W ten sposób możesz dezaktywować potwierdzenia przeczytania wiadomości na Instagramie

Dezaktywuj potwierdzenia czytania wiadomości na Instagramie

Aby zwiększyć prywatność i bezpieczeństwo użytkowników, Meta umożliwia teraz wyłączenie potwierdzeń odczytu wiadomości na Instagramie. Chociaż jest to funkcja, którą mamy od kilku lat na WhatsApp, prawda jest taka, że ​​bardzo przydatne będzie posiadanie jej również na Instagramie. Jak terazjak skorzystać z tej nowej opcji? Następnie zobaczmy, jak to zrobić.

Do tej pory, gdy otrzymaliśmy wiadomość na czacie na Instagramie, druga osoba wiedziała, czy ją przeczytaliśmy, czy nie. Wiemy, że tak jest, ponieważ kiedy to my wysyłamy wiadomość, pojawia się mały tekst z informacją Odsłon. I na wypadek, gdyby minęło kilka sekund od chwili, gdy druga osoba to zobaczyła – mówi Widziane przed chwilą. Ze wszystkim, teraz czy można usunąć te potwierdzenia odczytu? i uniemożliwiaj innym dowiedzenie się, czy przeczytałeś ich wiadomości, czy nie.

Jak dezaktywować potwierdzenia przeczytania wiadomości na Instagramie?

osoba korzystająca z instagrama

Wyłącz potwierdzenia przeczytania wiadomości na Instagramie Jest to doskonały sposób na ochronę Twojej prywatności. Jest to idealne rozwiązanie, gdy nie masz wystarczająco dużo czasu, aby odpowiedzieć na przeczytaną wiadomość. Albo dlaczego nie, jeśli nie chcesz, aby druga osoba wiedziała, że ​​zignorowałeś jedną lub więcej wiadomości. I choć jest to funkcja, o której wiedzieliśmy już w innych komunikatorach, warto wiedzieć, jak z niej korzystać na Instagramie.

Osoba szpiegująca telefon komórkowy
Podobne artykuł:
Jak się dowiedzieć, czy ktoś wchodzi na Instagram bez Twojej zgody?

L kroki, aby wyłączyć potwierdzenia odczytu w Twoich wiadomościach na Instagramie są następujące:

  1. Wejdź na czat, dla którego chcesz dezaktywować potwierdzenia przeczytania.
  2. Kliknij nazwę konta u góry, aby otworzyć opcje czatu.
  3. Teraz dotknij Prywatność i bezpieczeństwo.
  4. Odznacz przełącznik opcji Przeczytaj potwierdzenia.
  5. Gotowy. W ten sposób usuniesz potwierdzenia przeczytania z tego czatu.

Teraz pamiętaj, że będziesz w stanie wyłącz potwierdzenia przeczytania wiadomości tylko indywidualnie. Nie będziesz mieć możliwości wyłączenia funkcji Widziane we wszystkich rozmowach jednocześnie. Coś, co jest przydatne, jeśli chcesz, aby tylko niektórzy z Twoich kontaktów mogli zobaczyć, czy widziałeś ich wiadomości. W przeciwieństwie do innych aplikacji, takich jak WhatsApp, gdzie jedyną opcją jest dla wszystkich lub żadnego.

Kto może skorzystać z tej nowej funkcji?

Należy jednak pamiętać, że istnieje możliwość wyłączenia potwierdzeń odczytu Jest to funkcja, którą Instagram właśnie włącza. Dlatego normalne jest, że nie wszyscy użytkownicy mają ją teraz dostępną. W takim przypadku musisz po prostu uzbroić się w cierpliwość i poczekać, aż funkcja zostanie włączona na Twoim koncie. Dlatego aktualizuj aplikację, aby móc jak najszybciej skorzystać z tej nowej funkcji.

Z drugiej strony pamiętaj, że tymczasowe czaty będą nadal wyświetlać potwierdzenia odczytuniezależnie od tego, czy dokonałeś regulacji. Ponieważ? Ponieważ tymczasowe czaty to prywatny sposób na rozmowę z innymi. A kiedy zamkniesz ten tryb, wiadomości same znikną. Dlatego nie będziesz mógł wyłączyć potwierdzeń przeczytania wiadomości w tymczasowym trybie czatu.

Kolejna sztuczka polegająca na dezaktywacji potwierdzeń przeczytania na Instagramie

Telefon komórkowy z logo Instagrama

Co się stanie, jeśli oficjalna funkcja nie jest jeszcze włączona na Twoim koncie na Instagramie? Nie martw się. Istnieje trik, który możesz zastosować już teraz, aby inni nie wiedzieli, czy przeczytałeś ich wiadomości. Procedura jest dość prosta i możesz ją wykonać, wykonując poniższe czynności:

  1. Kliknij lupę i poszukaj profilu osoby, która do Ciebie napisała.
  2. W swoim profilu dotknij trzech górnych kropek, aby otworzyć menu.
  3. Teraz wybierz opcję Ogranicz – Zamknij, a zobaczysz, że ich czat zniknie z Twoich bezpośrednich wiadomości.
  4. Aby zobaczyć wiadomość, przejdź do ich profilu i kliknij opcję Wiadomość.
  5. I to wszystko, dzięki czemu możesz zobaczyć wiadomość tak, aby druga osoba nie wiedziała, że ​​ją przeczytałeś.

Ta sztuczka jest idealna do czytania wiadomości bez wiedzy drugiej osoby. Teraz, po zapoznaniu się z wiadomością, najlepiej to zrobić usuń utworzone ograniczenie dla tego konta. W ten sposób czat ponownie pojawi się w Twoich bezpośrednich wiadomościach. Aby to zrobić, wystarczy wrócić do swojego profilu, dotknąć trzech górnych kropek i wybrać Anuluj ograniczenie i to wszystko.

Jakie są zalety wyłączenia potwierdzeń przeczytania na Instagramie?

Możliwość dezaktywacji potwierdzeń przeczytania wiadomości na Instagramie jest jedną z najbardziej oczekiwanych przez użytkowników. Do niedawna nie miałeś możliwości wyboru, czy inne osoby będą mogły wiedzieć, czy przeczytałeś ich wiadomości, czy nie. A więc pierwsza zaleta leży w prywatności i mocy decyzyjnej, jaką posiada każdy użytkownik dotyczące Twojego życia osobistego i społecznego.

Kolejną zaletą tej funkcji jest to oferuje możliwość zindywidualizowania opcji w każdym czacie. Oznacza to, że możesz zdecydować, kto może wiedzieć, że przeczytałeś ich wiadomości, a kto nie. Funkcja, której, jak już powiedzieliśmy, nawet WhatsApp nie udostępnił swoim użytkownikom.

Na koniec możemy powiedzieć, że dezaktywacja potwierdzeń odczytania wiadomości przyczynia się do Twojego spokoju i spokoju ducha. Ponieważ? Ponieważ w ten sposób zwalniasz się z odpowiedzialności i zaangażowania w odpowiadanie na wiadomości, po prostu dlatego, że inni już wiedzą, że je widziałeś. Jest to więc jedna z największych zalet, o których należy pamiętać w tym względzie.

Wnioski

Dezaktywuj potwierdzenia czytania na Instagramie

Jak analizowaliśmy w tym artykule, Dostępna jest już możliwość usuwania potwierdzeń przeczytania na Instagramie dla niektórych użytkowników. Jeśli już ją masz, teraz musisz tylko wybrać czaty, dla których chcesz dezaktywować tę funkcję. Pamiętaj, że będziesz mógł to zrobić tylko w indywidualnych czatach i że nie będziesz mógł wyłączyć tej funkcji w przypadku wiadomości tymczasowych w trybie efemerycznej rozmowy.

Wreszcie zobaczyliśmy, że jeśli Twoje konto na Instagramie nie ma jeszcze tej nowej funkcji, możesz zastosować niezawodny trik- Ogranicz profil, wyświetl wiadomość i usuń ograniczenia. W każdym razie, jeśli zastosujesz się do rad przeanalizowanych w tym poście, zapobiegniesz temu, że inni dowiedzą się, czy przeczytałeś ich wiadomości, a Ty będziesz spokojniejszy.


Zostaw swój komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*

*

  1. Odpowiedzialny za dane: Actualidad Blog
  2. Cel danych: kontrola spamu, zarządzanie komentarzami.
  3. Legitymacja: Twoja zgoda
  4. Przekazywanie danych: Dane nie będą przekazywane stronom trzecim, z wyjątkiem obowiązku prawnego.
  5. Przechowywanie danych: baza danych hostowana przez Occentus Networks (UE)
  6. Prawa: w dowolnym momencie możesz ograniczyć, odzyskać i usunąć swoje dane.