Cara ndandani kesalahan driver WIA

Kesalahan driver WIA

Yen sampeyan nggunakake printer utawa scanner kanthi nyambung menyang komputer, sampeyan bisa uga nemoni masalah sing gegandhengan karo driver WIA. Ing artikel iki, kita bakal nerangake karo sampeyan, apa sejatine Kesalahan driver WIA, apa kode kesalahan WIA lan apa solusi kanggo kabeh kesalahan sing bisa ditampilake printer lan driver scanner iki.

Kesalahan ngontrol WIA kesalahan scanner utawa printer, kesalahan sing umume ngajak kita sesambungan karo printer kanthi fisik supaya bisa ngatasi. Ing wektu liyane, ngajak kita instal maneh driver printer utawa langsung miwiti maneh driver WI

Artikel sing gegandhengan:
Cara nyambungake telpon menyang printer

Apa supire WIA

Operasi kontrol WIA

WIA tegese Windows Image Acqu acquisition, driver sing digawe dening Microsoft ngidini komunikasi karo printer utawa scanner manawa kita wis nginstal ing komputer utawa ing jaringan, priksa manawa piranti kasebut ora cocog karo piranti lunak printer. Pesen sing paling umum sing ana gandhengane karo driver iki nuduhake pesen ing ngisor iki:

Sampeyan mbutuhake driver WIA kanggo nggunakake piranti iki. Mangga instal saka CD instalasi utawa situs web pabrikan banjur coba maneh.

Pesen iki menehi informasi manawa ana masalah komunikasi karo printerSalah siji amarga driver Windows wis rusak lan / utawa driver sing ditawakake pabrikan printer ora bisa digunakake kaya biasane. Solusi sing paling gampang yaiku instal maneh program printer, nanging iki ora mesthi kedadeyane.

Artikel sing gegandhengan:
4D Printer: Apa lan apa sing bisa ditindakake?

Kode kesalahan WIA lan solusine

Operasi kontrol WIA

Ing ngisor iki kita nuduhake dhaptar karo kabeh jinis kesalahan sing bisa ditampilake Windows Nalika sampeyan duwe masalah komunikasi karo printer utawa scanner. Sabanjure menyang kode kesalahan, solusi kanggo masalah lan kode sing ditampilake yen kode kesalahan ora ditampilake ditampilake.

Kode kesalahan Makna Kode
Kesalahan WIA _ _ BUSY Piranti kasebut sibuk. Tutup aplikasi sing nggunakake piranti utawa ngenteni rampung banjur coba maneh. 0x80210006
WIA _ ERROR _ COVER _ OPEN Siji utawa luwih saka tutup piranti mbukak. 0x80210016
KOMUNIKASI _ PERANGKAT KALAPUTAN _ SAKA WIA _ Kesalahan komunikasi karo piranti WIA. Priksa manawa piranti wis urip lan nyambung menyang komputer. Yen masalah isih ana, sambungake lan sambung maneh piranti kasebut menyang komputer. 0x8021000A
WIA ERROR DEVICE _ _ _ KUNCI Piranti dikunci. Tutup aplikasi sing nggunakake piranti iki utawa ngenteni rampung lan coba maneh. 0x8021000D
WIA _ _ KECUALI KESALAHAN ING DRIVER _ _ Driver piranti wis nggawe pengecualian. 0x8021000E
ERROR _ GENERAL WIA _ _ Ana kesalahan sing ora dingerteni ing piranti WIA. 0x80210001
WIA ERROR _ _ CONFIGURATION HARDWARE _ _ INCORRECT Ana setelan sing salah ing piranti WIA. 0x8021000C
KOMEN ORA _ SALAH SAH _ Saka WIA _ Piranti kasebut ora ndhukung prentah iki. 0x8021000B
WIA ERROR _ CONTROLLER RESPONSE ORA _ _ _ SAH Tanggepan pengontrol ora valid. 0x8021000F
WIA ERROR ITEM _ _ _ DILANGKUT Piranti WIA wis dicopot. Wis ora kasedhiya maneh. 0x80210009
WIA _ ERROR _ LAMP _ OFF Lampu analisa mati. 0x80210017
MAXIMUM PRINTER APPROVER COUNTER OF _ _ ERRORS _ _ SAKA _ WIA Pakaryan pindha diganggu amarga elemen Imprinter / Endorser nggayuh nilai valid maksimal kanggo WIA IPS PRINTER ENDORSER COUNTER lan _ _ disetel maneh dadi _ _ 0. Fitur iki kasedhiya diwiwiti karo Windows 8. 0x80210021
SUMBER MULTIPLE _ SALAH _ Saka WIA _ Ana kesalahan telusuran amarga kahanan font multi-kaca. Fitur iki kasedhiya diwiwiti karo Windows 8. 0x80210020
Kesalahan WIA _ TANPA _ KONEKSI Piranti kasebut offline. Priksa manawa piranti wis urip lan nyambung menyang komputer. 0x80210005
DOKUMEN KESALAHAN WIA _ _ _ KOSONG Ora ana dokumen ing feeder / tray sheet dokumen. 0x80210003
WIA _ ERROR _ PAPER _ JAM Kertas macet ing feeder / tray sheet dokumen analisa. 0x80210002
MASALAH PAPER _ ERROR _ Saking WIA _ Ana masalah sing durung ditemtokake karo feeder / tray sheet analisa. 0x80210004
_ WIA _ WARMING _ UP ERROR Piranti wis diuripake. 0x80210007
Kesalahan WIA _ _ INTERVENSI PENGGUNA Ana masalah karo piranti WIA. Priksa manawa piranti wis diuripake; online lan kabel disambungake kanthi bener. 0x80210008
WIA _ S TANPA JASA _ _ _ Kasedhiya Ora ditemokake piranti scanner. Priksa manawa piranti kasebut online; sambung karo komputer lan sampeyan wis nginstal driver sing bener ing komputer. 0x80210015
Artikel sing gegandhengan:
Printer laser multifungsi warna utawa ireng lan putih paling apik

Solusi liyane kanggo kesalahan driver WIA

Yen sampeyan wis tekan bagean iki, amarga kode kesalahan sing dakkirim ing bagean sadurunge, sing katon ora ditampilake. Yen mangkono, kita bakal nuduhake sawetara cara sing mbutuhake akses menyang Layanan Windows, mula prelu ati-ati nalika nggawe modifikasi sing dituduhake.

Wiwiti maneh Operasi Driver WIA

Kaya sing dakkandhakake terus, restart ing wektu regane loro. Urip maneh piranti seluler kanthi rutin lan PC minangka salah sawijining cara paling apik supaya piranti bisa terus digunakake minangka dina pisanan.

Kadhangkala driver WIA bisa uga salah tafsir pesen operasi tartamtu lan, ora ketompo carane urip maneh komputer, komputer bakal terus ora berfungsi.

Cara pertama sing kudu kita coba yaiku a langsung restart operasi kontrol liwat Layanan Windows. Kanggo nindakake proses iki, kita kudu nindakake langkah-langkah sing rinci ing ngisor iki:

Wiwiti maneh Operasi Driver WIA

  • Kaping pisanan, ngakses kothak telusuran Windows lan ketik "services.msc" tanpa tandha petik kanggo ngakses Layanan Windows.
  • Sawise jendhela sing nuduhake Layanan Windows sing lagi mlaku nalika semana wis dibukak, banjur menyang Akuisisi Gambar Windows (WIA kanthi inisial ing basa Inggris).
Kanggo nemokake luwih cepet, disaranake klik ing kolom Jeneng supaya kabeh layanan ditampilake miturut abjad lan luwih gampang nemokake fungsi iki.
  • Sabanjure, kita pasang mouse ing layanan Akuisisi Gambar Windows, kita pencet tombol mouse sisih tengen banjur pilih pilihan Wiwiti maneh.

Ganti operasi driver WIA

Cara iki mung valid nalika duwe masalah kinerja karo kontroler WIA, yaiku, yen ora ana masalah liyane sing kasebut ing ndhuwur, masalah sing ditanggulangi kanthi sesambungan karo printer (nguripake, mbusak kertas macet, mriksa kertas ...)

Ndandani kesalahan driver WIA

  • Sing pertama ditindakake yaiku ngakses kotak telusuran Windows lan ketik "services.msc" tanpa kuotasi kanggo ngakses Layanan Windows.
  • Sawise jendhela sing nuduhake Layanan Windows sing lagi mlaku nalika semana wis dibukak, banjur menyang Akuisisi Gambar Windows.
Kanggo nemokake luwih cepet, disaranake klik ing kolom Jeneng supaya kabeh layanan ditampilake miturut abjad lan luwih gampang nemokake fungsi iki.

Ndandani kesalahan driver WIA

  • Sabanjure, kita klik ing tombol mouse nengen lan kita milih Properties.
  • Ing tab Mlebu, kita pilih Akun sistem lokal uga mriksa kothak Ngidini layanan kasebut bisa komunikasi karo desktop.
  • Pungkasan kita klik nampa lan kita miwiti maneh peralatan.

Yen wis urip maneh komputer, kesalahan iki wis rampung kudune wis diatasi.

Instal maneh piranti lunak printer

printer laser

Kaya sing wis dakkandhakake, kontrol iki biasane bisa digunakake, ora mesthi, bareng karo piranti lunak printer. Sanajan Windows bisa ngerteni paling akeh printer sing nyambung menyang komputer Windows 10, mung instal driver dhasar supaya bisa nyithak lan kanggo mindhai.

Yen scanner karo printer, ora bakal nginstal kaloro driver. Amarga iki, kita bakal kepeksa nginstal perangkat lunak abot saka pabrikan printer, piranti lunak sing ngisi tim kita nganggo aplikasi sing ora ana guna sing ora bakal digunakake. Jinis aplikasi biasane ditemokake ing laptop sing didol lan diarani Bloatware.

Instal maneh Windows

Yen kita ora bisa nemokake masalah ngontrol WIA, siji-sijine solusi yaiku instal maneh windows saka awal. Sanajan sejatine Windows nawakake kamungkinan mulihake Windows kanthi mbusak kabeh konten lan ninggalake sistem kaya sing wis diinstal, bisa uga masalah printer ora bisa ditanggulangi.

Nalika instal maneh Windows saka awal, kita bakal mbusak kabeh uwuh sing wis nglumpukake wiwit kaping pungkasan format kasebut, mula kita uga bakal bisa entuk kinerja sing wis kelangan taun kepungkur.

Kita kudu eling yen kudu luwih dhisik gawe serep kabeh konten sing wis disimpen ing komputer, ing unit panyimpenan maya utawa nggunakake sistem serep tinimbang Windows kasedhiya kanggo kita lan ngidini kita nggawe salinan kabeh data peralatan sing paling penting, kalebu konfigurasi.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Blog Aktualidad
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.