Olahraga kanggo nulis luwih apik ing komputer

nulis komputer

Ora pirang-pirang taun kepungkur kursus ngetik dheweke akeh dikarepake nalika nglamar kerja tartamtu. Utamane ing sawetara ujian kompetitif lan posisi administratif. Saiki, sanajan dudu sarat sing penting, nanging penting banget kanggo nangani keyboard kanthi apik, profesional uga pribadi. Mula dheweke saya tambah dihargai lan dituntut latihan nulis ing komputer.

Bisa diarani manawa kompetisi ngetik lawas urip ing jaman emas. Kabeh wong nggunakake komputer saben dinane. Lan saben komputer duwe keyboard. Minangka kanggo generasi anyar, umume prakteke gegandhengan karo piranti kasebut lan liyane. Dadi, luwih ngerti cara nggunakake keyboard kanggo ngetik ing komputer, mula kita bisa uwal saka iku. Logika murni.

Ngerti nulis kanthi bener nganggo komputer ora mung kalebu ketik kanthi cepet lan tanpa nggawe kesalahan. Mesthi iki penting, nanging iki ora mung kudu menehi perhatian. Sampeyan uga kudu duwe katrampilan nulis teks nggunakake sawetara jinis program Kantor Open o tembung, ngerti ing akses cepet ing keyboard, ing ngisor iki aturan gaya luwih ditrima lan tanpa kebiasaan ala.

Pentinge ngetik

Keyboard (fisik utawa virtual) kanthi desain sing saiki wis dingerteni kabeh yaiku penemuan kanthi sejarah luwih saka 100 taun kepungkur. Udakara taun 1875 klasik Tata letak QWERTY, desain sing dadi populer amarga sukses ing Mesin ketik Sholes & Glidden. Gagasan kasebut wis bertahan lan saiki ana ing komputer, tablet lan smartphone.

Nggunakake keyboard sing luwih akeh, luwih disenengi pangembangan ngetik. Teknik iki dirancang supaya sampeyan bisa nulis kanthi luwih apik lan luwih cepet. Kuncine mlebu gunakake sepuluh driji tangan loro, ora mung wong loro utawa telu kaya saiki.

Amarga alasan iki, ana akeh sing wis nylametake ngetik saka lali. Alat sing saya migunani kanggo wong-wong sing kudu nggarap komputer lan nulis akeh (wartawan, panulis, panulis naskah, blogger, lsp). Kanggo wong-wong mau lan kanggo kabeh wong, ana sawetara tips sing migunani:

  1. Kanggo miwiti nulis, sampeyan kudu biyasa nyelehake driji ing baris A-Ñ: indeks ing F lan J.
  2. Gunakake jempol kanggo bar spasi lan tombol khusus liyane kayata ALT utawa CTRL.
  3. Gunakake driji cilik kanggo tombol TAB, SHIFT, SHIFT, utawa ENTER.
  4. Sanajan wiwitane angel, sampeyan kudu nyoba kanggo ndeleng ing layar, dudu keyboard.

Iki minangka sawetara indikasi cilik sing, kanthi praktik, bakal dadi kebiasaan lan bakal nggawe watu pertama supaya bisa ngluncurake awake dhewe mengko kanggo nyoba luwih akeh latihan kanggo nulis ing komputer.

Tips kanggo ngetik luwih cepet

Kacepetan Yaiku tujuan nomer siji meh kabeh wong, sing kerja utawa santai, nggunakake komputer kanthi frekuensi nulis. Nanging kacepetan lan bener ora dipikolehi kanthi sihir. Butuh usaha, ketekunan lan laku. Ora ana cara sing cendhak. Pramila sampeyan kudu ngerti cara milih latihan sing paling cocog kanggo nulis ing komputer lan netepi aturan dhasar.

Sadurunge miwiti: jaga kebersihan postur sampeyan

postur komputer sing bener

Sampeyan kudu nyoba nulis kanthi postur sing bener lan sehat

Tulis ngapusi ing sofa utawa ing amben, kanthi cara apa wae lan tanpa nggatekake posisi sampeyan ... Kabeh iku kudu dibuwang. Kebersihan postural iku penting supaya karya sampeyan katon cerah lan fisik sampeyan ora nandhang sangsara. Iki minangka dhasar:

  • Sampeyan kudu lungguh karo Langsung bali, tetep sikut ditekuk ing sudhut sing tengen.
  • Kita kudu ndeleng layar kanthi sirah sing rada miring, a Jarak 45-70cm ing antarane mata lan layar.
  • Ndhuwur kabeh, sampeyan kudu nyoba otot pundhak, lengen, lan pergelangan tangan sayah sabisa.

Kontrol kabeh keyboard nganggo tangan sampeyan

Kabeh latihan kanggo nulis luwih apik ing komputer adhedhasar panggunaan driji lan tombol sing bener

Latihan paling apik kanggo ngetik ing komputer kanthi cepet lan efisien yaiku sinau nguasai kabeh keyboard nganggo sepuluh driji. Kanggo iki, sampeyan kudu ngajeni posisi dhisikan: driji tangan kiwa ing tombol ASDF lan tangan tengen ing tombol JKLÑ.

Saka titik wiwitan kasebut, saben tombol bakal cocog karo driji. Kaya sing digambarake ing diagram ing ndhuwur. Sampeyan kudu biyasa ngetutake model iki, kanggo ngukir peta kasebut ing pikirane lan ing pucuk driji digital. Wiwitane tingkat pangetikan bakal luwih alon (mesthine luwih saka sepisan sampeyan bakal mikir bali menyang sistem driji loro) bakal luwih efisien ing jangka panjang. Sampeyan bakal gumun yen bisa ngrampungake kanthi cepet kanthi latihan. Ing kasus apa wae, sampeyan kudu ngurmati sawetara rekomendasi:

  • Sawise saben penet, sampeyan kudu bali menyang posisi awal driji.
  • Disaranake atur tingkat pulsa lan coba dijaga. Mung nalika wis dikuasai kabeh, kita bakal mikir bakal luwih cepet.
  • Kita bakal cadangan jempol (ing sisih tengen utawa kiwa, sing cocog karo kita) mung lan istimewa kanggo pencet spasi.

Gerakan lan kacepetan

Kacepetan kalebu latihan

Latihan pisanan kanggo nulis kanthi apik ing komputer yaiku supaya keyboard bisa dikontrol kanthi lengkap. Sing paling angel. Banjur iku mung latihan lan praktek kanggo nambah kacepetan. Kanggo cepet ngembangake katrampilan iki, sampeyan kudu:

  • Tulis tanpa ndeleng keyboard, kanthi intuisi lan lancar.
  • Batesi gerakan driji menyang sing dibutuhake banget, kaya pianis sing main instrumen.
  • Tangan lan driji sampeyan tetep cedhak karo posisi wiwitan. Kanthi iki sampeyan bakal nambah kacepetan nulis lan kanthi proses sampeyan bakal nyuda ketegangan ing tangan sampeyan.
  • Sak tenane bisa nggawe keluwesan dering lan driji cilik, Mobilitas sing kurang saka driji tangan liyane.
  • Aja kesusu: fokus ing nulis tanpa kesalahan lan nyithak kacepetan mung nalika sampeyan wis nguwasani lan nggawe internal gerakan kanthi sampurna.
  • Praktek kanthi rutin. Kaping pisanan nganggo teks cekak, mengko teks sing luwih dawa lan luwih rumit. Kanthi latihan setengah jam saben dina, sampeyan bakal entuk kemajuan sing apik mung sawetara minggu.

Sumber daya online kanggo nulis luwih apik ing komputer

Ana akeh sumber daya ing Internet kanggo sinau babagan nggunakake keyboard kanthi luwih irit. Kita bisa nemokake kabeh jinis kegiatan lan game, latihan praktis lan program sing digawe khusus kanggo tujuan iki. Yen sampeyan nggoleki latihan nulis ing komputer, Sampeyan bakal kasengsem karo dhaptar sing wis digawe:

Artis

Latihan sing nyenengake lan praktis karo Artypist

Situs web iki nawakake kursus ngetik ing basa Inggris lan Spanyol, uga tes kacepetan praktis. Lan kanggo latihan kanthi cara sing nyenengake, telung game Flash. Bisa uga pilihan sing paling apik kanggo bocah-bocah kanggo miwiti nggunakake keyboard kanthi bener. Link: Artis.

Tulisan apik

Tulisan apik

Tulisan apik

Situs sing apik kanggo sing pengin diwiwiti saka awal lan kanggo sing pengin nambah kacepetan. On Tulisan apik Kita bakal nemokake tes kacepetan lan kursus gratis ing sawetara basa (Spanyol, Prancis, Jerman, Italia lan Portugis). Gratis lan ora mbutuhake registrasi. Link: Tulisan apik.

Ngetik Online

ngetik online

Latihan praktis ing Ngetik Online

Cara klasik, sing ora bisa uwal saka gaya. Akeh latihan kanggo nulis ing komputer nganggo conto teks. Ing pungkasan saben latihan ana evaluasi diri sing ngerti sukses, kesalahan lan wektu sing digunakake kanggo nindakake tes kasebut. Kasedhiya ing basa Inggris, Spanyol lan uga basa liyane kanthi keyboard sing beda. Link: Ngetik Online.

Speed ​​Coder

Speed ​​Coder

Kanggo ahli program: SpeedCoder

Situs web iki beda banget karo liyane ing dhaptar iki. Lan luwih lengkap. Iki digawe supaya programer bisa entuk luwih cepet lan sumber daya ing tugas kasebut. Ngemot latihan praktis kanggo nulis kode ing basa C, C ++, Java, Python, Javascript utawa PHP. Mula ora alat sing cocog kanggo kabeh wong. Uga kasedhiya ing basa Inggris. Link: Speed ​​Coder.

Sinau Ketik Tutul

Sinau Ketik Tutul

Salah sawijining latihan tangan ing Studi Ngetik Tutul

Akeh sumber daya lan latihan kanggo nyoba katrampilan nulis: kanthi bener lan cepet banget. Ing situs web iki, kita bakal nemokake 15 piwulang, sawetara game, tes kacepetan lan latihan liyane supaya bisa latihan keyboard ing macem-macem basa. Minangka penasaran, kita uga bisa ndeleng kepiye carane nulis nganggo keyboard sing ora diadaptasi kanggo basa kita. Link: Sinau Ketik Tutul.

TypeRacer

Ketik Racer

Puter, saingan lan tingkatake tulisan sampeyan ing komputer nganggo TypeRacer

Ora luwih apik tinimbang sinau main. TypeRacer iku mung, a game online ing endi kita bisa saingan karo pangguna saka saindenging jagad. Kasedhiya ing pirang-pirang basa, saéngga bisa ngukur katrampilan kanthi keyboard lawan mungsuh liyane. Lan kanggo menehi insentif kanggo kemajuan sampeyan, ana peringkat pemenang. Link: TypeRacer.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Blog Aktualidad
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.