Si të përmirësoni lidhjen në internet në PS4

përmirësoni lidhjen e internetit ps4

Një nga frikërat më të mëdha për lojtarët e PS4 është të përjetojnë një vonesë të parakohshme në mes të një loje. Në një moment të lojës ne jemi gati për t'u qëlluar për vdekje dhe, pa e kuptuar apo ditur se çfarë ka ndodhur, personazhi ynë është i vdekur në tokë. Nuk pati mundësi të reagonte apo të mbrohej sepse lidhja ishte shumë e ngadaltë. Dhe pastaj, pas zemërimit logjik, ne pyesim veten si të përmirësoni lidhjen PS4.

Nëse ky është rasti për ju (nëse PS4 juaj po funksionon shumë ngadalë) ka disa gjëra që mund të bëjmë për të përmirësuar shpejtësinë e internetit dhe për të shmangur ato vonesa ose “ngrirje” irrituese në mes të lojës.

Analizimi i shkaqeve më të zakonshme të performancës së ngadaltë dhe vonesës ose vonesës është një problem, mund të dallohen katër situata kryesore:

 • PS4 është i ngadalshëm kur përdor WiFi.
 • Loja e ndërprerë nga rritja e vonesave.
 • Ngadalë shpejtësia e ngarkimit ose shkarkimit në PS.
 • PS4 vonesa në lojën në distancë.

Cilido qoftë problemi, ne do të shqyrtojmë zgjidhjet e ndryshme që kemi në dispozicion për të përmirësuar lidhjen PS4 dhe për të shijuar ditët tona të lojës me Luaj me rrjedhshmëri dhe shkathtësi.

Kalo te një lidhje me tela në vend që të përdorësh WiFi

kabllo ethernet ps4

Përmirësoni lidhjen e internetit në PS4 duke përdorur një kabllo Ethernet

Nëse lidhja jonë WiFi PS4 është jashtëzakonisht e ngadaltë, mbase duhet Merrni parasysh kalimin në një lidhje me tel. Një zgjidhje klasike, por efektive.

Kur një PS4 lidhet me internetin nëpërmjet WiFi, është mjaft e zakonshme që të përjetoni shpejtësi më të ngadalta. Kjo është për shkak se ka shumë distancë midis konsolës dhe ruterit. Ose se mes tyre ka disa pengesa (ndarje, mobilje etj.) që përfundojnë duke dobësuar lidhjen.

Nga ana tjetër, duke përdorur një lidhje me tel, të gjitha këto probleme nuk ekzistojnë. PS4 lidhet drejtpërdrejt me modemin tuaj të internetit nëpërmjet një kablloje Ethernet, me një lidhje do të jetë më e shpejtë dhe më e besueshme. Kjo është ajo që duhet të bëjmë për të krijuar një lidhje me tel:

 1. Së pari, ne lidhim një kabllo Ethernet në një nga portat LAN të modemit.
 2. atëherë ne lidhim skajin tjetër të kabllit Ethernet me portën LAN të PS4, i cili ndodhet në pjesën e pasme të tastierës.
 3. Pasi të bëhet kjo, duhet të shkoni në "Menuja kryesore" në PlayStation 4 dhe zgjidhni opsionin për të "Vendosja".
 4. Aty zgjedhim së pari "Neto" dhe në menynë e mëposhtme opsionin e "Konfiguro lidhjen e internetit".
 5. Hapi tjetër është të zgjidhni "Përdor një kabllo LAN" dhe në fund zgjidhni opsionin "E lehtë".

Pasi të kemi përfunduar këto hapa, PS4-ja jonë do të bëjë pjesën tjetër: do të zbulojë kabllon Ethernet dhe do të lidhë konsolën me internetin. Kjo duhet të përmirësojë ndjeshëm lidhjen e internetit të PS4-së tonë. Do ta vërejmë menjëherë, sapo të fillojmë të luajmë.

Shmangni ngopjen e PS4 me shkarkime të shumta

shkarkime ps4

Shumë riffe të njëkohshme mund të ngadalësojnë shpejtësinë e PS4 tuaj

Është logjikë e pastër. Nëse po përpiqemi të shkarkojmë shumë lojëra në PlayStation 4 në të njëjtën kohë, lidhja do të vuajë. Do të jetë më e ngadaltë se normalja. Kjo ndodh sepse ne po shkaktojmë një autentike bllokim trafiku, një pengesë. Kjo është një pamje mjaft përshkruese e asaj që ndodh.

Shkarkime individuale

Që të mos na ndodhë kjo, është shumë më mirë shkarkoni lojërat një nga një. Në çdo rast, shpejtësia e internetit do të jetë gjithashtu më e ngadaltë nëse përpiqemi të luajmë ndërkohë që një lojë tjetër shkarkohet në të njëjtën kohë. Nëse tastiera po shkarkon disa lojëra në të njëjtën kohë, ne mund t'i "radhisim" dhe të vendosim se cilën duam të shkarkojmë së pari. Bëhet kështu:

 1. Së pari ne klikojmë në "Butoni i fillimit" të kontrolluesit.
 2. Më pas shkojmë te ikona "Njoftimet" në menunë kryesore. Lojërat që po shkarkohen do të shfaqen në krye të listës së njoftimeve.
 3. Ne zgjedhim përmbajtjen që duam të ndalojmë duke vendosur kursorin mbi të dhe duke shtypur "X" në kontrolluesin e PS4.
 4. Më në fund, do të shfaqet një menu, në të cilën thjesht duhet të zgjidhni "Pauzë". 

Shkarkoni ndërsa nuk luani

Një mënyrë tjetër e thjeshtë për të luftuar zhgënjimin e shkaktuar nga vonesat është shkarkojmë lojërat kur nuk luajmë. Për shembull, nëse duam të shijojmë një lojë të re në fund të ditës, për t'u çlodhur pas një dite të gjatë pune, ajo që duhet të bëjmë është ta vendosim atë për ta shkarkuar gjënë e parë gjatë ditës, përpara se të largohemi nga shtëpia.

Shkarkoni në modalitetin e gjumit

Një tjetër truk shumë praktik është vendose PlayStation 4 në modalitetin e fjetjes gjatë shkarkimit të përmbajtjes. Kjo gjithashtu na ndihmon të rrisim shpejtësinë. Për ta bërë këtë, duhet të ndiqni këto hapa:

 1. Shkojmë në menunë kryesore dhe zgjedhim "Vendosja".
 2. Pastaj zgjedhim "Cilësimet e kursimit të energjisë".
 3. Opsionet e ardhshme për të zgjedhur janë "Vendosni funksionet e disponueshme në modalitetin e gjumit" dhe pastaj "Qëndroni të lidhur me internetin."
 4. Pasi të jetë bërë kjo, kthehemi në ekranin bazë ku zgjedhim "Njoftimet" për të parë nëse përmbajtja po shkarkohet. Nëse po, do të shfaqet në krye të listës me një shirit shkarkimi.
 5. Më pas duhet të shtypni dhe mbani shtypur "Butoni i fillimit" në kontrolluesin PS4.
 6. Së fundi, ne zgjedhim "Modaliteti i pushimit".

Ndryshoni DNS

dns ps4

Rikonfiguroni DNS për të përmirësuar lidhjen e internetit në PS4

El Sistemi i emrave të domenit (DNS) ruan një listë të faqeve të internetit me adresat e tyre përkatëse IP (Protokolli i Internetit). DNS vepron si një libër adresash të telefonit celular, duke mbajtur gjurmët e të gjithë numrave të adresave IP në mënyrë që të mos kemi nevojë.

Në përgjithësi, është ofruesi i shërbimit të internetit ai që na cakton një server DNS të paracaktuar në rrjetin tonë shtëpiak. Megjithatë, ky server nuk është i optimizuar për të ngarkuar adresat aq shpejt sa të tjerët. Për shembull, kaloni në Google DNS Mund të na ndihmojë të përmirësojmë shpejtësinë e WiFi të PS4 tonë. Ne shpjegojmë se si të ndryshoni serverin tuaj DNS:

 1. Për të filluar, shkojmë në menunë kryesore dhe zgjedhim "Vendosja".
 2. Më pas zgjedhim rrjetin dhe shtypim opsionin e "Konfiguro lidhjen e internetit".
 3. Aty zgjedhim lidhjen që përdorim aktualisht, duke zgjedhur opsionin "Personalizuar" dhe brenda saj, rruga "Doracak".
 4. Në ekranin që shfaqet më poshtë, duhet të rregulloni cilësimet siç shpjegohet:
  • Konfigurimi i Adresës IP - Automatik
  • Emri i hostit DHCP - Mos specifikoni
  • Konfigurimi DNS - Manual
  • DNS primare - 8.8.8.8
  • DNS dytësore - 8.8.4.4
  • Cilësimet e MTU - Automatike
  • Proxy server - Mos e përdorni

Pasi të jenë bërë këto cilësime, mbetet vetëm të fikni PlayStation dhe ta ndizni përsëri. Më pas, kur të rinisni shkarkimet e lojës, ajo do të funksionojë në një mënyrë dukshëm më të shpejtë.

Përditësoni firmuerin PS4

Përditësimi i firmuerit ps4

Përmirësoni lidhjen PS4 duke përditësuar firmuerin

Kur metodat e shpjeguara më sipër dështojnë, do të duhet të fillojmë të mendojmë se PlayStation 4 ynë punon shumë ngadalë, sepse firmware-i është i vjetëruar. Firmware është një pjesë e softuerit që kontribuon në funksionimin e duhur të harduerit. Prandaj, përditësimi i tij i saktë do të sigurojë një shpejtësi të shpejtë shkarkimi si dhe një funksionim të mirë të përgjithshëm të PS4. Hapat për ta bërë atë janë shumë të thjeshtë:

 1. Shkojmë në menunë e fillimit të PS4 dhe zgjedhim "Vendosja".
 2. Atëherë do ta bëjmë "Përditësimi i softuerit të sistemit". Nëse disponohet një përditësim, ai do të fillojë automatikisht.

Rinovoni kompjuterin tuaj (dhe lidhjen e internetit)

Ruteri QoS

Ruterat QoS njihen gjithashtu si ruterë lojrash.

Ka akoma më shumë gjëra që mund të bëjmë, edhe nëse kjo do të thotë që duhet të gërvishtni pak xhepin. Për shembull, është e mundur të përmirësohet lidhja PS4 optimizimi i ruterit. Ka disa të dizajnuara posaçërisht për të përmirësuar lojërat që përfshijnë veçori të cilësisë së shërbimit (QoS), të njohura gjithashtu si "ruterat e lojërave".

Është gjithashtu e rëndësishme zgjidhni ruterat me një brez 5 GHz. Kjo na lejon të shijojmë shpejtësi WiFi më të shpejta dhe më të besueshme se 2.4 GHz. Mbani në mend se ruterët mund të trajtojnë vetëm një sasi të caktuar shpejtësie. Për shembull, nëse kemi një plan interneti që ofron shpejtësi shkarkimi deri në 300 Mbps, por ruteri juaj mbështet vetëm shpejtësi deri në 100 Mbps, ne nuk do ta kalojmë kurrë atë shumë. Kjo do të thotë, ne do të humbnim 200 Mbps të shpejtësisë së shkarkimit. Kjo mund të jetë origjina e lojërave tona PS4 që funksionojnë pa rrjedhshmërinë e dëshiruar.

Së fundi, ka një çështje tjetër që duhet të kemi parasysh: punësoni një lidhje më të shpejtë në internet. Sidomos nëse ka shumë njerëz në shtëpi që luajnë, lundrojnë në internet ose shkarkojnë përmbajtje në të njëjtën kohë.

Ekziston një mënyrë për të verifikuar se cila është shpejtësia reale e internetit që arrin në PS4 tonë. Këto janë hapa të thjeshtë:

 1. Ne jemi duke shkuar tek "Vendosja".
 2. Nga atje te opsioni "Neto".
 3. Brenda këtij ekrani do të gjejmë opsionin për të "Testoni lidhjen e rrjetit."

E vërteta është se ka disa lloje të lidhjeve në internet që janë qartësisht më të mira për lojëra. Kjo është e thjeshtë dhe e thjeshtë sepse ato ofrojnë shpejtësi më të mira ngarkimi: Një shembull i njohur: kur bëhet fjalë për lojëra, fibra është më e mirë se kablloja.


Përmbajtja e artikullit i përmbahet parimeve tona të etika editoriale. Për të raportuar një gabim klikoni këtu.

Bëhu i pari që komenton

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*

 1. Përgjegjës për të dhënat: Blog aktualidad
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.