Solusi kanggo HDMI ora bisa digunakake ing Windows 10

Gunakake sambungan HDMI Iki minangka pilihan sing apik, aman lan kualitas nalika nyambungake macem-macem piranti, utamane laptop karo televisi. Nanging, ing sawetara kesempatan kita nemoni kesalahan. Nalika Sambungan HDMI ora bisa digunakake ing Windows 10 bisa ana akeh sebab. Ing kiriman iki, kita bakal ngomong babagan masalah kasebut lan uga solusine.

Nanging sadurunge bisa nerangake, ayo nganakake ulasan ringkes apa HDMI lan kanggo apa.

HDMI tegese Interface Multimedia High-Definition, yaiku, Antarmuka Multimedia Definisi Tinggi. Bisa digunakake liwat kabel (kabel HDMI sing misuwur) sing ngidini kita nyambungake macem-macem piranti lan ngirim video audio HD kanthi definisi tinggi kanthi cara sing terintegrasi.

Iki minangka penemuan sukses ing industri teknologi lan hiburan sing sukses: Panasonic, Philips, Sony, Toshiba, Disney, Fox, Universal, Warner Bros… Kabeh mau setuju nggawe HDMI bali ing taun 2002.

Thanks kanggo kabel HDMI, kita bisa nyambung, contone, pamuter Blu-Ray menyang piranti Home Cinema, tanpa kualitas sing paling ora kena pengaruh. Kanthi HDMI, kita uga bisa nyambung laptop menyang TV utawa konsol modern menyang televisi utawa monitor. Kemungkinan kasebut ora ana enteke lan asil sing optimal

Kualitas HDMI wis apik banget wiwit diluncurake nganti saiki. Nanging ora ateges ora kalebu kesalahane, kaya sing bakal dideleng ing ngisor iki.

Napa koneksi HDMI ora bisa digunakake ing Windows 10?

Gagal sambungan HDMI karo komputer kita beda sebab. Bisa uga conto kesalahan fisik, saka port HDMI sing wis rusak utawa kabel sing rusak. Uga bisa uga ana yen kerusakan amarga kegagalan kontroler grafis, utawa bisa uga ana masalah konfigurasi tampilan piranti. Kasunyatane, alasane bisa akeh.

Ing kasus apa wae, sing paling umum yaiku kesalahan sambungan iki diwujudake kanthi telung cara kasebut, mula kurang saka liyane:

  • Audio utawa video ora bisa digunakake liwat sambungan HDMI sampeyan.
  • Konten sing ditularake liwat HDMI ora bisa diputer kanthi bener.
  • HDMI babar pisan ora bisa digunakake.

Apa sing bisa ditindakake? Cara kanggo ngrampungake masalah kanthi memuaskan gumantung ing saben omah lan, sing penting, ing endi sumber kesalahan kasebut. Ing ngisor iki kita rinci babagan saben solusi kasebut:

Solusi kanggo kesalahan sambungan HDMI lan Windows 10

Diklasifikasikake saka sing paling dhasar nganti sing paling rumit, sampeyan menehi serangkaian solusi kanggo masalah "Sambungan HDMI ora bisa digunakake ing Windows 10". Coba masing-masing nganti entuk asil sing digoleki:

Verifikasi perangkat keras

HDMI

Sering kaping kesalahan kasebut diatasi mung kanthi ngganti kabel HDMI

Salah sawijining sebab umum kanggo masalah sambungan iki yaiku kesalahan hardware sing gampang. Apa wae sing rusak utawa rusak bisa ngganggu sambungan, ngalangi utawa ngganggu. Amarga alasan iki, sadurunge nggoleki solusi liyane, luwih becik dilanjutake a mriksa hardware:

  • Kabel HDMI. Kedadeyan asring yen kabel HDMI rusak. Bisa uga kabel lawas sing wis digunakake kaping pirang-pirang lan pungkasane rusak utawa rusak, luwih-luwih ing plug utawa konektor. Nanging, kita uga bisa nemokake masalah iki kanthi kabel anyar sing mentas dituku sing wis rusak saka pabrik.
  • Port HDMI. Penting kanggo verifikasi manawa port HDMI (input lan output) komputer lan piranti sampeyan kondhisi apik. Dheweke ora rusak lan bisa digunakake kanthi bener. Bebarengan karo masalah kabel, iku minangka salah sawijining panyebab umum kegagalan koneksi jinis iki.

Ing kasus kasebut, solusine gampang: ganti kabel (yaiku, tuku sing anyar) utawa ganti port USB sing salah. Iki minangka perbaikan sing gampang lan ora larang banget.

Wiwiti maneh lan sambung maneh

sambung hdmi

Sambungake, restart lan medhot sambungan. Sampeyan kudu nyoba cara iki sadurunge yen sambungan HDMI ora bisa digunakake ing Windows 10

Solusi liyane sing jelas, nanging solusi sing kudu dielingi. Pira pirang-pirang masalah sing gampang ditanggulangi kanthi urip maneh kanthi prasaja! Kajaba iku, ora nate nyebabake solusi iki amarga rong sebab: iku gampang banget lan bakal mbantu kita, ing kasus sing paling ala, kanggo ngilangi sebab liyane.

Lan iku ing pirang-pirang acara sing HDMI ora bisa digunakake, kabeh amarga a wiwitan salah piranti sing ora nyambung. Anehe, miwiti komputer kanthi ora bener bisa nyebabake kesalahan.

Solusine yaiku tindakake langkah-langkah kasebut:

  1. Medhot sambungan piranti (PC, TV, speaker utawa apa wae sing pengin digunakake).
  2. Wiwiti maneh kanthi individu, menehi wektu kanggo kabeh wong lan ngindhari kesalahan. Iki bakal nganyari sistem sambungan sing gagal sadurunge.
  3. Sambungake maneh liwat HDMI.

Ana kemungkinan manawa mung nindakake perkara kasebut, pitakonan wis bisa ditanggulangi kanthi definitif.

HDMI minangka piranti gawan

standar HDMI

Setel HDMI minangka piranti gawan.

Yen kita wis nyoba rong cara sadurunge lan masalah isih ana, coba solusi iki. Apa sing bakal kita lakoni yaiku nyoba goleki manawa piranti HDMI kita disetel minangka standar utawa ora. Mesthi wae piranti HDMI ora bisa mlaku yen ora diatur minangka piranti gawan kanggo sistem Windows.

Yen ora, sampeyan kudu diatur minangka piranti standar. Kita nerangake carane nindakake kanthi telung langkah cepet:

  1. Kaping pisanan kita kudu pindhah menyang layar wiwitan windows 10. Klik ing kana lambang volume ditampilake ing taskbar.
  2. Banjur bakal katon jendhela cilik "Swara". Ing kana kita klik tab kanthi judhul "Reproduksi", ing ngendi kita bakal nuduhake dhaptar karo kabeh piranti puter maneh, kalebu piranti HDMI.
  3. Pungkasan, kita milih piranti HDMI sing pengin disetel minangka standar. Kanggo ngrampungake proses, luwih dhisik klik "Predetermine" banjur mlebu "Nampa".

Sawise ngrampungake telung langkah kasebut, piranti output HDMI ing komputer bakal diatur minangka piranti HDMI standar kanggo sistem Windows 10.

Copot piranti lunak sing bubar diinstal

instal program

Solusi kanggo HDMI ora bisa digunakake ing Windows 10

Kepiye yen gagal sambungan HDMI sing ngganggu sampeyan wis kedadeyan wiwit sampeyan nindakake instalasi piranti lunak pungkasan ing komputer? Yen mangkono, mesthine sampeyan wis ngerti asal mula kesalahan kasebut. Sing biasane kedadeyan ing kasus kasebut yaiku yen program sing bubar diinstal ngemot kesalahan. Utawa bisa uga ora langsung kompatibel karo sistem sampeyan.

Untunge, solusi kanggo iki gampang banget: sampeyan kudu instal piranti lunak kasebut. Kita nerangake carane rampung ing telung langkah:

  1. Kanggo miwiti sampeyan kudu pindhah menyang Layar wiwitan sistem Windows 10. Ing kana, kita langsung menyang garis telusuran lan nulis "Panel Kontrol".
  2. Sawise ing jendela Panel Kontrol, kita bakal golek pilihan «Program». Ing njero, kita milih opsi kasebut "Copot instal program". Dhaptar dawa karo kabeh program sing diinstal ing sistem Windows 10 bakal katon ing layar.
  3. Pungkasan, kita ngakses jendhela "Program lan karakteristik" lan kita bakal golek piranti lunak sing mentas diinstal, sing nyebabake masalah. Sampeyan mung klik-tengen ing lambang piranti lunak sing bubar diinstal lan pilih pilihan "Copot instal".

Elinga yen kanggo mriksa asil operasi iki, sampeyan kudu Wiwiti maneh komputer sampeyan supaya kabeh pangowahan bisa ditrapake banjur coba pasang sambungan HDMI.

Anyari kontrol grafis

Nganyari driver grafis ing komputer kanggo ngatasi masalah sambungan HDMI

Yen masalah sambungan HDMI amarga tampilan gambar ora apik, tumindak bisa uga dibutuhake ing kontrol grafis. Ora cocog sing cocog bisa nyebabake kesalahan komunikasi data ing antarane piranti HDMI lan sistem kita.

Alternatif sing kudu ditrapake yaiku loro: nganyari kontrol grafis utawa instal maneh kanthi langsung saka awal. Kanggo nganyari, kita kudu nerusake kaya ing ngisor iki:

  1. Kaping pisanan kita mbukak layar wiwitan komputer, kita mbukak panel telusuran ing taskbar lan nggoleki "Administrator piranti".
  2. Kita ngeklik banjur dhaptar kanthi kabeh piranti input lan output bakal katon ing layar, uga piranti lan komponen liyane sing dibutuhake kanggo fungsi sistem Windows 10 sing bener.
  3. Pungkasane kita pindhah menyang pilihan kasebut "Adaptor tampilan" lan kita klik panah sing katon. Supaya bisa ndeleng piranti grafis kita. Klik ing sisih tengen banjur pilih pilihan "Update driver". Banjur, sampeyan mung kudu tindakake pandhuan kanggo ngrampungake nganyari.

Kaya sing sampeyan ngerteni, masalah sambungan HDMI umume kasus sing gampang ditanggulangi. Iku mung masalah kanggo nemokake sumber masalah, sing ora rumit banget, lan ngetrapake solusi sing paling trep.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Blog Aktualidad
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.