Si të përdorni Citypaq Amazon dhe vlerësimet e klientëve

Amazon është bërë një nga pikat kryesore të shitjeve në internet dhe në përgjithësi një dyqan i shkëlqyeshëm i njohur për të gjithë. Sidoqoftë, duke marrë parasysh që shumica prej nesh kalojnë një pjesë të madhe të ditës larg shtëpisë, qoftë duke punuar apo për ndonjë arsye, është e vështirë të marrësh pjesë në dorëzimin e burrave pothuajse çdo ditë. Për atë Ka alternativa të tilla si Citypaq, një shërbim dollap me kyç që na lejon të marrim porosinë tonë kur të duam. Ne ju tregojmë se si mund ta përdorni Citypaq me Amazon dhe çdo pikë tjetër të shitjes që ka pajtueshmëri me këtë shërbim interesant koleksioni.

Çfarë është Citypaq?

Në thelb dhe nga një këndvështrim praktik, ne jemi përballur me një shërbim dollap me kyç që na lejon të mbledhim porosi nga Amazon dhe kompani të tjera të shitjes që kanë mundësi të krijojnë Citypaq si një pikë grumbullimi. Në thelb këto pika grumbullimi Citypaq shpërndahen në pika strategjike si komunitetet, pikat e hyrjes publike dhe madje edhe pikat e karburantit. Shtë një alternativë interesante për të gjithë ata që, për shkak të orarit ose çështjeve të disponueshmërisë, besojnë se nuk mund të marrin pjesë në personin e lindjes se do të dorëzoni porosinë tuaj, shumë interesante.

Ato identifikohen shumë lehtë pasi janë dollapë të mëdhenj me sirtarë të madhësive të ndryshme në një ngjyrë të verdhë të habitshme dhe zakonisht me logon e Postës në qendër. Ka disa metoda sigurie që do të na lejojnë të identifikojmë veten dhe të konfigurojmë koleksionin tonë, kështu që në përgjithësi mund të kuptojmë se kemi të bëjmë me një shërbim që është plotësisht i sigurt.

Sidoqoftë, nëse ajo që na shqetëson është pikërisht siguria e paketës sonë, e njëjta gjë do të garantohet plotësisht deri në momentin e dorëzimit, siç do të ndodhë në çdo dërgesë tradicionale që kemi bërë më parë.

Amazon Citypaq

Importantshtë e rëndësishme të theksohet se jemi ballafaquar me dy lloje të Citypaq. E para është Private Citypaq. Kjo quhet Homepaq dhe është mundësia e vendosjes së këtyre dollapëve brenda bashkësive fqinje, për shembull, në mënyrë që personi i paracaktuar i dorëzimit të mund të hyjë në to dhe të shpërndajë shpejt dhe në mënyrë të sigurt paketat në një pikë të përbashkët, duke garantuar kështu sigurinë dhe disponueshmërinë e paketës.

Këtu do të përqendrohemi në Citypaq tradicional dhe publik, ai që është vendosur në pika me interes të përgjithshëm, vende qendrore dhe madje edhe në Qendrat Tregtare.

Si mund të zgjedh një dërgesë në Citypaq?

Isshtë shumë e lehtë të përdoret Citypaq de Correos, megjithatë, duhet të sigurohemi që të kemi një pikë të përshtatshme të shitjes. Dy nga pikat më të njohura të përputhshme janë Amazon dhe PC Components. Pasi të kemi bërë blerjen tonë dhe kur jemi duke specifikuar se cilat janë detajet e dorëzimit, duhet të zgjedhim "pikën e dorëzimit". Midis listës së pikave të vendosura të dorëzimit, Zyra Postare Citypaq do të shfaqet, megjithëse duhet të kemi parasysh se në përgjithësi ka më shumë kompani që ofrojnë këtë shërbim të veçantë të dërgesave me disponueshmëri të plotë.

Pikat e mbledhjes së Citypaq Amazon

Shtë e rëndësishme që ne kemi një llogari përdoruesi Citypaq, Për këtë mund të shkarkojmë aplikacionin celular të disponueshëm në platformat kryesore:

Kjo është mënyra më e shpejtë dhe e lehtë. Thjesht do të duhet të përfundojmë me konfigurimin e të dhënave tona, zgjidhni «shtoni Citypaq » dhe kështu do të na lejojë të zgjedhim se cila është më e mira për ne sa i përket afërsisë. Pasi të zgjidhemi, ne do ta vendosim atë si "Adresa e blerjes në internet".

Nuk është mundësia e vetme për t'u regjistruar në Correos Citypaq, Ne gjithashtu mund të regjistrohemi për shembull në faqen tuaj të internetit. Ne mund të hyjmë përmes KJO LIDHJE shpejt dhe klikoni në «Regjistrohuni». Tani vetëm plotësoni formularin.

Në atë kohë do të na caktohet një kod me tetë shkronja përpara emrit dhe mbiemrit tonë. Nga ky moment nëse zgjedhim dërgesën dhe vendosim atë kod përpara emrit tonë, Correos automatikisht do t'ia dorëzojë atë Citypaq që ju kemi caktuar pa zhurmë të mëtejshme.

Monitorimi dhe mbledhja e Citypaq

Ashtu si shumë shërbime të tjera të shpërndarjes së pakove, ne kemi një shërbim për ndjekjen e porosive. Kur e kemi dërguar automatikisht një produkt te një Postë Citypaq ne do të marrim një email ose një SMS, nëse kemi raportuar numrin tonë të telefonit në Postën.

Kontakti që na dërgon Correos Citypaq përmban një numër gjurmimi dhe një lidhje. Duke klikuar në këtë lidhje, ne mund të qasemi shpejt dhe lehtë në monitorim statusi i paketës sonë.

Aplikacioni Citypaq

Ne gjithashtu do të marrim një njoftim të dytë me të njëjtat mjete sapo transportuesi me tëtë dhënat e nevojshme për të hequr paketën, kjo është një nga pikat më të rëndësishme.

Për ta mbledhur atë mund të përdorim barkodin dhe një kod hapës mbështetës që morëm në njoftimin e dorëzimit të Citypaq.

 1. Shko në ekranin e Citypaq
 2. Përdorni skanerin e barkodit ose futni kodin tuaj të hapjes
 3. Merrni paketën në kutinë tuaj
 4. Sigurohuni që ta mbyllni derën siç duhet në mënyrë që sistemi të marrë shkeljen e duhur.

Thatshtë kaq e thjeshtë për të ndjekur një porosi, si dhe për të mbledhur një produkt që ende mbërrin Zyra Postare Citypaq.

Pyetje dhe përgjigje rreth Citypaq

A janë të gjitha dyqanet online të pajtueshme?

Jo në të vërtetë, edhe pse është një shërbim shpërndarjeje i përhapur, Ne do të jemi në gjendje ta vendosim atë vetëm në ato që përputhen me Correos duke përdorur kodin para emrit tonë, ose drejtpërdrejt bast për kompanitë që bashkëpunojnë me Correos në këtë drejtim, të tilla si Amazon, GearBest ose eBay.

Në rastin e Amazon duhet të kemi parasysh se ata punojnë me më shumë bashkëpunëtorë të shërbimeve të ngjashme, kështu që ne duhet të përdorim ofrimin e postës me kodin para emrit tonë.

Po nëse nuk ka kuti të pajtueshme ose porosia ime nuk përshtatet?

Mund të jetë një rast i rrallë që porosia jonë të mos futet në asnjë prej kutive të Citypaq të zgjedhura për shkak të vëllimit të saj, si dhe që nuk kishte asnjë kuti në dispozicion sepse të gjitha ishin zënë. Në këtë rast nuk ka më probleme, Correos do të na kontaktojë për të zhvendosur dorëzimin ose për të caktuar një takim në zyrën tuaj.

Sa ditë mund të jetë një paketë në Citypaq?

Zakonisht kemi maksimumi 72 orë ose tre ditë për të marrë një pako nga Citypaq nga momenti kur marrim njoftimin për dorëzimin e paketës.

Nëse nuk vazhdojmë me tërheqjen e tij, kompania e transportit do të jetë përgjegjëse për marrjen e saj nga Citypaq dhe do të vazhdojë ta kthejë atë në pikën e origjinës.

A është i sigurt Citypaq?

Megjithëse mund të shqetësohemi për sigurinë e këtij lloji dollapësh, duhet të përmendim se ato janë të mbrojtura fuqishëm. Këto dollapët kanë mbikëqyrje të jashtme video si dhe një aparat fotografik që identifikon përdoruesin që heq paketën.

Prandaj, nuk duhet të shqetësohemi për sigurinë për përdorimin e Citypaq, më duket një alternativë shumë interesante dhe që garanton përdorimin e tij.

Rishikimet e përdoruesve

Mënyra më e lehtë për të parë se si përdorimi i një shërbimi të këtyre karakteristikave është, për shembull, të konsultohet me mendimet e përdoruesve. Ne përfitojmë së pari për të marrë një shikoni drejtpërdrejt në Google Maps:

Komente të Citypaq

 • Një shërbim prej 10, ju mund ta merrni kur të doni, shumë shumë praktik.
 • Shumë komode dhe shumë e shpejtë për të përpunuar kërkesat
 • Ata i humbin paketat ose nuk i dorëzojnë kurrë

Këto janë vlerësimet në Google Maps të një Citypaq e zgjedhur rastësisht në Madrid, i cili ka një rezultat prej 3,7 nga 5.

Këto janë të alternuara midis 5 vlerësime me rezultatin më të lartë dhe një me rezultatin më të ulët, Prandaj, ne mund të imagjinojmë se shumicën e kohës do të kemi një rezultat të mirë.

Do por parte Twitter është një tjetër alternativë interesante për të vëzhguar rezultatet në drejtim të cilësisë së shërbimit:

Kthimi në Citypaq

Si mund të ishte ndryshe, ne gjithashtu mund të bëjmë kthime përmes Citypaq. Për këtë gjëja e parë që duhet të bëjmë është hyni në internet ku kemi blerë dhe kërkoni kthimin me Postë.

Për shembull, Amazon gjithmonë na lejon të bëjmë një kthim përmes Postës, kështu që në këtë rast nuk ka probleme. Tani ajo që duhet të bëjmë është hyni në zonën tonë të përdoruesit të Citypaq.

Kthehet në CityPaq

Sapo të futemi, do të klikojmë në ilaç "Dërgoni" nga menuja e opsioneve kryesore të Citypaq. Në të djathtë ai na pyet "Çfarë lloji të dërgesës doni të bëni?" dhe këtu ne do të zgjedhim në mënyrë efektive atë të "Kthimi i një dërgese".

Ne do të duhet të zgjidhni madhësinë e paketës brenda katër opsioneve që na ofron: Madhësia S, Madhësia M, Madhësia L dhe Madhësia XL. Tani do të na duhet vetëm të hyjmë në hapësirën e caktuar dhe të shkojmë ta dorëzojmë atë.

Rishikimi i Citypaq

Personalisht, unë kam pasur përvojë të mirë duke përdorur Citypaq në platforma të ndryshme të blerjeve në internet. Hderi më tani ka punuar gjithmonë sipas udhëzimeve dhënë nga vetë kompania dhe mendoj se është një ofertë interesante.

Ndoshta shumë më shumë komunitete të mëdha të lagjeve duhet të bëjnë bast për këtë alternativë duke marrë parasysh që deri më tani instalimi është plotësisht falas.

Megjithatë, ne gjejmë mendime shumë të ndryshme në Twitter dhe në Google Maps në lidhje me të, dhe duket se vendndodhja e Citypaq ka të bëjë shumë me këtë.

Kjo do të varet shumë nga shërbimi që Correos oferta në një zonë specifike dhe cilësia e saj.


Përmbajtja e artikullit i përmbahet parimeve tona të etika editoriale. Për të raportuar një gabim klikoni këtu.

3 komente, lini tuajën

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*

 1. Përgjegjës për të dhënat: Blog aktualidad
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.

 1.   Luis dijo

  9 herë nga 10 më dërgojnë një mesazh duke thënë se unë do të marr paketën time në citypaq të zgjedhur së shpejti, dhe të nesërmen (24 orë) marr një mesazh ku thuhet: dërgimi ka skaduar dhe se kalon nëpër zyrën postare, zyra që tani në gusht Ai punon vetëm në mesditë deri në 14:30 pasdite dhe sot në 13:150 pasdite ata nuk dhanë më asnjë numër dhe kishte një varg prej 6 metrash njerëzish që prisnin të merrnin pjesë. Unë ndalova së përdoruri këtë shërbim 45 muaj më parë për shkak të këtij problemi, shkova në zyrë me çdo paketë të marrë dhe humba mesatarisht 12 minuta pritje. Unë e kam përdorur përsëri këtë muaj dhe tashmë më vjen keq, do të le të skadojnë dërgesat, ata japin vetëm XNUMX ditë për ta marrë atë, këtë herë nuk do të shkoj t'i mbledh, që t'i kthejnë tek shitësit dhe që shitësit kërkojnë alternativa të tjera për të dërguar email të ndryshëm nëse ai dëshiron të vazhdojë të më shesë.

 2.   Dhimbje dijo

  Shërbimi më i keq që kam parë ndonjëherë. E tmerrshme Kam 4 thirrje për shërbimin ndaj klientit dhe është një shaka e vërtetë !!!!

 3.   Imazhi i mbajtësit të vendit të Carlos Paniagua dijo

  Jam dakord me komentet, është një keqkuptim i vërtetë. Unë fillova të përdor citypaq kur u krijua dhe paketat mbërrijnë, tani ne nuk dimë as t'i përdorim ato apo diçka të tillë. Dhe nuk mundesh me Amazon, është një shaka e vërtetë. Dhe nëse telefononi, nuk mund të flisni me askënd edhe nëse kaloni 45 minuta në pritje. Isshtë një mashtrim.