Cara nggunakake template PowerPoint ing Google Drive

Google Drive PowerPoint

PowerPoint minangka salah sawijining alat sing paling misuwur ing saindenging jagad, sing digunakake ing bidang pendhidhikan, uga ing perusahaan lan institusi. Ing artikel sadurunge, kita wis ngomong babagan macem-macem jinis template sing bisa digunakake, minangka template kanggo pendhidhikan. Akeh template PowerPoint sing bisa digunakake ing Google Drive, ing Google Slides, alternatif perusahaan kanggo piranti lunak presentasi Microsoft.

Akeh pangguna sing ora nggunakake PowerPoint ing komputer, luwih milih nggunakake Google Slides. Mula padha golek cara Cithakan PowerPoint bisa digunakake ing Drive, yaiku ing endi kita nemokake Google Slides. Untunge, umume template iki kompatibel, mula kita ora bakal nemoni masalah.

Sadurunge miwiti nggunakake template PowerPoint ing Drive kita kudu mriksa manawa kompatibel. Umume, sanajan gumantung karo versi program sing diduweni. Kanthi tembung liya, yen minangka cithakan sing rada lawas, bisa uga ana sawetara masalah kompatibilitas ing babagan iki. Nanging sing normal yaiku template sing sampeyan unduh bakal kompatibel karo Google Slides, wangsulane Google menyang PowerPoint Microsoft.

Google Slides (Google Slides)

Presentasi Google

Kaya sing wis kasebut, Google Slides bisa dideleng minangka wangsulane Google menyang PowerPoint Microsoft. Program iki digabung menyang Google Drive, awan Google. Iki minangka program sing bisa mbantu nalika nggawe slide show. Salah sawijining kuncine yaiku supaya bisa digunakake karo sawetara wong sekaligus, yaiku, kita bisa menehi sawetara wong akses menyang presentasi lan sawetara wong nyunting presentasi kasebut bebarengan.

Thanks kanggo iki, saben wong sing melu edhisi kasebut sampeyan bisa nindakake saka mbatalake, ora prelu ana ing papan sing padha. Iki minangka sing nyenengake, saliyane adaptasi kanthi sampurna ing akeh lingkungan, uga ing pandemi, saben ing omah, umpamane. Google Slides bisa digunakake kanthi cara sing padha karo PowerPoint, sanajan nalika nggawe lan nyunting presentasi iki, sampeyan kudu duwe sambungan Internet sawayah-wayah, iki minangka salah sawijining prabédan sing kudu dipikirake.

Ing Google Slides (dikenal minangka Google Presentations ing Spanyol) kita temokake akeh desain sing kasedhiya nalika nggawe presentasi. Sanajan opsi diwatesi kanggo pangguna, mula padha golek template pihak katelu ing pirang-pirang kasus. Sampeyan bisa ngimpor template PowerPoint menyang Drive, supaya bisa diowahi ing Google Slides kapan wae dikarepake. Iki minangka proses sing pengin dikepengini akeh wong lan kasunyatane dudu perkara sing rumit.

Impor template PowerPoint menyang Drive

Cithakan sambungan

Yen sampeyan wis ndownload template PowerPoint ing PC lan sampeyan pengin ngedit ing Drive, amarga minangka proyek sing bakal sampeyan lakoni karo wong liya, mula kita kudu ngimpor. Cithakan sing sampeyan unduh bakal ana ing format PowerPoint Microsoft dhewe, yaiku file .pptx. Google Slides (Google Presentations) ndhukung format iki, dadi sampeyan bisa mbukak lan ngowahi presentasi sing dimaksud ing Slide ing komputer.

Proses iki ora bakal suwe banget, mula ana pangguna sing bisa nindakake. Kaya sing wis kasebut sadurunge, sampeyan butuh duwe sambungan Internet sawayah-wayah kanggo ngimpor template PowerPoint kasebut menyang Drive. Dadi luwih becik sampeyan priksa manawa sampeyan duwe sambungan Internet kaya ngono, mula kita bisa miwiti karo proses sing dimaksud.

Langkah-langkah kanggo ngetutake

Impor Templat Drive Powerpoint

Ana sawetara langkah sing kudu kita tindakake babagan iki ngimpor template Microsoft PowerPoint kasebut menyang Google Drive. Mesthi wae, sampeyan kudu duwe template ing PC sing bakal bisa diimpor menyang akun. Salah siji sing wis digawe ing program kasebut utawa yen wis ndownload online. Yen wis duwe, bisa miwiti proses iki saiki.

  1. Bukak Google Drive ing PC, bisa langsung ing link iki.
  2. Yen sampeyan ora mlebu menyang akun Google, coba lakoni.
  3. Klik ing Unit Kula ing sisih kiwa layar.
  4. Tutul Anyar ing sisih ndhuwur layar.
  5. Pilih Google Slides saka dhaptar sing ditampilake ing layar (Google Slides ing basa Inggris).
  6. Pilih pilihan Presentasi Kosong.
  7. Presentasi banjur mbukak ing layar.
  8. Bukak menu ndhuwur ing layar.
  9. Klik ing File.
  10. Bukak pilihan Impor slide banjur klik.
  11. Ing jendhela sing mbukak ing layar PC, klik Upload (dununge ing sisih tengen).
  12. Klik ing tombol biru "Pilih file saka piranti".
  13. Telusuri ing PC lokasi template PowerPoint utawa template sing bakal sampeyan upload menyang Drive.
  14. Pilih file kasebut.
  15. Klik Upload.
  16. Ngenteni presentasi diunggah.
  17. Ing sawetara detik, presentasi kasebut mbukak ing Google Slides.
  18. Terusake kanggo ngowahi presentasi iki.

Langkah-langkah kasebut ngidini sampeyan wis duwe template PowerPoint kasebut sing wis ana ing komputer wis kasedhiya ing Drive, supaya sampeyan bisa ngowahi ing Google Presentations. Yen sampeyan pengin terus nyunting karo wong liya, sampeyan mung kudu ngundang, supaya sampeyan kabeh bisa ngowahi. Pangowahan sing digawe bakal disimpen kanthi otomatis ing presentasi iki sing banjur bisa didownload utawa ditampilake langsung saka Geser nalika wayah presentasi wis teka.

Yen mbesuk sampeyan duwe template PowerPoint liyane sing pengin digunakake ing Drive, sampeyan mung kudu ngetutake proses sing padha kanggo nindakake impor. Kajaba iku, yen sampeyan pengin, Google Presentations menehi kamungkinan kanggo ngimpor sawetara template sekaligus, supaya sampeyan bisa ngunggah sawetara template sing pengin sampeyan lakoni ing operasi sing padha. Kanthi cara iki sampeyan bakal duwe perpustakaan template sing apik sing bisa digunakake ing presentasi sing kudu disiapake mbesuk.

Impor tema lan latar PowerPoint

Impor tema PowerPoint menyang Drive

Google Presentations ora mung ngidini kita ngimpor template PowerPoint menyang Drive, nanging luwih akeh pilihan sing kasedhiya. Amarga sampeyan uga bisa ngimpor tema lan latar mburi ing program iki. Contone, ing Microsoft PowerPoint duwe tema lan latar sing disenengi lan pengin digunakake ing editor presentasi Google, bisa uga ditindakake. Pilihan liyane sing apik kanggo dipikirake lan manawa akeh pangguna sing bisa golek manawa prelu.

Ing PowerPoint, kita duwe akeh tema lan latar profesional, sing bisa mbantu sampeyan nalika presentasi. Kajaba iku, kita uga bisa ndownload tema utawa latar online, sing mengko pengin digunakake ing presentasi. Luwih gampang yen nggunakake Google Presentations (Google Slides) nalika nyiyapake presentasi iki, luwih-luwih yen minangka proyek sing ditindakake karo sekelompok wong saka jarak jauh. Ngadhepi kahanan kasebut, kita diwenehi kemungkinan ngimpor tema utawa dana kasebut, supaya bisa digunakake ing presentasi iki. Proses sing kudu kita tindakake ing kasus iki yaiku:

  1. Bukak Google Drive.
  2. Mlebu menyang akun sampeyan, yen sampeyan ora nggawe sesi wis diwiwiti utawa mbukak.
  3. Bukak presentasi apa wae sing sampeyan kerjakake ing akun cloud.
  4. Bukak menu ing sisih ndhuwur presentasi.
  5. Klik ing Tema.
  6. Menu kanthi opsi ditampilake ing salah siji sisih layar.
  7. Klik ing pilihan Impor tema, sing ana ing sisih ngisor menu kasebut ing layar.
  8. Pilih tema sing pengin diimpor menyang Drive.
  9. Klik ing tombol tema Impor biru.
  10. Ngenteni topik iki ditampilake ing presentasi sampeyan.

Saben ana tema sing pengin digunakake ing presentasi ing Google Slides, kita bisa ngunggah kanthi cara iki. Iki ditrapake kanggo tema sing didownload kanthi online, ing kaca babagan tema lan template PowerPoint, uga kanggo tema sing khusus kanggo PowerPoint lan sing wis disimpen ing PC. Dadi, kita bakal akeh ngembangake pilihan tema sing bisa digunakake ing Google Slides ing akun lan nggawe presentasi sing luwih apik kanthi cara sing gampang.

Kaya ing bagean sadurunge, nalika ngimpor template PowerPoint menyang Drive, rampung kudu ana sambungan internet kanggo nindakake proses ngimpor tema utawa latar iki. Sawise tema kasebut diunggah menyang presentasi sampeyan, sampeyan bisa milih kapan lan cara nggunakake ing presentasi sing saiki lagi dienggo. Yen mbesuk sampeyan pengin mbusak tema sing wis diunggah ing Drive, bisa uga uga mbusak template sing wis diunggah lan sampeyan ora pengin digunakake maneh. Kanthi cara iki sampeyan bakal bisa mbebasake ruang ing akun ing platform.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Blog Aktualidad
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.