Sinyal vs Telegram: apa bedane?

sinyal vs telegram

Sampeyan bisa uga ragu-ragu nalika milih aplikasi olahpesen cepet lan sampeyan wis mutusake metu saka WhatsApp, mula gelut kasebut tetep dadi Sinyal vs Telegram, pokoke. Pramila kita bakal nggawa artikel ing kene kanggo mbandhingake rong aplikasi olahpesen cepet. Paling kamungkinan, sampeyan wis ngerti manawa WhatsApp duwe akeh masalah privasi lan mulane sampeyan golek alternatif lan sampeyan bisa nindakake apa sing sampeyan goleki yaiku, privasi.

Artikel sing gegandhengan:
Bedane antarane WhatsApp, Telegram, Signal, Messenger lan Apple Messages

Loro layanan olahpesen cepet luwih aman tinimbang aplikasi Mark Zuckerberg, pemilik Facebook sing duwe WhatsApp. Kasunyatane, ing wulan Januari taun iki, WhatsApp nglaporake manawa akeh, yen ora kabeh, data pangguna wis dituduhake, sing nganti saiki dijaga rahasia karo perusahaan adhine, Facebook. Iki nyebabake kritik tumrap perusahaan kasebut. Minangka akibat, kabeh pangguna wiwit golek alternatif, mula perbandingan iki amarga rong aplikasi sing paling apik yaiku Signal lan Telegram.

Sinyal vs Telegram sing bakal dipilih? Apa sing padha karo?

Telegram Sinyal

Kanggo miwiti nggawe Signal vs Telegram cukup rumit amarga kalorone minangka pilihan sing apik, nanging sampeyan kudu nyoba golek apa sing padha lan banjur pilih siji. Kanggo miwiti, mupangat sing gedhe yaiku ora ana sing kalebu Facebook, yaiku perusahaan gedhe sing kepengin data pribadi kita. Bener ndeleng apa iki Sinyal duweke perusahaan nirlaba. Telegram ora kaya ngono, yen kalebu perusahaan sing golek bathi nanging nganti saiki durung ana skandal sing dingerteni babagan privasi, nyatane kekuwatan kasebut.

Artikel sing gegandhengan:
6 saluran Telegram paling apik sing dipérang miturut tema

Kaloro aplikasi duwe kabeh fungsi dhasar sing bisa diarepake, yaiku ngirim pesen, ngirim stiker, ngirim foto, file, nelpon audio lan video lan kabeh sing wis dingerteni. Kajaba iku, kalorone uga gratis. Sampeyan mung kudu nggandhengake nomer telpon karo aplikasi supaya bisa digunakake yen diunduh saka toko. Dadi, loro aplikasi kasebut ana ing Apple Store lan ing Google Play Store, uga kasedhiya kanggo iPad lan tablet uga versi desktop kanggo Windows, Linux lan kanggo MacOS.

Rong aplikasi endi sing paling apik ing babagan privasi?

Sinyal

Iki gampang banget lan mulane kita bakal terus terang. Yen ngomong babagan privasi, ing Sinyal saben komunikasi sing digawe ing aplikasi bakal dienkripsi end-to-end ing antarane piranti seluler utawa tablet sing nggunakake aplikasi kasebut. Mula perusahaan sing duwe Signal, yaiku, Signal Foundation, ora bisa ngakses pesen sampeyan sanajan aku pengin. Semono uga Sinyal ora bisa ngerti apa-apa. Saiki kita lunga karo Telegram.

Ing Telegram, ana prabédan sing beda lan sampeyan bisa uga ngira manawa dheweke wis kalah karo perang sawise diwartakake babagan Signal. Dadi, sanajan nambahake sawetara fungsi sing saiki bakal dakcritakake. Aplikasi kaya ngono Ora menehi enkripsi komunikasi sing ana Signal, nanging menehi mode "obrolan rahasia" sing bakal ngidini ngirim pesen sing dienkripsi end-to-end menyang pangguna liyane ing antarane kaloro piranti lan tanpa ana ing cloud Telegram. Yaiku, duwe basis Signal nanging mung ditrapake yen pengin lan mbukak obrolan anyar karo wong kasebut.

Saben pesen saka Telegram bisa dideleng dening perusahaan pamilik amarga mbukak liwat server cloud. Kajaba iki, ing Telegram, sampeyan ora bakal nemokake pilihan "klompok rahasia" ora ana, sampeyan mung bakal duwe enkripsi lengkap ing antarane piranti kanthi pacelathon antarane wong loro, ora ana ing klompok. Apa sampeyan lali ngemot opsi iki? Penasaran.

Artikel sing gegandhengan:
Cara kerja grup Telegram lan cara nggawe

Nalika sampeyan mikir, ing Sinyal ya, klompok kasebut uga dienkripsi, mula kabeh obrolan klompok sampeyan bakal tetep dadi rahasia lan ora bisa diwaca perusahaan Signal Foundation. Mesthine, elinga yen pesen bakal disimpen ing piranti seluler lan kanca, klien, kulawarga utawa wong sing ngobrol.

Pro liyane sing ndhukung Signal ing perang Signal vs Telegram kanggo privasi yaiku Signal minangka aplikasi open source, kode kanggo klien lan kode sing digunakake karo server Signal bisa dideleng lan digunakake ing GitHub. Temenan lan kaya sing sampeyan ngarepake, piranti lunak server Telegram ora mbukak sumber, sanajan app kasebut dhewe. Iki uga ora ngandhani akeh, nanging sejatine Titik liyane sing dikarepake Signal kanggo pertempuran. Lan kayane dheweke entuk poin.

Sing endi sing kudu dak jaga?

Cekakipun, Signal ora duwe akeh rincian babagan aplikasi olahpesen sing ditindakake rong aplikasi liyane ing pasar, nanging faktor sing beda saka Signal babagan Telegram lan WhatsApp yaiku privasi. Saben detail Sinyal mlebu ing kono lan minangka aplikasi sing dikepengini dhasar kanggo njaga privasi kita. Iki ora akeh bedane babagan Telegram, nanging sing kedadeyan ing kene yaiku Telegram luwih akeh lan luwih akeh wong nggunakake, mula sampeyan bakal nemokake kulawarga, kanca, utawa klien sing mung nggunakake Telegram utawa WhatsApp lan dudu Signal .

Artikel sing gegandhengan:
Cara paling apik kanggo ndhelikake kontak WhatsApp

Iki minangka prekara pribadi nanging yen sampeyan wis jelas, mula yen sampeyan nggoleki privasi, Signal minangka aplikasi sampeyan. Nalika yen sampeyan nggoleki privasi sing luwih sithik, nanging luwih saka WhatsApp, lan uga fungsi olahpesen sing luwih standar lan pangguna liyane, Telegram minangka aplikasi sampeyan.

Muga-muga artikel iki migunani lan mula saiki sampeyan wis ngerti sapa sing menang perang Signal vs Telegram. Yen sampeyan duwe pitakon babagan Telegram utawa Signal sampeyan bisa ninggalake ing kothak komentar. Lan kaya sing mesthi dakkandhani, ketemu ing artikel Forum Seluler ing ngisor iki.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Blog Aktualidad
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.