Cara langsung nyelehake video ing PowerPoint

sijine video ing powerpoint

Kanggo nggawe presentasi saka PowerPointKanggo jinis akademik lan profesional, bakal luwih apik lan dinamis kanggo nyisipake video minangka pelengkap teks lan slide sing wis digunakake kanthi tradisional. Sijine video PowerPoint minangka cara sing efektif banget kanggo narik perhatian para pamirsa lan, akibate, luwih becik ngirim pesen kita.

Video sing dimaksud kasebut bisa dadi video sing wis disimpen ing komputer utawa sing dijupuk saka Internet, nanging kanthi alesan apa wae, kita nganggep cocog kanggo kalebu ing presentasi. Ing kiriman iki kita bakal nerangake carane nindakake ing saben kasus kanthi jelas lan rinci.

Nanging pisanan, ayo kelingan ing kene sawetara kasunyatan lan sorotan PowerPoint. Program presentasi yaiku misuwur banget lan digunakake ing saindenging jagad.

PowerPoint yaiku alat sing fleksibel lan bisa disesuaikan. Presentasi sampeyan duwe kemampuan kanggo visual lan efektif ngringkes poin-poin penting saka laporan, survey, lan studi liyane babagan subyek apa wae. Ing prakteke, panggunaan Powerpoint luwih diregani ing rong bidang sing spesifik: ing mulang lan bisnis.

  • Ing pendidikan- Meh kabeh profesor lan guru nggunakake presentasi PowerPoint kanggo nambah nilai ceramah lan cathetan. Dheweke uga ngajak lan menehi instruksi marang para siswa supaya nggunakake alat iki ing tugas, proyek, lan kegiatan kursus liyane.
  • Ing empresa- Umume para profesional penjualan produk lan layanan nggunakake sumber iki kanthi rutin. Liwat presentasi PowerPoint sing apik lan jelas, dheweke bisa nuduhake konten sing pengin diwenehake, nerangake utawa nggawe percoyo pemirsa: manajer, mitra, klien, kolaborator, lsp.

Program iki digawe meh patang puluh taun kepungkur, sanajan pungkasane entuk ing taun 1987 dening Microsoft. Wiwit kuwi, muncul versi lan update anyar sing ngenalake perbaikan terus-terusan. Iki tegese PowerPoint bisa tetep dadi nomer siji, produk sing paling larang regane ing jinis program iki.

Versi PowerPoint paling anyar lan paling anyar dirilis tanggal 24 September 2018. Efek visual anyar, gambar, lan elemen multimedia ditambahake. Kajaba iku, dandan sing pinunjul digawe kanggo fungsi utamane. Sawetara dandan kasebut nuduhake subyek sing ana gandhengane karo kiriman iki.

Format sing didhukung fungsi video

masang video ing powerpoint

Format video sing didhukung dening PowerPoint

Kaping pisanan, sampeyan kudu ngerti ora kabeh format video kompatibel karo PowerPoint. Minangka aturan umum, Microsoft nyaranake pangguna supaya nggunakake file .mp4 sing dienkode nganggo video H.264 lan Audio ACC. Kanthi cara iki, umume masalah bisa dihindari.

Dhaptar format sing kompatibel karo versi paling anyar ing program kaya ing ngisor iki:

  • .wmv (disaranake Microsoft)
  • .asf
  • .avi
  • .mov
  • .mp4
  • .mpg

Sawise njlentrehake babagan iki, kanggo nyelehake video PowerPoint, pilihan sing ana loro yaiku:

  • Lebokake video sampeyan dhewe, sing diprodhuksi dening awake dhewe utawa pihak katelu, nanging kita wis dadi tuan rumah peralatan.
  • Semat video saka YouTube utawa saka situs web liyane sing nawakake konten kanthi jinis format iki.

Kita bakal nganalisa masing-masing:

Lebokake video PowerPoint saka komputer sampeyan dhewe

lebokake video ing PowerPoint

Lebokake video PowerPoint saka komputer sampeyan dhewe

Yen video sing pengin ditambahake disimpen ing komputer, ana rong cara kanggo nindakake iki: mbukak video kasebut kanthi langsung utawa lebokake link kasebut. Ayo goleki cara ngrampungake ing saben kasus.

Upload video langsung

Cara kanggo masang video sing wis disimpen ing komputer iku gampang banget. Sampeyan mung kudu ngetutake langkah iki:

  1. Kaping pisanan, sampeyan kudu mbukak PowerPoint lan ngakses mode tampilan normal saka program
  2. Sabanjure sampeyan kudu klik ing geser sing pengin dipasang video kasebut.
  3. Kanggo nindakake iki, sampeyan kudu pencet tab "Lebokake".
  4. Ana maneh, sampeyan kudu ngeklik panah ing ngisor iki «Video» banjur pilih pilihan "Video ing PC".
  5. Kothak dialog bakal dibukak. Ana ing kono sampeyan kudu milih «Lebokake video» banjur pilih video sing dipengini saka folder sing disimpen.
  6. Kanggo konfirmasi tumindak, penet "Lebokake".

Sawise rampung, video bakal dilebokake ing presentasi PowerPoint. Elinga yen video sing dimaksud bakal ngenggoni kabeh slide. Kanggo ndeleng tampilan ing presentasi, cukup menyang menu ndhuwur, pencet pilihan "Slide Show" banjur pilih "Puter saka slide saiki".

Tambah link

Cara liya kanggo nyedhiyakake video PowerPoint nggunakake sumber daya lan konten sing disimpen ing komputer yaiku liwat link. Kaya ngunggah video menyang presentasi, kita uga bisa milih link video sing disimpen ing piranti sampeyan. Ing pungkasan dina yaiku babagan operasi sing diterangake ing bagean sadurunge, mung wektu iki nggunakake link tinimbang mbukak langsung ing program kasebut.

Siji-sijine pancegahan sing kudu kita lakoni yaiku video kasebut isih kasedhiya, ing file utawa folder sing disimpen. Yen ora, nalika njupuk maneh, kita bakal kaget banget amarga ora bisa digunakake. Kanggo liyane, langkah kanggo tindakake padha karo sing dijelasake ing ndhuwur:

  1. Kanggo miwiti, sampeyan kudu mbukak PowerPoint lan ngakses mode tampilan normal saka program
  2. Langkah sabanjure yaiku klik ing geser ing endi kita pengin masang tautan.
  3. Sabanjure kita bakal mbukak tab "Lebokake".
  4. Banjur sampeyan kudu klik panah ing ngisor iki «Video» banjur pilih pilihan ing kana "Video ing PC".
  5. Ing kothak dialog sing mbukak, pilih «Lebokake video» banjur pilih video sing dipengini saka folder sing disimpen.
  6. Iki minangka langkah sing beda karo cara sadurunge: ing kene, tinimbang pencet «Lebokake» kita bakal ngeklik pilihan ing ngisor iki: "Link menyang file".

Iki bakal nggawe video katon disambung ing slide lan bisa diputar maneh kanthi cara sing padha karo cara sadurunge. Elinga yen Sistem iki mung bakal digunakake yen nggawe presentasi Power Point karo tim kita dhewe, ing endi kita wis nyimpen video sing gegandhengan. Lumrahe, mesthi ana kemungkinan nggawa video kasebut menyang ngendi wae, kanthi disimpen ing memori USB.

Lebokake video YouTube menyang PowerPoint

Youtube ing PowerPoint

Sijine video PowerPoint saka YouTube

Luwih umum nalika nyiyapake presentasi PowerPoint kanggo nggunakake video saka platform kayata youtube tinimbang video dhewe. Lan versi paling anyar saka program (PowerPoint kanggo Microsoft 365 utawa PowerPoint 2019) nawakake kemungkinan iki kanggo kita. Yen duwe versi "lawas", bisa uga rampung saka Microsoft Steam.

Nyisipake tautan YouTube utawa Vimeo menyang presentasi PowerPoint gampang banget. Keuntungan gedhe yaiku kita duwe bank video sing meh tanpa wates saka kabeh subjek sing bisa dibayangke. Kekurangan utama yaiku Iki mung bakal nglayani kita yen wis nyambung karo Internet nalika nindakake presentasi. Iki amarga, amarga ora disimpen ing peralatan, video kasebut diputer langsung saka situs web.

Yen sampeyan pengin nyelehake video PowerPoint saka YouTube, sampeyan kudu nindakake perkara ing ngisor iki:

  1. Kaping pisanan, sampeyan kudu nggolek video sing sampeyan minat ing platform YouTube.
  2. Sawise dipilih, kita bakal nyalin URL kanggo masang.
  3. Banjur kita mbukak presentasi PowerPoint lan kita nggolek slide sing pengin video ditampilake.
  4. Ing kana, kayata ing cara sing diterangake ing bagean sadurunge, kita milih tab kasebut "Lebokake".
  5. Banjur kita bakal milih pilihan «Video " banjur sing saka «Video online».
  6. Ing jalur iki, rong pilihan bakal katon:
    • «Saka kode kanggo masang video»: Yen milih iki, kita mung kudu milih tempel URL sing wis disalin sadurunge.
    • "Youtube": pilihan sing paling kepenak, amarga kita bisa ngilangi rong langkah pisanan ing dhaptar. Saka kene kita bisa langsung ngakses video kasebut saka Youtube tanpa kudu nyalin dhisik link kasebut. Kanthi ngeklik tombol iki, mesin telusuran katon bisa mbantu kita nemokake video sing dibutuhake kanggo presentasi. Cepet lan gampang.

Un cathetan pentingOra kabeh video online sing ditemokake ing Internet bisa dilebokake menyang slide PowerPoint. Kabeh gumantung banget karo versi sing wis diinstal ing komputer. Yen luwih anyar lan paling anyar, bakal ora ana masalah.

Bab liyane sing kudu dipikirake nalika nggawe video PowerPoint yaiku, ing sawetara situs, video kasebut kalebu iklan sing bisa "nyusup" ing presentasi kita.

Pungkasan, lan sanajan katon jelas, kudu dielingi yen video wis dilebokake ing presentasi PowerPoint sampeyan, priksa manawa wis sukses disalin. Iki kudu dibutuhake muter video kasebut lan bayangake kanthi tenang, supaya bisa ndeteksi kesalahan lan bisa mbenerake wektu.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Blog Aktualidad
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.