusak tilak aplikasi ing smartphone utawa tablet kita.

Yen komputer, kita bisa lakoni langkah iki, amarga aplikasi sing kasedhiya kanggo Windows lan macOS durung dianyari nganti pirang-pirang taun, mula luwih becik nggunakake browser kanggo ngakses layanan kasebut.

Mbusak aplikasi ing Android

Mbusak app Android

Kanggo mbusak aplikasi ing Android, kita kudu pencet terus lambang app banjur geser lambang menyang sisih ndhuwur, nganti opsi Delete app.

Mbusak app ing iPhone

Mbusak app iPhone

Yen pengin mbusak aplikasi Facebook ing iOS, luwih suwe kita pencet lambang aplikasi luwih saka sedetik. Ing kothak dialog sing ditampilake, kita milih Mbusak app.

Yen piranti luwih tuwa, kanthi terus lambang aplikasi, lambang kasebut dheweke bakal miwiti nari. Ing wektu kasebut, klik tandha minus sing ditampilake ing sisih kiwa ndhuwur lambang aplikasi kanggo mbusak.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Blog Aktualidad
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.