Udhëzuesi përfundimtar për WhatsApp Web për të përfituar sa më shumë prej tij

WhatsApp web

Në vitet e fundit, pajisjet mobile janë bërë më të përdorurat në vitet e fundit për të bëj praktikisht çdo gjëNga fotografitë, tek shikimi i llogarive tona bankare, te dërgimi i postave elektronike, shtypja e dokumenteve, regjistrimi dhe redaktimi i videove ... Çdo gjë që na vjen në mendje, ne mund ta bëjmë atë me një pajisje të lëvizshme.

Megjithatë, kur kjo pajisje jo ideal për të kaluar gjithë ditën duke punuar me të si pajisja e vetme, diçka që mund të jetë një tablet kryesisht për shkak të çështjeve të madhësisë dhe sepse ne mund të shtojmë një tastierë të jashtme për të shkruar më shpejt dhe më lehtë dhe kështu të parandalojmë që gjysma e ekranit të mos përdoret nga tastiera virtuale.

Nëse kalojmë shumë orë para kompjuterit, duke u këshilluar vazhdimisht me smartphone-in tonë lexoni dhe përgjigjuni mesazheve të WhatsApp Ne marrim një produktivitet shumë të madh, produktivitet që mund ta përmirësojmë nëse përdorim WhatsApp Web, madje edhe më shumë nëse është një llogari biznesi, pasi që është shumë më komode të përgjigjesh me një tastierë fizike sesa nga celulari.

Farë është Web-i WhatsApp

WhatsApp Web

WhatsApp Web është shërbimi, jo aplikacioni, që WhatsApp e vë në dispozicion për të gjithë përdoruesit e kësaj platforme mesazhesh të jetë në gjendje të menaxhojë mesazhet përmes një kompjuteri, ose nga një tabletë. WhatsApp nuk i ruan mesazhet tona në serverat e saj, kështu që mënyra e vetme për të ofruar këtë shërbim është të varet tërësisht nga telefoni inteligjent.

Në varësi të smartphone-it tonë, kjo duhet të jetë gjithnjë e ndezur, meqenëse mesazhet që ne dërgojmë dhe marrim përmes WhatsApp Web përpunohen përmes smartphone-it tonë, prandaj është rreptësisht e nevojshme që smartphone-i ku kemi llogarinë WhatsApp të jetë gjithmonë funksional.

Cilat janë kodet QR dhe për çfarë shërbejnë ato në WhatsApp Web

WhatsApp Kodet QR

WhatsApp përdor kodet QR për cmbrapa një identifikues unik në faqen e WhatsApp për të sinkronizuar të gjitha bisedat e klientit tonë celular me versionin në internet, në vend që të reflektojë, pasi siç përmenda në seksionin e mëparshëm, WhatsApp Web është një reflektim i aplikacionit tonë celular.

Si të qaseni në WhatsApp Web

Gjëja e parë që duhet të bëjmë është hyni në internet.whatsapp.com nga një kompjuter ose tabletë. Nëse është një tabletë, duhet të kërkojmë që shfletuesi të ngarkojë versionin desktop, jo për pajisjet mobile, përndryshe kodi QR që na nevojitet nuk do të shfaqet.

Hyni në WhatsApp Web nga iPhone

 • Pasi të kemi hapur aplikacionin, kemi qasje në opsionin për të konfiguracion vendosur në këndin e poshtëm të djathtë.
 • Tjetra, klikoni në Skanoni kodin QR.
 • Në atë kohë, ne duhet të lokalizojmë me kamerën e smartphone-it tonë dheshfaqet kodi QR në ekranin e kompjuterit ose tabletës sonë.

Hyni në WhatsApp Web nga Android

 • Pasi të kemi hapur aplikacionin, klikoni në tre pikë vertikalisht vendosur në këndin e sipërm të djathtë të aplikacionit dhe zgjidhni WhatsApp Web
 • Tjetra, ne e drejtojmë celularin në ekranin e kompjuterit ose tabletës sonë Shfaqet kodi QR.

Çfarë mund të bëjmë në WhatsApp Web

Meqenëse WhatsApp nisi versionin e parë të WhatsApp për shfletuesit, dheKy funksionalitet ka evoluar shumë dhe sot na ofron praktikisht të njëjtat funksione që mund t'i gjejmë në aplikacionin për pajisjet mobile.

Modifikoni profilin tuaj dhe statusin tonë

Ndryshoni foton e profilit në internet të WhatsApp

Nga shfletuesi ynë dhe falë WhatsApp Web ne mundemi ndryshoni foton e profilit tonë, për çdo imazh që kemi ruajtur në kompjuterin tonë, siç është statusi ynë, nëse jemi një nga ata që po e ndryshojmë vazhdimisht për të informuar të gjithë miqtë e tyre nëse ekziston mundësia ose jo të kontaktohet me të në një kohë të caktuar të ditës.

Krijoni grupe

Menaxhoni dhe krijoni grupet tona Asnjëherë nuk ka qenë aq e thjeshtë sa është me WhatsApp Web, pasi na lejon të menaxhojmë me lehtësi lejet, të shtojmë ose të zëvendësojmë imazhe të profilit, të ndajmë imazhe ose video ... Të njëjtat funksione që kemi në dispozicion në WhatsApp për celularët kur menaxhimin dhe krijimin e grupeve, ne i gjejmë ato në versionin në internet.

Hesht dhe fshi bisedat

Shumë prej grupeve në të cilat gjendemi heshtin dhe ne pajtohemi vetëm kur dikush na përmend ose nëse kemi nevojë ta përdorim atë. Përmes versionit në internet të WhatsApp, ne gjithashtu mund të heshtni dhe madje fshini bisedat.

Dërgoni skedarë audio

Nëse jeni adhurues i audiot në WhatsAppMe versionin në internet, ju mund të vazhdoni ta bëni këtë edhe pse disa nga të dashurit tuaj i urrejnë thellë dhe kurrë nuk i kushtojnë vëmendje. Herën e parë që e bëni, shfletuesi do t'ju kërkojë lejen tuaj në mënyrë që WhatsApp Web të mund të hyr në mikrofon me qëllim të dërgimit të audios.

Dërgoni emoticons dhe kaomojis

Kaomoji në WhatsApp Web

Emoticons nuk mund të mungojnë në WhatsApp. Në një mënyrë vendase, ne kemi të njëjtat ikona të disponueshme si në versionin celular, por mundemi gjithashtu përdorni Koamoji, në sajë të funksionit të simboleve që kemi në dispozicion përmes komandës Windows Key +. (pikë).

Dërgoni foto dhe video

Çdo imazh që kemi ruajtur në kompjuterin tonë, ne mund ta ndajmë atë përmes WhatsApp, megjithëse fatkeqësisht do ta gjejmë veten me të njëjtat kufizime kohore që i gjejmë në versionin celular.

Ndani fotot nga kamerën tonë

Nëse ekipi ynë ka një kamerë në internet, ne mundemi dërgoni një imazh e jona përmes versionit në internet të WhatsApp, megjithatë, ne nuk mund ta përdorim të njëjtën kamera për të bërë thirrje video direkt nga WhatsApp (megjithëse ata po punojnë në të) siç e shpjegojmë në seksionin tjetër.

Dërgoni dokumente dhe kontakte

Versioni në internet i WhatsApp është ideal për dërgimin e skedarëve, megjithëse e gjejmë Kufizimi prej 100 MB kur bëhet fjalë për ndarjen e tyre, një kufizim që arrin 1.5 GB në rastin e Telegramit.

Hyni në informacionin e një kontakti

WhatsApp Web gjithashtu na lejon qasja në informacionin e kontaktit të bisedave tona, qofshin private ose në grup. Për më tepër, kjo gjithashtu na lejon të fshijmë mesazhe si nga bisedat private dhe ato në grup, gjithmonë duke pasur parasysh që, pas një kohe, mesazhet do të fshihen vetëm nga biseda jonë, jo nga marrësi.

Përgjigjuni, përcillni, shënoni me yll dhe fshini mesazhe

Përgjigjuni mesazheve të WhatsApp Web

Jo më pak, ne kemi lënë për të fundit funksione të dukshme që na lejojnë të bëjmë versionin në internet të WhatsApp, të tilla si përgjigja ndaj mesazheve, përcjellja e tyre, theksimi i tyre në një grup ose fshirja e mesazheve.

Si të aktivizoni modalitetin e errët në WhatsApp Web

Modaliteti i errët i WhatsApp Web

WhatsApp ishte një nga zhvilluesit e fundit në omodaliteti falas i errët në aplikacionin tuaj për pajisjet mobile. Padyshim, nuk mund të presim që vetë WhatsApp të shqetësojë të ofrojë një mënyrë të errët për versionin në internet (mund të presim ulur, jo më shumë të shtrirë).

Për fat të mirë, për të shmangur shtimin e kësaj veçorie, versionin në internet të WhatsApp mbështet mënyrën e errët të shfletuesve që e kanë këtë funksion, prandaj duhet ta aktivizojmë atë vetëm në kompjuterin ose shfletuesin tonë në mënyrë që të aktivizohet automatikisht në versionin në internet.

Si të bëni thirrje video me WhatsApp Web

Thirrjet video në WhatsApp

Për të bërë thirrje video përmes WhatsApp Web, ne duhet të shkarkojmë aplikacionin Messenger, një aplikacion që u lançua së fundmi dhe është i disponueshëm si për Windows ashtu edhe për macOS plotësisht falas, ose uPërdorni shfletuesin Google Chrome ose Microsoft Edge Chromium.

Thirrjet video në WhatsApp

Për të krijuar një thirrje video përmes WhatsApp Web, ne duhet të ndjekim hapat që unë ju tregoj më poshtë:

 • Klikoni në klipin që ndodhet në të djathtë të butonit të ikonës dhe zgjidhni opsionin Dhomë (përfaqësuar nga një aparat fotografik).
 • Tjetra, ai na fton të përdorim Messenger për ta krijuar atë, klikoni mbi Shko tek Messenger.

Thirrjet video në WhatsApp

 • Në atë kohë, gjithnjë duke përdorur Chrome ose Edge Chromium të Microsoft, do të duhet futni të dhënat e llogarisë sonë në Facebook ose Messenger.

Thirrjet video në WhatsApp

 • Tjetra, klikoni në Krijo dhomë, një dhomë në të cilën të gjithë njerëzit që ne ftojmë mund të bashkohen me një kufi prej 50 personash pa pasur nevojë të kenë një llogari në Facebook ose Messenger.

Thirrjet video në WhatsApp

 • Më në fund, le të lustrojmë Hyni në dhomë ku njerëzit me të cilët do të ndajmë do të bashkohen në lidhjen që do të tregohet kur hyni në dhomë.

Thirrjet video në WhatsApp

 • Ajo lidhje, duhet ta bëjmë ndaje me të gjithë ne duam që ata të bashkohen me video konferencë.

Si të bëni thirrje audio me WhatsApp Web

vajtueshme nuk është e mundur të bëni thirrje audio Përmes WhatsApp, një funksionalitet që nuk duhet të vonojë shumë për të arritur nëse marrim parasysh se WhatsApp tashmë po teston një funksion të ri që do të lejojë thirrjet video nga shfletuesi.

Mbyllni të gjitha seancat për të parandaluar që ata të na spiunojnë

mbyll seancat e WhatsApp Web

Kur ndërpresim përdorimin e WhatsApp në një kompjuter dhe nuk planifikojmë ta përdorim përsëri, më e mira që mund të bëjmë është mbylli të gjitha seancat që ne kemi vendosur më parë që, në këtë mënyrë, të mbyllim çdo qasje të paautorizuar në llogarinë tonë WhatsApp, nga dikush që ka pasur qasje në celularin tonë pa e vërejtur ne.

Për të mbyllur të gjitha sesionet ose vetëm ato të disa pajisjeve, duhet të hyjmë në seksionin Web të WhatsApp dhe aty ku tregon Sesionet, të fshini të gjitha ato që nuk do t'i përdorim përsëri. Nëse kemi dyshime Sa i përket skuadrave të cilave u referohet, më e mira që mund të bëjmë është t'i eleminojmë të gjitha.

Për të marrë parasysh

Siç kam komentuar disa herë në këtë artikull, WhatsApp Web nuk është asgjë më shumë se një pasqyrë e gjithçkaje që ndodh në aplikacionin për pajisjen tonë mobile, kështu që çdo ndryshim që bëjmë, pasqyrohet menjëherë në celularin tonë nuk ka mundësi ta zhbëjë atë.


Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*

 1. Përgjegjës për të dhënat: Blog aktualidad
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.