Ngalih Ethernet Jaringan Paling Apik: Bandhingan lan Pandhuan Tuku

Ana macem-macem jinis switch, salah sijine yaiku saklar ethernet. Piranti sing akeh digunakake ing sawetara omah sing kudu nyambungake sawetara piranti menyang jaringan kanthi kabel, ing kantor, lan uga kanggo server. Lan, sanajan kasunyatan manawa jaringan nirkabel wis dileksanakake, isih ana akeh katergantungan ing kabel.

Yen sampeyan butuh salah siji peralatan jaringan kasebut, sing sejatine cukup gampang kanggo umume, sanajan uga ana sing luwih maju. Sanajan ngono, iku ora gampang pilih sing bener ing sawetara kasus. Yen sampeyan kudu ngerti sawetara rincian teknis sing bakal mbantu sampeyan ing pilihan, uga model paling apik sing bisa ditemokake ing pasar.

Model switch Ethernet paling apik

Iki sawetara saka model sing menehi asil paling apik Nalika nerangake saklar Ethernet kanggo omah utawa kantor:

D-Link DXS-1100-10T

D-Link DXS-1100-10TS - 10GbE Managed Layer 2 Switch (8 Ports 10 GBase-T lan 2 Ports SFP +, 1U, ...
  • 19 "bisa dipasang, kelas bisnis, performa tinggi, switch jaringan sing bisa diatur kanthi 1U ...
  • Nduweni 8 10 port Gigabit Ethernet lan 2 10 GbE SFP + port

Ngomong D-Link DXS-1100-10T nggunakake tembung sing luwih gedhe. Pancen iku salah sawijining sing paling larang, nanging iki minangka piranti profesional sing bisa dadi komplemen kanggo perusahaan. Piranti iki ndhukung kacepetan nganti 10 Gbps (NBASE-T) lan serat optik.

Kajaba iku, ngalih duwe 8 10 LAN port LAN (RJ-45), lan 2 port SFP + kanggo optik serat. Lan yen ora cukup, bisa digunakake kanthi kinerja dhuwur lan bisa uga dipasang ing rak 19 ″ lan nduwe ketinggian 1U, kanggo dipasang ing lemari server.

Uga duwe teknologi sing ora ngalangi ngalih nganti 200 Gabit per detik tanpa ngalangi ing antarane piranti sing gegandhengan sing beda, lan kanthi tabel MAC nganti 16.384 entri. Perangkat kukuh piranti iki uga paling apik sing bisa ditemokake ing pasar.

Netgear Nighthawk SX10

Netgear Nighthawk GS810EMX-100PES - Pro Gaming SX10 Switch (8 Gigabit Ethernet Ports with 2 ...
  • 10G luwih cepet 10 kali tinimbang 1G - ndhukung kabeh piranti multi-gigabit kanthi kekuwatan sing cocog
  • Kontrol latensi lan nyuda lonjakan lag: dioptimalake kanggo game, watesan akses bandwidth saben ...

Model switch Ethernet liyane sing paling apik sing bisa ditemokake yaiku el Netgear Nighthawk SX10. Iki uga model sing cukup profesional, sanajan luwih terjangkau tinimbang sing sadurunge. Cocog kanggo kantor utawa game amarga kinerja lan optimalisasi sing dhuwur (nyuda latensi) kanggo jinis aplikasi kasebut.

Su kacepetan maksimal 10Gbps (NBASE-T) kanggo 2 porte, sing kudu ditambahake 8 port liyane sing bisa digunakake ing 1Gbps. Ing kasus iki, firmware uga apik banget, kanthi akeh fungsi lan setelan sing bisa dipilih.

D Link DGS-108

Sale
D-Link DGS-108 - Saklar jaringan (8 port Gigabit RJ-45, 10/100/1000 Mbps, sasis logam, IGMP ...
  • Sasis logam kanggo resistensi luwih gedhe lan disipasi panas sing luwih apik, sing dadi ...
  • Plug and play, ora dibutuhake konfigurasi

Yen sampeyan kepengin weruh soko murah kanggo omahmu, banjur D-Link DGS-108 minangka salah sawijining pilihan sing paling apik kanggo sampeyan. Iki minangka tim kanthi kinerja sing apik, daya tahan lama, lan disipasi panas sing apik amarga sasis logam sing bakal ngidini sampeyan kerja tanpa istirahat tanpa masalah.

Wis kacepetan 1Gbps (1000BASE-T) kanthi 8 port. Konfigurasie pancen gampang banget supaya sampeyan mung bisa nyambung banjur bisa digunakake. Lan yen sampeyan duwe Layanan TV Internet, Nduwe IGMP Snooping, mula kinerja bakal dijamin supaya ora ana tetes sing ngganggu.

TP-Link TL-SG108

Sale
TP-Link TL-SG108 V3.0, Jaringan Desktop Switch (10/100/1000 Mbps, Enclosure Steel, IEEE 802.3 X, ...
  • [8-gigabit switch] - 8 45/10 / 100Mbps port RJ1000 kanthi deteksi kacepetan otomatis, dhukungan kanggo ...
  • Teknologi ethernet ijo ngirit konsumsi energi

Alternatif kanggo D-Link sadurunge yaiku TP-Link iki murah lan sampurna kanggo omah utawa kantor dheweke ora butuh akeh. Ing kasus iki, kecepatan nganti 1Gbps lan 8 port RJ-45.

Uga dianggep IGMP Snooping kanggo sampeyan sing nggunakake layanan IPTV, lan uga dilengkapi sasis logam sing dadi heat sink, supaya ora panas nalika digunakake kanthi intensif.

Apa sing diarani saklar?

Ethernet ngalih utawa ngalih

Un ngalih, utawa ngalih, yaiku piranti sing ngidini macem-macem piranti bisa nyambung menyang jaringan. Kanthi cara iki, kabeh piranti bisa disambungake menyang jaringan area lokal utawa LAN. Salajengipun, spesifikasi teknis, ing kasus iki, bakal ngetutake standar Ethernet (IEEE 802.3).

Bedane hub lan swith

Ana bedakake antarane Hub lan Switch, amarga sanajan duwe fungsi sing padha, sejatine duwe sawetara bedane. Contone, carane ngirim Frame. Yaiku, cara pigura jaringan sing ditransfer kanggo ngeterake informasi bakal dikirim.

Ing cilik saka hub jaringan, pigura kasebut, utawa seri bit, dikirim menyang kabeh piranti sing padha karo hub. Nanging, saklar kasebut mung bakal dikirim menyang piranti target. Yaiku hub sing bisa digunakake minangka maling listrik khas sing nggawe siji plug dadi pirang-pirang.

Nanging, saklar, miturut jenenge, tumindak kaya ngalih, ngoper ing antarane output sing beda kanggo ngirim informasi menyang piranti sing cocog. Mula, kudu nduweni perangkat keras sing luwih maju lan diwenehi kemampuan kanggo ngenali ing endi informasi kasebut.

por ejemploBayangake manawa sampeyan duwe PC sing gegandhengan karo saklar, lan printer jaringan. Yen sawetara piranti liyane sing gegandhengan ngirim informasi kanggo nyithak dokumen, informasi kasebut ora kudu pindhah menyang adaptor jaringan PC, nanging menyang printer ...

Kepiye cara kerja switch?

Akeh jaringan sing nyambung liwat switch duwe topologi lintang. Yaiku, nalika nggunakake Ethernet LAN, konfigurasi bakal digunakake ing endi kabeh piranti disambungake menyang tombol tengah.

Kaya sing dakkandhakake, tumindak kanthi ngalih thanks kanggo sirkuit lan prosesor. Mula, dheweke bakal ngirim paket jaringan liwat output sing cocog. Saben piranti sing disambungake ora bakal nampa bab sing padha karo hub, nanging bisa tumindak kaya kabeh padha nyambung karo router kanthi mandiri.

Iki carane sampeyan entuk tambah skalabilitas jaringan kanggo nyambung piranti liyane. Soko sing migunani banget kanggo piranti sing gegandhengan ing omah, kantor, lan ing perusahaan gedhe.

Sampeyan uga kudu ngerti yen sampeyan bisa nyimpen a bandwidth dhuwur, amarga ing switch, data ora ditiru liwat saben porte kaya hub nalika rong simpul nyoba komunikasi. Saklar kasebut bakal nggunakake alamat MAC kanggo saben piranti sing gegandhengan kanggo ngenali, mula ngirim data antarane simpul pangirim lan simpul panampa kanthi cara sing unik.

Ing sisih liyane, ing hub, kacepetan dicocogake dadi ngisor kacepetan piranti sing disambungake nalika ngirim ing antarane. Ora kaya ngono ing kasus liyane ...

Apa sing dibutuhake kanggo Ethernet?

Fungsi dhasar yaiku gabung utawa sambung macem-macem piranti menyang jaringan. Nanging sampeyan ora kudu bingung karo router, amarga saklar Ethernet ora nyedhiyakake konektivitas menyang jaringan liya utawa menyang Internet. Kanthi tembung liyane, supaya piranti bisa nyambung menyang Internet, saklar kasebut uga kudu disambungake menyang router.

Nanging nalika nyambungake macem-macem piranti jaringan nggunakake saklar, sampeyan bisa nindakake perkara kaya:

  • Nuduhake data ing antarane macem-macem komputer sing gegandhengan.
  • Gunakake printer jaringan.
  • Gawe router winates ing port kanggo nuduhake sambungan karo piranti liyane, amarga ngalih ngembangake jumlah port sing kasedhiya.

Mesthine, yen sampeyan nyambungake switch karo router, elinga yen kacepetan sambungan kabeh piranti sing disambungake bakal diwatesi kanthi kacepetan jaringan sampeyan. Yaiku, saklar kasebut bakal nuduhake kacepetan Internet, nanging ora bakal tikel ...

Jinis Ethernet Ngalih

Ana macem-macem jinis switch Ethernet ing pasar. Sing paling misuwur yaiku:

  • Desktop: iku sing paling dhasar, tanpa tambahan. Dheweke paling akeh digunakake ing omah. Biasane duwe 4 nganti 8 port. Kecepatane biasane 1/10/100 Mbps, tumindak kanthi setengah dupleks lan full-duplex.
  • Perimeter sing ora bisa diatur- Digunakake kanggo jaringan jaringan medium cilik. Dheweke rada gedhe lan larang tinimbang sing sadurunge. Kajaba iku, bisa uga ana 4 port nganti 24 ing sawetara kasus. Kecepatane 10/100 Mbps lan nganti 1Gbps.
  • Perimeter sing bisa diatur: padha karo sing sadurunge, nanging kanggo jaringan medium / gedhe kanthi kinerja dhuwur. Pelabuhane antara 16 nganti 48, lan duwe kecepatan konfigurasi sing luwih maju kanggo manajemen sing luwih personal.
  • Keuntungan medium medium: digunakake kanggo jaringan medium kanthi kinerja dhuwur lan fungsi canggih. Sawetara uga bisa nggayuh kecepatan 10Gbps.
  • Batang kinerja dhuwur: digunakake ing server pusat data gedhe lan supercomputing (HPC). Dheweke larang banget lan maju, ukurane uga cukup gedhe, lan kecepatan banget ditawakake.

Tuku Tips kanggo Ethernet Switch

ngalih nang

para pilih saklar Ethernet sing apik, sampeyan kudu njupuk sawetara pertimbangan. Ngelingi paramèter kasebut, tuku kudu sukses, tanpa kejutan utawa frustasi piranti sing wis dituku amarga ana watesan.

Merek Ngalih Paling Apik

Yen sampeyan pengin piranti sing bisa dipercaya lan tahan suwe nalika beban kerja bakal abot, mula sampeyan kudu golek merek sing paling apik. Yen ora, sampeyan bisa uga luwih prihatin karo gangguan tinimbang seneng banget karo sing ditawakake.

ing merek paling apik Sing disaranake yaiku Cisco, Netgear, TP-Link, D-Link, Juniper, lan ASUS. Kabeh mau duwe kuwalitas sing apik banget. Dadi, yen sampeyan milih model apa wae, sampeyan ora kudu kakehan masalah sajrone digunakake.

Kacepetan

La kacepetan Saklar Ethernet bisa uga beda-beda gumantung karo piranti, nanging sampeyan kudu terus nganggep sing dibutuhake miturut aplikasi sing bakal digunakake. Contone, ora padha nggunakake switch Ethernet kanggo server, tinimbang omah.

Mesthi sampeyan wis ngerti manawa ana Ethernet, Ethernet Cepet, Gigabit Ethernet, lsp. Kanggo omah lan kantor, Ethernet Gigabit (1000BASET-T) kudu cukup, amarga kacepetan nganti 1 Gbps bisa diraih. Sing cocog kanggo macem-macem aplikasi lan game. Nanging, 10 Gigabit (10GbE) utawa luwih dhuwur dibutuhake kanggo jaringan bisnis lan kinerja dhuwur liyane.

Este jinis teknologi utawa standar Dheweke ora mung mengaruhi kacepetan, nanging uga jinis medium sing ditularake, dawa maksimum kabel, lsp. Contone:

  • 10BASET-T- Standar Ethernet nggunakake kabel UTP cat3 sing ora dilindhungi kanthi konektor RJ-45. 10 nuduhake manawa ndhukung kacepetan 10 Mbps. Dawane maksimal 100 meter kanggo kabel. Ing ndhuwur iku bakal nyebabake masalah.
  • 1000BASET-TX: diarani Fast Ethernet, yaiku kanthi kecepatan nganti 100Mbps. Gunakake kabel cat5, cat5e, lan cat6 UTP sing padha, kanthi dawa maksimal 100 meter.
  • 1000BASE-T- Nggunakake UTB cat5 utawa kabel sing luwih dhuwur, dawane nganti 100 meter. Kacepetan ing kasus iki yaiku 1000 Mbps utawa, sing padha, 1Gbps.
  • 100BASE-FX: Kaya 100BASE-T, nanging liwat kabel optik serat. Ing kasus iki dawa nganti 412 meter.
  • 1000BASE-X: Kaya 1000BASE-T, nanging nganggo kabel serat. Sampeyan bakal nemokake sawetara subtipe, kayata SX, LX, EX, ZX, lan CX, kanthi beda cilik. Gumantung saka iku, jarak kabel bisa diwiwiti saka 25 meter, nganti malah kilometer.
  • 10GbE: uga diarani XGbE. Kanthi sawetara subtipe sing bisa ndhukung kabel UTP lan serat optik kanthi kecepatan 10Gbps.

Ana luwih akeh standar lan versi, nanging iki sawetara sing paling populer ing antarane peralatan sing dibutuhake kanggo omah utawa kantor.

Kapadhetan port

Kaya sing wis sampeyan waca, ora kabeh model switch Ethernet duwe jumlah port sing padha. Ana saka 4 nganti pirang-pirang rolas. Iki penting nalika milih sing bener, amarga sampeyan kudu ngerteni jumlah port sing kudu sampeyan sambungake supaya bisa entuk kabeh.

Sampeyan bisa tuku saklar Ethernet kapindho yen sampeyan ilang, nanging dudu optik sing paling penting. Dadi mikirake kabeh piranti sing bakal disambungake, kaloro piranti otomatisasi omah, IoT, PC, printer jaringan, lsp. Apike, sampeyan kudu duwe port aneh kanggo cadangan yen sampeyan pengin nggedhekake repertoar peralatan ing mbesuk.

Sampeyan uga ora kudu tuku saklar kanthi akeh banget port, amarga regane biasane luwih larang lan sampeyan bakal mbuwang-mbuwang dhuwit sing ora bisa digunakake. Dadi, mandheg lan evaluasi apa sing sampeyan butuhake.

saklar ethernet

Miturut cara, sawetara ngalih tengah lan dhuwur nawakake port modul tanpa jinis port tartamtu. Sampeyan ngidini sampeyan tuku modul port sing kapisah banjur adaptasi karo jinis apa wae. Contone, sampeyan bisa nginstal modul serat optik, utawa modul kanggo RJ-45, kanggo RJ-11, lsp.

Ing switch low-end, wis kasedhiya port langsung, lan ing sawetara kasus kisaran sing luwih dhuwur uga. Nanging yen sampeyan nemokake salah sawijining port modular iki, sampeyan kudu ngerti ana GBICs (Gigabit Interface Converter) kanggo kabel UTP menyang Gigabit Ethernet; y SFP (Puggable-Form-factor Puggable), utawa mini-GBIC, sing digunakake kanggo Gigabit utawa 10GbE nganggo serat utawa kabel UTP.

Manajemen

Nalika aku nuduhake jinis switch Ethernet, sampeyan wis bisa verifikasi manawa ana bisa diatur lan ora bisa diatur. Ya, sing bisa diatur luwih larang, nanging ngidini kapasitas konfigurasi luwih gedhe. Nalika sing pungkasan luwih murah lan luwih gampang digunakake, nanging tanpa keluwesan.

Sing ora bisa diatur uga sing murah, dilengkapi konfigurasi default sing wis digawe ing pabrik. Iki mung bakal nyambungake lan miwiti bisa digunakake, tanpa prelu nindakake apa-apa. Nyaman banget, lan sing disaranake kanggo wong sing ora ngerti babagan setelan jaringan.

Nanging yen sampeyan pengin liyane, sing bisa diatur duwe firmware canggih sing bisa sampeyan lakoni ngatur karo macem-macem fitur (CLI, SNMP, VLAN, IP nuntun, IGMP Snooping, Link Aggregation, QoS,…). Kajaba iku, sampeyan bisa matesi bandwidth lan nggawe konfigurasi liyane sing bakal mengaruhi kinerja lan keamanan jaringan. Mula padha cocog kanggo para profesional utawa jaringan canggih.

Saiki uga ana sawetara ngalih pinter sing ngidini ngatur sawetara fitur kanthi rega menengah antarane sing ora bisa diatur lan bisa diatur. Dheweke apik banget kanggo omah modern sing butuh luwih murah tinimbang tawaran sing ora bisa diatur, nanging regane murah.

firmware

Yen sampeyan milih sing ora bisa diatur, firmware iku kurang penting. Saliyane, nalika ngalih Ethernet sing luwih maju, sampeyan kudu njamin manawa firmware apik. Lan utamane manawa panyedhiya peralatan jaringan njaga kanthi apik, yaiku nganyari kanthi terus-terusan.

Una nganyari firmware ora mung ngidini sampeyan nambah sawetara fungsi kaya sing dipikirake sawetara wong. Iki minangka prekara sing bisa mbenerake kerentanan sing mengaruhi keamanan, mbenerake bug sing mengaruhi fungsi komputer sing bener, utawa nambah kinerja ing sawetara kasus.

Fitur liyane

Pungkasane uga sampeyan kudu nganggep ekstra liyane sing duwe sawetara model switch jaringan. Sing paling penting yaiku:

  • Ukuran buffer: buffer minangka buffer, jinis cache sing nyimpen data kanthi cepet kanggo sawetara wektu. Iki carane kinerja apik. Ing sawetara switch, dheweke uga duwe kenangan kasebut sing nyimpen pigura sing bakal dikirim menyang port tartamtu. Kajaba iku, ngidini Ethernet ngalih pindhah ing antarane piranti sing bisa digunakake kanthi kacepetan beda-beda tanpa kudu alon, mung nyimpen data ing memori iki nalika piranti sing luwih alon duwe wektu kanggo pulih data kasebut kanthi jangkah dhewe. Priksa manawa saklar duwe kapasitas sing apik kanggo kenangan sementara iki yen sampeyan nggunakake piranti kanthi beda ...
  • PoE (Power over Ethernet) lan PoE +: iki minangka teknologi sing didhukung dening sawetara switch lan sing ngidini listrik bisa digunakake supaya piranti kasebut bisa disuplai liwat kabel LAN sing padha. Yaiku, dheweke ora butuh kabel listrik sing beda. Iki ora penting, nanging bisa uga apik yen saklar Ethernet dipasang ing papan tanpa colokan.
  • SDN (Jaringan sing Ditemtokake Piranti Lunak): yaiku seperangkat teknik jaringan kanggo ngetrapake jaringan piranti lunak. Saiki standar mbukak sing paling akeh digunakake yaiku OpenFlow. Iki ngidini sampeyan ngonfigurasi jaringan, ngatur dalan data sing kudu diikuti paket, manajemen jarak jauh, lsp. Iki dudu prekara sing dibutuhake ing omah lan kantor, nanging prekara sing dibutuhake nalika pengin ngonfigurasi jaringan sing luwih maju.

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Blog Aktualidad
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.