Apa sing diarani Chromecast lan kepiye cara kerjane?

Piranti seluler saya akeh dadi pilar dhasar babagan interaksi karo konten multimedia. Yaiku nonton film utawa ngrungokake musik, smartphone kita, amarga tuwuh layar terus, dipanggonke dadi pusat hiburan.

Nanging, kita duwe akeh kemungkinan amarga konektivitas karo televisi nalika muter konten multimedia iki langsung saka smartphone.

Kita bakal ngomong babagan Chromecast, piranti sing ngidini kita nyambung konten smartphone menyang televisi wae liwat sambungan HDMI. Iki minangka salah sawijining pilihan sing paling murah lan paling fleksibel ing pasar.

Apa sing diarani Chromecast?

Sing penting yaiku miwiti kanthi ngerti apa kasusun saka piranti iki. Ing 2013 Google ngluncurake Chromecast minangka alternatif kanggo ngowahi televisi tradisional dadi Smart TV. Ing wektu nalika Chromecast diluncurake, umume televisi durung kalebu sistem konektivitas karo sistem operasi utawa aplikasi, kaya saiki ing pirang-pirang televisi.

Nanging, amarga televisi minangka piranti sing biasane duwe daya tahan sing cukup dhuwur, umume masarakat milih alternatif eksternal kanggo adaptasi televisi karo kabutuhan saiki.

Piranti sing digawe Google iki ngidini sampeyan streaming konten saka telpon, tablet utawa PC langsung menyang televisi sing wis nyambung. Kanggo nindakake iki, nggunakake sambungan WiFi sing wis nyambung. Contone, bakal ngidini kita, yen ndeleng video ing YouTube lan nyambungake Chromecast menyang televisi, mung kanthi pencet tombol, video bakal miwiti langsung muter ing televisi.

Kauntungan utama Chromecast saka para pesaing yaiku kompatibilitas sing dhuwur karo macem-macem sistem operasi ponsel cerdas, utamane karo Android sing integrasi asli.

Cekakipun, kita ngadhepi «dongle» karo HDMI sing nampa sinyal saka piranti seluler lan ngasilake langsung ing televisi. Minangka kauntungan, kita bakal nemokake yen duwe aplikasi sing kompatibel karo Chromecast Google kayata YouTube utawa Spotify, kita bisa terus nggunakake piranti amarga sambungan kasebut pancen independen ing aplikasi sing kompatibel iki.

Nanging, kita nemokake opsi liyane kayata ngasilake layar smartphone utawa macem-macem aplikasi sing bakal mbantu kita entuk luwih saka piranti iki, nanging salah sawijining kaluwihan utamane yaiku rega dibandhingake karo pesaing liyane.

Apa jinis Chromecast sing ana?

Saiki kita nemokake nganti limang jinis Chromecast sing kasedhiya, nanging sing paling tuwa wis dibuwang.

Penting, kita kudu ngerti beda antarane macem-macem jinis Chromecast lan kemampuane, Lan yen ngerti cara mbedakake, kita bisa ngakses sawetara fitur sing sayangé ora kasedhiya ing versi lawas saka piranti.

Chromecast "normal"

Kita ninggalake sampeyan ing ngisor foto sing bakal bisa ditemokake saka pisanan nganti pungkasan kabeh versi Chromecast sing kasedhiya saka kiwa menyang tengen, nanging ana bedane teknis sing ngluwihi estetis murni.

Kita duwe prosesor sing beda ing antarane Chromecast 1 lan Chromecast 2, nanging, Chromecast 3 duwe prosesor sing padha karo Chromecast 2. Detil iki ora penting banget amarga bedane nyata ana ing kemampuan puter maneh.

Telung versi pisanan Chromecast bisa muter konten kanthi resolusi FullHD (1080p) kanthi refresh 60Hz, Nanging, kita duwe Chromecast Ultra diluncurake ing wektu sing padha karo Chromecast 3 lan duwe fitur puter maneh luwih akeh kanthi kualitas maksimal, lan Chromecast Ultra bisa muter konten 4K Ultra HD lan ndhukung teknologi HDR10 lan Dolby Vision.

Minangka bagean, kabeh versi Chromecast duwe HDMI CEC lan kemungkinan nambah port Ethernet liwat adaptor listrik, sanajan aksesoris iki kudu dituku kanthi kapisah.

Kanthi cara sing padha, kabeh Chromecasts duwe Konektivitas WiFi kompatibel karo jaringan 2,4 GHz lan 5 GHz, kajaba versi paling tuwa, versi pisanan sing dirilis lan ora kasedhiya ing pasar.

Cekakipun, kita kedah tansah nyoba nggayuh versi paling anyar sing kasedhiya ing pasar, yaiku Chromecast tradisional utawa Chromecast Ultra.

Audio Chromecast

Kita ora kudu lali Chromecast Audio, piranti sing katon padha karo Chromecast nanging duwe port minijack 3,5mm tinimbang port HDMI. Audio Chromecast iki, kaya sing sampeyan bayangake saka jeneng kasebut, ora dimaksudake kanggo muter video, nanging dimaksudake kanggo nyambung menyang peralatan swara lan saengga bisa nggunakake konten saka aplikasi kayata YouTube utawa Spotify.

Nanging, ing wiwitan taun 2019 Google mutusake ora nggawe Chromecast Audio, nanging manawa sampeyan bisa terus entuk ing adol tradhisional sing isih duwe saham.

Kepiye cara kerja Chromecast?

Sing pertama sing kudu kita lakoni yaiku sambungake Chromecast menyang port HDMI TV sekaligus nggunakake adaptor jaringan lan kabel microUSB sing bakal tanggung jawab nyedhiyakake energi kanggo operasi. Sawise boot Chromecast, menu setelan bakal mbukak, sing cukup gampang.

Saiki sampeyan kudu ndownload aplikasi kasebut Google Ngarep ing link ing ngisor iki sing dakkirim ing ngisor iki:

Ing PC lan macOS sampeyan kudu ngerti manawa Google Chrome duwe integrasi mutlak kanggo muter konten liwat Chromecast yen sampeyan wis nyambung menyang jaringan WiFi sing padha.

Saiki ketik aplikasi Google Home lan klik tombol "+" saka sisih tengen ndhuwur kanggo nambah Chromecast, banjur tindakake dalan Konfigurasi Piranti> Konfigurasi piranti anyar. Saka kene, sampeyan mung kudu ngetutake langkah-langkah sing dituduhake ing layar TV lan ing layar ponsel cerdas.

Sampeyan mung kudu konfirmasi kode multi-digit sing bakal ditampilake ing TV lan Chromecast bakal kasedhiya langsung lan integral karo jaringan WiFi kanggo nyambung menyang piranti sing kompatibel.

Cara nampilake layar smartphone menyang TV

Salah sawijining fitur paling apik ing Chromecast yaiku kemungkinan nduplikasi layar piranti ing TV supaya bisa muter utawa nonton aplikasi sing ora kompatibel karo Chromecast. Ing kasus Android iku gampang:

  1. Bukak aplikasi Google Home
  2. Tutul ing piranti Chromecast sing pengin dikirim streaming
  3. Klik ing fungsi kasebut Kirimake layarku> Kirimi layar

Integrasi karo Android luwih gampang nindakake tugas iki, saiki sampeyan bisa muter kanthi nyata, kayata.

Owahi ing iOS (iPhone lan iPad) yen aplikasi Google Home ora ngidini fungsi iki. Kanggo iki, kita kudu ndownload aplikasi eksternal, salah siji sing paling disaranake yaiku replika (DOWNLOAD) sanajan mbayar.

  1. Kita mbukak aplikasi Replica
  2. Klik ing Chromecast sing dipengini sing ditampilake ing layar ngarep
  3. Klik ing "wiwitan" lan ngenteni mundur total telung detik

Bisa uga aplikasi sing paling apik kanggo nuduhake streaming layar iPhone tanpa alangan. Kajaba iku, kita bakal duwe akses menyang macem-macem setelan uga ngontrol kualitas sing pengin dideleng konten kasebut.

Aplikasi Kompatibel Chromecast Paling Apik

CastPad - Papan tulis ing wektu nyata

Aplikasi iki bakal ngidini sampeyan nggawe tablet utawa smartphone sing kompatibel karo Chromecast dadi papan putih digital. Kabeh sing sampeyan tulis bakal dibayangke kanthi nyata ing TV kanthi otomatis.

Aplikasi iki duwe versi gratis dhasar, sanajan kita seneng, kita bisa tuku versi mbayar sing duwe sawetara fitur liyane sing bisa narik kawigaten. Sampeyan kudu eling yen aplikasi iki mung kasedhiya kanggo Android.

Resiko - Salah sawijining game paling apik kanggo Chromecast

Sanajan kasunyatan manawa ana akeh game sing kompatibel karo Chromecast, bisa uga Risiko minangka salah sawijining game paling apik kanggo menehi kita kemungkinan game tradisional menyang versi digital. Sampeyan bakal bisa nikmati versi klasik lan sawetara versi anyar sing nggawe game luwih interaktif lan luwih dinamis. Kanggo muter Risiko ing Chromecast, sampeyan mung kudu klik lambang Chromecast sing bakal katon ing layar ngarep yen smartphone ndeteksi yen ana ing jaringan WiFi sing padha.

Ganti Chromecast dadi karaoke

Pilihan liyane sing apik yaiku ngowahi Chromecast dadi karaoke, amarga iki kita duwe macem-macem alternatif Musixmatch (iOS / Android) sing bakal ngasilake lirik lagu sing dikarepake langsung ing televisi liwat Chromecast. Opo maneh, Deezer (iOS / Android) kompatibel karo Chromecast lan uga duwe fungsi «Lirik» sing bakal gampang ngasilake lirik ing TV.

Aplikasi paling populer sing kompatibel karo Chromecast

Sanajan rekomendasi sadurunge, kita aja lali yen duwe dhaptar aplikasi "tradisional" sing kompatibel karo Chromecast lan bakal ngirit wektu akeh nalika milih konten. Kaya biasane, Aplikasi kasebut bakal nuduhake lambang Chromecast nalika konten sing diputer bisa dituduhake, biasane yen kita ana ing kontrol multimedia.

  • YouTube
  • Spotify
  • Netflix
  • Pemain A3
  • Facebook
  • twitch
  • Klan RTVE
  • Microsoft Office
  • TuenIN
  • Disney +
  • HBO
  • Sky
  • Amazon Prime Video

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Blog Aktualidad
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.