Bukak Movilforum: apa sing ana lan apa sebabe

Bukak Movilforum

Jeneng saka Open Movilforum, lan iku normal, sanajan saiki inisiatif iki ora ana maneh. Open Movilforum minangka inisiatif Telefónica lan Movistar nalika nggawe komunitas terbuka sing berorientasi karo perusahaan teknologi cilik, pangembang profesional lan start-up. Kapan dirilis? Kanggo opo iku Ayo ditinjau sabanjure.

Apa sing diarani Movilforum Terbuka

Situs web Open Movilforum, inisiatif sing digawe dening Telefónica lan Movistar ing taun 2007, yaiku komunitas mbukak kanggo mbantu perusahaan teknologi cilik, pangembang piranti lunak mbukak profesional lan Start-up, kanggo nggawe lan pangembangan mashup lan solusi mobilitas adhedhasar panggunaan alat open source.

Kanthi tembung liyane, digawe kanthi tujuan promosi lan fasilitasi kolaborasi antarane operator, UKM teknologi lan pengusaha. Kanthi Open Movilforum iku dimaksudake nyedhiyakake informasi, alat lan antarmuka kanggo nggawe aplikasi seluler. Nalika semana, wis inisiatif pertama ing Spanyol saka operator seluler sing fokus ing piranti lunak mbukak

Nggawe aplikasi mobilitas anyar iki ngidini integrasi komunikasi seluler ing Internet. Ing portal Open Movilforum, kita nemokake API, SDK, dokumentasi, wiki lan tutorial sing penting kanggo implementasi proyek kasebut.

Warta iki Iki uga dadi forum diskusi lan sumber komunikasi. anggota komunitas karo tim dhukungan Telefónica.

Kapan lair Movilforum Terbuka?

Pesta Kampus 2007

Open Movilforum diluncurake ing 2007 dening Movistar kanthi kerjasama pabrikan Nokia lan proyek sampeyan ForumNokia, saengga nglengkapi tawaran kanggo pangembang kanthi akeh antarmuka lan alat sing ana.

Movistar nampilake Movilforum Terbuka ing Partai Kampus (Valencia, 23-29 Juli 2007). Nalika semana, Movistar ngundang kontes piranti lunak gratis Open Mobileforum, sing aplikasi paling apik kanggo Mobile 2.0 kanthi terminal Nokia N800 karo Linux lan Wifi dianugerahi.

Komunitas Open Movilforum duwe saluran terbuka ing Inggris, komunitas pangembang O2 Litmus, saka operator seluler Telefónica O2. Telefónica diluncurake Platform Pangembang Movistar sing lair kanthi panggilan global, saka nuduhake, kolaborasi lan kerja sama, lan iki diwenehake karo pengalaman sadurunge sing dialami Telefónica ing macem-macem pasar kayata Spanyol lan Inggris

Apa kanggo Open Movilforum?

Liwat situs web open.movilforum.com Antarmuka layanan seluler anyar bisa dites karo pangembang pihak katelu sanajan sadurunge diluncurake kanthi komersial. Kanthi tembung liya, komunitas sing nggawe situs web iki bisa ngakses jinis alat lan kaluwihan sing ditawakake Telefónica.

Inisiatif Open Movilforum kira-kira nggampangake pangembangan aplikasi piranti lunak sing mbukak nyediakake API, alat lan informasi rinci babagan operasi seluler. Kajaba iku, proses panentu lan pengujian pancen disederhanakake kanggo program ing piranti uga kanggo sing nggunakake layanan Telefónica ing jaringan kasebut.

Bukak Movilforum, layanan perintis nalika semana

Piranti lunak gratis Open Movilforum

Open Movilforum yaiku inisiatif piranti lunak gratis pisanan dipromosikan dening operator Spanyol. Sing dikarepake yaiku nggayuh kabeh SMEs. Yaiku, kekuwatan nyedhiyakake solusi mobilitas manawa ing wektu kasebut katon ana sing larang banget, rumit lan ora dingerteni.

Kanthi layanan iki, sampeyan bisa nawakake perusahaan teknologi cilik, pangembang perangkat lunak mbukak profesional lan lingkungan wiwitan sing memfasilitasi pangembangan aplikasi piranti lunak mbukak. Iki minangka inisiatif sing dadi perintis, amarga durung nate ditindakake ing Spanyol dening operator seluler.

Bukak Movilforum lan Web 2.0

Layanan kasebut digawe ing strategi Web 2.0 Telefónica. Saka situs web (open.movilforum.com) API sederhana, alat, lan informasi rinci babagan fungsi seluler ditawakake. Kajaba iku, disedhiyakake alat sing nyederhanakake proses penyediaan lan pengujian kanggo program ing piranti uga kanggo sing nggunakake layanan jaringan Telefónica.

Open Movilforum minangka lingkungan terbuka sing kabeh anggota komunitas bisa nyakup proyek kasebut. API tuwuh nalika Telefónica lan anggota nyumbang menyang situs web kasebut. Maksudku, iku layanan sing tumindak kaya ngono gudang apa sing biasane ditindakake mashups.

API Movilforum Terbuka: API 1.0 lan API 2.0

Bukak API Movilforum

API 1.0

Open Movilforum diwiwiti karo API 1.0, njupuk keuntungan saka layanan sing diwenehake dening Movistar lan seri SDK sing ngidini nggunakake API kanthi program. API pisanan iki ngidini akses menyang nomer akeh fungsionalitas beda:

  • Nampa SMS ing surat (pop3): diijini ngalihake lan nampa ing email pesen cekak (SMS) sing dikirim menyang nomer telpon Movistar.
  • Ngirim SMS: diidini ngirim SMS liwat antarmuka http.
  • Ngirim MMS: diidini ngirim MMS liwat antarmuka http.
  • SMS 2.0: Fungsionalitas IM liwat SMS (dhaptar kanca, status ngarsane, ngirim pesen offline, nampa nalika wis nyambung)
  • Copiagenda: Sampeyan ngidini sampeyan entuk dhaptar kontak saka SIM liwat antarmuka http.
  • Resepsi video call (adhedhasar SIP, versi beta): diijini nampa panggilan video ing PC lan nyimpen streaming audio lan video.
  • Push Wap otomatis: Iki ngidini pesen Wap Push dikirim menyang terminal seluler liwat antarmuka http.

API 2.0

Banjur, ing pungkasan taun 2009 lan sajrone 2010, Open Movilforum lagi nggarap peluncuran API anyar ing Spanyol. Wektu iki, API luwih berorientasi karo fenomena WEB 2.0. Antarane, dheweke nyoroti:

  • Ngirim SMS / MMS.
  • Resepsi ing URL SMS / MMS.
  • Pesen (SMS / MMS) 'tarik'.
  • Pesen geolokasi (SMS / MMS).

Ora diraguhi, kanthi API sing gampang iki, aku bisa nyedhiyakake serangkaian alat sing nyederhanakake proses penyediaan lan pengujian kanggo program ing piranti uga kanggo sing nggunakake layanan jaringan Telefónica.

Open Movilforum minangka layanan canggih banget ing wektu kasebut, dadi perintis ing Spanyol, amarga minangka inisiatif piranti lunak gratis pertama sing dipromosekake dening operator Spanyol. Sing dikarepake yaiku nggayuh kabeh UKM. Lan sampeyan, apa sampeyan ngerti babagan inisiatif iki sing diluncurake dening Telefónica ing taun 2007? Ninggalake pitakon sampeyan ing komentar, kita bakal seneng maca sampeyan.