WhatsApp بلاڪ ڪيل چيٽس کي لڪائڻ لاءِ هڪ نئون فنڪشن تيار ڪري ٿو

WhatsApp تي بلاڪ ڪيل چيٽ لڪايو

WhatsApp وسيلن جي سيڙپڪاري کي روڪي نه ٿو ۽ پنهنجي صارفين جي رازداري کي وڌائڻ لاء ڪوششون. هن جو هڪ مثال تازو فنڪشن آهي جيڪو توهان کي پاسورڊ، نموني يا فنگر پرنٽ سان چيٽ کي بند ڪرڻ جي اجازت ڏئي ٿو. ۽ اهو سڀ ڪجهه ناهي. جيڪو معلوم ٿئي ٿو، جلد ئي اهو فولڊر کي لڪائڻ ممڪن ٿيندو جتي اهي چيٽ واقع آهن. رستي ۾، هن مضمون ۾ اسين ڏسندا سين WhatsApp تي بلاڪ ڪيل چيٽ کي ڪيئن لڪايو.

جڏهن کان هن نئين فيچر جو WhatsApp تي اعلان ڪيو ويو آهي، ڪمپني ان بابت اپڊيٽ ڪرڻ بند نه ڪئي آهي. ۽ ظاهري طور تي، نئين خاصيتن مان هڪ آهي جيڪو جلد ئي شامل ڪيو ويندو بلاڪ ٿيل چيٽس فولڊر کي لڪائڻ لاء. هي اجازت ڏيندو انهن چٽن جي وجود جي باري ۾ صرف توهان ڄاڻو ٿا ۽ توهان صرف هڪ آهيو جيڪو انهن تائين رسائي ڪري سگهو ٿا. اچو ته هن عملي اوزار کي وڌيڪ تفصيل سان ڄاڻون.

WhatsApp تي بلاڪ ڪيل چيٽ کي ڪيئن لڪايو؟

لڪايو بند ٿيل WhatsApp چيٽ

ان کان اڳ توهان کي خبر آهي ته بلاڪ ٿيل چيٽ کي ڪيئن لڪايو WhatsApp، پهرين اهو مناسب آهي ته توهان کي خبر آهي ته ڪيئن هڪ WhatsApp چيٽ بلاڪ ڪرڻ لاء. اکيون! اهو ساڳيو فنڪشن نه آهي جيڪو اسان وٽ سالن تائين آهي جيڪو اسان کي بلاڪ ڪرڻ جي اجازت ڏئي ٿو a رابطو WhatsApp تي. بلڪه، ان جو امڪان آهي حفاظت ڪريو يا اسان جي ھڪڙي کي بلاڪ ڪريو cats ته جيئن اهي هڪ الڳ فولڊر ۾ محفوظ آهن.

پوء ڇاWhatsApp تي چيٽ کي ڪيئن بلاڪ ڪجي؟ توھان ھيٺ ڏنل قدمن تي عمل ڪندي ھن خصوصيت جو فائدو وٺي سگھو ٿا:

  1. WhatsApp ۾ سائن ان ڪريو.
  2. داخل ڪريو چيٽ جنهن کي توهان بلاڪ ڪرڻ چاهيو ٿا.
  3. رابطي جي نالي تي ٽيپ ڪريو.
  4. سوائپ ڪريو جيستائين توھان ڳوليو 'بلاڪ چيٽس' اختيار (صرف عارضي پيغامن جي ھيٺان).
  5. سوئچ تي ٽيپ ڪريو 'هن چيٽ کي فنگر پرنٽ سان لاڪ ڪريو'.
  6. پريس ڪريو 'OK'.
  7. پنھنجي فنگر پرنٽ جي تصديق ڪريو ۽ ٽيپ ڪريو 'ڏسو'.
  8. تيار. هن طريقي سان توهان هڪ چيٽ بلاڪ ڪري سگهو ٿا.

WhatsApp تي بلاڪ ڪيل چيٽ ڏسڻ لاءِ توهان کي صرف چيٽس سيڪشن ڏانهن وڃڻو پوندو. هتي، چيٽ کي ھيٺ لٿو ۽ توهان هڪ فولڊر ڳوليندا جنهن کي 'Blocked Chat' سڏيو ويندو. چيٽ تائين رسائي حاصل ڪرڻ لاءِ، ان تي ٽيپ ڪريو، پنھنجو فنگر پرنٽ رکو ۽ بس. جيڪڏهن توهان ان لاڪ ڪرڻ چاهيو ٿا ته مٿي ذڪر ڪيل قدمن تي عمل ڪريو ۽ 'لاڪ هن چيٽ کي فنگر پرنٽ سان لاڪ ڪريو' آپشن جي سوئچ کي چيڪ ڪريو ۽ بس.

QR ڪوڊ 1 کان سواء WhatsApp ويب ڪيئن کوليو
جڙيل مضمون
توهان جي WhatsApp ويب سيشن تي پاسورڊ ڪيئن رکو ته جيئن ڪو به توهان جي گفتگو ۾ داخل يا ڏسي نه سگهي

WhatsApp تي چيٽ بلاڪ ٿيڻ جو هڪ فائدو اهو آهي اهو ممڪن ناهي ته رابطي جو نالو ڏسڻ لاء جيڪو توهان کي لکيو آهي. حقيقت ۾، جڏهن توهان ان کي وصول ڪيو ته توهان صرف نوٽيس "1 نئون پيغام" ڏسندا. ۽، جڏهن توهان پيغام ڏسڻ جي ڪوشش ڪندا، هڪ اسڪرين ظاهر ٿيندي جيڪا چوي ٿي 'لاڪ ٿيل' ۽ اهو صرف ان صورت ۾ کليل هوندو جڏهن توهان پنهنجي فنگر پرنٽ يا سيڪيورٽي جو طريقو داخل ڪيو جيڪو توهان چونڊيو آهي. بغير ڪنهن شڪ جي، هڪ چيٽ حاصل ڪرڻ جو هڪ سٺو طريقو مداخلت ڪندڙن کان محفوظ آهي.

واٽس اپ تي بلاڪ ڪيل چيٽس کي لڪائڻ جلد ممڪن ٿي ويندو

لڪايو بلاڪ ٿيل چيٽ فنڪشن

هاڻي، جيتوڻيڪ اهو سچ آهي ته اڪثر صارف اڳ ۾ ئي WhatsApp تي چيٽ بلاڪ ڪري سگهن ٿا، حقيقت اها آهي ڪو به ماڻهو جيڪو اسان جي موبائيل تائين رسائي ڪري ٿو اهو ڄاڻي سگهي ٿو ته اسان وٽ هڪ اضافي فولڊر آهي چيٽ جو. اهو ئي آهي جيڪو WhatsApp هڪ نئين فنڪشن سان بچڻ چاهي ٿو: مکيه چيٽ لسٽ مان بلاڪ ٿيل چيٽ لڪايو.

جيئن اشارو ڪيو ويو آهي WABetaInfo، هي نئون فيچر صرف Android لاءِ WhatsApp جي بيٽا ورزن ۾ موجود آهي (2.23.22.9). جلد ئي، واٽس اپ ۾ بلاڪ ڪيل چيٽس کي لڪائڻ لاءِ هڪ چيٽ بلاڪ سيٽنگ سيڪشن هوندو. اتي، توهان ڪري سگهو ٿا نئين خصوصيت لاءِ سوئچ کي چالو ڪريو جنهن کي ”لڪ ٿيل چيٽ لڪايو“ سڏيو ويندو آهي..

جيڪڏهن توهان هن ٽول کي فعال ڪريو ٿا، بلاڪ ٿيل چيٽ هاڻي توهان جي مکيه چيٽ لسٽ ۾ موجود نه هوندا. ان کي ڏسڻ لاء، توهان کي ڪرڻو پوندو سرچ بار ۾ ڳجھي ڪوڊ داخل ڪريو توهان جي WhatsApp جي چيٽ سيڪشن مان. ان جو مطلب اهو آهي ته توهان کي انهن چيٽس کي ان لاڪ ڪرڻ لاءِ هڪ ڳجهي ڪوڊ چونڊڻو پوندو توهان جي موبائل پن کي استعمال ڪرڻ بدران.

بلاڪ ٿيل چيٽ کي لڪائڻ جا ڪهڙا فائدا آهن؟

موبائل فون استعمال ڪندڙ شخص

WhatsApp تي بلاڪ ڪيل چيٽ کي لڪائڻ جي قابل ٿيڻ جا ڪيترائي فائدا آهن. هڪ طرف، اهو رازداري برقرار رکڻ آسان آهي انفرادي يا اجتماعي گفتگو. ان کان علاوه، حقيقت اها آهي ته بلاڪ ٿيل چيٽ فولڊر مکيه چيٽ لسٽ ۾ ظاهر نه ٿيندو، ٽئين پارٽين جي تجسس کي جنم نه ڏيندو جيڪي توهان جي رضامندي کان سواء توهان جي گفتگو جي نگراني ڪرڻ چاهيندا آهن.

ٻئي طرف، توهان جي بند ٿيل چيٽس کي هڪ ڪوڊ سان لڪائڻ سان جيڪو صرف توهان ڄاڻو ٿا، توهان ٻين لاء توهان جي ذاتي معلومات تائين رسائي وڌيڪ ڏکيو بڻائي ڇڏيو. ۽ آخرڪار، توهان محسوس ڪنداسين وڌيڪ محفوظ ۽ اعتماد جيڪڏهن توهان جي چيٽ چڱي طرح محفوظ آهي. بهرحال، اسان کي اميد آهي ته هي نئون فيچر جلد ئي سڀني WhatsApp استعمال ڪندڙن لاءِ دستياب هوندو. پر هاڻي توهان ان کي ڪوشش ڪرڻ لاء ڇا ڪري سگهو ٿا؟

بيٽا ٽيسٽر ٿيو

جيئن ته هي نئون اوزار پهريون ڀيرو WhatsApp جي بيٽا ورزن جي استعمال ڪندڙن لاءِ دستياب هوندو، توهان ڪري سگهو ٿا انسٽال ڪريو WhatsApp بيٽا پنهنجي موبائيل تي ان کي آزمائيندڙن مان پهريون. ائين ڪرڻ لاءِ، Play Store ڏانهن وڃو ۽ سرچ بار ۾ WhatsApp لکو، ان تائين رسائي ڪريو ۽ 'بيٽا پروگرام' اختيار کي ڏسو.

جيڪڏهن دستياب هجي، توهان کي شرطن کي قبول ڪرڻو پوندو ۽ انتظار ڪرڻو پوندو جيستائين WhatsApp جي بيٽا ورزن کي ڊائون لوڊ ڪرڻ جي قابل ٿيڻ لاءِ. هڪ دفعو توهان انسٽال ڪيو آهي، توهان ڪري سگهو ٿا هر ڪنهن کان اڳ نئين خاصيتن جو مزو وٺو استعمال ڪندڙن جي. بهرحال، ذهن ۾ رکو ته توهان نوٽيفڪيشن کي منهن ڏئي سگهو ٿا 'The Beta program has no more opening'. جيڪڏهن ائين ٿئي ٿو، توهان وٽ انتظار ڪرڻ کان سواء ٻيو ڪو به اختيار نه هوندو ته فيچر سڀني WhatsApp استعمال ڪندڙن لاءِ دستياب ٿيڻ جو.

WhatsApp تي چيٽ لڪايو: نتيجو

WhatsApp

جلد ئي، سڀني WhatsApp صارفين کي انهن چيٽ کي لڪائڻ جي صلاحيت هوندي جيڪي انهن پنهنجي اڪائونٽ ۾ بلاڪ ڪيا آهن. جيتوڻيڪ ھاڻي لاءِ ھي صرف مستقبل جي خصوصيت آھي، توھان ھاڻي ڪري سگھو ٿا توھان جي ڪجھ گفتگون کي بلاڪ ڪرڻ جي خصوصيت جو فائدو وٺو WhatsApp کان توهان جي فنگر پرنٽ يا ٻيو طريقو استعمال ڪندي. اهو طريقو، توهان پنهنجي پرائيويسي ۽ سيڪيورٽي کي برقرار رکي سگهو ٿا جڏهن ڪنهن رابطي سان چيٽ ڪرڻ کان سواءِ ان خوف کان ته ٻيا اهي ڳالهيون ڏسندا.

مجموعي طور تي، توهان ڇا ڪري سگهو ٿا جڏهن توهان انتظار ڪري رهيا آهيو پنهنجي WhatsApp چيٽ جي خصوصيت کي لڪائڻ لاءِ دستياب ٿيڻ لاءِ؟ سڀ کان اهم آهي اپليڪيشن کي اپڊيٽ رکو ۽ ڪنهن به خبر کان آگاهه رهو ته ان کي شامل ڪيو ويو آهي. ڪنهن به صورت ۾، توهان ڏسندا ته اهو هڪ اوزار هوندو جنهن جو توهان فائدو وٺي سگهو ٿا جلدي بدران دير سان.


تبصرو ڪرڻ جو پهريون

پنهنجي راءِ ڏيو

پنهنجي اي ميل ايڊريس شايع نه ڪيو ويندو. گهري شعبن سان لڳل آهن *

*

*

  1. ڊيٽا جو ذميوار: ايٽوئلائيڊ بلاگ
  2. ڊيٽا جو مقصد: ڪنٽرول سپيم ، تبصرو جي انتظام.
  3. سازش: توهان جي رضامندي
  4. ڊيٽا جي ابلاغ: ڊيٽا کي قانوني ذميواري کانسواءِ ٽئين پارٽين تائين رسائي نه ڏني ويندي.
  5. ڊيٽا اسٽوريج: ڊيٽابيس اويسينٽس نيٽورڪ (اي يو) پاران ميزباني ڪيل
  6. حق: ڪنهن به وقت توهان پنهنجي معلومات کي محدود ، ٻيهر ۽ ختم ڪري سگهو ٿا.