Cara milih kabeh ing Word: kabeh opsi

nambah font menyang tembung

Microsoft Word minangka program sing digunakake jutaan wong saben dina. Suite kantor sing kondhang minangka alat penting kanggo kabeh jinis pangguna, saka perusahaan nganti siswa. Iku penting kanggo ngerti carane nggawe apik nggunakake program iki, soko sing gawe katut ngerti trik tartamtu kanggo nggunakake luwih. Iki minangka sing bisa ditrapake kanggo tumindak penting kaya pilih kabeh ing Word.

Ana wektu nalika kita nggarap dokumen ing Word sing kudu kita pilih kabeh. Iki minangka tumindak umum, sing bakal digunakake ing pirang-pirang kasus. Kajaba iku, kita duwe macem-macem cara kanggo nindakake iki, mula luwih becik ngerti macem-macem cara sing ditawakake program iki kanggo nindakake tumindak kasebut. Kanthi cara iki sampeyan bakal bisa milih sing paling cocog karo sampeyan ing kabeh wektu.

Word minangka piranti lunak sing menehi akeh pilihan nalika kita pengin nindakake. Uga ing kasus pengin milih kabeh isi, kita kasedhiya karo macem-macem opsi sing bisa digunakake, kabeh mau pancene prasaja. Dadi, sampeyan ora bakal duwe masalah nalika milih cara sing dianggep paling apik kanggo sampeyan. Kita nerangake apa saben opsi kasebut kanggo milih kabeh ing Word, uga ing kasus apa wae, luwih becik nggunakake saben.

Trabasan keyboard

Fitur Microsoft Word

Tembung nawakake sawetara opsi kanggo nulis lan makili fraksi

Salah sawijining cara paling gampang kanggo milih kabeh ing Word, ora preduli ing platform apa sing digunakake program iki (Windows, Mac, Linux utawa Android), iku trabasan keyboard prasaja. Iki minangka salah sawijining cara sing paling apik kanggo bisa nindakake kabeh jinis tumindak kanthi cepet lan gampang ing suite kantor, uga gampang dieling-eling. Kaya sing sampeyan bayangake, ana trabasan keyboard sing ngidini kita milih kabeh ing Word.

Apa iku shortcut keyboard? Yen kita pengin milih kabeh, kita mung kudu nggunakake Ctrl + E. Iki minangka kombinasi tombol sing ngidini kita nindakake iki ing dokumen Microsoft Word sing lagi ditindakake. Kaya sing wis dingerteni, bisa digunakake ing kabeh versi piranti lunak iki. Ing sawetara versi program iki, kita kudu nggunakake Ctrl + A kanggo milih kabeh, mula priksa manawa saka loro kasebut bisa digunakake ing kasus sampeyan. Ing Mac sampeyan nggunakake Command + A utawa Cmd + A, umpamane, sanajan beda-beda gumantung saka versi Mac sing sampeyan duwe.

Yen sing dikarepake mung milih teks, kita duwe trabasan keyboard liyane sing bisa digunakake. Ing kasus iki, tombol Shift + Direction, sing ngidini kita milih teks sing dikarepake ing dokumen Word sing digunakake.

Opsi pisanan iki migunani banget yen kita kudu milih teks sing dawa banget, amarga ngidini kita kanthi patrap sing gampang milih kabeh, teks lan foto sing ana. Dadi pancen kepenak.

Pilih kabeh fitur ing Word

Pilih kabeh ing Tembung

Microsoft Word nduweni fungsi asli kanggo milih kabeh isi dokumen. Iki minangka pilihan liyane sing bisa ditindakake yen ora pengin nggunakake trabasan keyboard, nanging ditampilake minangka pilihan sing padha prasaja ing pangertèn iki. Fungsi asli iki ana ing kabeh versi suite kantor iki, sanajan lokasi bisa uga rada owah gumantung saka versi sing sampeyan duwe. Nanging sampeyan kudu ora duwe masalah nalika nggunakake ing cilik. Yen sampeyan pengin nggunakake fungsi iki, iki langkah-langkah sing kudu ditindakake:

  1. Bukak sembarang dokumen Word.
  2. Temokake fitur Pilih ing menu ing sisih ndhuwur layar.
  3. Klik Pilih.
  4. Menu gulung mudhun cilik kanthi opsi mbukak.
  5. Pilih Pilih kabeh ing dhaptar kasebut.
  6. Kabeh isi dokumen kudu dipilih.

Nalika kita wis milih kabeh isi dokumen kasebut, kita bisa nindakake apa kita arep karo. Yaiku, yen sampeyan pengin mbusak kabeh konten kasebut, sampeyan bisa nindakake saiki kanthi gerakan siji. Yen sampeyan pengin nyalin kabeh, amarga sampeyan bakal nempelake menyang dokumen anyar, sampeyan saiki wis siap kabeh supaya bisa nindakake iki kanthi gampang. Iki ditrapake kanggo teks lan gambar utawa tokoh ing dokumen, yen ana. Kajaba iku, iku pilihan apik kanggo nggunakake ing teks dawa, wiwit karo sawetara klik kita wis milih kabeh sing ana, supaya iku bakal ngidini kita kanggo ngirit wektu ing bab iki.

Nggunakake kursor

Teks pilih tembung

Ana cara katelu kanggo milih kabeh isi ing dokumen ing Word. Ing kasus iki, kita bakal nggunakake mouse kanggo nindakake, minangka akeh sing wis ngerti. Iki minangka cara sing gampang banget lan gampang, sanajan ora cocog ing kasus-kasus sing akeh konten. Yen dokumen sing dawa banget, iku dudu cara paling apik sing bisa digunakake kanggo milih kabeh. Iku pilihan apik ing dokumen sing duwe sawetara kaca, amarga iku cara cepet ing umum.

Cara kita bisa nggunakake cara iki prasaja. Kita kudu pindhah menyang wiwitan teks lan klik nganggo mouse ing jejere tembung pisanan teks kasebut. Sabanjure kita bakal klik lan banjur kita seret mouse nengen, supaya teks wiwit dipilih. Amarga kita pengin milih kabeh, kita kudu terus nyeret nganti tekan pungkasan teks iki ing dokumen kasebut.

Nalika kabeh wis dipilih sampeyan bakal weruh sing teks wis shading abu-abu, sing ngandhani yen wis dipilih, mula penting yen kabeh dibayangi. Saiki sampeyan bakal bisa nindakake apa wae sing dikarepake karo teks iki ing Word. Yen sampeyan pengin mbusak, sampeyan mung kudu mencet tombol delete lan yen sampeyan pengin nyalin, sampeyan bisa nggunakake tombol salinan utawa trabasan keyboard.

Klik kaping pindho lan kaping telu

Iki minangka cara sing raket banget karo sing kasebut saiki. Ora mung kita bakal bisa nggunakake kursor, ngeklik teks lan nyeret banjur ing saindhenging document, nanging ana cara liyane sing mesthi sawetara sing wis ngerti ing editor document. Iki kalebu ngeklik kaping pindho utawa kaping telu ing teks kasebut.

Yen sampeyan ngeklik kaping pindho ing jejere tembung ing Word, sampeyan bakal weruh yen tembung kasebut dipengini utawa dipilih banjur tembung kasebut. Ing kasus klik kaping telu, kabeh paragraf bakal dibayangi ing dokumen kasebut. Dadi yen sampeyan pengin milih kabeh paragraf ing Word, trik iki ngidini sampeyan nindakake langsung kanthi cara sing gampang banget. Kajaba iku, iki ana sing bakal bisa digunakake ing versi apa wae saka suite kantor iki lan ora masalah piranti apa wae sing sampeyan duwe, sing ngidini sampeyan nggunakake.

Tombol shift

Tombol shift

Opsi sing ngidini kita uga milih teks ing Word yaiku nggunakake tombol Shift, ing kombinasi karo tombol liyane mengko. Iku soko sing wis kita sebutno, nanging bisa uga nalika kita arep kanggo milih jumlah gedhe saka teks ing document ing Suite kantor kondhang. Kajaba iku, iku cara kang kita bisa milih carane akeh kita arep kanggo milih, kang unsur liyane sing penting kanggo pangguna, awit kita bisa uga pengin milih meh kabeh, nanging ora kabeh.

Iki soko kita arep kanggo nggunakake tombol Shift lan tombol panah. Yaiku, yen kita nyelehake kursor ing tembung pisanan teks, banjur pencet Shift lan gunakake tombol panah ing sisih tengen, supaya kita bakal miwiti milih teks kasebut. Kita kudu terus mencet nganti tekan pungkasan teks utawa bagean sing pengin dipilih babagan iki. Iku soko nyaman, senajan dianjurake kanggo nggunakake yen sampeyan ora duwe teks sing dawa banget, amarga digunakake iku bakal cukup abot kanggo nggunakake sistem iki.

Ing sisih liyane, kita bisa milih kabeh uga saka mburi teks. Yaiku, kita nyelehake kursor ing pungkasan teks, ing jejere tembung pungkasan banjur gunakake tombol Shift lan pencet tombol panah kiwa. Kanthi cara sing padha sadurunge, mung saiki kita pindhah saka pungkasan nganti wiwitan teks ing dokumen kasebut. Maneh, kita kudu terus nganti kita bisa nutupi kabeh teks utawa bagean sing menarik kanggo kita. Kaya ing kasus sadurunge, ora ana sing kudu digunakake yen kita duwe teks sing dawa banget, amarga pungkasane bakal dadi rada abot, kudu nahan tombol kasebut ing kabeh dokumen.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Blog Aktualidad
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.