Kumaha WhatsApp kéngingkeun artos upami gratis?

nyumputkeun kontak whatsapp

WhatsApp nyaéta aplikasi olahtalatah pang populerna di pasar, duanana dina Android sarta ios. Dina 2014, Facebook meuli aplikasi olahtalatah dina harga 19.000 juta dollar, hiji beuli nu terus ngahasilkeun kontrovérsi nepi ka poé ieu. Jumlah duit jadi luhur yén jaringan sosial mayar hiji hal anu undoubtedly dihasilkeun loba komentar.

Naha Facebook mayar seueur artos kanggo aplikasi gratis? Seueur anu masih henteu ngartos mésér ieu atanapi alesanana. Malah loba patarosan kumaha WhatsApp ayeuna earns duit. Ku alatan éta, urang bakal ngobrol ngeunaan topik ieu di handap. Gagasanna nyaéta ku cara kieu anjeun bakal tiasa mendakan langkung seueur ngeunaan bisnis di balik aplikasi olahtalatah instan anu pang populerna di pasar. Kusabab ieu mangrupikeun hal anu parantos robih kana waktosna, ti saprak aplikasina sacara resmi diluncurkeun di pasar.

mayar whatsapp

kecap akses whatsapp

Sababaraha taun ka pengker, sateuacan Facebook mésér éta, aplikasi ieu bébas ngagunakeun pikeun taun kahiji. Sakumaha seueur anjeun terang, sabab pasti dina waktos anjeun mayar éta, saatos taun mimiti dianggo, anjeun kedah mayar sami sareng 99 sen dolar pikeun nganyarankeun lisénsi aplikasi ieu, supados urang tiasa neraskeun. ngagunakeun dina mangsa nu bakal datang, boga akun urang salawasna.

Jumlah artos ieu mangrupikeun hal anu alit, tapi upami anjeun ngémutan yén dina waktos éta WhatsApp mangrupikeun aplikasi anu nyoko pisan (urang ngobrol ngeunaan ratusan juta pangguna), jumlahna janten jutawan dina hal ieu. Ieu mangrupikeun sistem anu dianggo ku aplikasi sakedap, tapi éta ogé réngsé sababaraha taun ka pengker. Malah sanggeus stopping Sistim ieu, aplikasi terus ngahasilkeun kauntungan dina jutaan, hal anu undoubtedly diangkat mamang diantara pamaké. Kumaha WhatsApp kéngingkeun artos saatos lirén nganggo sistem pamayaran?

Kumaha WhatsApp ngadamel artos

WhatsApp

Frase anu kasohor dina kasus ieu nyaéta nalika teu aya produk, produkna nyaéta anjeun. Ieu mangrupikeun hal anu tiasa diterapkeun dina kasus aplikasi olahtalatah instan. Aya seueur omongan ngeunaan WhatsApp ngeunaan kanyataan yén kami henteu mayar artos, tapi kami mayar nganggo data anu kami pasihan ka aplikasi pikeun dianggo dina alat kami, kusabab idin anu dipasihkeun nalika kami nganggo éta. . Ieu bakal janten modél bisnis dina hal ieu, sami sareng jaringan sosial utama di pasar.

Iklan sanés mangrupikeun hal anu dianggo dina WhatsApp, Ku kituna éta moal hal maranéhna nyieun duit dina (sahenteuna henteu acan). Kusabab aya spekulasi pikeun lila ngeunaan kamungkinan yén maranéhna bakal ngenalkeun iklan di nagara bagian dina aplikasi, cara pikeun monetize aplikasi, tapi dina momen teu hal anu geus lumangsung, atawa aya data dina nalika eta. bakal kajantenan, upami éta leres-leres kajadian. Janten ieu sanés sumber pendapatan pikeun aplikasi, teu sapertos platform sanés sapertos Facebook, dimana iklan maénkeun peran anu nangtukeun, boh pikeun pendapatan sareng data anu aranjeunna gaduh ngeunaan pangguna.

Inpormasi anu aranjeunna laksanakeun atanapi anu aranjeunna aksés

Salila prosés akuisisi WhatsApp, Facebook ngajamin éta aranjeunna teu boga cara dipercaya atawa otomatis patali atanapi numbukeun akun pangguna WhatsApp sareng Facebook. Sanajan ieu hal anu sigana geus ngumumkeun saukur pikeun ménta idin dipikabutuh pikeun operasi pikeun ménta lampu héjo ti Komisi Éropa. Sakali operasi réngsé, jaringan sosial ngumumkeun yén maranéhna bakal ngamimitian ngagabungkeun data ieu, hiji hal anu dihasilkeun kontrovérsi di EU.

Topik ieu nyababkeun diskusi ngeunaan jumlah data anu WhatsApp handles. Aplikasi na nunjukkeun énkripsi tungtung-ka-tungtung sareng ngajaga privasi pesen anu kami kirimkeun. Sanaos henteu seueur anu nyarios ngeunaan metadata anu aranjeunna gaduh aksés sareng sambungan inpormasi ieu sareng anu diurus ku Facebook. Ieu mangrupikeun hal anu nyababkeun seueur kontrovérsi, sabab éta mangrupikeun salah sahiji parobihan kana istilah pamakean anu diumumkeun pikeun sababaraha pasar.

Ukuran privasi anu diwanohkeun Apple dina App Store ngamungkinkeun urang langkung terang ngeunaan data anu diaksés ku aplikasi, sapertos anu aya dina WhatsApp. Dina kasus aplikasi olahtalatah, jelas yén éta ngumpulkeun kontak tina telepon urang, kitu ogé data komérsial nalika urang ngagunakeun jasa Facebook, atanapi IP anu tiasa dianggo pikeun milarian kami kalayan katepatan anu tangtu. Salaku tambahan, éta mangrupikeun aplikasi anu kami masihan seueur idin. Idin anu dipénta pikeun dianggo dina telepon kami nyaéta: Mikropon, Panyimpenan, Kontak, Poto/média/file, Telepon, Lokasi, Idéntitas, Inpo Wi-Fi, Aplikasi sareng riwayat alat, SMS, Kaméra, sareng ID pangguna. informasi panggero. Janten ieu mangrupikeun inpormasi anu aranjeunna aksés kana sadaya telepon (sakitar 2.000 milyar di dunya) dimana éta dianggo.

Usaha WhatsApp

Usaha WhatsApp

Entong hilap éta WhatsApp Business resmi diluncurkeun dina 2017, versi bisnis tina aplikasi olahtalatah. Gagasan di balik aplikasi ieu, sahenteuna dina iklan Facebook, nyaéta yén usaha leutik tiasa komunikasi sareng para palangganna, nunjukkeun produk anu aranjeunna jual atanapi jasa anu aranjeunna tawarkeun, ogé ngajawab patarosan anu aranjeunna gaduh salami balanja. . Janten, pangguna bakal tiasa ningali produk anu dijual, ngagaleuh atanapi ngahubungi perusahaan, sadayana dina aplikasi éta sorangan. Ieu masihan kakuatan anu langkung ageung pikeun aplikasi, sabab mimitina diluncurkeun di pasar berkembang, dimana seueur usaha ayeuna gumantung kana aplikasi ieu sareng jasa na.

Aya ogé geus ngobrol pikeun sawatara waktu ngeunaan rencana pausahaan pikeun ngenalkeun fitur pamayaran dina versi aplikasi ieu. Janten perusahaan kedah mayar WhatsApp upami aranjeunna hoyong nganggo sababaraha fitur dina aplikasi ieu. Henteu aya detil dina waktos ayeuna ngeunaan topik ieu, tapi henteu diputus yén aranjeunna bakal resmi dina waktos anu lami. Ieu bakal cara pikeun monetize aplikasi malah leuwih.

Sanaos hal anu pikaresepeun pisan nyaéta WhatsApp Business ogé méré aksés ka jumlah badag data. Aplikasi na tiasa ngahasilkeun jutaan dolar tina pangkalan data sareng integrasi Facebook. Kitu deui seueur data ieu anu ngahasilkeun panghasilan pikeun perusahaan sareng anu dipikaresep ku aranjeunna, naha éta aplikasi ieu dipromosikeun pisan di antara perusahaan sareng dipilarian pikeun dianggo langkung seueur, salaku cara pikeun kéngingkeun data langkung seueur.

Integrasi WhatsApp sareng Facebook

WhatsApp

Ieu mangrupikeun impian atanapi rencana perusahaan tukangeun jaringan sosial, ayeuna disebut Meta. Ieu oge hiji hal anu geus lumangsung pikeun sawatara waktu, aya usaha, tapi sagala rupa badan di sagala rupa nagara anu nempatkeun up halangan. Komo meuli WhatsApp ku Facebook Éta mangrupikeun bahaya di Amérika Serikat, sabab aranjeunna nyobian ngabalikeun éta kusabab posisi monopoli anu ditampi ku perusahaan di pasar ieu, sabab aranjeunna ogé gaduh Instagram.

Inget yén WhatsApp taun ka tukang ngumumkeun parobahan dina watesan pamakéan na, sababaraha parobahan anu mangaruhan pamaké di luar Uni Éropa, dimana hukum jeung peraturan privasi nyegah parobahanana. Parobihan ieu maksakeun pangguna pikeun ngabagi langkung seueur data sareng Facebook, anu mangrupikeun hal anu bakal ngajantenkeun langkung seueur panghasilan, ku gaduh inpormasi langkung seueur ngeunaan pangguna, anu tiasa dijual engké. Data sapertos nami, nomer telepon, alat sélulér anu dianggo, transaksi dilakukeun, lokasi, kontak anu aya hubunganana sareng seueur deui anu kapangaruhan ku parobihan aturan ieu dina aplikasi, deui, parobihan anu henteu mangaruhan pangguna dina jero aplikasi. Uni Éropa. Parobihan ieu nyababkeun kontrovérsi, ogé ngantunkeun seueur pangguna, anu parantos ngalih ka alternatif anu langkung pribadi sapertos Telegram atanapi Sinyal.

Ieu mangrupikeun hal anu sigana janten léngkah éta ngeunaan integrasi ieu antara Facebook sareng WhatsApp, hal anu perusahaan parantos digarap mangtaun-taun. Janten éta mangrupikeun masalah anu kontroversial, anu bakal teras-terasan janten headline, khususna tina rencana jaringan sosial, anu teras-terasan nyobian ngajantenkeun ieu, tapi di sababaraha nagara ningali watesan anu ditumpukeun atanapi bahkan ngagaleuh WhatsApp mangrupikeun hal éta. nyoba ngabalikeun, tanpa nyaho di momen naon anu bakal kajadian. Urang kedah ningali naon anu bakal kajantenan dina hal ieu, sabab éta mangrupikeun hal anu bakal ngarobih modél bisnis, tapi éta ogé tiasa nyababkeun seueur anu ngeureunkeun ngagunakeun aplikasi ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Actualidad Blog
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.