Shtëpia e zgjuar, çfarë është dhe si ta zbatoni në shtëpinë tuaj

shtëpi e zgjuar

Është gjithnjë e më e zakonshme të shohësh shtëpi me të gjitha llojet e pajisjeve të lidhura në internet. Aktualisht është e mundur kontrolloni një numër të madh pajisjesh me zërin tonë ose me një aplikacion të vogël. Prandaj këto familje njihen me termin 'shtëpi e zgjuar'. Por le të shqyrtojmë se çfarë mund të bëni vërtet në shtëpi me këto ekipe dhe çfarë do të thotë kjo për Smart Home ose smart Home.

Ndërsa vitet kalojnë, Teknologjia po bëhet gjithnjë e më shumë protagoniste e përditshmërisë sonë. Dhe pikërisht në treg janë shfaqur pajisje të panumërta që, të lidhura me një lidhje interneti, na e bëjnë vërtet jetën më të lehtë. Dëshironi të dini se çfarë pajisje janë këto dhe si mund t'ju ndihmojnë? Vazhdoni të lexoni këtë artikull.

Çfarë është një shtëpi e zgjuar ose shtëpi e zgjuar

Një shtëpi e zgjuar nuk është një shtëpi e veçantë, nuk duket ndryshe nga pjesa tjetër; Në këtë lloj amvisërie, e vetmja gjë që kanë është një numër i madh kompjuterësh të lidhur në internet –dhe në të njëjtën kohë mes tyre–, gjë që do ta bëjë përdoruesin të thjeshtojë shumë nga detyrat e përditshme.

Normalisht, këto pajisje kontrollohen nëpërmjet komandave zanore duke përdorur një pajisje qendrore si një altoparlant inteligjent ose nëpërmjet përdorimit të një aplikacioni në fjalë. Me pak fjalë, një shtëpi inteligjente është ajo që mund të kontrollohet nëpërmjet internetit.

Çfarë mund të bëhet në një shtëpi inteligjente

Smart Home, kontrolloni shtëpinë me celularin ose altoparlantin

Funksionet që janë shtuar vitet e fundit kanë tejkaluar të kuptuarit tonë. Aktualisht mundeni dëgjoni lajmet e dhëna nga altoparlanti juaj inteligjent, kontrolloni të gjithë ndriçimin e shtëpisë tuaj, rregulloni temperaturën dhe madje pini kafen e mëngjesit gati kur të zgjoheni.

Po kështu, ju gjithashtu mund të hapni derën e shtëpisë tuaj pa u ngritur nga divani ose të kontrolloni gjithçka që ndodh brenda saj në çdo kohë nga smartphone. Në seksionet e mëposhtme do të shpjegojmë, një nga një, cilat janë alternativat më të mira që keni për të ngritur shtëpinë tuaj inteligjente.

Altoparlantët inteligjentë si qendra nervore e shtëpisë tuaj inteligjente

Altoparlanti inteligjent Amazon Echo

Ndoshta gjërat thelbësore të një shtëpie të zgjuar ose smart Home bëhu folës kujt t'i bëni kërkesa dhe të kryeni veprimet e ndryshme që ju urdhëroni. Për këtë ka modele të ndryshme në treg, por ndoshta më të integruarat në këto sisteme janë opsionet e Amazon ose Google.

Amazon Echo – një nga standardet në këtë sektor

Amazon ka modele të ndryshme në katalogun e saj. Alexa është një nga protagonistët e skenës së shtëpisë së zgjuar. Kjo është arsyeja pse Amazon ofron modele të ndryshme në të cilat disa madje kanë një ekran që të mund të shohin imazhe, të kenë informacion grafik të pyetjeve tona ose kopertinat e këngëve që luan. Këtu janë disa modele interesante:

Opsioni i Google - Google Nest Hub

Google gjithashtu dëshiron të jetë qendra e shtëpisë tuaj të lidhur. Përveç disponueshmërisë së shumë aksesorëve të lidhur për t'i marrë, ai ka gjithashtu ekrane interaktive. Gjithçka ka të bëjë me familjen Google Nest Hub, altoparlantët me një ekran që do t'ju lejojë të kontrolloni gjithçka në shtëpinë tuaj, përveçse do t'ju lejojë të konsumoni përmbajtje nga YouTube, Netflix, Spotify etj. Modeli specifik është Google Nest Hub:

Bëni kafe në mëngjes me aparatin tuaj inteligjent të kafesë

aparate kafeje inteligjente

Ndoshta është një nga temat që do t'ju tërheqë më shumë vëmendjen. Dhe është se të gjithëve u pëlqen të kesh kafe gati në mëngjes. Kjo është arsyeja pse ne do t'ju prezantojmë me disa aparate automatike kafeje që kanë aplikacione me të cilat mund t'i kontrolloni përmes celularit tuaj.

Jura Expresso S8 – e bukur dhe plotësisht e kontrollueshme nga smartphone

I pari nga modelet që duam t'ju prezantojmë është ai që i referohet Jura Expresso S8, një aparat kafeje automatike me përfundime të ndryshme kafeje: nga një Espresso i përsosur në një të pasur Latte Machiatto. Gjithashtu ka një sistem bluarjeje të integruar për të pirë kafe të freskët.

Përveç kësaj, kjo Jura Expresso S8 ka një ekran me prekje nga ku mund të kontrollojmë parametrat dhe të mund të zgjedhim kafenë që dëshirojmë. Por gjëja më interesante është se është e përputhshme me aplikacionin Jura Operating Experience që transferon atë ekran të vogël me prekje të aparatit të kafesë në celularin tuaj. Kështu që ju mund të gjeni kafenë tuaj të sapobërë në mëngjes.

JOE®
JOE®
Çmimi: Falas
JOE®
JOE®
Çmimi: Falas

Melitta Barista TS Smart – me mulli të heshtur

Opsioni i dytë që ne propozojmë është ky Melitta Barista TS Smart, një model që ka edhe një mulli të integruar për të shijuar kafenë e sapo bluar. Ka një ekran informues, si dhe butona të ndjeshëm me prekje për të zgjedhur të gjitha llojet e kafesë. Për më tepër, me Aplikacioni Melitta Connect do të keni 21 receta të ndryshme për të provuar, përveçse mund ta lini kafenë të përgatitur në mëngjes.

Melitta® Connect
Melitta® Connect
zhvilluesi: melitta
Çmimi: Falas
Melitta Connect
Melitta Connect
Çmimi: Falas

Kontrolli i dritave të Smart Home

dritat inteligjente në një shtëpi të zgjuar

Një tjetër nga aspektet interesante të shtëpisë është të jesh në gjendje kontrolloni prizat në shtëpinë tuaj. Dhe duke lënë mënjanë smartphone, por duke përdorur altoparlantët inteligjentë që ekzistojnë në treg. Tani, duhet t'ju themi se ka më shumë opsione të pajtueshme me modelet e Amazon ose Google; Siri nuk është aq i integruar mes aksesorëve të lidhur.

Priza inteligjente për shtëpinë tuaj inteligjente të ardhshme

Në këtë sektor ka shumë marka që kanë modelin e tyre. Edhe pse një nga veteranët e industrisë është TP-Link me gamën e saj Tapo. Dhe një nga bazat më interesante janë kapak P110 Vjen në një paketë me dy njësi. Çmimi i saj nuk i kalon 30 euro dhe, përveç kontrollit të ndezjes/fikjes së pajisjeve që kemi lidhur, ne mund të kontrollojmë edhe shpenzimin e energjisë falë aplikacionit për smartphone.

Rrip inteligjent me kontroll të pavarur për çdo prizë

Një alternativë tjetër është të keni një rrip të zgjuar të energjisë. Këto ju lejojnë të lidhni më shumë se një pajisje në të njëjtën pikë dhe nuk do t'ju nevojiten aq shumë instalime në shtëpi. Por do t'ju duhet vetëm një prizë dhe në prizë një rrip rryme. Opsioni që ju prezantojmë ka disa priza dhe ju mund të kontrolloni në mënyrë të pavarur secilën prej tyre. Kjo do të thotë: jo vetëm që ju lejon të ndizni/fikni të gjitha pajisjet e lidhura, por disa mund të funksionojnë dhe të tjera të fiken.

Llamba të zgjuara

Nga ana tjetër, një nga alternativat që keni është zgjidhni llamba inteligjente. Këto janë njësi që punojnë me teknologjinë LED -konsumi do të jetë shumë i ulët- dhe që kanë një lidhje WiFi për t'u lidhur me altoparlantët inteligjentë ose me celularin tonë inteligjent. Ka alternativa që Ato mund të japin dritë të ngrohtë, të ftohtë ose i quajtur RGB. Këto të fundit ofrojnë mundësinë, jo vetëm për t'u ndezur ose fikur, por për të marrë një ngjyrë të ndryshme nga ato të zakonshmet. Këtu janë disa alternativa interesante:

Kontrolli i temperaturës së shtëpisë – termostate dhe radiatorë inteligjentë

Temperatura e zgjuar e shtëpisë së zgjuar

Nga ana tjetër, në varësi të kohës në të cilën jemi, ne duam të kontrollojmë temperaturën e shtëpisë, si në kuptimin e ngrohtë ashtu edhe në atë të ftohtë. Dhe për këtë ne kemi alternativa të ndryshme për të qenë në gjendje të kontrollojmë gjithçka nga jona smartphone ose me zë të drejtpërdrejtë përmes asistentëve të Amazon, Google ose Apple.

Termostat inteligjent Nest

Me këtë termostat mund të kontrolloni temperaturën e shtëpisë tuaj inteligjente si brenda ashtu edhe jashtë. Falë aplikimit të Fole, kur jeni larg shtëpisë mund të rregulloni edhe temperaturën e shtëpisë tuaj në mënyrë që kur të mbërrini, gjithçka të jetë sipas dëshirës tuaj. Po kështu kompania siguron që ky termostat -duke treguar se është inteligjent- Ai gjithashtu mëson dhe zakonisht e ka gati shtëpinë tuaj edhe kur jeni larg saj. Për më tepër, harxhon më pak energji sesa në fund të muajit që duhet të shënoni në faturë.

radiator i zgjuar

Nëse jeni një nga ata që nuk keni një instalim ngrohjeje ose thjesht nuk ju pëlqen që pompa juaj e nxehtësisë të funksionojë më shumë se ç'duhet, ju gjithashtu keni mundësinë të zgjidhni radiatorë inteligjentë. spanjollët cecotec është një nga pionierët në këtë sektor dhe ka disa modele që do të ngrohin shtëpinë tuaj si dhe kur dëshironi. Kënaquni një dizajn elegant, është i aftë të ngrohë dhoma deri në 15 metra katrorë dhe mund të planifikohet për 7 ditë.

Kamerat e vëzhgimit, bravat inteligjente dhe kamerat video - më e fundit në shtëpinë tuaj inteligjente

Mbikëqyrje në një shtëpi inteligjente Smart Home

Pjesa e fundit do t'i kushtohet temës së mbikëqyrjes. Në këtë seksion mund të gjejmë bravë inteligjentë, me të cilët ne do të ndryshojmë çelësin tonë fizik për celularin tonë inteligjent. Në këtë kuptim, ne gjejmë disa alternativa dhe të gjitha na njoftojnë kur dikush ka hyrë në shtëpi ose të lejojë hyrjen në shtëpinë tonë pa çelës.

Përsa i përket kamerave të vëzhgimit, ne kemi edhe një ofertë fantastike në treg. Dhe kjo është se ju jeni kamerat inteligjente monitorojnë shtëpinë tuaj në çdo kohë, duke regjistruar klipe që mund t'i rishikoni më vonë ose madje duke ju lejuar të flisni prej tyre me mikrofona me dy drejtime.

Së fundi, duke qenë në gjendje të shoh se kush e ka thirrur zilen e shtëpisë sonë pa qenë nevoja të ngrihesh nga divani dhe vendosja për të hapur ose jo derën do të jetë e paçmuar në shtëpinë tuaj inteligjente të ardhshme. Këto video intercom ju ofrojnë mundësinë të shihni se kush është në anën tjetër të derës, të përgjigjeni dhe të hapni nga telefoni juaj inteligjent.


Bëhu i pari që komenton

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*

  1. Përgjegjës për të dhënat: Blog aktualidad
  2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
  3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
  4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
  5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
  6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.