hapur Movilforum: Çfarë ishte dhe për çfarë ishte

hapur Movilforum

Emri i hapur Movilforum, dhe është normale, edhe pse sot kjo nismë nuk ekziston më. hapur Movilforum Ishte një iniciativë e Telefónica dhe Movistar në krijimin e një komuniteti të hapur që synonte kompanitë e vogla të teknologjisë, zhvilluesit profesionistë dhe bizneset fillestare. Kur u lirua? Për çfarë ishte? Le ta shohim më poshtë.

Çfarë ishte Open? Movilforum

Faqja e internetit e hapur Movilforum, një nismë e krijuar nga Telefónica dhe Movistar në 2007, ishte a komunitet i hapur për të ndihmuar kompanitë e vogla të teknologjisë, zhvilluesit profesionistë të softuerit të hapur dhe fillestarët, për krijimin dhe zhvillimin e zgjidhje për mashup dhe lëvizshmëri bazuar në përdorimin e mjeteve me burim të hapur.

Kjo do të thotë, ai u krijua me synimin për të promovuar dhe lehtësuar bashkëpunimin midis operatorit, SME-ve teknologjike dhe sipërmarrësve. Me Open Movilforum Ishte menduar sigurojnë informacione, mjete dhe ndërfaqe për krijimin e aplikacioneve mobile. Në atë kohë, ishte iniciativa e parë në Spanjë nga një operator celular i përqendruar në softuer të hapur

Krijimi i këtyre aplikacioneve të reja të lëvizshmërisë lejoi integrimin e komunikimeve celulare në internet. Në portalin e hapur Movilforum Ne gjetëm API-të, SDK-të, dokumentacionin, wiki-në dhe udhëzimet e nevojshme për zbatimin e projektit.

Ky portal Ai gjithashtu veproi si një forum për diskutim dhe një burim komunikimi. të anëtarëve të komunitetit me ekipin mbështetës të Telefónica.

Kur lindi Open? Movilforum?

Partia e Kampusit 2007

hapur Movilforum u nis në 2007 nga Movistar me bashkëpunimin e prodhuesit Nokia dhe projektin tuaj ForumiNokia, duke plotësuar kështu ofertën për zhvilluesin me një numër të madh të ndërfaqeve dhe mjeteve ekzistuese.

Movistar prezantoi Open Movilforum në festën e kampusit (Valencia, 23-29 korrik 2007). Po ato ditë, Movistar thirri konkursin Open movilforum i softuerit falas për të cilin u vlerësua aplikacioni më i mirë për Mobile 2.0 me terminal Nokia N800 me Linux dhe Wifi.

Komuniteti i Hapur Movilforum Ai kishte një kanal të hapur në Mbretërinë e Bashkuar, komunitetin e zhvilluesve O2 Litmus, nga operatori celular O2 i Telefónica. Telefónica u lançua Platforma e Zhvilluesve Movistar që lindi me një thirrje globale, nga ndajnë, bashkëpunojnë dhe bashkëpunojnë, dhe kjo u ushqye nga përvojat e mëparshme që Telefónica kishte përjetuar në tregje të ndryshme si Spanja dhe Mbretëria e Bashkuar

Për çfarë ishte Open? Movilforum?

Përmes faqes së internetit hapur.movilforum.com Ndërfaqet e reja të shërbimit celular mund të testohen me zhvillues të palëve të treta edhe para fillimit të tyre komercial. Me fjalë të tjera, komuniteti që ka përbërë këtë faqe në internet mund të ketë qasje në këto lloje të mjeteve dhe përparësive të ofruara nga Telefónica.

Nisma e hapur Movilforum po provoja lehtësojnë zhvillimin e aplikacioneve të hapura të softverit sigurimi i API-ve, mjeteve dhe informacionit të detajuar të thjeshtë për funksionimin e celularëve. Për më tepër, procesi i sigurimit dhe testimit u thjeshtua shumë si për programet brenda pajisjeve ashtu edhe për ata që përdorin shërbimet e Telefónica në rrjet.

hapur Movilforum, një shërbim pionier në atë kohë

Hap softuerin e lirë Movilforum

hapur Movilforum ishte iniciativa e parë e softuerit të lirë promovuar nga një operator spanjoll. Ajo që synohej ishte të arrinte të gjithë SME-të. Kjo është, fuqia ofrojnë zgjidhje për lëvizshmërinë që në atë kohë shiheshin si diçka shumë e shtrenjtë, e ndërlikuar dhe e panjohur.

Me këtë shërbim, ishte e mundur t'u ofrojmë kompanive të vogla të teknologjisë, zhvilluesve profesionistë të softuerit të hapur dhe ndërmarrjeve të reja një mjedis që lehtësoi zhvillimin e aplikacioneve të softuerit të hapur. Kjo ishte një iniciativë shumë pioniere, pasi ajo kurrë më parë nuk ishte kryer në Spanjë nga një operator celular.

hapur Movilforum dhe Web 2.0

Shërbimi ishte pjesë e strategjisë së Telefónica Web 2.0. Nga faqja e saj e internetit (e hapur.movilforumCom) U ofruan API-të e thjeshta, mjetet dhe informacioni i hollësishëm se si funksiononin celularët. Për më tepër, u siguruan mjete që thjeshtuan procesin e sigurimit dhe testimit si për programet brenda pajisjeve, ashtu edhe për ata që përdorin shërbimet e rrjetit të Telefónica.

hapur Movilforum Ishte një mjedis i hapur ku të gjithë anëtarët e komunitetit mund të përfshinin projektet e tyre. API-të po rriteshin ndërsa Telefónica dhe anëtarët kontribuan në faqen e internetit. Domethënë ishte një shërbim që vepronte si depo çfarë ishte mësuar të bëhej mashups.

Hapni API-të Movilforum: API 1.0 dhe API 2.0

Hapni API-të Movilforum

1.0 API

hapur Movilforum filloi me 1.0 API, duke përfituar nga shërbimet e ofruara nga Movistar dhe një seri SDK-të që lejuan përdorimin e API-ve në mënyrë programore. Këto API-të e para lejuan hyrjen në një numër të madh të karakteristika të ndryshme:

 • Marrja e SMS me postë (pop3): lejohet të devijojë dhe të marrë në email ato mesazhe të shkurtra (SMS) të dërguara në një numër telefoni Movistar.
 • Dërgimi i SMS: lejoi dërgimin e SMS përmes një ndërfaqe http.
 • Dërgimi i MMS: lejohet të dërgojë MMS përmes një ndërfaqe http.
 • SMS 2.0: Funksionalitetet e IM përmes SMS (lista e miqve, statusi i pranisë, dërgimi i mesazheve jashtë linje, marrja e tyre kur jeni i lidhur)
 • Kopiaxhenda: Kjo ju lejoi të merrni listën tuaj të kontakteve nga SIM përmes një ndërfaqeje http.
 • Pritja e thirrjes me video (bazuar në SIP, në versionin beta): lejohet të marrë thirrje video në PC dhe të ruajë pajisjen rryma audio dhe video.
 • Shtypja automatike e shkarkimit: Lejoi që mesazhet Wap Push të dërgoheshin në terminalin celular përmes një ndërfaqe http.

2.0 API

Më vonë, në fund të vitit 2009 dhe gjatë vitit 2010, Open movilforum po punonte për lançimin e API-ve të reja në Spanjë. Këtë herë, API-të ishin më të orientuara në fenomenin WEB 2.0. Mes tyre u dalluan:

 • Dërgimi i SMS / MMS.
 • Pritja në URL e SMS / MMS.
 • Mesazhimi (SMS / MMS) 'tërheqje'.
 • Mesazhet e vendosura në vendndodhje (SMS / MMS).

Padyshim, me këto API të thjeshta, unë mund të siguroj një seri mjetesh që thjeshtuan procesin e sigurimit dhe testimit si për programet brenda pajisjeve ashtu edhe për ata që përdorin shërbimet e rrjetit të Telefónica.

hapur Movilforum Ishte një shërbim shumë i avancuar në atë kohë, shumë pionier në Spanjë, pasi ishte iniciativa e parë e softuerit të lirë e promovuar nga një operator spanjoll. Synimi ishte të arriheshin të gjitha SME-të. Dhe ju, a dinit për këtë iniciativë të nisur nga Telefónica në 2007? Na lini pyetjet tuaja në komente, ne do të jemi të lumtur t'i lexojmë ato.