Kepiye cara kerja printer 3D?

Printer 3D

Ana akeh kahanan sing mikir babagan sing dibutuhake utawa dikarepake, nanging ora bisa nemokake ing endi sing arep dituku, yaiku nalika kita ujar "Muga-muga bisa menehi dhewe." Printer 3D menehi kamungkinan kanggo nggawe meh kabeh obyek kanthi ngetik rencana ing PC. Kita wis mesthi krungu akeh babagan mesin kasebut lan ewonan kemungkinan sing kudu digawe obyek utawa bagean kanthi meh kabeh cara sing bisa dibayangake.

Kamungkinan nggawe obyek padhet telung dimensi kanthi mung printer lan komputer minangka prekara sing diarepake dening macem-macem pabrike supaya bisa digunakake pambangunan obyek cilik kayata implan medis, bagean arsitektur utawa otomotif. Kajaba iku, sanajan biaya awal kanggo printer, elemen liyane isih murah lan gampang digunakake. Ing artikel iki, kita bakal nuduhake carane printer 3D bisa digunakake lan apa sing bisa digunakake.

Apa sing diarani printer 3D?

Printer 3D minangka mesin sing bisa ngasilake obyek utawa bagean telung dimensi saka desain sing digawe nganggo komputer. Desain kaya ngono bisa digawe saka awal utawa adhedhasar ide kanthi nggambar rencana piranti lunak CAD sing wis ana. Pencetakan 3D kalebu superposisi bahan kayata plastik, komposit utawa biomaterial kanggo nggawe obyek sing beda-beda wujud, ukuran, utawa kaku. Kita bisa ndeleng bangunan printer 3D saka omah menyang mobil lan uga peralatan proteksi kanggo petugas kesehatan.

Printer 3D

Printer iki nduweni keluwesan ekstrem ing babagan kemampuan nyetak, mula bisa nyithak jinis material kaku, sawetara printer malah bisa nyithak serat karbon lan bubuk logam kanggo produk industri sing tahan banget.

Saiki program iki nawakake akeh fasilitas nalika nggunakake, mula meh kabeh wong sing duwe katrampilan komputer dhasar bisa nggawe obyek dhewe kanthi nonton tutorial YouTube. Kita bisa nemokake situs web kanthi ewonan desain sing digawe para penggemar pencetakan 3D sing bakal kasedhiya kanggo didownload lan dicithak kanthi gratis.

Kepiye cara kerja printer 3D?

Pencetakan 3D nggunakake metode sing padha karo printer tinta tradisional, sanajan ing kasus iki digawe ing 3 dimensi tinimbang 2. Kanggo iki kita butuh kombinasi piranti lunak kelas dhuwur kanthi bubuk utawa bahan kaku lan alat presisi tinggi kanggo nggawe obyek wiwit 0. Kita miwiti karo Piranti Lunak, bagean dhasar ing operasi printer apa wae.

Ana macem-macem jinis printer 3D gumantung karo teknologi sing digunakake. Kita bakal nerangake kanthi cara sing gampang, kepiye cara kerja masing-masing lan apa materi spesifik sing bisa dicetak.

Printer 3D FDM

Printer iki yaiku sing nggunakake bahan plastik kaku ing bentuk koil kanthi nyurung motor sing nyengkuyung filamen liwat fuser sing dadi panas nganti matis kanggo nyawiji. Materi panas metu saka nozel sing sabenere nyelehake bahan ing basis printer kanthi serangkaian gerakan presisi sing mbentuk gambar kaya sing sadurunge dirancang ing komputer.

Thanks kanggo kode pamrograman sing dituduhake, printer ngerti gerakan sing kudu ditindakake lan kacepetan apa supaya obyek kasebut bisa uga akurat. Nalika printer iki nglakokake program sing dilebokake, sistem ekstrusi bisa uga obah lan bahan sawise dilebur metu liwat nozel lan adhem yen diselehake ing pangkalan. Kanthi cara iki, printer bakal nyelehake siji lapisan sawise liyane amarga panel sadurunge digawe adhem kanggo dipasang saben lapisan. Gumantung saka kualitas printer manawa lapisan kasebut kurang katon nalika ngrampungake obyek kasebut.

Kualitas kasebut beda-beda uga regane, kita bisa nemokake printer 3D kanthi rega € 150 uga € 3000, prabédan paling gedhe ditemokake ing bahan konstruksi uga stabilitas kanthi sakabehe.

Printer resin

Ing kasus iki, sanajan proses nggawe desain liwat piranti lunak lan file sing digunakake padha, Teknologi sing digunakake karo jinis printer iki beda, amarga ora nganggo plastik ing gulung, nanging cethane bisa dicithak saka jinis resin khusus sing sensitif karo Cahaya. sing disimpen ing njero printer. Printer ing kasus iki, tinimbang dadi panas bahan liwat fuser, nggunakake laser sing ngalangi materi sing diproyeksikan, nalika pangkalan printer munggah lan njupuk bagean ing tank ing wektu sing padha amarga tumpang tindih lapisan.

printer resin

Printer resin luwih akurat tinimbang FDM lan meh ora bisa ngerti cacat ing antarane lapisan, nanging bahan sing digunakake bisa uga beracun, sanajan yen kita ngurmati aturan keamanan dhasar lan njaga printer ing papan sing terisolasi lan berventilasi, mula ora kudu pass bebaya paling.

Amarga presisi printer kasebut, printer kasebut digunakake akeh ing sektor gigi lan perhiasan, nanging kita uga bisa ndeleng ing sektor otomotif. Sanajan beda karo FDM, printer iki luwih larang, sanajan kita duwe opsi murah nyuda kualitas lan presisi nalika nyithak bagean.

Bahan bekas

Ana macem-macem bahan sing bisa digunakake ing printer 3D lan panggunaane gumantung karo printer, nanging uga panggunaan sing pengin diwenehake kanggo apa sing bakal digawe. Filamen lan resin plastik duwe sifat sing kudu dipikirake sadurunge digunakake.

Bahan sing paling asring digunakake yaiku PLA, asam polylactic, yaiku jinis plastik sing bisa dibiodegradasi kanthi gampang digayuh kualitas print sing apik amarga fleksibilitas, uga cukup murah. Materi liyane sing akeh digunakake, utamane ing industri otomotif, yaiku plastik ABS, sing menehi resistensi luwih gedhe nanging luwih angel menehi asil sing tepat amarga fleksibilitase kurang.

Aku pengin printer 3D. Apa sing kudu digoleki kanggo tuku?

Gumantung saka finish visual sing dibutuhake lan utamane anggaran, kita bakal milih siji printer utawa liyane. Kanggo bagean kanthi finish sing tepat lan apik, nyaranake printer resin nanging kita kudu eling yen nggunakake bahan sing bisa beracun lan kita butuh papan sing kondisine kanggo digunakake. Uga ana printer FDM kanthi kualitas apik sing bisa digunakake kanthi tenang ing omah.

Bagean printing 3d

Kanggo ngerti jinis printer sing dibutuhake, pikirake manawa bagean sing dicithak printer resin mbutuhake siji proses sawise dicetak, mula ditambah karo bahan beracun, dadi kurang apik kanggo digunakake ing omah. Kajaba iku, panggunaane rada rumit lan mbutuhake kurva pembelajaran sing luwih gedhe.

Aku nyaranake supaya nyiyapake anggaran maksimal nalika golek printer, amarga yen kita anyar ing jagad iki, Mungkin investasi akeh dhuwit iku dudu ide sing apik, aku bakal miwiti karo sing dhasar kanggo sinau lan ngerti apa sejatine sing digoleki, yen wis duwe pengalaman, tambahake anggaran sethithik kanggo nambah tim.

Kanggo € 226, kita bisa nemokake babagan iki pranala Salah sawijining printer 3D sing paling ditinjau ing Amazon, bisa dadi produk sing cocog kanggo diwiwiti.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Blog Aktualidad
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.