Ushtrime për të shkruar më mirë në kompjuter

shkruaj kompjuter

Jo shumë vite më parë kurset e daktilografim ata ishin në kërkesë të madhe kur ishte fjala për aplikimin për punë të caktuara. Sidomos në disa provime konkurruese dhe pozicione administrative. Sot, pavarësisht se nuk është një kërkesë thelbësore, është ende shumë e rëndësishme të trajtosh mirë tastierën, si në mënyrë profesionale ashtu edhe në atë private. Kjo është arsyeja pse ato vlerësohen dhe kërkohen gjithnjë e më shumë ushtrime për të shkruar në kompjuter.

Mund të thuhet se konkursi i vjetër i shtypjes po jeton një epokë të re të artë. Të gjithë përdorin kompjuterin çdo ditë. Dhe çdo kompjuter ka një tastierë. Sa për brezat e rinj, ata praktikisht kanë lindur të lidhur me këto dhe pajisje të tjera. Pra, sa më mirë të dimë se si ta përdorim tastierën për të shtypur në kompjuter, aq më shumë mund të dalim prej tij. Logjikë e pastër.

Të dish të shkruash saktë me kompjuter nuk përbëhet vetëm nga shkruani shpejt dhe pa bërë gabimeMe Kjo është e rëndësishme, natyrisht, por këto nuk janë gjërat e vetme për t'u kushtuar vëmendje. Isshtë gjithashtu thelbësore që të keni aftësinë për të shkruar një tekst duke përdorur një lloj programi Open Office o Fjalë, duke e njohur qasje e shpejtë në tastierë, duke ndjekur rregullat e stilit më të pranuar dhe pa rënë në zakone të këqija.

Rëndësia e shtypjes

Tastiera (fizike ose virtuale) me modelin që ne të gjithë e njohim sot është një shpikje me më shumë se 100 vjet histori pas saj. Rreth vitit 1875 klasike Paraqitja QWERTY, një dizajn që shpejt u bë i njohur falë suksesit të Sholes & Makina shkrimi të rrëshqituraMe Ideja ka qëndruar dhe aktualisht është e pranishme në kompjuterë, tableta dhe smartphone.

Përdorimi në rritje i tastierës favorizoi zhvillimin e shtypjes. Kjo teknikë është krijuar për t'ju lejuar të shkruani më mirë dhe më shpejt. Çelësi ishte brenda përdorni dhjetë gishtat e të dy duarve, jo vetëm dy ose tre, siç bëjnë shumë njerëz sot.

Për këtë arsye, ka shumë që tashmë e kanë shpëtuar shtypjen nga harresa. Një mjet gjithnjë e më i dobishëm për ata që kanë nevojë të punojnë me kompjuter dhe të shkruajnë shumë (gazetarë, shkrimtarë, shkrimtarë të kopjeve, blogerë, etj). Për ata dhe për të gjithë, shkojnë disa këshilla të dobishme:

 1. Për të filluar të shkruarit, duhet të mësoheni që gjithmonë t’i vendosni gishtat në rreshtin A-:: indekset në F dhe J.
 2. Përdorni gishtin e madh për shiritin e hapësirës dhe çelësat e tjerë të veçantë si ALT ose CTRL.
 3. Përdorni gishtat e vegjël për çelësat TAB, SHIFT, SHIFT ose ENTER.
 4. Edhe pse është e vështirë në fillim, duhet të përpiqeni të rregulloni shikimin tuaj në ekran, jo në tastierë.

Ato janë disa tregues të vegjël që, me praktikë, do të bëhen zakon dhe do të vënë gurin e parë për të qenë në gjendje të nisemi më vonë për të provuar më shumë ushtrime për të shkruar në kompjuter.

Këshilla për shtypjen më të shpejtë

Shpejtësia. Ky është qëllimi numër një i pothuajse të gjithëve që, për punë ose kohë të lirë, përdorin kompjuterin me një frekuencë për të shkruar. Por shpejtësia dhe korrektësia nuk fitohen me magji. Duhet përpjekje, këmbëngulje dhe praktikëMe Nuk ka shkurtime të shkurtra. Kjo është arsyeja pse ju duhet të dini se si të zgjidhni ushtrimet më të përshtatshme për të shkruar në kompjuter dhe të ndiqni rregullat themelore.

Para se të filloni: kujdesuni për higjienën tuaj posturale

qëndrimi i saktë i kompjuterit

Duhet të përpiqeni të shkruani në një qëndrim të saktë dhe të shëndetshëm

Shkruani të shtrirë në divan ose në shtrat, në asnjë mënyrë dhe pa i kushtuar vëmendje pozicionit tuaj ... E gjithë kjo duhet të hidhet poshtë. Higjiena posturale është thelbësore në mënyrë që puna juaj të shkëlqejë dhe fiziku juaj të mos vuajë. Këto janë bazat:

 • Duhet të ulesh me Drejt mbrapa, duke i mbajtur bërrylat e përkulur në një kënd të drejtë.
 • Ne duhet ta shikojmë ekranin me kokën pak të përkulur përpara, duke respektuar a Distanca 45-70cm midis syve dhe ekranit.
 • Mbi të gjitha, duhet të përpiqeni të keni muskujt e shpatullave, krahëve dhe kyçeve të dorës sa më të relaksuar.

Kontrolloni të gjithë tastierën me duart tuaja

Të gjitha ushtrimet për të shkruar më mirë në kompjuter bazohen në përdorimin e saktë të gishtërinjve dhe çelësave

Më e mira nga të gjitha ushtrimet për të shtypur në kompjuter shpejt dhe me efikasitet është të mësoni të zotëroni të gjithë tastierën me dhjetë gishtat tanë. Për këtë, është thelbësore të respektohet pozicioni fillestar: gishtat e dorës së majtë në çelësat ASDF dhe ato të dorës së djathtë në çelësat JKLÑ.

Nga ajo pikë fillestare, secili çelës do t'i përgjigjet një gishti. Siç ilustrohet në diagramin e mësipërm. Necessaryshtë e nevojshme të mësohemi të ndjekim këtë model, ta gdhendim atë hartë në mendjet tona dhe në majat tona të gishtave dixhitale. Në fillim shkalla e shkrimit do të jetë më e ngadaltë (me siguri më shumë se një herë do të mendoni të ktheheni në sistemin me dy gishta) por do të jetë shumë më efikase në planin afatgjatëMe Do të habiteni se sa shpejt mund të arrini me vetëm pak praktikë. Në çdo rast, është e rëndësishme të respektoni disa rekomandime:

 • Pas çdo shtypjeje, duhet kthehuni në pozicionin fillestar të gishtërinjve.
 • Rekomandohet vendosni një ritëm pulsi dhe përpiquni ta mbani atë. Vetëm kur të zotërohet plotësisht do të konsiderojmë të shkojmë më shpejt.
 • Ne do të rezervojmë gishtin e madh (e djathta ose e majta, ajo që na përshtatet më shumë) vetëm dhe ekskluzivisht për të shtypur hapësirën.

Lëvizjet dhe shpejtësia

Shpejtësia vjen me praktikë

Ushtrimet e para për të shkruar mirë në kompjuter kanë për qëllim marrjen e kontrollit të plotë të tastierës. Kjo është më e vështira. Atëherë është thjesht praktikoni dhe praktikoni për të përmirësuar shpejtësinë. Për të zhvilluar shpejt këtë aftësi ju duhet:

 • Shkruani pa parë tastierën, intuitivisht dhe rrjedhshëm.
 • Kufizoni lëvizjet e gishtërinjve në atë që është rreptësisht e nevojshme, si një pianist që luan në instrumentin e tij.
 • Mbani gjithmonë duart dhe gishtat afër pozicionit fillestar. Me këtë ju do të përmirësoni shpejtësinë e shkrimit dhe në proces do të zvogëloni tensionin në duart tuaja.
 • Punon tërësisht fleksibilitetin e unazës dhe gishtërinjve të vegjël, lëvizshmëria e të cilëve është më e vogël se ajo e gishtërinjve të tjerë të dorës.
 • Mos u nxitoni: përqendrohuni në shkrimin pa gabime dhe shpejtësinë e printimit vetëm kur keni zotëruar dhe brendësuar në mënyrë të përsosur lëvizjet.
 • Praktikoni rregullisht. Së pari me tekste të shkurtra, më vonë me ato më të gjata dhe më komplekse. Me gjysmë ore ushtrime ditore do të arrini përparim të madh në vetëm disa javë.

Burime online për të shkruar më mirë në kompjuter

Ka shumë burime në internet për të mësuar se si të përdorni tastierën në mënyrë më efikase. Ne mund të gjejmë të gjitha llojet e aktiviteteve dhe lojërave, ushtrimeve praktike dhe programeve të krijuara posaçërisht për këtë qëllim. Nëse jeni duke kërkuar për ushtrime për të shkruar në kompjuter, Do të jeni të interesuar për këtë listë që kemi bërë:

ARTypist

Ushtrime argëtuese dhe praktike me Artipist

Kjo faqe interneti ofron kurse të shtypjes në anglisht dhe spanjisht, si dhe teste praktike të shpejtësisë. Dhe për të praktikuar në një mënyrë argëtuese, tre lojëra Flash. Ndoshta opsioni më i mirë për fëmijët që të fillojnë të përdorin tastierën në mënyrë korrekte. Lidhja: ARTypist.

Tip i mirë

Tip i mirë

Tip i mirë

Një faqe e mirë si për ata që duan të fillojnë nga e para ashtu edhe për ata që thjesht duan të përmirësojnë shpejtësinë e tyre. Aktiv Tip i mirë Ne do të gjejmë teste të shpejtësisë dhe kurse falas në disa gjuhë (spanjisht, frëngjisht, gjermanisht, italisht dhe portugalisht). Freeshtë falas dhe nuk kërkon regjistrim. Lidhja: Tip i mirë.

Shtypja Online

shtypja online

Ushtrime praktike në Shtypjen Online

Metoda klasike, e cila nuk del kurrë nga moda. Shumë ushtrime për të shkruar në kompjuter me tekste të mostrës. Në fund të çdo ushtrimi ka një vetëvlerësim në të cilin ne i dimë sukseset tona, gabimet tona dhe kohën që kemi përdorur për të kryer testin. Shtë në dispozicion në anglisht, spanjisht dhe madje edhe gjuhë të tjera me tastiera të ndryshme. Lidhja: Shtypja Online.

SpeedCoder

SpeedCoder

Për ekspertët e programimit: SpeedCoder

Kjo faqe në internet është krejtësisht e ndryshme nga të tjerat në këtë listë. Dhe më e plotë. Ajo u krijua në mënyrë që programuesit të fitojnë më shumë shpejtësi dhe burime në detyrat e tyre. Përmban ushtrime praktike për të shkruar kod në gjuhën C, C ++, Java, Python, Javascript ose PHP. Prandaj, nuk është një mjet i përshtatshëm për të gjithë. Gjithashtu, është në dispozicion vetëm në anglisht. Lidhja: SpeedCoder.

Prek Studimin e Shtypjes

Prek Studimin e Shtypjes

Një nga ushtrimet praktike në Studimin e Shtypjes së Prekjes

Shumë burime dhe ushtrime për të testuar aftësitë tuaja të të shkruarit: drejtë dhe me shpejtësi të plotë. Në këtë faqe interneti do të gjejmë 15 mësime, disa lojëra, një test shpejtësie dhe ushtrime të tjera për të qenë në gjendje të praktikojmë tastierën në shumë gjuhë të ndryshme. Si kuriozitet, ne gjithashtu mund të shohim se si mund të shkruajmë me një tastierë të papërshtatshme për gjuhën tonë. Lidhja: Prek Studimin e Shtypjes.

TypeRacer

Lloji vrapues

Luani, konkurroni dhe përmirësoni shkrimet tuaja në kompjuter me TypeRacer

Asgjë më mirë sesa të mësosh të luash. TypeRacer është vetëm kjo, a lojë online në të cilën ne mund të konkurrojmë me përdoruesit nga e gjithë bota. Shtë në dispozicion në disa gjuhë, duke na lejuar të matim aftësitë tona me tastierë kundër kundërshtarëve të tjerë. Dhe për t'ju stimuluar në përparimin tuaj, ekziston një renditje e fituesve. Lidhja: TypeRacer.


Përmbajtja e artikullit i përmbahet parimeve tona të etika editoriale. Për të raportuar një gabim klikoni këtu.

Bëhu i pari që komenton

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*

 1. Përgjegjës për të dhënat: Blog aktualidad
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.