Cara mindhah WhatsApp menyang kertu SD kanthi cara sing gampang

whatsapp kanggo sd

Platform olahpesen dadi alat sing paling akeh digunakake ing saindenging jagad kanggo komunikasi, ngluwihi telpon utamane antarane pangguna pribadi. Nanging saliyane SMS, aku uga ngidini kita ngirim video, gambar, file lan uga cathetan swara.

Sing wiwitane dakwujudake minangka ide sing hebat yaiku masalah yen ing jangka panjang mengaruhi kapasitas panyimpenan terminal, amarga kabeh video, audio, file lan gambar sing kita tampa bakal kebak, yen ora cocog langkah-langkah supaya ora disimpen ing terminal. Solusine liwat pindhah WhatsApp menyang kertu SD.

Simpen otomatis ing WhatsApp

Nalika aku ujar manawa kita durung njupuk langkah kesempatan, tegese kanthi gawan, WhatsApp download lan simpen kabeh konten sing ditampa ing smartphone salah siji ing obrolan individu utawa klompok. Ing opsi konfigurasi, WhatsApp ngidini kita milih manawa pengin kabeh jinis konten disimpen kanthi otomatis utawa pengin disimpen kanthi manual.

Nggawe pilihan pungkasan iki mesthi paling disaranake amarga ngidini kita nyaring kabeh konten sing pengin dideleng ing smartphone lan sengaja, kita nyegah piranti cepet isi sampah sing pengin dilestarikan.

Pateni nyimpen gambar lan video kanthi otomatis ing WhatsApp

Kanthi cara sing asli, saben kaping pisanan nginstal WhatsApp, aplikasi kasebut dikonfigurasi supaya bisa download lan simpen kabeh file kanthi otomatis sing ditampa liwat Wi-Fi lan mung gambar yen nggunakake sambungan data.

para mateni nyimpen file otomatis ing WhatsApp kita kudu nindakake langkah-langkah ing ngisor iki:

Pateni tabungan otomatis ing WhatsApp

  • Kaping pisanan, kita ngakses Setelan saka WhatsApp kanthi ngeklik telung titik vertikal sing ana ing pojok sisih ndhuwur ndhuwur aplikasi.
  • Ing Setelan klik ing Data lan panyimpenan.
  • Ing bagean Download otomatis kita duwe rong pilihan
    • Download nganggo data seluler.
    • Download nganggo Wi-Fi.

Pateni tabungan otomatis ing WhatsApp

Kanggo mateni nyimpen otomatis, kita kudu ngakses saben bagean kasebut lan busak centhang ing kothak: Foto, Audio, Video lan Dokumen. WhatsApp ora ngidini mateni unduhan memo swara kanthi otomatis, kanggo nawakake kualitas layanan sing luwih apik.

Jinis data iki ora nganggo akeh ruangan Nanging yen panggunaane umum banget, bisa ngenggoni papan sing akeh ing komputer, mula kita bakal kepeksa terus mriksa papan sing dikuwasani lan nyopot saka piranti utawa mindhah konten menyang kertu SD.

Pindhah WhatsApp menyang kertu SD

Kanthi Android 8, Google ngenalake kemampuan kanggo pindhah aplikasi menyang kertu SD sing wis diinstal ing piranti, supaya kita ngalangi supaya ora cepet ngisi aplikasi sing ora asring dienggo, nanging pengin tetep kasedhiya ing kene.

Alesan utama supaya aplikasi tetep ing panyimpenan sistem yaiku kacepetan loading. Sanajan kertu panyimpenan cepet banget dina iki, kacepetan akses menyang memori internal luwih cepet, mula aplikasi bakal luwih cepet mbukak.

Masalahe yaiku sawetara aplikasi sing ora bisa pindhah menyang kertu SD. WhatsApp minangka salah sawijining. Siji-sijine solusi sing bisa digunakake yaiku mindhah kabeh file sing disimpen ing piranti lan teka saka aplikasi iki, kanggo mbebasake ruang bebas sing dibutuhake supaya peralatan bisa mlaku kanthi bener.

Kanggo mindhah folder WhatsApp, ing Play Store kita duwe macem-macem aplikasi sing ngidini kita nindakake kanthi cepet lan gampang, mula kita ora prelu duwe akeh ilmu tartamtu supaya bisa nindakake gaweyan iki. Aplikasi sing bakal digunakake yaiku Files Go, manajer file sing kasedhiya Google kanthi gratis.

File Google
File Google
Pangembang: Google LLC
Price: free

Pindhah WhatsApp menyang SD

  1. Sawise ndownload lan nginstal aplikasi, kita mbukak lan ngakses tab Jelajahi.
  2. Ing tab Jelajahi, kita ngakses opsi kasebut Panyimpen internal, pilihan sing kasedhiya ing bagean kasebut Piranti panyimpenan, dununge ing ngisor.
  3. Sabanjure, kita goleki folder WhatsApp. Tahan folder kanggo milih banjur klik ing telung poin sing ana ing vertikal ing pojok tengen ndhuwur.
  4. Saka kabeh pilihan sing ditampilake, kita milih Pindhah menyang lan kita milih Panyimpenan eksternal.

Sawise mindhah folder WhatsApp lan ngakses aplikasi maneh, folder kasebut bakal nggawe folder anyar kanthi jeneng sing padha kanggo bali nyimpen kabeh file multimedia sing ditampa liwat aplikasi.

Yen ora pengin terus-terusan mbaleni proses iki, sing paling apik yaiku mateni panyimpenan otomatis file multimedia sing ditampa, kaya sing dakandharake ing langkah sadurunge. Kanthi cara iki, yen kita pancen kepengin nyimpen konten sing ditampa, kita bisa nindakake kanthi manual lan simpen langsung ing galeri piranti.

Pira papan sing ditrapake WhatsApp ing piranti

Pira papan sing dikepengini WhatsApp

Ngerti apa papan panyimpenan sing ditindakake WhatsApp ing smartphone kita bakal ngidini ngerti langkah-langkah sing kudu ditindakake supaya ora bisa mbesuk, kita bakal nemoni masalah sing padha. Ing ngisor iki aku nuduhake langkah-langkah kanggo ngetutake cPira papan sing ditindakake WhatsApp ing smartphone kita?:

  • Sawise mbukak WhatsApp, kita kudu klik ing telung nilai dununge ing sisih tengen ndhuwur aplikasi.
  • Sabanjure, klik ing Setelan.
  • Ing Setelan, klik Data lan panyimpenan.
  • Ing bagean panggunaan> Panggunaan panyimpenan papan sing dikuwasani file sing wis didownload saka WhatsApp bakal ditampilake. Yen papan kasebut dhuwur, butuh sawetara detik kanggo ditampilake.

Ruangan sing salinan WhatsApp kita bisa suwe banget bisa dadi saru. Ing kasusku, kepiye sampeyan bisa ndeleng ing gambar kasebut yaiku 10 GB, omong kosong tenan.

Nalika papan panyimpenan ngluwihi GB, kita kudu wiwit mikir ora mung mindhah file sing ditampa menyang drive eksternal, nalika pengin disimpen, nanging uga nyegah kabeh konten supaya didownload kanthi otomatis menyang piranti.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Blog Aktualidad
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.