Cara nyambungake ponsel Xiaomi menyang PC

Pangguna seluler sing saya akeh Xiaomi ing saindenging jagad. Lan sejatine merek Cina iki nawakake piranti kanthi regane apik kanggo dhuwit lan kinerja apik. Yen ngono, merek merek kasebut. Ditambah maneh, hape cukup, gampang digunakake, lan praktis banget. Yen sampeyan duwe salah sawijining, bisa uga sampeyan wis takon babagan kepiye sambungake Xiaomi menyang PC. Kanggo nindakake operasi iki, sampeyan bisa nggunakake kabel sajrone urip, utawa nggunakake macem-macem aplikasi.

Ing kiriman dina iki, kita bakal nganalisa cara paling apik kanggo nyambungake piranti Xiaomi menyang PC. Nggunakake sambungan kabel lan nirkabel klasik. Kita nuduhake kabeh cara sing ana supaya sampeyan bisa milih cara sing paling cocog:

Sambungake Xiaomi menyang PC (nganggo kabel)

Sadurunge nemokake cara nirkabel sing luwih maju, ayo maneh mriksa opsi klasik: nyambung nganggo kabel.

Pangatur file Windows

Iki tanpa mangu-mangu cara paling gampang lan paling cepet kanggo mindhah data saka kabeh jinis telpon menyang PC. Nanging, coba ayo gunakake kanthi cara iki, kanthi cara sing primitif lan sederhana. Kepiye carane sampeyan nindakake? Kita nerangake karo langkah-langkah sederhana iki:

  1. Pisanan kita nyambungake kabel asli saka telpon menyang komputer liwat salah sawijining port USB.
  2. Ing setelan telpon, kita ngaktifake "Mode transfer file". Kanthi iki, komputer kanthi otomatis bakal ngakoni piranti kita minangka drive sing bisa dicopot sing kasambung karo komputer.
  3. Ing PC, kita ngakses isi folder telpon menyang browsing panyimpenan internal piranti. Ing kana, kita bakal duwe akses menyang kabeh foto, video, dokumen lan konten liyane.

Kaya sing sampeyan ngerteni, sistem iki gampang banget. Nanging, ing sawetara kesempatan, cara dhasar ora bisa digunakake kanthi apik. Sanajan wis bener ngetrapake langkah-langkah sadurunge, kita ora bisa ngirim foto saka seluler menyang komputer. Alesan sing paling umum yen sambungan gagal amarga komputer ora ngakoni piranti kasebut (sing dituduhake pesen ing layar).

Sambungake Xiaomi menyang PC (nganggo kabel)

Aktifake pilihan pangembangan

Kanggo ngatasi kesalahan iki, kita kudu nggawe manawa telpon Xiaomi duwe sambungan sing cocog supaya bisa mindhah data menyang piranti eksternal, kayata PC. Jeneng teknis operasi sing bakal ditindakake yaiku "Aktifake opsi pangembangan". Iki carane nerusake:

  1. Kaping pisanan, kita bakal ngakses menu setelan ing telpon Ing kana kita bakal langsung menyang "Pilihan" lan, ing menu sing dibukak sabanjure, kita bakal milih «Informasi telpon».
  2. Sawise iki, kita bakal ngaktifake versi miui. Liwat, kita bisa ngakses "Pilihan pangembangan".
  3. Sawise rampung, kita bakal bali menyang "Setelan telpon" kanggo nelusuri wektu iki pilihan saka "Setelan tambahan" lan pungkasane, "Pilihan pangembangan".
  4. Antarane akeh kemungkinan sing bisa ditemokake ing menu iki yaiku ngaktifake utawa mateni pilihan sing beda. Sing kudu digatekake, supaya bisa ngaktifake, yaiku:
    • USB debugging.
    • Pilih konfigurasi USB. Ing pilihan iki, drop-down mbukak ing endi sampeyan kudu menehi tandha MTP. Kanthi iki, komputer bakal ngerti telpon lan ngidini sampeyan nyambung.

Sawise rampung kabeh, ijin lan fungsi seluler bakal siyap nyambung karo Xiaomi menyang PC. Kanggo verifikasi iki, kita bakal nyoba maneh sistem sambungan kanthi medium transfer data. Nanging sanajan sawise nindakake iki, kita bisa nemokake manawa "sesambungane ora bisa ditindakake." Mula bakal ana aling-aling pungkasan.

Kabar ing layar telpon bakal takon maneh yen pengin nyambung karo PC. Babagan a dialog keamanan, prosedur sing rumit nanging perlu. Piranti kasebut bakal takon apa tumindak sing pengin ditrapake ing kabel USB. Ing jalur iki sampeyan mung kudu milih "Transfer file (MTP –Media transfer protokol-)", sawise ora bakal ana alangan liyane kanggo nyambungake lan miwiti transfer data.

Sambungake Xiaomi menyang PC tanpa kabel

Saiki ayo lali babagan kabel. Ana akeh cara kanggo mindhah data saka telpon Xiaomi menyang PC kanthi nirkabel, aman lan cepet. Iki minangka dhaptar aplikasi sing paling apik, sing paling efisien lan gampang digunakake:

Nuduhake Aku

Pilihan sing paling apik kanggo nyambung Xiaomi menyang PC: Share Me

Aplikasi iki, sadurunge dikenal minangka MiDrop, wis dikembangake dening Xiaomi sawise model AirDrop Apple. Tanpa mangu-mangu, dina iki Nuduhake Aku Iki minangka solusi paling praktis kanggo ngirim file saka Xiaomi menyang PC tanpa kabel lan kanthi cara sing efisien banget. Kanggo nggunakake, cukup nyambungake seluler menyang jaringan sing padha karo komputer banjur tindakake langkah-langkah ing ngisor iki:

  1. Kaping pisanan, ayo menyang Aplikasi ShareMe ing Xiaomi kita. Iki biasane digabung minangka standar ing model paling anyar (*)
  2. Sawise mbukak, kita golek pilihan "Sambungake menyang komputer", sing dununge ing menu kiwa ndhuwur.
  3. Ing kana kita bakal pencet "Mulai" lan kita bakal terus ngatur cara akses.
  4. Ing sisih ngisor bakal ana Alamat IP  (sejatine, kode ftp) sing kudu ditulis ing browser PC.
  5. Sawise rampung, kabeh file lan direktori telpon bakal ditampilake ing layar. Sembarang unduhan ing PC bakal ditindakake kanthi gampang lan cepet.

(*) Yen Xiaomi ora duwe aplikasi iki, sampeyan bisa ndownload liwat tautan iki: Nuduhake Aku.

drive

Kanggo transfer file sing gedhe, Drive minangka pilihan sing paling disaranake

Sanajan Share Me mesthi dadi pilihan sing paling nyaman lan efektif kanggo nyambung Xiaomi menyang PC, yen wis transfer file gedhe, bisa uga luwih menarik digunakake Pandu. Ing taun 2019, sawise nganyari sing ditunggu-tunggu, manajer file Xiaomi dadi kompatibel karo Google Drive. Kanthi aplikasi populer iki, proses transfer file gampang banget. Kita nerangake langkah demi langkah:

  1. Kaping pisanan kita kudu mbukak App Drive ing ponsel kita.
  2. Banjur kita bakal milih tombol kanthi simbol kasebut "+", sing bakal ditemokake ing sisih tengen ngisor layar, kita bakal milih file banjur pencet "Bangkit".
  3. Saiki, ing layar PC, kita bakal pindhah menyang Drive lan golek file sing nembe diunggah.
  4. Sawise file ditemokake, kita bakal klik kanthi tombol nengen lan milih pilihan kasebut "Download".

Telegram

Sampeyan uga bisa nggunakake Telegram kanggo nyambungake ponsel Xiaomi menyang PC

Yen sampeyan duwe app Telegram diinstal ing Xiaomi, sampeyan uga duwe alat sambungan sing cocog kanggo ngirim file menyang komputer lan uga kosok balene. Kanggo ngakses metode iki, sampeyan kudu nindakake perkara ing ngisor iki:

  1. Langkah kapisan yaiku bukak aplikasi Telegram ing komputer kita
  2. Sabanjure, kita bakal nindakake perkara sing padha ing seluler. Yen sampeyan durung nginstal aplikasi iki, bisa didownload liwat link iki: Telegram.
  3. Babagan sabanjure sing kudu ditindakake yaiku nggoleki obrolan ing aplikasi seluler lan kirim file sampeyan pengin ndownload menyang komputer.
  4. Pungkasan, kita bakal mbukak web Telegram ing komputer banjur pencet "Download" ing File. Kanthi cara iki transfer data cepet, gampang lan tanpa kabel.

Whatsapp

Sambungake Xiaomi menyang PC nggunakake WhatsApp

Kaya Telegram, uga Whatsapp Bakal mbantu kita nggawe jinis sambungan tanpa kabel ing antarane telpon Xiaomi lan PC. Proses kasebut sejatine mirip karo sing wis dijelasake babagan Telegram, kaya ing ngisor iki:

  1. Pisanan kita mbukak Web Tampilan ing komputer kita
  2. Banjur kita mbukak Whatsapp ing ponsel Xiaomi kita.
  3. Banjur kita mbukak a obrolan acak ing upload file sing arep ditransfer.
  4. Langkah pungkasan yaiku ngakses WhatsApp Web lan saka kana download menyang komputer.

Alternatif kanggo pangguna majeng: Alat Lampu kilatku

Sambungan Xiaomi menyang PC lan akeh kemungkinan menarik liyane amarga Mi Flash Tool

Kanggo ngrampungake dhaptar opsi kanggo nyambungake Xiaomi menyang PC, kita bakal nyebut aplikasi sing praktis banget, sanajan rada rumit tinimbang liyane: Piranti Flash Kula. Pramila kita bakal menehi label minangka "mung kanggo pangguna canggih", sanajan kasunyatane sapa wae bisa wani nyoba.

Iki minangka alat sing digawe dening komunitas pangguna Xiaomi lan kita ngidini sampeyan nggunakake sawetara pilihan telpon majeng. Muni bener? Ing antarane sawetara perkara sing bisa ditindakake, kita kudu nyebutake contone kontrol piranti liwat perintah ADB, pangowahan ROM telpon, uga instal aplikasi sing diinstal ing pabrik.

Alat Flashku bisa didownload saka web iki, sanajan amarga ciri lan sipate, luwih becik ora nggunakake opsi iki kanggo ngindhari masalah. Utamane karo opsi liyane sing luwih gampang kaya sing wis dibahas ing paragraf sadurunge.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Blog Aktualidad
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.