Si të azhurnoni Fortnite në versionin e fundit

Autobusi Fortnite

Fortnite, së bashku me PUBG, janë lojërat më të vjetra të betejës royale në botën e lojërave video. Të dy kanë mbushur 4 vjeç në 2021. Edhe pse baza e përdoruesve është zvogëluar me kalimin e viteve, veçanërisht në rastin e PUBG, Fortnite vazhdon të mbajë një numër të madh lojtarësh

Këta lojtarë duhet përditësoni Fortnite në versionin e fundit çdo herë që Epic Games lëshon një azhurnim të ri. Nëse azhurnimi nuk është i instaluar, loja nuk mund të arrihet. Kjo është për shkak të ndryshimeve që Epic bën si në lojë (kryesisht mekanikë) ashtu edhe ndryshimet estetike në vende.

Artikulli i lidhur:
Të gjithë personazhet e veçantë të Fortnite dhe vendndodhja e tyre

Për të marrë parasysh

Fortnite është një lojë në internet me shumë lojtarë, domethënë atë Mund të luani vetëm kur jeni të lidhur në internet, pasi përndryshe loja nuk do të jetë në gjendje të gjejë kundërshtarët e nevojshëm për të qenë në gjendje të luajë.

Lojra Epic përditësoni çdo javë Fortnite, konkretisht çdo të martë për të shtuar përmbajtje të re. Sidoqoftë, mund të lëshoni azhurnime të vogla për të rregulluar defekte të veçanta në lojë, përditësime që mund t'i lëshoni në çdo kohë.

Artikulli i lidhur:
Truket për të qenë ekspert në Fortnite

Për fat të mirë, këto përditësime të vogla ato janë shumë të pazakonta, kështu që është shumë e rrallë për t'i gjetur, megjithatë, nëse nuk i instalojmë, nuk do të jemi në gjendje të luajmë as këtë titull. Duke qenë një lojë online me shumë lojtarë, është e nevojshme që gjithmonë të keni të instaluar versionin më të fundit në dispozicion.

Përmirësoni shpejtësinë e shkarkimeve tuaja

Përditësimet e Fortnite zakonisht zënë disa GB, gjithashtu versionet për pajisjet mobile, kështu që ne duhet të sigurohemi që pajisja të ketë shpejtësinë më të lartë të mundshme të lidhjes. Rekomandohet si në kompjuterë ashtu edhe në PlayStation dhe Xbox përdorni kabllon e rrjetit në vend të lidhjes Wi-Fi.

Në këtë mënyrë ne do të shmangim ndërhyrjen që prek sinjalet pa tel. Nëse është një pajisje celulare, tabletë ose Nintendo Switch, rekomandohet përdorni lidhjen 5 GHz që na ofron ruteri, meqenëse ky rrjet Wi-Fi na ofron një shpejtësi lidhjeje shumë më të lartë se 2.4 GHz tradicionale.

Për të ditur se cili nga dy rrjetet Wi-Fi kemi në shtëpinë tonë, duhet të shikojmë përfundimin e tyre. Emri i rrjeteve 5 GHz përfundon në 5G, ndërsa rrjetet 2,4 GHz nuk kanë ndonjë përfundim të veçantë që lejon identifikimin e tyre.

Nëse nuk e përditësoni Fortnite në versionin e fundit, nuk do të keni mundësi të hyni në lojëMe Duke marrë parasysh funksionimin e një loje në internet multiplayer (të gjitha kërkojnë versionin më të fundit në dispozicion për të luajtur), më poshtë ne shpjegojmë se si të azhurnoni Fortnite në versionin më të fundit të disponueshëm në secilën platformë.

Si të azhurnoni Fortnite në iOS

përditësoni Fortnite në iOS

Që nga gushti 2020, Fortnite nuk ka qenë i disponueshëm në App Store, kështu që nuk ka asnjë mënyrë për ta përditësuar atë, nëse keni pasur fatin të mbani një kopje të instaluar tashmë të lojës. Meqenëse iOS është një ekosistem plotësisht i mbyllur, ndryshe nga Android, Nuk është e mundur të instaloni Fortnite në asnjë mënyrë në një iPhone ose iPad.

Apple hoqi Fortnite nga dyqani i aplikacioneve kur në gusht 2020, pasi përditësoi aplikacionin, Epic Games përfshinte portën e vet të pagesave në Fortnite, duke anashkaluar kështu platformën e vetme të pagesës që mund të ofrohet, e cila nuk është tjetër veçse ajo e Apple dhe duke kursyer kështu komisionin 30% që kompania me bazë në Cupertino mban për çdo transaksion.

Pas tërheqjes së aplikacionit, Epic Games raportoi Apple. Synimi i Epic ishte që një gjyqtar të detyronte Apple që të lejoni instalimin në iOS nga dyqanet e palëve të tretaSidoqoftë, vendimi i dha arsyen Apple -it, përveç në pjesën e pagesave.

Gjykatësi e detyroi Apple të përfshijë mundësinë që zhvilluesit shtoni mundësi të tjera pagese të jashtme në App Store.

Edhe pse në fillim kjo mund të nënkuptojë kthimin e Fortnite në App Store, nga Apple ata e futën në listë të zezë këtë titull dhe njoftoi se derisa të shterojnë të gjitha burimet e mundshme, Fortnite nuk do të jetë përsëri në dispozicion në App Store

Kjo nënkupton një pritje maksimale prej 5 vjetësh. Kjo eshte deri në vitin 2026, në rastin më të mirë, Fortnite nuk do të kthehet në App Store.

Artikulli i lidhur:
8 lojërat më të ngjashme me Fortnite

Si të azhurnoni Fortnite në Android

përditësoni Fortnite në Android

Ashtu si Apple, Google gjithashtu tërhoqi Fortnite nga Play Store, për të njëjtat arsye: përfshini një portë pagese që kapërceu Play Store për të kursyer komisionin 30% që Google mban gjithashtu për çdo blerje. Megjithatë, Epic nuk e raportoi Google, pasi në Android është e mundur të instaloni Fortnite përmes dyqaneve të tjerë të aplikacioneve.

Për të instaluar Fortnite në një pajisje Android, metoda më e lehtë dhe e shpejtë pa kaluar nëpër dyqanet e tjera të aplikacioneve është drejtpërdrejt nga faqja e internetit e Lojërave Epike të cilit mund t'i qasemi duke shtypur sa vijon lidhje nga pajisja mobile.

Artikulli i lidhur:
Si të merrni falas V-Bucks në Fortnite në 2021

Tjetra, duhet të shkarkoni aplikacionin Epic Games Store. Pasi të jetë instaluar, hapni aplikacionin, Ju kërkoni Fortnite dhe klikoni në butonin e instalimit. Procesi kërkon kohë, gjithashtu zë disa GB, kështu që këshillohet që ta bëni këtë proces vetëm kur po karikojmë telefonin inteligjent.

Për të përditësuar Fortnite në Android, ju vetëm duhet hapni aplikacionin Epic Games Store dhe shkoni te skeda ku ndodhet Fortnite. Në atë skedë, një buton i verdhë do të shfaqet në fund me emrin UpdateMe Ne klikojmë në atë buton dhe presim derisa të karikojmë smartphone -in nëse nuk duam që bateria të zbrazet.

Si të azhurnoni Fortnite në Windows

Fortnite për Windows

Për të instaluar Fortnite në Windows, keni nevojë shkarkoni paraprakisht Dyqanin Epic GamesMe Epic Games Store është lëshuesi për Fortnite, si dhe një dyqan video lojërash i ngjashëm me Steam.

Edhe pse ne mund ta drejtojmë Fortnite përmes një shkurtore pa hapur më parë lëshuesin, ai do të funksionojë automatikisht dhe Do të kontrollojë nëse ka ndonjë azhurnim në pritje për t'u instaluar nga Fortnite.

Në mënyrë natyrale, lëshuesi konfiguron të gjitha lojërat në mënyrë që këto përditësohet automatikisht sapo të ekzekutoni lëshuesin Epic, kështu që nëse ka një përditësim për Fortnite ose ndonjë lojë tjetër që kemi instaluar, ai do të fillojë të shkarkohet automatikisht pa pasur nevojë të bëjmë absolutisht asgjë nga ana jonë përveç pritjes.

Si të azhurnoni Fortnite në Mac

Edhe pse Fortnite për Mac nuk është i disponueshëm në Mac App Store, në macOS ne mund të instalojmë çdo aplikacion ose lojë nga burime të tjera (ndryshe nga iOS), megjithatë Fortnite Gjithashtu nuk është i disponueshëm për të njëjtat arsye si në iOS.

Kur Apple e përjashtoi Fortnite nga App Store, Epic ndaloi përditësimin e versionit për macOS, kështu që nga sot nuk është e mundur të instaloni as Fortnite në Mac. Nëse keni akoma të instaluar versionin e fundit që është përditësuar, nuk ka asnjë mënyrë për ta përditësuar atë në versionin e fundit.

Si të azhurnoni Fortnite në PS4 / PS5

Përditësoni Fortnite në PS4

Në mënyrë natyrale, softueri PlayStation është i konfiguruar automatikisht të gjitha lojërat që kemi instaluar në tastierë janë përditësuarMe Sidoqoftë, jo të gjitha lojërat i interpretojnë mirë këto udhëzime dhe nuk fillon derisa t'i hapim ato që fillon procesi i përditësimit.

Për fat të mirë, Fortnite është një nga lojërat që sapo të ndizni tastierën, ajo kontrollon automatikisht nëse është lëshuar një azhurnim i ri. Në këtë mënyrë, vërtet Ne nuk kemi pse të bëjmë asnjë proces për të azhurnuar Fortnite në PS4, ne vetëm duhet të ndezim tastierën dhe të presim.

Madhësia e përditësimeve zakonisht është mjaft e lartëMe Në rastin e PS4, nëse duam që azhurnimi të shkarkohet sa më shpejt që të jetë e mundur, nuk duhet të bëjmë absolutisht asgjë, domethënë, këshillohet që të mos hapim asnjë lojë apo aplikacion derisa të përfundojë procesi.

Artikulli i lidhur:
Si të merrni PS Plus falas ligjërisht

Nëse hapim aplikacione të tjera si YouTube, Netflix, Twitch ose fillojmë të luajmë tituj të tjerë, procesi i përditësimit praktikisht do të ndalet, pa e bërë vërtet, por koha e pritshme për përditësimin do të ulet shumë ngadalë.

Gjëja më e mirë që mund të bëjmë për të përditësuar Fortnite në versionin më të fundit në PS4 është të ndizni tastierën dhe kur të fillojë shkarkimi i përditësimit, vini tastierën në gjumëMe Në këtë mënyrë, tastiera mbetet e lidhur me internetin dhe do ta shkarkojë lojën për ta instaluar më vonë pa ndonjë ndërhyrje që mund të ngadalësojë procesin e përditësimit.

Si të azhurnoni Fortnite në Xbox

Si funksionojnë përditësimet në Xbox është e njëjtë si në PlayStationMe Fortnite është programuar në mënyrë që, sapo të fillojmë tastierën, të kontrollojë automatikisht nëse ka ndonjë përditësim të ri të disponueshëm për shkarkim. Nëse është kështu, do të shkarkohet automatikisht pa pasur nevojë të bëjmë asgjë fare, përveç pritjes.

Si të azhurnoni Fortnite në Nintendo Switch

Nintendo Switch Fortnite

Ngjashëm me Xbox të Microsoft dhe PS4 dhe PS5 të Sony, Fortnite azhurnohet automatikisht kur përpiqemi të fillojmë lojënMe Derisa loja të azhurnohet, ne nuk do të jemi në gjendje të shijojmë këtë titull në internet për shumë lojtarë për arsyet që kam shpjeguar në fillim të këtij artikulli.

Shkon pa thënë se tastiera duhet është i lidhur me një rrjet Wi-FiMe Si në PlayStation ashtu edhe në Xbox, meqenëse nuk është një tastierë portative, kam besuar se nuk ishte e nevojshme të përmendja këtë veçanti. Sidoqoftë, në Nintendo Switch, duke qenë i lëvizshëm, duhet të jemi pranë pikës së hyrjes pa tel.

Sa më afër që jemi pranë pikës së hyrjes, aq më pak kohë do të marrë. Nëse edhe ne jemi i lidhur me rrjetin 5 GHz, koha do të jetë shumë më e shkurtër sesa nëse përdorim tradicionalen 2.4 GHz.


Përmbajtja e artikullit i përmbahet parimeve tona të etika editoriale. Për të raportuar një gabim klikoni këtu.

Bëhu i pari që komenton

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*

  1. Përgjegjës për të dhënat: Blog aktualidad
  2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
  3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
  4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
  5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
  6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.