Antena më e mirë me rreze të gjatë USB WiFi (TOP 5)

Zona, antenat WiFi

Likelyshtë e mundshme që keni një lloj problemi kur lidheni me WiFi në shtëpi ose në zyrë dhe keni nevojë për ndihmë shtesë për të kapur më mirë mbulimin e sinjalit të rrjetit pa tel. Për këtë, janë hartuar disa praktika Antena WiFi që lidhen lehtësisht përmes USB.

Me ta mund të lidheni me një sinjal WiFi, edhe nëse është i dobët ose i largët. Këto lloj antenash janë zakonisht më të fuqishme se antenat e integruara në adaptorët e brendshëm të rrjetit të kompjuterit tuaj, kështu që ato mund të shkaktojnë që një sinjal që nuk është i vlefshëm për kartën tuaj të rrjetit aktual të jetë i vlefshëm për këto pajisje.

Antena më e mirë me rreze të gjatë USB WiFi

Nëse jeni duke kërkuar antenat më të mira të fuqishme WiFi, këtu janë disa rekomandime që mund të gjeni për shitje:

Pjepër N89A

shitje
Antenë WiFi Wonect N4000a të jashtme dhe të brendshme 10 metra USB. Marrës i jashtëm me valë me...
 • Size Madhësia ideale për tu vendosur kudo, për përdorim të paqartë brenda ose jashtë.
 • IPS CHIPSET RALINK 3070 minimum i pajtueshëm me auditin Backtrack 4.0, wifiway 2.0 dhe beini

La Pjepër N89A Isshtë një model i jashtëm dhe i brendshëm i antenës WiFi prej 2000mW + 24dBi që ka një diapazon rreth 10 metra. Përveç kësaj, ajo ka një lidhje të thjeshtë përmes një lidhësi USB. Moduli pa tel tashmë përfshin chipsetin e fuqishëm Ralink RT3070. Dhe të gjitha për një çmim vërtet të lirë ...

Alfa AWUS036ACH

Përshtatës USB Alfa AWUS036ACH AC1200 Dual Band
 • Përforcues i integruar i sinjalit që zgjeron në mënyrë dramatike mbulimin e sinjalit
 • Alfa Long Range Dual Band AC3.0 USB 1200 Adapter Wi-Fi me valë me 2 x 5dBi antena të jashtme 2,4 GHz...

Rrjetet Alfa ka këtë modele më të vlerësuar të antenës USB WiFi në treg. Një model Shumë i fuqishëm i cili është i aftë të kapë sinjalet Dual Band, si në frekuencat 2.4Ghz ashtu edhe në 5Ghz. E gjitha falë chipsetit AC1200 që i jep një performancë mjaft të konsiderueshme (deri në 867Mbps). Sigurisht, ai ka mbështetje për standardet 80.211 ac / a / g / b / n.

Përshtatësi WiFi me rreze të gjatë BrosTrend AC3

BrosTrend Adapter WiFi USB 1200 Mbps për PC, Antenë USB WiFi me rreze të gjatë, Windows të pajtueshëm...
 • MAXIMUM WIFI SPEED: Mund të arrini një Shpejtësi Wifi prej 867Mbps në Bandën 5GHz ose një Shpejtësi Wifi prej ...
 • FUSHA MAXIMUM WIRELESS: Ky adaptor me valë të gjërë përfshin dy antena wifi me fitim të lartë nga ...

BrosTrend ka një tjetër prej antenave më të mira USB WiFi me rreze të gjatë. Një model me lidhje USB dhe deri në 120Mbps shpejtesi maksimale, duke qenë 5Mbps për 867Ghz dhe 2.4Mbps për 300Ghz. Përveç kësaj, dy antenat e saj bëjnë të mundur ridrejtimin e tyre në drejtime të ndryshme, duke përmirësuar mbulimin.

Rrjeti Alfa AWUS036AC

Një tjetër alternativë e ngjashme me modelin e mëparshëm të antenës është kjo antenë WiFi e Rrjetit Alfa. Në këtë rast gjithashtu përfshin një antenë të dyfishtë, Dual-Band, adaptor USB, Çipeta wireless AC1200 që i jep asaj një shpejtësi të lartë të transmetimit të të dhënave, dhe antena e saj ka një fitim prej jo më pak se 5dBi.

KUMA EP-8523

KUMA shet gjithashtu një nga ato antenat me rreze të gjatë WiFi që duhet të merrni në konsideratë. Shtë një antenë e krijuar posaçërisht për anije, kamionë, karvane, etj. Me mundësia e montimit jashtë dhe i pajtueshëm me një mori pajisjesh. Ai mbështet 802.11 b / g / n dhe, megjithëse shpejtësia e tij nuk është më e mira, ajo ka një panel bidirectional me një fitim prej 16dBi që i lejon asaj të kapë një sinjal deri në 1.5 km në kushte ideale.

Antena më e mirë wifi

La antena më e mirë WiFi Nga 5 më lart është Melon N89A, një nga modelet më të mira për sa i përket raportit cilësi / çmim, një nga më të lehtë për t’u instaluar, është i përshtatshëm për përdorim të brendshëm / të jashtëm, me 24dBi dhe 2000mW dhe me një chipset të fuqishëm Ralink. Kjo antenë jo vetëm që do t'ju ndihmojë të kapni sinjale të largëta ose të dobëta WiFi që nuk mund t'i kapni me adaptorin tuaj të tanishëm të rrjetit, por është gjithashtu e dobishme të kapni një sinjal në vendet e kampingut, në zonat rurale, madje edhe për të kryer kontrolle WiFi.

Antena WiFi për PC: si funksionojnë ato?

Antena WiFi

një Antenë e përforcuesit WiFi është një pajisje e aftë të zgjerojë kapacitetet kapëse të adaptorëve të rrjetit të integruar që përfshijnë shumë pajisje të tilla si celularët, tabletët, televizorët inteligjentë, kompjuterët etj.

Ky lloj i antenave USB WiFi për PC mund t'ju ndihmojë zgjidhin shumë probleme kapja e sinjalit, qoftë në shtëpi, në punë, në një kamping ose në ndonjë vend tjetër publik. Kur vuani nga një lidhje e dobët WiFi, mund të lehtësoni problemin me njërën nga këto antena për të cilat nuk ka asnjë sinjal shumë larg për ta kapur (natyrisht brenda mundësive të tij).

Në thelb është një periferike që mund të lidhet përmes portës USB me PC tuaj dhe të kapë të gjitha rrjetet WiFi në diapazonin e tij, të cilat ndonjëherë mund të jenë qindra metra dhe madje kilometra.

Kjo është, ajo punon si një përsëritës, por anasjelltas, ajo që bën është merrni sinjalin që e percepton dhe amplifikojë atë në mënyrë që ekipi juaj të përfitojë prej tij sikur të ishte afër.

Përforcues WiFi
Artikulli i lidhur:
Përforcuesit më të mirë WiFi të vitit 2020

Për çfarë shërben një antenë WiFi në natyrë?

Sinjali WiFi

Mund të kenë antena USB WiFi me rreze të gjatë shërbime të ndryshme. Përveç që ju lejon të kapni një sinjal të largët ose të dobët WiFi në një mënyrë më të mirë, ai gjithashtu ka aplikime të tjera shumë interesante.

Disa nga aplikacionet më të shquara shëndoshë:

 • Lidhu me një sinjal i largët ose i dobët WiFi të cilat nuk mund t'i përdorni me adaptuesit konvencionalë të rrjetit. Mbulimi i një rrjeti WiFi mund të arrijë disa dhjetëra metra, por nëse për ndonjë arsye jeni shumë më larg, atëherë kjo lloj antenash do të jetë ajo që ju po kërkoni.
 • Lidhu me sinjale falas WiFi publike që nuk janë aq të fuqishëm sa të marrin atje ku jeni.
 • Për të marrë sinjale nga automjete të tilla si kamionë, për karvanët / shtëpitë e automjeteve, në një kamping, Etj
 • Eksperimentet transmetim nga WiFi midis dy pikave.
 • kryej kontrollet e sigurisë e rrjeteve WiFi, domethënë kapja e sinjalit të një rrjeti afër për të kontrolluar sigurinë e tij duke përdorur mjete të piraterisë në rrjet. Këto lloje të mjeteve mund të gjenden në shpërndarjet GNU / Linux si WifiSlax, Kali Linux, etj. Dhe sigurisht, ata kanë një përdorim të dyfishtë, pasi ato përdoren gjithashtu nga disa për të sulmuar rrjete dhe për t'u lidhur me to pa paguar ...

Konsiderata për zgjedhjen e një antene

si të zgjidhni antenat USB WiFI

Ka shumë Konsideratat që duhen marrë parasysh kur bëhet fjalë për zgjedhjen e një modeli të mirë kur bëhet fjalë për antenat USB WiFi. Për ta bërë zgjedhjen tuaj të duhur, unë do t'ju rekomandoja të lexoni seksionet vijuese ...

Brendshme / e jashtme

Gjëja e parë është e di qëllimin e antenës WiFi. Nuk është e njëjta gjë nëse po kërkoni një antenë për të përdorur në një shtëpi, ose në një zyrë, sesa nëse po kërkoni për një antenë për ta instaluar në ambiente të jashtme. Shumë antena janë të përshtatshme si për brenda ashtu edhe për ambiente të jashtme, dhe një në natyrë mund të përdoret në ambiente të mbyllura pa ndonjë problem, por jo anasjelltas, pasi ato nuk janë të mbrojtura nga moti i dobët.

Adresë

Pasi ta dini lloji i antenës WiFi që dëshironi në vijim është të përcaktoni se ku do të vendoset ose si do të drejtohet antena. Kjo do të varet nga objektivi dhe sasia e pengesave që mund të gjeni në zonën tuaj.

Nga njëra anë keni ato të tip unidirectional. Në këtë rast, amplituda e sinjalit të kapur në një drejtim do të përmirësohet. Kjo do të thotë, kur e dini mirë se nga vjen burimi i sinjalit WiFi dhe mund të tregoni siç duhet në atë drejtim për ta kapur atë.

Nga ana tjetër ju keni ato që mund të punojnë në disa drejtime, të tilla si dykahëshe ose antenë WiFi gjithpërfshirëse. Në këtë rast, sinjali do të kapet në një rreze shumë më të gjerë, dhe ato janë veçanërisht të mira kur nuk doni të kapni një sinjal specifik, por të gjithë ata të një radioje në një zonë.

Atje llojet e tjera të antenave, megjithëse ato janë më pak të shpeshta, siç janë të ashtuquajturat Yagi, reverse, parabolike, etj.

Modaliteti i stacionit / Modaliteti AP

Shumë modele të antenës USB WiFi funksionojnë vetëm mënyra e stacionit, që është, ata janë të aftë të kapin një sinjal të largët për të qenë në gjendje ta amplifikojnë atë dhe ta bëjnë atë të mjaftueshëm për t'ju lidhur me rrjetin në fjalë.

Të tjerët gjithashtu mund të funksionojnë në një mënyrë shtesë, e cila është Modaliteti AP (Pika e hyrjes). Ky është një avantazh i madh, pasi jo vetëm që do të jetë në gjendje të bëjë atë që bëhet në modalitetin e stacionit, por gjithashtu mund të shërbejë si pikë hyrjeje duke transmetuar WiFi në pajisje të tjera në mjedisin tuaj.

Kjo do të thotë, antenat që punojnë në modalitetin e stacionit dhe atë të AP-së mund të kapin sinjale të largëta për të siguruar hyrjen në një PC në të cilin ato janë të lidhura përmes USB si dhe të shërbejnë si një «router WiFi» për të qenë në gjendje të lidhin pajisje të tjera si p.sh. celularë, tableta, televizorë, etj. Të gjitha pa pasur nevojë të lidheni me një kabëll ... Me fjalë të tjera, nëse ajo që po kërkoni është gjithashtu a Antenë WiFi për celular, këto mund të jenë opsioni juaj.

Fitimi / distanca

Antenat USB WiFi me rreze të gjatë kanë njësi që identifikoni fuqinë dhe diapazonin nga këto antena. Ato mund të jenë nga një antenë që arrin disa dhjetëra metra, në një antenë WiFi 5 km dhe madje edhe më shumë në disa raste.

Sa më e lartë të jetë fuqia, aq më i madh është diapazoni. Për këtë ju duhet të shikoni në njësitë e mëposhtme:

 • dBm: është shkurtesa e njësisë decibel-milliwatt, domethënë, një njësi e fuqisë e shprehur në dB në krahasim me një mW. Shumë e përdorur në radio, mikrovalë dhe rrjetë me fibra optike dhe që identifikon fuqinë absolute të emetimit të një transmetuesi, prandaj, është diçka që ju intereson nëse do ta përdorni atë si AP.
 • DBI: është një njësi e matur në dB për të shprehur përfitimin e energjisë së një antene në krahasim me një antenë izotrope, domethënë, ajo që shpërndan energjinë në të gjitha drejtimet. Sa më të mëdha këto njësi, aq më e madhe është diapazoni / ndjeshmëria e pritjes. Për shembull, për t'ju dhënë një ide:
  • 0dB=200m
  • 4dB=440m
  • 7dB=620m
  • 10dB = 1.2 km
  • 16dB = 5 km
  • 20dB = 12.5 km
  • 24dB = 31 km

Siç mund ta shihni, ato nuk janë njësi lineare, por po kërcejnë ...

Nëse nuk është specifikuar dhe ju e dini numrin e milivatëve (mW) të antenës, mund ta përdorni këtë konvertues në internet për të llogaritur dBm.

Ndërhyrja

As nuk duhet të harrosh një konsideratë tjetër kur zgjedh, dhe kjo është sasia e ndërhyrjeve ose pengesave që mund të gjesh. Me siguri ju tashmë i dini se sinjalet e frekuencës 2.4Ghz Ato janë më pak të shpejta, por në këmbim ofrojnë mbulim më të madh dhe kalojnë më mirë pengesat e mundshme që mund të hasin (dyer, mure, trupa uji, mikrovalë dhe shqetësime të tjera elektromagnetike, etj.).

Në vend të kësaj, 5Ghz ofron një shpejtësi shumë të lartë, por ato janë më pak të përshkueshme dhe do të jenë më të prekshme nëse ekzistojnë pengesa të caktuara në mes.

pajtueshmëri

Më në fund, ky lloj antenash USB WiFi zakonisht ka një pajtueshmëri e mirë për Microsoft Windows, megjithëse mund të punojnë edhe në macOS, GNU / Linux dhe sisteme të tjera operative edhe nëse nuk është specifikuar, pasi që zakonisht ka shoferë gjenerikë në SSOO të tjerë. Gjithashtu, USB është një port shumë i zakonshëm, kështu që nuk do të keni problem as me këtë ndërfaqe.

Antenat e tjera WiFi zakonisht lidhen gjithashtu në portet e tjera, të tilla si RJ-45 për t'i lidhur ato direkt me një router (për shembull, si antena parabolike për të akomoduar sinjalin satelitor, ose WiMAX), etj.

Ju gjithashtu duhet t'i kushtoni vëmendje nëse ato mbështesin njërën apo tjetrën frekuencë, megjithëse shumë prej tyre janë Dual Band (2.4 / 5Ghz), kështu që nuk do të keni shumë telashe. Por mos harroni se shumë pajisje që nuk janë aktuale nuk mbështesin 5 dhe janë në përputhje vetëm me 2.4.

E njëjta gjë vlen edhe për Standardet 802.11 WiFi, sigurohuni që ato të jenë në përputhje me pajisjet tuaja. Të paktën ata pranojnë 802.11 a / b / g / n / ac.


Përmbajtja e artikullit i përmbahet parimeve tona të etika editoriale. Për të raportuar një gabim klikoni këtu.

Bëhu i pari që komenton

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*

 1. Përgjegjës për të dhënat: Blog aktualidad
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.