Ako sa vyhnúť zaradeniu do skupín na Instagrame

ako odstrániť videné na instagrame

Občas nejaký používateľ, ktorého nepoznáme dajte nás do skupiny na Instagrame. Toto je bežná prax v súvislosti so spamom, pretože veľa používateľov v rovnakej skupine môže šíriť spam rýchlejšie, ale pre používateľov je to trochu nepríjemné. Z tohto dôvodu mnohí chcú vedieť, ako sa vyhnúť zaradeniu do skupín na Instagrame.

Budeme o tom hovoriť nižšie. Pretože vám povieme, ako to môžeme urobiť nezaraďujte nás do týchto skupín na Instagrame. To je niečo, čo určite zaujíma väčšinu používateľov s účtom na sociálnej sieti. Takto máme dodatočnú ochranu pred spamom alebo akoukoľvek hrozbou, ktorá sa šíri cez platformu.

Na nejaký čas môžu byť tieto skupiny vytvorené na sociálnej sieti. Pokiaľ ide o skupinu so známymi, môže to byť niečo užitočné alebo zaujímavé. Bohužiaľ, vo väčšine prípadov sú to cudzinci alebo falošné účty, ktoré nás zaraďujú do jednej z týchto skupín. Takže to nie je niečo, čo chceme. Používatelia sa preto snažia vedieť, ako tomu v budúcnosti zabrániť. Preto vám povieme, ako sa vyhnúť tomu, aby ste sa stali súčasťou týchto nechcených skupín v rámci populárnej sociálnej siete.

Môžu byť skupiny blokované?

kontaktujte instagram

Musíme začať zlou správou, ako je Instagram nedáva nám to možnosť zablokovať pridávanie do skupín. Momentálne to na sociálnej sieti stále nie je možné a zdá sa, že sa to ani neplánuje zaviesť, napriek tomu, že je to niečo, čo trápi mnohých používateľov s účtom. Túto možnosť teda nebudeme môcť použiť na blokovanie.

Jediné, čo môžeme v tomto prípade urobiť je kontrolovať, kto nás pridá do skupiny. To znamená, že budeme môcť obmedziť rozsah tejto funkcie, aby sme mohli zabrániť cudzincom, aby nás zaradili do skupiny na Instagrame. To je čiastočne to, čo sme chceli, takže je to niečo, čo budeme môcť urobiť na sociálnej sieti. Môžete si vybrať, koho povolíme zaradiť do skupiny, aby mal používateľ týmto spôsobom väčšiu kontrolu.

Je to užitočné nastavenie pre používateľov na sociálnej sieti, hoci mnohí nevedia, kde sa nachádza. Je to trochu skrytá funkcia na platforme, takže mnohí používatelia s účtom Instagram možno ani nevedia, že existuje a že je to niečo, čo môžu použiť. Prinajmenšom nám to môže pomôcť vyhnúť sa tomu, aby nás cudzinci alebo falošné alebo spamové účty zaradili do skupiny.

Ako obmedziť, kto nás zaraďuje do skupín

vymazať instagram

Je dôležité mať kontrolu nad tým, čo sa deje s naším účtom na Instagrame. Preto, kontrolovať alebo obmedzovať, kto nás môže zaradiť do skupiny Je to niečo, čo jednoznačne napomáha k lepšiemu využívaniu sociálnej siete alebo toho, že si môžeme viac užiť svoj účet v známej aplikácii. Preto je vhodné využiť túto funkciu, ktorú máme k dispozícii, a rozhodnúť, kto nás bude môcť zaradiť do skupiny.

Ide o funkciu, ktorá je dostupná v samotnej sociálnej sieti, no ako sme vám povedali, je to niečo, čo je trochu skryté. Kroky, ktoré musíme vykonať, aby sme mohli používať túto funkciu na Instagrame, sú nasledujúce:

  1. Otvorte Instagram na telefóne s Androidom.
  2. Klepnite na svoj profilový obrázok v pravom dolnom rohu obrazovky.
  3. Kliknite na tri vodorovné pruhy v pravom hornom rohu obrazovky.
  4. Prejdite do Nastavení.
  5. Prejdite do sekcie Ochrana osobných údajov.
  6. Posuňte zobrazenie nadol do sekcie Správy.
  7. Prejdite do sekcie Interakcie v tejto sekcii.
  8. Prejdite na možnosť Povoliť ostatným, aby vás pridali do skupín.
  9. Vyberte, že do skupín vás môžu pridať iba ľudia, ktorých sledujete.

Tieto zmeny už umožňujú iba tí ľudia alebo účty, ktoré sledujete na Instagrame budú vás môcť zaradiť do skupiny. Zabránite tak niekomu, koho nepoznáte. Takže tým spamovým skupinám, do ktorých sa bežne pridávame na sociálnej sieti, je koniec. Ak vás niekto v budúcnosti zaradí do skupiny, bude to niekto, koho sledujete, takže túto funkciu to dosť obmedzuje. Okrem toho, že sa vyhýbame tomu, aby sme boli súčasťou skupín, o ktorých vieme, že nás nezaujímajú alebo by mohli spôsobiť problémy.

oznámenia

Ďalším nastavením, ktoré môže sprevádzať to predchádzajúce, je obmedzenie aj upozornení, kde máte požiadavky byť súčasťou skupiny na Instagrame. Je to ďalšia funkcia, ktorú máme k dispozícii v rámci nastavení samotnej aplikácie, ktorú môžeme v tomto prípade využiť. Ďalší spôsob, ako zabrániť tomu, aby nás niekto bez povolenia zaradil do skupiny, presne to, čo sme v tomto smere hľadali. Kroky na použitie tohto nastavenia v aplikácii sú:

  1. Otvorte na telefóne Instagram.
  2. Kliknite na tri vodorovné pruhy v pravom hornom rohu obrazovky.
  3. Prejdite do Nastavení.
  4. V týchto nastaveniach prejdite do časti Upozornenia.
  5. Klepnite na položku Hovory a priame správy.
  6. Prejdite nadol do časti s názvom Skupinové požiadavky.
  7. Tam vyberte možnosť Deaktivované.

Toto je druhé nastavenie dostupné v aplikácii a pomocou ktorých nám tiež pomáha vyhnúť sa tomu, aby sme boli zaradení do skupiny bez nášho povolenia. Je to teda niečo, čo budeme môcť robiť kedykoľvek budeme chcieť, keďže ide o úpravu, ktorej konfigurácia nám zaberie pár minút, ako môžete vidieť.

Súkromný režim Instagramu

aktivovať upozornenia Instagramu

Ďalšie nastavenie, ktoré by nás mohlo zaujímať je mať súkromný účet na sociálnej sieti. Týmto spôsobom môžeme mať aj väčšiu kontrolu nad profilmi, ktoré nás v ňom sledujú. Ak máme verejný účet, každý, kto chce, nás môže sledovať a komunikovať s nami. Nie je to vždy dobrý nápad, pretože táto osoba nás môže zaradiť do skupiny, ktorá v niektorých prípadoch môže byť spamová skupina. Okrem toho to môže spôsobiť, že máme veľa spamových účtov alebo robotov ako sledovateľov na sociálnej sieti.

Tým, že máme súkromný účet na Instagrame, my kontrolujeme ľudí, ktorí nás môžu sledovať. Ak nás chce niekto sledovať na sociálnej sieti, pošle žiadosť, ktorú musíme následne schváliť alebo zamietnuť. Takže ak je to niekto, koho vôbec nepoznáme alebo to vyzerá, že ide o falošný alebo spamový účet, môžeme to odmietnuť. Takto si nás tento človek nikdy nebude môcť pridať do skupiny na sociálnej sieti, pretože máme nastavenie z predchádzajúcej sekcie a máme aj súkromný účet, takže nie je naším sledovateľom.

Toto je nastavenie, ktoré umožňuje používateľom majú väčšiu rozhodovaciu právomoc nad nasledovníkmi. Vo veľkej miere bránime ľuďom, ktorí majú falošný alebo spamový účet, aby nás sledovali alebo nás kontaktovali. Je to teda niečo, čo môže zaujímať každého používateľa na Instagrame. To je niečo, čo si môžeme nakonfigurovať kedykoľvek chceme a ak nie sme presvedčení, vždy sa môžeme vrátiť k verejnému účtu na sociálnej sieti. Aj keď používanie súkromného účtu je niečo, čo zvyčajne zabráni mnohým bolestiam hlavy, pretože spam alebo falošné účty udržiavame v dostatočnej vzdialenosti.

Blokovať používateľa

Ak máme verejný účet na sociálnej sieti, osoba, ktorá nás sleduje, nás môže naďalej zaraďovať do skupín, aj keď povieme, že nechceme, alebo aj keď opustíme každú skupinu, do ktorej nás zaradí. V takejto situácii, čo môžeme urobiť je zablokovať tohto používateľa, ktorý nás chce pridať do tejto skupiny. Keďže sa zdá, že tento človek nemá v úmysle prestať, je najlepšie mu v tom zabrániť.

Najmä ak to vidíme je to spamový účet alebo bot, je dobré si daný účet zablokovať. Hoci ak vezmeme do úvahy enormný počet spamových účtov a robotov na Instagrame, ak máme verejný účet, veľké percento spomínaných sledovateľov môžu byť roboti. Takže budeme musieť týmto spôsobom zablokovať veľa účtov. Niečo, čo môže byť nakoniec dosť ťažké, ako si viete predstaviť.

Zablokovanie niekoho je možné vykonať na jeho profile na Instagrame. Keď sme v profile tejto osoby, máme tlačidlo troch vertikálnych bodov, na ktoré budeme stláčať. Jedna z možností, ktorá vychádza, je Blokovať, čo je tá, ktorú použijeme. Instagram nás požiada, aby sme to potvrdili a my to urobíme. Na sociálnej sieti sme teda už niekoho zablokovali.


Obsah článku je v súlade s našimi zásadami redakčná etika. Ak chcete nahlásiť chybu, kliknite na ikonu tu.

Buďte prvý komentár

Zanechajte svoj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

*

*

  1. Zodpovedný za údaje: Actualidad Blog
  2. Účel údajov: Kontrolný SPAM, správa komentárov.
  3. Legitimácia: Váš súhlas
  4. Oznamovanie údajov: Údaje nebudú poskytnuté tretím stranám, iba ak to vyplýva zo zákona.
  5. Ukladanie dát: Databáza hostená spoločnosťou Occentus Networks (EU)
  6. Práva: Svoje údaje môžete kedykoľvek obmedziť, obnoviť a vymazať.