Lenovo vs HP: merek endi sing luwih apik kanggo tuku laptop?

lenovo vs hp
Nalika kita nggoleki informasi ing Internet kanggo mutusake apa laptop sing arep dituku, kita nemokake bentrokan dialektik sing signifikan antarane panyengkuyung HP lan Lenovo. Saben klompok kasebut menehi argumentasi kanthi semangat lan yakin, sing nggawe kita ragu nalika milih: Lenovo vs HP, Iku pitakonan.

Saka wiwitan, kita bisa ngomong kaya ngono HP (Hewlett-Packard) Iki minangka merek bergengsi kanthi pengalaman pirang-pirang taun lan kondhang ing saindenging jagad. Nyatane, nganti saiki isih ana merek paling populer.

Nanging, wong Cina Lenovo wis entuk papan ing pasar ing taun-taun pungkasan nganti tekan pakurmatan produsen laptop paling laris ing donya. Perlu dikandhakake yen mung nguwasani pasar ing China, negara kanthi 1.400 yuta jiwa, cukup kanggo nggayuh posisi nomer siji, nanging ana akeh alasan liyane kanggo popularitas produke.

Artikel sing gegandhengan:
Suwene apa laptop tetep miturut ciri-cirine

Ing kirim iki, kita bakal nggawe perbandingan rinci antarane merek siji lan liyane babagan kabeh aspek sing narik kawigaten nalika tuku komputer. Pilihan iku sampeyan.

Seri lan model kasedhiya

hp laptop

Loro merek lan liyane duwe macem-macem model laptop. Iki minangka seri saben wong.

Lenovo

Wiwit wiwitan, Lenovo menehi penekanan kanggo nggawe desain entheng lan intuisi, kanthi macem-macem warna lan desain. Ukuran laptop luwih cilik tinimbang HP, kanthi akeh keluwesan ing format kanggo adaptasi karo macem-macem kabutuhan pangguna. Iki limang seri dheweke:

  • Thinkbook, baris conventional saka komputer praktis.
  • Yoga. Laptop sing stand out kanggo versatility.
  • IdeaPad. Range dhasar, luwih prasaja.
  • legionoriented kanggo donya saka game.
  • ThinkPad, garis kanthi desain sing paling ati-ati lan kinerja sing paling dhuwur.

HP

Minangka aturan umum, laptop HP duwe desain luwih klasik lan, nalika nggunakake bahan kualitas unggul ing sawijining komponen, uga luwih tahan. Ing tangan liyane, iku merek sing paling setya kanggo layar gedhe. Iki minangka limang baris:

  • zbuku, sawetara komputer kuat, cocok kanggo nggunakake profesional. 
  • buku elit , kanthi desain fokus ing panggunaan ing donya bisnis.
  • penting, sawetara dhasar lan paling ekonomis.
  • Buku kanthi ciri sing padha karo sawetara Essential, sanajan kanthi kinerja sing luwih dhuwur.
  • OMEN. peralatan kanggo game.

Kinerja

intel inti 5

Ing perang Lenovo vs HP kanggo kinerja, ana kauntungan tipis ing sih saka HP. Iki amarga prosesor sing dilengkapi komputer biasane luwih efisien tinimbang Lenovo, sanajan kabeh gumantung saka seri lan model sing diomongake.

Nalika HP cenderung duwe preferensi kanggo Prosesor Intel utawa AMD (Ryzen 5), Lenovo mung nglengkapi laptop karo sing saka Intel. Kaloro merek kasebut duwe model sawetara sing dilengkapi prosesor Intel Core 9 sing paling dhuwur.

Kanggo memori, Lenovo lan HP nawakake macem-macem kapasitas ing saben model. Loro merek biasane nawakake kapasitas memori beda ing model padha, biasane 8 GB lan 16 GB.

Gambar lan swara

swara laptop

Senajan paling model saka loro merek pindhah ing ukuran layar saka antarane 13 lan 15 inci, HP nawakake model sing luwih gedhe (nganti 22 inci) lan menehi resolusi sing luwih apik ing kabeh model. Meh kabeh laptop duwe Full HD lan malah sawetara sing paling anyar, uga kualitas 4K. Nanging, mung sawetara model Lenovo sing bisa gumunggung Full HD. Ing cendhak, titik anyar ing sih kanggo HD.

Prakara iki luwih imbang yen kita fokus ing bagean ing audio. Jumlah speaker sing dibangun ing laptop beda-beda gumantung model lan, ing kasus laptop game, iku penting banget. HP biasane nggabungake sisteme HP Audio Boost kanggo entuk pengalaman luwih immersive, nalika kanggo entuk goal iki Lenovo makaryakke speaker Dolby.

Rega

Kita ora lali babagan aspek iki, ora kurang penting tinimbang liyane, nalika tuku laptop. Lan kene imbangan cetha tips ing sih saka Lenovo.

Apa sebabe prabédan rega antarane rong merek kasebut? Ana sawetara alasan sing bisa nerangake iki. Kaping pisanan, posisi dominan HP ing pasar lan prestise sing diakoni ing saindenging jagad, sing ngidini njaga rega dhuwur tanpa kelangan pelanggan; Ing sisih liya, ana strategi komersial Lenovo, ngarahake nawakake produk kanthi kualitas sing padha karo HP kanthi rega sing luwih murah.

Lenovo vs. HP: Kesimpulan

laptop hp

Iku banget angel kanggo netepake a putusan cetha ing comparison Lenovo vs HP. Umumé, mantan duwe kaluwihan kanggo ngerti carane adaptasi karo anggaran sing luwih ketat, dene sing terakhir nawakake produk kanthi kualitas sing luwih dhuwur. Iku kabeh gumantung ing apa kita looking for.

Contone, yen sing dikarepake yaiku golek laptop kanthi regane paling apik kanggo dhuwit bisa, kita bakal nemokake ing loro merek. Ing sawetara kurang, Lenovo bakal tansah luwih apik; ing tangan liyane, ing sawetara premium, tanpa mangu sampeyan kudu milih HP.

Mangkono, kita bisa ngomong manawa kekiyatan Lenovo bisa mbayangake HP (mulane dadi pesaing paling gedhe) yaiku estetika laptop, luwih elegan lan visual, lan rega terjangkau. Kanggo bagean, HP tetep unggul nalika nerangake komputer high-end, kang merek wis dadi sinonim karo kualitas lan kinerja apik.

Pungkasan, kita kudu nimbang apa gunane sing bakal diwenehake laptop kasebut. Contone, yen sampeyan lagi nggoleki laptop game, misale jek ana sawetara konsensus ing donya game amarga laptop paling apik yaiku HP saka jajaran OMEN. Nanging, yen kita ngomong babagan laptop konversi (sing nggunakake bisa loro PC lan tablet), Lenovo iku luwih praktis lan Versatile. Saben kasus minangka jagad.

 

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Blog Aktualidad
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.